Oktay Mahmuti

bukadar üst düzey bir coach ı ceo yaparak bence çok gereksiz bi iş yapmış olurduk..fenerbahce bunu aydın örse yaptı teknik ekibin içine aldı bence neven spahija dan çok bilgili bi coach aydın örs..bu şekilde yapılanmalarla türk basketbolunun önemli degerleri kaybolmaz umarım.
 
twitterde hocanın adına açılmış bir hesap var.o hesap oktay hocanın gerçek hasabı mıdır ?bir bilgilendiren olursa sevinirim. :)
 
Özhan Canaydın'dan kötüsü olmaz artık dedik
Adnan Polat geldi
ondan kötüsü olamaz dedik
...

şimdilik üç nokta
ama Fatih Terim'e yaptıklarından sonra Mahmuti'yi sakız gibi çiğneme potansiyeli var bu yönetimin...

çok ciddi anlamda karizmatik ve sevilen çalışanları kıskanan bir yönetimimiz olduğu fikrine kapılıyorum...
 
Bu yonetim Fatih Terime ne yapmis.Bence az bile yapiyorlar Terime.Terim egosunu birakmali artik.Bu ego bize zamaninda cok buyuk zararlar verdi simdide verecek gibi gozukuyor.Terimde dinlemeli ve elestiriye acik olmali.Sonucta elestirenlerde Galatasarayli.Arda konusuda ayni sekilde.Ardada egosunu birakamiyacaksa gitsin Avrupaya.Bize takimda arkadasligi yasatacak gruplasma yapmayacak kucuk hesaplar pesinde kosmayacak ve her seyden once Galatasarayin menfaatlerini kendi menfaatlerinin ve egosunun uzerine koyacak teknik direktorlere ve futbolculara ihtiyacimiz var.
Yonetim eger hesap pesinde kossaydi ilk olarak Hakan Ustunberkle devam etmezdi.Bu tavir bile yonetimin kucuk hesaplar pesinde olmadigini gosteriyor.Adnan Polat ve zihniyetinden kurtulmusken boyle bir yonetim bulmusken bunun arkasinda durmak lazim.Oktay hocayla ilgilide ayni sekilde dusunuyorum.OKtay hocayida cok seviyoruz ama OKtay hocadada ego problemi var.Her seyi ben bilirim bir yere kadar ozguven olarak algilanabilir ama bir yerden sonrada cok buyuk hatalar yaptirabilir.Ve gecen seneki 5 numara almama inadi ve dogru guard secimini bir turlu yapamamasinin bunlarla baglantili oldugunu dusunuyorum.Bu senede Enderin alinmasi ve 5 numara transferinin hala yapilmamis olmasi yine bazi konularda inadin devam ettiginin kanitidir.Terimin Culioya yaptigini OKtay hocada Rancige yapti gecen sene.Ben kendim almadigim yabanciyla uyusmam psikolojisi.
 
Beyler Fatih Terim'i kendi başlığında konuşalım lütfen. Oktay hoca içinse yok öyle bişey tamamen işgüzar bazı kişilerin ortalığı karıştırmasından ibaret. Oktay hoca şubede tanrı gibi görülen bir adam ne derse yapılmaya çalışılıyor. Ayrıca şube yöneticisi bilmezmi böyle bişey olsa Hakan Üstünberk öyle bişey yok varsada benim haberim yok gibi nüktedan bir cevap veriyor bize. Yada yardımcılarının hiçmi haberi olmaz daha 2 gün önce röpörtaj yaptık adamlarla bugünde sorduk işte, yok öyle bişey diyorlar.

Delinin biri kuyuya taş atmış biz hep beraber çıkarmaya çalışıyoruz. Bu adam bu şebenin başına geçmeyi düşündü daha 1 ay önce uzun vadeli planları var.

Hani Hakan abiye sorduk yardımcı koçlara sorduk böyle bişey olmadığını teyit ettik ama, şunu soruyorum Oktay hoca Efes'e gidecek olsa bir kere baştan gider aslanlar gibi kendi kadrosunu kurardı.

Birde şöyle düşünün şimdi yalan yanlış bi twitle bile binlerce insan üzülüyor sinirleniyor, Efes'te böyle bişey yaşasa kimsenin ruhu bile duymaz sonuçta Oktay hocada Galatasaray'ın koçu onu seven iki hareketi ile tribünde kopacak binlerce insan var arkasında böyle bi ortam bırakılmaz.
 
B_10792_B_9916_B.jpg


Oktay Mahmuti Açıklamada Bulundu

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı Antrenörü Oktay Mahmuti, son birkaç günde bazı medya organları ve sosyal paylaşım sitelerinde gündeme gelen haberler üzerine resmi sitemize açıklamada bulundu.

