Oktay Mahmuti

Röpörtajdan anlaşıldığı kadarıyla koçun CEO denen (CEO gibi olmadığını da söylüyor koç) makamdan tam olarak vazgeçmişliği yok. Daha doğrusu yapılan planlar askıya alındı. Koç elinde sonunda parkeden ayrılacak gibi, hayırlısı.
 
Yani erkek basketbolu ilerde devralacak gibi fb deki Aydın Örs gibi sanırım hayırlısı artık her konuda güveniyorum hocama yeterki Galatasaray çatısında kalsın .
 
Eurobasket 2011 deki hüsran sonrasi TBF koçumuz Oktay Mahmudi'ye teklif yaparak ortalığı karıştırmaz umarım...Gerçi aklın yolu bir ; Mahmudi , iki Kunter
 
Oktay hoca ile söylenebilecek çok şey yok..Elindeki kadrodan sonuna kadar nasıl verim alınır ders niteliğinde gösteriyor bence bunu..Hiçbir oyuncuyu küstürmüyor ve kim iyiyse,kim günündeyse onu oynatıyor..

Lako'yu onun için uzun sayılabilecek bir süre kenarda oturtmak,Gordon'u uzun süre oyuna almamak,hiç oynamamış Caner'i oyuna sokmak..Üstelik kenarda oturan hiçbir oyuncu afra tafra yapmıyor,zaten nazar değmesin o karakterde oyuncumuz da yok,oyuncular büyük güven ve saygı duyuyor Oktay hocaya..Bunlar çok güzel şeyler..

Dünkü Asvel maçında bence tek hatası maçın sonlarında çok yorulan Songaila'yı kenara almamak oldu..Bir kişi eksik oynuyorduk resmen o dakikalarda..
 
Maç Sonu: Oktay Mahmuti

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı antrenörü Oktay Mahmuti, 71-63 kazanıp Euroleague normal sezon gruplar aşamasına kaldığımız tarihi Lietuvos Rytas galibiyeti sonrası açıklamalarda bulundu.

Takımımızı antrenörlüğünün ilk yılında Beko Basketbol Ligi finaline ve ikinci yılının başında Euroleague organizasyonuna çıkarma başarısı gösteren Mahmuti "Maça akıllıca başladık ancak ilk çeyreğin son iki dakikası boyunca çok kötüydük. Sonra, yeterli gözüken bir avantaj yakaladık ama bitime doğru Rytas üçlükler buldu. Bu maçı kazanmak için hazırdık ve büyük bir geleneği olan güçlü bir takıma karşı kazanmak çok önemlidir. Oyunun kontrolünü ele aldık, bu salonda zor olsa da. Çünkü taraftarlar basketbolu gerçekten iyi biliyor. Savunma anahtardı." diyerek maçın kilit noktalarına değindi.

Deneyimli antrenör sözlerinin sonunda, bir süre zaferin keyfini çıkartacağını ve daha sonra Euroleague hakkında düşünmeye başlayacağını belirtti.

Resmi sitemiz koçun euroleague resmi sitesindeki açıklamasını çevirmiş sanırım yalnız son cümlenin orjinali "Bir kadeh şarap içeceğim ve daha sonra ...... şeklinde aslında umarım ortada bir eyyamcılık yoktur...
 
Deneyimli antrenör sözlerini "Şimdi bir kadeh şarap içeceğim ve daha sonra Euroleague hakkında düşünmeye başlayacağım" şeklinde tamamladı.

Resmi sitede bu yazıyo sanırım bi yanlışlık olmuştu.
 
Geldi ve bir senede büyük devrimi gerçekleştirdi.Şimdi ise efsane bir sezonunun başlangıcında en büyük güven kaynağımız kendisi.Tapılacak ADAM !
 
Değil türkiyenin avrupanın en iyi 3 koçundan biri bence ilk üçte hangisini 1-2-3 yaparsınız bilmem ama İVKOVİÇ-MESSİNA-MAHMUDİ bu 3lü yanına başka bi isim yazmak bu 3lüye ağır saygısızlık olur bence...

Bizim devrimcimiz oktay hoca milyarlarca teşekkürler sana....
 
Daha yeni başladık, önümüzde alınacak kupalar, Euroleague'de geçilecek turlar var..

Her seferinde daha da büyük bir hayranlıkla, önünde saygıyla eğilmek gerekiyor.
 
Salsabasketteki maç sonu konuşmasını okuyun bence sadece sağlığına diyorum bende hocam çok çok büyük birisin lütfen bu sezonun sonunda da parkeden ayrılmayı düşünme .
 
2 senede bu takımı yaratması onun nasıl bir koç olduğunun göstergesi. Çok büyüksün hocam çok.

Bekler bizi kupalar, nice şampiyonluklar!
 
yarasın mahmudi :D :D sırf tek dizini yere koyup artık imza hareketin haline gelmiş o maç takibi duruşundan dolayı bile sevgim saygım var sana :D
 
Seni doğuran Anaya Kurban Aslan Parçası :)))

Allah seni başımızdan eksik etmesin inşallah :))

Çünkü yeneceğimiz yeni rakipler,eleyeceğimiz büyük devler,kaldıracağımız daha çok kupa var inşallah :))
 
hyurekli haluk yurekli
Oktay Mahmuti'nin yanında @furkanaldemir de 19:00'da NTV SPOR canlı yayınında. Belki başka sürpizlerimiz de olur...
 
Bugün NTV'de dinledim koçu. Gerçekten kendine ve takımına olan güveni üst noktada. Nirvanaya ulaşacak nerdeyse(tabi işin espri kısmı) 5 numara konusunda çok güzel cevap verdi. Özet olarak, 'ben çocuklarla bu işin üstesinden gelirim. Benim için problem değil. Transferi değil, bu çocukların yaptığını konuşalım' dedi. Bize öyle bir güven depoluyor öyle sıcak elektrikler veriyor ki, inanılmaz. Bakın biz Türkler liderimizi seversek olumlu, pozitif işler yaparız. Bu tarihte de böyleydi. Orta asyada sürekli göçebe olarak yaşamamız da bunun göstergesi. Oba liderleri bir kayalığın üstüne çıkar ordaki vatandaşına,halkına,insanına seslenirdi..Yazın göl, akarsu kenarlarında yaşar, kışın mağaralara sığınırdık. Liderimizi seviyorsak onla beraber ayrı bir devlet oluşturur, inanılmazları gerçekleştirirdik. Paçasına tutunurduk deyim yerindeyse.

Gelmek istediğim nokta şu, Oktay Mahmuti gerçek bir lider ve öğrencileri de onun gerçek bir hizmetkarı! Öğrencileri ve insanı onu çok seviyor, inanıyor, güveniyor! Birlikten kuvvet oluşturuyorlar. İşte bu hazmin karşısında da hiç bir klişe duramıyor.


Galatasaray taraftarı yıllardır bu kadar gururlu dolaşamamıştı herhangi bir salonda. Dünya Şampiyonu Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı ve Avrupa Şampiyonu Kadın Basketbol takımlarının başarıları bir yana Mahmuti ve öğrencileri Galatasaray'ın "artık yapamazlar" denilen Erkek Basketbol takımını tüm güçlüler arasında şaha kaldırmış ve sadece herkese kafa tutacak hale getirmemiş, onlardan kendi kazanma ekolü olan bir takım yaratmanın yolunu açmıştır.

Oktay Mahmuti Sen Çok Yaşa!
 

Üst