Oktay Mahmuti

Bende türkçesini çok sempatik buluyorum ve tabi ki de hırsını..Final serisi bitsin kendisiyle ilgili detaylı bir yazı yazarım..

Bu arada Kızılyıldız taraftarıymış kendisi..
 
Uskuplu(Makedeonya) normal. Bende bosnak kokenliyim. Yakin arkadaslarim konusurken devrik cumle kurdugumu soyler.

Ama Oktay hoca candir canandir. :)

Bende türkçesini çok sempatik buluyorum ve tabi ki de hırsını..Final serisi bitsin kendisiyle ilgili detaylı bir yazı yazarım..

Bu arada Kızılyıldız taraftarıymış kendisi..
 
Uskuplu(Makedeonya) normal. Bende bosnak kokenliyim. Yakin arkadaslarim konusurken devrik cumle kurdugumu soyler.

Ama Oktay hoca candir canandir. :)

Biliyorum biliyorum severim kendisini..Anlatırken işte 1968 yılında üsküpte doğdum..o zaman yugoslavya idi,şimdi de makedonya diye anlatıyor zaten:)

eleştirilen noktaları olsa da şunu gönül rahatlığıyla söylüyorum..Son yıllarda Galatasaray benchine en yakıştırdığım koçtur kendisi..Sebebine gelecek olursak,Cem Akdağı da,Murat Özyeri de oldukça severim ama ikisini de fazla naif ve fazla sakin bulurdum(bu konudan da sıkça söz etmişimdir)..Oktay hocanın saha kenarındaki o agresif duruşu,zaman zaman kükremeleri,simgesi Aslan olan bir takıma çok yakışıyor..

Hırsıyla,agresifliğiyle,enerjisiyle galatasaraylılık ruhuna çok yakın bir duruş sergilediğini düşünüyorum..Onun içinde bu sebeplerden dolayı son yıllarda en çok içime sinen koç kendisidir..Hataları yok mudur..tabi ki vardır..
 
Hemserim bir zamanlar hepimiz icin Yugoslavya idi. Sonra 4 5 ulke cikti neyse. :)

Agresivligi cok iyi. Sinirlenmenin bu kadar yakistigi belki de tek koc kendisi.
 
Hakikaten çok büyük antrenörsün be hocam, seni bu çatı altında her görüşümde biraz daha duygulanıyorum...

21 yıl sonra bizi finale taşıdın, bir de şampiyon yap be hocam :)
 
Spormax'e röportaj verdikten sonra, soyunma odasına giderken " bu taraftar seninle gurur duyuyor ! " diye bağırdığımızda tribüne bir bakışı vardı ki...
Adamsın be Hocam!

Seninle gurur duyuyoruz Oktay Mahmuti..
 
Böyle bir kadronun, böyle bir bütçenin finale çıkmasını sağlaman çok büyük bir başarıdır ADAMSIN OKTAY HOCAM!
 
Umarım Oktay hoca serinin ilk maçından gerekli dersleri ve çıkarımları almıştır.Fenerbahçe şutörlerine karşı denenmesi intihar olan alan savunmasını 2. ve 3. çeyrek uzun süre denedik.Sonucunda üçlük yağmuruna tutulduk.Onun dışında Sertaç-Göksenin gibi genç isimleri toplam 35 dk oynattık.Bunların sonucunda bu 22 sayılık yenilgiyi aldık.Oktay hocadan iki isteğim var: birincisi bu finali kaldıramıyacağı belli isimlere dk vermemesi ya da çok sınırlı dk vermesi .Örnek vermem gerekirse serinin geri kalanında Göksenin'in ve Sertaç'ın maç başına en fazla 3-5 dk alması.Evren ve Ermal'in 10-12 dk'yı geçen süreleri almaması.Ancak bu şekilde seride sahada kalabiliriz.İkinci isteğim ise alan savunmasını savunmanın 1. tercihi durumundan kaldırması ve uzun süreler bu savunmayı uygulamaması.

Ben güveniyorum Oktay hocaya .Eğer bu hamleleri yapabilirse seride ikinci maçı kazanabiliriz ve seride avantajlı duruma geçebiliriz...
 