Galatasaray'daki görevine devam ettiğini belirten Oktay Mahmuti, bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

http://www.galatasaray.org/basketbol/erkek/haber/10792.php
 
Baktılar iyi gidiyoruz,takım tıkırında ne yapalım ne edelim Hocalarından vuralım Dur orda! artık Galatasaray taraftarı bilinçli herşeye hemen inanmayız arkandayız hocam.
 
B_10838_B_9183_B_8532_SRD_4179_B.jpg


Oktay Mahmuti GSTV'ye Konuştu

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı Antrenörümüz Oktay Mahmuti, 15 Ağustos Pazartesi günü yapılan antrenmanla başlayan 2011-12 sezonu hazırlıkları çerçevesinde GSTV'ye açıklamalarda bulundu.

Mahmuti konuşmasında Euroleague vurgusu yaparak "Yeni başlıyoruz. Birinci hedef Euroleague elemesine hazır gitmek. Milli takımdaki oyuncuların ne zaman aramıza katılacağını bilmediğimiz bir dönem içindeyiz. Bu konuda şimdilik yapabilecek bir şeyimiz yok. Bu yeni grupla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Konuşmamız gereken öncelikli hedef Euroleague’e hazır olmak." dedi.

Sistem ve takım olgusuna da değinen tecrübeli antrenör "Geçtiğimiz sene kimse Galatasaray’ı bu kadar konuşmuyordu. Bu sene daha fazla konuşuluyor. Oyuncular hep inanarak aldığımız isimler. Ama en önemlisi takım olmak. Bireylerin sisteme hizmet etmesi. Dolayısıyla istediğiniz kadar iyi oyuncular alın, sistemin parçası olup sistemi yukarıya taşıyamıyorsanız bir anlamı yok. Önemli olan şu aşamada bunu başarabilmek." şeklinde konuştu.

http://www.galatasaray.org/galatasaraytv/haber/10838.php
 
koçumuz nba türkiye dergisine de röportaj vermiş...henüz dergi çıkmadan röportajın bir kısmına ulaşmak mümkün..doyurucu bir röportaj olmuşa benziyor lakin transfer yapılmayacagını söylemiş buradan anlaşılıyor ki songaila'nın sakatlık haberinden önce yapılmış röportaj...zira o sakatlık ciddiyse malesef alelacele de olsa bir uzun transferi bizi bekliyor kaçınılmaz...bir de pana'nın kalıplı pivotu mu var demiş,evet mike batiste 2.15 degil ama o da kalıplı degilse kim kalıplı??songaila'nın sakatlık haberinin öncesinde,kesinlikle uzun(kalıplı yada kalıpsız farketmez :D) transferi istememiş olmama ragmen bu konuda oktay hocaya katılamadım maalesef..
 
NBA Türkiye Dergisi Eylül sayısı Oktay Mahmuti röportajı

- Euroleague ön elemelerinin oynayacağı tarihte tam anlamıyla hazır olacağımızı söyleyemem. Orada ne kadar sağlıklı olacağımız önemli. Sağlıklı derken sadece fiziksel anlamda değil, oyun anlamında da ne derece sağlıklı olacağımız önemli. Bizim birçok eksiğimiz olacak, Milli Takım’a oyuncu vermeyen takımlar ise en hazır durumdaki takımlar olacaklar.

- Geçen seneki oyuna baktığınızda sezon başındaki görüntümüzle sezon sonundaki görüntümüzü bir tutamazsınız. Takım beraber oynadıkça ortaya konan oyun da gelişiyor. Hangi oyunun nerede hangi ritimle oynanacağını, hangi direncin gösterilmesi gerektiğini, bu takımın olmazsa olmazlarını… Bunların hepsini oyuncu tarafında nefes alıp verme gibi bir alışkanlık haline getirebildiğiniz zaman bir yerlere varabiliyorsunuz.

- Kalıplı 5 numara tarifini pek anlayamıyorum ben. Ermal kalıplı bir 5 numara mıydı? Bu söylemleri saçma buluyorum, zira sonu yok bu muhabbetin, konuşmaya başlarsak sonsuza kadar gideriz. Panathinaikos Avrupa Şampiyonu oldu, çok kalıplı bir 5 numarası mı vardı?

- Ersan ve Pekovic ile görüştük. Ersan’dan yüksek maliyeti ve takımdaki mali dengeleri tamamen bozacağı için, Pekovic’ten ise lokavt belirsizliği nedeniyle vazgeçtik.

- Geçen yıl kadromuzdaki en yüksek maliyetli iki oyuncu Ermal ve Rancik şimdi aramızda yoklar. Onların yerine biraz daha ekleyerek Lakovic’i, Furkan’ı, Songaila’yı aldık. Songaila için 1,5 M $ gibi bir ücret yazılmıştı, kesinlikle böyle bir şey yok, o paranın 3′te 1′ine oynayacak.

- Yeni transfer gelmeyecek, bu kadroyla yola çıkacağız.

