Oktay Mahmuti

Ne bekliyodunuz Bandırma'dan 2 de 2 ile dönmemizimi bekliyoduk, maçtan önce deseler BAndırma ayağı oynanmayacak seri 1-1 hanginiz kabul etmezdiniz. Bu güveni bize yaşattığı için hocamıza sonsuz teşekkür ediyorum. Bizdeki bu tripleride anlayamıyorum.
 
Kabul etmek gerek ki kadromuz iyi değil.Şöyle bakınca Banvitin yabancıları bile bizden iyi.Buna rağmen hoca bu takımı buralara getirdiyse büyük başarıdır bu
 
1-1 Basarilidir.Basarisiz demedimki.Ben ne hata yaptigimizi belirtiyorum.Sen sus.Basketbol bilgini guncelle.Capini arttir.Oktay hoca ne yapsa dogrudur vardir bir bildigi.Boyle bir sey normalse tamam oyle olsun.Bende foruma uyayim.Testi kirilmadan soylemek erdemdir.Testi kirildiktan sonra butun forum akil verecek zaten.
 
Kadromuz iyi degil diyoruz.Washingtonu yollayip once Taylor sonra Jerryi ben almadim.Wilkinsoni yollayip Andrici ben almadim.Jasaitisi takimda tutmayi denemeyip ben yollamadim.Cani biz yolladik.Olinde guardlik yapti butun seri.Takimi hoca kurdu.Kadro zayif ne demek.
 
Kadromuz iyi degil diyoruz.Washingtonu yollayip once Taylor sonra Jerryi ben almadim.Wilkinsoni yollayip Andrici ben almadim.Jasaitisi takimda tutmayi denemeyip ben yollamadim.Cani biz yolladik.Olinde guardlik yapti butun seri.Takimi hoca kurdu.Kadro zayif ne demek.

Avrupa kupasına katılmayacağımız için düşük bütçeyle yola çıktık.Geçen yılki kadro daha pahalı bir kadroydu
 
Avrupa kupasina katildik.Istedigi oyunculari alabilirdi hoca daha sonra. 6 ci oyuncu tercihi bile yapmadik biz Avrupa icin.Ben hocanin oyuncu talep ettigini ama yonetim tarafindan alinmadigina inanmiyorum.
 
Bu çok güzel bir özgüven, Allah ben de dahil, herkese versin. Galatasaray'ın (Galatasaray'ı geçtim herhangi bir takımın) koçuna akıl vermek, yol göstermek, yanlışını düzeltmek filan. Biz de koyun gibi yaşıyoruz, bizden daha iyi biliyorlardır diyoruz. Böyle daha karizmatik oluyor ama bundan sonra biz de yapalım. Jerry'nin kötü bir tercih olduğunu ilk maçtan biz gördük, koç göremedi. Seneye yollamayacak evlatlık alacak zaten. Jerry'i ilk maçta ıslıklayalım ki koç oynatamasın onu, 40 dakika Tutku oynasın final serisinde tek başına, bu basamakta çok tecrübesi olan Göksenin kardeşimiz oynasın. Çok mantıklı aslında. Mahmuti duy bu sesi, çılgın bir projemiz var bizim! Zaten sınırsız bütçe verdik sana, karşına 50 tane oyuncu sunduk Jerry tercihinle oyuncu seçemediğini bir kez daha gösterdin, neyse bu sene ses etmiyoruz. Her sene final oynuyoruz zaten, istikrar bozulmasın diye o da.
 
Cok eski bir metoddur konuyu sulandirmak.Ciddi bir gorusunuz varsa ciddi olarak soylersiniz.Kocu elestirmek icin olmasi gereken kistasi sormustum yenileri eklendi simdide.Sinirsiz butceyle ne ilgisi var.Butce sorunundan dolayimi biz bu tercihleri yaptik.Evet cilgin projenizi gerceklestirebilirsiniz Tutkuyu 30 dakika oynatirsiniz.10 dakika Jerry ile fark yiyip diger 10 dakikada Tutkuyla farki kapatmayi beklemezsiniz.Shumpert Turk yapilmis olsaydi bir yabanci tercihi daha kullanacagini hoca kendi soyledi.Hangi butceden bahsediyoruz.Avrupada 6 ci yabanciyida kendisi istemedi.Kimse butce demesin.
 