Erdal öncelikle intihar dediğin alan savunmasıyla ligin 2. maçını son topta kaybettik. Normal alan savunmasını yapıp reboundu vermezsen her topu kaldırıp atamazlar öyle. İşler bu kadar basit değil. Sonra Sertaç süre almasın Ermal süre almasın diyorsun. Biz buraya kadar onlarla geldik. 40 maç böyle oynayıp sonra kendini inkar etmek neden? Adı üstünde seri bu, yoksa Oktay Hoca'da bilirdi Tutku'ya Shumpert'e 35 dakika süre vermeyi.
Bu maç aktif dinlenme oldu. Uzunlarımızın çoğunu dinlendirdik. 2 maç o açıdan kıymete bindi artık. Sertaç'ın Göksenin süre alması bunla ilintili zaten. Ermal bu takımın ana oyuncularından biridir ve kötü oynadığında takımın düştüğü durum ortada. Biz kendimiz olalım yeter.
 
Alan savunması yapacaksak da eğer Preldzic sahadaysa onun şutunu riske edelim.Yoksa Preldzic hemen boş adamı görebiliyor.Bugün 7 asist yaptı Preldzic ama Lavrinovic kaçırdıklarını atsaydı 10 asistle bitirirdi maçı.

Sahada Preldzic varken yaptığımız alan savunmasıyla verdik maçı.
 
Maçı ne kadar istediğimiz ile alakalı Erdal. Shumpert maç boyu 1 veya 2 kez zorladı. Keza Tutku öyleydi. Bu maç teknik taktik bakımdan bir yargıya varılacak bir maç değildi. Banvit serisinin 2. maçı gibiydi yani. Eğer Pazartesi günüde böyle oynarsak o zaman bir takım tercih hatalarından bahsedilebilir. Yoksa ilk periyot sonu 2. periyot başı rebound alabilsek ne 10 sayı fark yerdik nede maçın momentumunu(Çetin Yılmaz) onlara teslim ederdik.
 
Gereken şey uzun vadeli bir sözleşme ve 25milyon bütçe Galatasaray camiası bunu yapabilecek güçte
Galatasaraya yakışan artık yapılmalı
 
Hoca elindeki kadro ile en iyisini yapıyor bence. Ayrıca asıl hedefimizin bu sene olmadığını düşünürsek Sertaç gibi Göksenin gibi oyuncularımızın bu seride süre alması bizim geleceğimiz için çok önemli diye düşünüyorum. Bu oyuncular bu yaşlarda final oynama deneyimi kazandıklarında çok farklı yerlere gelebilirler.
 
Shumpert'i kısa forvet pozisyonuna çekip 3 uzunlu (Ermal-Andriç-Shumpert) bir beşi neden hiç oynatmıyor anlamıyorum? Hem Predziç & Marko Tomas gibi oyuncuların penetrelerinin önüne geçebiliriz, hem de savunma ribaundlarında daha sağlam durabiliriz. Evet yedekleme, dinlendirme sorunu olacak ancak zaten kadro kalitesi olarak rakipten gerideyiz, en azından sahadaki beş kora kor mücadele edebilecek, kalıplı oyunculadan (nispeten) kurulmuş olurdu...
 
FB serisini iyi analiz edemedik diye düşünüyorum. Aslında uzun uzun yazabilirim ama okunmayacağı aşikar. Şunu söylemem lazım biz gerideyken bile oyunun kontrolü bizdeydi. Fark 10 sayıydı biz gerideydik ama kontrol gene de bizdeydi. Çünkü anlamsız basit sayılar kaçrıdık. FB bize sayı atma imkanı çok verdi. Ama ne zaman FB uzunları faul problemine girdi 4 kısalı sisteme döndüler preldziç devreye girdi ve 4 kısalı oyuna çözüm üretemedik ve ondan sonra da GS'a yakışmayacak bir şekilde sistemden çıktık. Dün yerli oyuncularımızın tamamının üzerinde baskı vardı. JJ ve Andric dışında iyi denecek oyuncumuz yoktu belki Shipp sayılabilir ki dikkat ettiyseniz hepsi de yabancı. Yani Bu gösteriyor ki oyuncularımıza çok baskı yapmışız farkında olmadan. 2. maç daha rahat olacaklardır. Yoksa boş turnikeleri kaçırmanın mantıklı açıklamasını kimse yapamaz.
 

Üst