- Yarın bir gün bu kulüpten gidersem kimse arkamdan ‘Bu adam hiçbir şey yapmadı’ diyemesin istiyorum. Önemli olan prefabrik çözümler üretmekten ziyade kalıcı bir şeylerin temelini atmak ve üzerine katları çıkabilmek.

- Önümüzdeki sezon ağırlıklı olarak çift guard oynayacağız. Tutku, Gordon, Lakovic ve Ender’den ikisi sürekli olarak sahada olacaklar aynı anda.

- Sponsorluk konusu tamamı ile idari bir konu ve çok da içinde değilim. Ama duyduğum kadarıyla şu sıralar olumlu bir şekilde sonuçlanması bekleniyor bu görüşmelerin.

- Genç oyuncuların büyük ve sert maçlarda dakika almalarından yanayım, fark 20-30 olduktan sonra ben de sahaya çıkar oynarım.

- Ben kendime ‘Çalıştığım kulübü en iyi yerlere nasıl getiririm?’ sorusunu sürekli olarak soran biriyim. Bu daha önce çalıştığım kulüplerde de böyleydi, G.Saray’da da böyle. Benim için düzen önemlidir, şahıslar değil. O dönemde bizim kafamızdaki planın basındaki yansımaları ‘Oktay Mahmuti koçluğu bırakıyor’ şeklinde oldu, ‘Daha çok erken değil mi?’ yorumları yapıldı. Ne için erken, ne için geç? Ya da kim için erken, kim için geç? Ben basketbolu bırakmayacaktım ki, ya da idareci de olmayacaktım. Sonuçta kimsenin düşündüğü ya da algıladığı şekilde bir oluşum değildi kafamızdaki olay. G.Saray organizasyonunu daha yukarılara taşıyabileceğini düşündüğümüz bir yapıydı, ki hala da öyle düşünüyoruz. Ama yanlış ve hatalı bir biçimde algılandı bu konu.

Hep söylediğimiz, bahsettiğimiz sistemin içerisinde düşünülen bir oluşumdu bu da. Ben Türk antrenörlerle de görüştüm böyle bir görev için. Hem de basında çıkan haberlerden çok daha önce görüştüm. O veya bu sebeple olmadı, sonra Zdovc ile görüştük. Ne zaman ki Zdovc basına yansıttı bu olayı, insanlar fikir üretmeye başladılar. Evet böyle bir şey vardı ve düşünülüyordu ama şimdilik vazgeçmiş olmamızın tek sebebi: Düşündüğümüz şekilde bizi daha yukarıya taşıyacak bir alternatifi bulamamış olmamızdır.

Ben her zaman şahıslardan ziyade kulübün önemli olduğunu düşünüyorum. Ortada bir G.Saray markası var ve bu marka büyük bir marka. Kişiler bu markanın sırtına binerek bir yerlere varmamalı, aksine kişiler ekstra efor sarfedip o markayı bulunduğu yerden bir adım daha yukarıya taşımanın yollarını aramalı. Bunu yapabilmişseniz iyi iş çıkartmışsınızdır ve ancak o zaman kalıcı bir şeylerden bahsedebilirsiniz.

Taraftarlar baskı yaptı da rafa kalktı bu plan diye bir şey yok. Evet taraftarlar mevcut düzende gidilmesini istediler ama bizi asıl olarak kararımızda ertelemeye götüren şey istediğimiz ortamı sağlayacak alternatifi bulamamış olmamızdı. Taraftarın bana duyduğu güven ve sevgi elbette beni mutlu etti. Ben bunun için ekstra bir şey yapmadım, bildiğim doğrularla çalıştım sadece. Ama bilsinler ki ben farklı bir pozisyona geçsem de o prensipler benimle ve bu takımlar beraber olacaklar.

- Devşirme oyuncu uygulamasını doğru bulmuyorum. Ama sonuçta kurallar böyle ve herkes uyguluyor, biz de Shumpert’ı Türk statüsünde kullanacağız.

- 3+2 şeklindeki yabancı sınırlamasının +2′lik kısmını anlayamıyorum. Bu kuralın hiçbir takıma katkısının olduğuna inanmıyorum. Basketbol gibi dinamik bir oyunda yabancı sayısı sabit olmalı, +2 +1 gibi şeylerle uğraşmak çok gereksiz.

- Geçen sene bu zamanlar hiç kimse G.Saray’ı konuşmuyorken, hiç kimse G.Saray’a gelmek istemiyorken, şu anda herkes G.Saray’ı konuşur durumda.
Kaynak: Salsabasket.net
 
Panada kalipli 5 yok tarihi bir cumle olmus.Oktay hocam sen istedigin sistemi oynat 5 numara almama israrini surdurursen hem Euroleagueden elenecez hemde ligde hedef maclarda cok zorlanacaz.Panada hem kalipli 5 var hemde Diamantidis.
 

Üst