Avrupa'da altıncı yabancı zaten saçma bir şey. Türkiye'de her maç bir oyuncu kenarda oturacak. Bu çok mantıksız.

Takımın bütçesi geçen yıla oranla düşüktü ve sezon öncesi planlamalar da Avrupa'ya göre yapılmamıştı. Bu yüzden de bence ucuz, ama potansiyelli yapancılara yatırım yapıldı. Adnric, Shipp bence tuttu, ama Rochestie tutmadı. Rochestie'nin çok önemli özellikleri var, ama sonuçta Almanya'dan gelen bir adam ve en ufak bir savunma sertliğinde siliniyor. Kimse böyle bir potansiyeli denedi diye koçu eleştiremez.

Oktay Hoca'nın hücum sistemi topu iyi paylaşmaya dayanıyor. Yani pasa, bu yüzden de pas verebilen uzunlar, özellikle de pas verebilen bir dört numara çok önemli. Ermal'in bu anlamda ciddi katkılarını gördük mesela. Rancik'in pasları felaket. Bu Oktay Hoca'nın mı tercihidir acaba yoksa bir zorunluluk mudur? Yoksa kulüp, taraftar seviyor diye mi sözleşme uzattı Rancik'le? Oyun sistemine bu kadar uyumsuz bir oyuncuyu Oktay Hoca elinde daha iyi seçenekler varken mi bağrına bastı?

Uzun rotasyonumuzu konuşmaya gerek yok. Zaten dar. Sezon içinde ciddi bir sakatlık olsaydı üçüncülüğü bile zor görürdük. Ama kısa rotasyonu uzun rotasyonundan daha önemli. Dönüm noktalarında son sözü hep kısalar söyler. Bizim kısalarımıza bakalım: Tutku, Shipp, Johnson, Caner, Evren, Shumpert... Atladığım isim var mı? Bizim kısa rotasyonumuz da dar. Birincisi en az Tutku kalitesinde bir oyun kurucuya ihtiyacımız var. Evren şut atmıyor, tuğla fırlatıyor resmen. Johnson'ın tercih konusunda sıkıntıları var. Caner, Tutku ve Shumpert dışında istikrarlı kısamız da yok. Bu takımda zaten sayısal olarak bir kısa eksikken, bir de Evren'in varlık içinde yokluğu var. Bunlar Oktay Hoca'nın seçimi mi gerçekten?

Kritik dakikaları daha iyi gardla oynamak için o gardı üçüncü çeyrekte dinlendiriyor adam. Ne yapsın? Başka ne yapsın?

Biraz daha anlayışlı olmak gerek. Bu yılı bir basamak yılı olarak görüp, esas sıçramayı önümüzdeki yıl yapmalıyız. O yüzden bu sezon büyük beklentiler içine girmemek gerekiyor, çünkü bütçesi bizden birkaç kat fazla olan takımlarla mücadele içindeyiz. Biraz sabır, biraz anlayış...
 
Kadromuz iyi degil diyoruz.Washingtonu yollayip once Taylor sonra Jerryi ben almadim.Wilkinsoni yollayip Andrici ben almadim.Jasaitisi takimda tutmayi denemeyip ben yollamadim.Cani biz yolladik.Olinde guardlik yapti butun seri.Takimi hoca kurdu.Kadro zayif ne demek.

Jasaitis'in ve D-Wash'ın gitmesi tamamen kendi tercihiydi. Geçen seneki malum skandaldan sonra Jasaitis gibi üst düzey bir ismin kalmasını bekleyemezsiniz zaten, küme düşmemeye oynayan takımı sezon ortasında terk etmediği için şükretmeliyiz. Can'ın da geçen sezon gösterdiği performans ortada. O "küçük takımın büyük oyuncusu" olduğunu gösterdi bence geçen sene. "Gelecek sezon yapılacak sağlam yabancı takviyeleriyle bu takım şampiyonluğun en önemli 2 adayından biri olacaktır" diyeceğim de hali hazırda bu takım zaten şampiyonluğa en yakın 2 takımdan biri. Destek olalım. Önümüzde kadroyu konuşmak için koca bir yaz var. Şimdi yapmamız gereken bu güzel takımı ilk olarak pazartesi, sonra çarşamba ve eğer kalırsak final serisi boyunca desteklememiz gerekiyor.
 
Şimdi biz burda ciddi ciddi Oktay Mahmudinin koçluğunu mu tartışıyoruz ?

Ne alakası var abi.

Her insanın hatası, eleştirilecek yönleri olabilir biz bunları dile getirince koçluğunu mu tartışıyor oluyoruz ?

Mesela burada rotasyon konusunda hocayı eleştirince yok akıl mı veriyorsunuz, yok siz o çaptamısınız, yok kocluğunumu tartısıyorsunuz, yok su kısıtlı kadroyla takımı finale tasıyacak, onu eleştirmeyin o candır tarzı yorumlar geliyor.

Hayır sanki ben bilmiyorum Oktay hocanın bugüne kadar yaptıklarını, daha ilk kez izliyorum bu sene bu takımı.

Yapılan eleştirilere o eleştiri doğrultusunda cevap verirsek iyi olur sanırım. Biri ''Oktay hoca yanlıs rotasyon yaptı'' dediğinde sen gidip ''Oktay hoca candır,bu sezon şu kısıtlı kadroyla neler yaptı, koçluğunumu tartısıyorsun'' dersen iş çığrından çıkar.

Bazı noktalarda Ali Saygın beye katılıyorum.
 
Avrupa basketbolunda Oktay Mahmudi'yi tartışıyorsak hem doğru olduğuna inandığım basketbol anlayışıma çok ters anlayışları olduğu için, hem de yükselmesinde önemli oranda şans faktörünün de olduğunu düşündüğüm için bu kadar abartılmaması gerektiğini düşünüyorum.
Pes yani bir koçun iyi olup olmadığını öğrenebilmek için sizin basketbol anlayışınızı bize anlatmanızı rica ediyorum.
 
Her hocanın inandığı şeyler vardır. Bizim elimizden birşey gelmez. Tanjevic pozisyonuna göre uzun ve top hakimiyeti olan oyuncular severdi mesela. Obradovic Calathes'i anca bu sene adam edebildi. Ondan önceki seneler Pana taraftarının Mustafa Sarp'ıydı o da. Hoca gelirken 3 senede yapılanma sözü verdi. Daha ilk senesini bitirken bunu oynattı şunu oynatmadı demek acımasızca oluyor bence.
 
iyisiyle kotusuyle bu takim buralara gelmisse hersey oktay hocanin sayesindedir, ona guvenim sonsuzdur. Maçi kenardan seyredisi bile insana guven veriyor.
 
Ben Oktay hoca'nın gerçek anlamda çok iyi bir koç olduğunu düşünüyorum.Hem şu anki seviyemiz hemde daha iyi seviyeler için son derece yeterli bir hocadır gözümde ancak bazı yanlışları var açıkçası;

Özellikle Efes zamanında beri en büyük yanlışı hep yabancı guard seçimlerinde olmuştur.Bu anlamda kesinlikle bilinçli bir danışmana ihtiyacı var.Onun haricindeki oyuncu seçimlerinde genelde iyidir ancak pota altına sert oyuncu seçimindede sıkıntısı var yada istediği basketboldan dolayı tereddütleri oluşuyor.

Her şeyden öte oyuncuların ona duyduğu saygıyı canlı tuttuğu sürece bizim için her seviye için bulunmaz bir hocadır ama bu 3 yıl içinde devamlı bir kadro kurulur güzel seviyelere gelinir ancak yavaş yavaş o arada saygı kaybolmaya başlanıyorsa işte o zaman Oktay Hoca'nın yetersizliğinden veya değişimden söz edebiliriz onun haricinde bunu tartışmak yersizdir bence.
 
Final four oynamış kısıtlı kadroları şampiyonluklara taşımış bir adamın hangi seviyede yetersiz olduğu düşünülüyor acaba? Bilmesek sanacağım ki Oktay hoca Efes pilsen dışında hiç bir yerde başarısı olmayan biri. :)) Eurocup'da Treviso'u (sanırım) çalıştırırken yılın koçu seçilmiş bir adamdan bahsediyoruz. En önemli yanı öfke kontrolüne sahip olması. Yani en öfkeli olduğu an bile oyunu seyredip "kal" gelmiyor hocaya. Oyuncu değişikliklerini gene yapıyor. Kİ bu özellik bir çok koçta olmayan bir duruştur.
 

Üst