Oktay Mahmuti

Takımın ve şubenin bu kadar yukarılara çıkmasının baş mimarlarından, senelerce kupa kazanmasak takımın başında kalsın Oktay Hoca.
 
Başarı istiyorsanız ilk önce saygıyı sonra da sevgiyi inşa etmeniz gerekir yola çıktıklarınızla .Bunu futbolda Fatih

Terim çok güzel uygularken basketbolda Oktay mahmudi bunu o kadar güçlü şekilde başarmış ki takıma yeni katılan

oyuncular bile kısa sürede takımı inanılmaz sahipleniyorlar.Ne diyim ki Hocam iyi ki varsın iyi ki bizimlesin.
 
İnsan ister istemez fotoğraflara bakarken coach nerde acaba diye bir göz gezdiriyor. Arka taraftan izliyor sessizce. Daha büyük başarılar için geleceği düşünüyor belki de...
 

Ekli dosyalar

  • 305250_234590106599692_146595108732526_580908_169866496_n.jpg
    305250_234590106599692_146595108732526_580908_169866496_n.jpg
    94.8 KB · Görüntüleme: 130
Çok çok büyük bir hocasın sen Oktay Mahmudi.

Geldiğin gün bizi başarıların beklediğini biliyordum ama bu denli bir kucaklaşma, kaynaşma gerçekten büyük sürpriz oldu.

Çok uzun yıllar başımızda kal ve parkeden sakın ayrılma hocam, sen sahadaki bizsin orada ;)
 
Oktay Mahmuti'nin seneye ceo olmaması için sesimizi duyurmamız gerekir. Gerekli kampanyalar yapmamız lazım. "Parkede Kal Mahmuti" diye gerekirse pankart açıp, sesimizi duyurabiliriz. Gereken baskıyı oluşturmamız lazım, bence.
 
http://www.ntvspor.net/haber/basketbol/50271/oktay-mahmuti-ntv-spora-konustu


Galatasaray antrenörü Oktay Mahmuti, NTV Spor'dan İsmail Şenol'un sorularını yanıtladı. Mahmuti, Avrupa'da kalıcı olmak istediklerini ifade etti.
Fenerbahçe mücadelesini değerlendiren Mahmuti, "Öncelikle lige galibiyetle başlamak çok güzel. Sezon başı olmasına karşın oldukça çekişmeli bir maç oldu. Mücadele ve heyecan dolu bir derbi yaşandı. Her iki takımda da sezon başı olması nedeniyle eksikler vardı. Buna rağmen herkes elinden gelen mücadeleyi ortaya koymaya çalıştı" dedi.

"BUNDAN SONRA TANSİYON HEP ARTACAK"
Mahmuti, "Yıllar sonra kazanılmış güzel bir kupa ama daha da önemlisi geleceği planlamak gerek. Ne kadar kupanın keyfini yaşasak ta haftasonu lig ve çarşamba günü Euroleauge başlıyor. Yoğun bir temponun içerisine gireceğiz. Bundan sonra tansiyon hep artacak. Kafa olarak iyi hazırlanmamız gerekiyor. Son 7 maçta 7 final oynadık. Bütün bu maçların sezon başında olması çok keyifli birşey değil ama yapacak birşey yok" şeklinde konuştu.

"PARALARIN SAVRULDUĞU BİR ORTAM YOK"
Oktay Mahmuti,"Transferde herkes bütçe artışından bahsediyor ama öyle birşey olmadı. En pahalı 2 oyuncumuz gitti onların yerine 2 oyuncu geldi. Tabii ki artış oldu ama öyle müthiş bir artış olmadı. Paraların savrulduğu bir ortam yok. Transfer bir plan Can Korkmaz, Sertaç ve Furkan, bu oyuncular neticede Galatasaray Kulubü'nün geleceğini oluşturacak gençler. Bunların daha pişmesi gerekir. Hepsi iyi oyuncu, iyi yetenekler ama üst seviye olmaları için daha zamana ihtiyaçları var. Hiçbir zamanda rekabetten de ödün vermemeye çalışıyoruz ve bununda neticelerini alıyoruz şu anda" diye konuştu.

"BİR ŞEY YAPILIYORSA YÜZDE YÜZ YAPILMALI"
Tecrübeli koç,bir takım olmazsa olmazların olduğunu söyledi. Mahmuti, "Bir şey yapılıyorsa yüzde yüz yapılmalı. Savunma yapıyorsak bunu yüzde yüz yapmalıyız aradaki boşluklar bizi ilgilendirmemeli. Tabii ki arada boşluklar oluyor şuan yüzde yüz'ü yakalamış değiliz. Bu dönemde zaten bunu beklemiyorum. Yeni gelen oyuncular farklı alışkanlıklarla geldi. Zaman içerisine herşey yerine oturacak diye düşünüyorum" dedi.

"3 TAKIM EUROLEAGUE'DE YER ALMAK ÇOK ÖNEMLİ"
Avrupa Basketbolu'nun en üst seviyesinde yer almanın kendisi için güzel bir şey olduğunu söyleyen Mahmuti, "Euroleague'de yer almak hem Türk Basketbol'u hem de Galatasaray adına çok önemli. Türkiye'nin Euroleague'de 3 takımla temsil edilmesi basketbolumuz açısından çok önemli bir gösterge" diye konuştu.

"EUROLEAGUE'İN KEYFİNİ ÇIKARACAĞIZ"
Mahmuti, "Bizim bu sene Euroleague'de ilk senemiz bunun keyfini yaşamak istiyoruz. Çok fazla duygulara kapılmayıp, önce kendimize ve sonra rakiplerimize saygı duyarak en iyi performansı serigilemek istiyoruz. Bazen kazanacağız bazen de kaybedeceğiz bu bizi nerelere kadar götürecek hep beraber göreceğiz. Bu takımın en büyük özelliği birliktelik ve beraberlik. Galatasaray Kulübü, ilk defa Euroleague'de yer alıyor. Bunun keyfini alıp aynı zamanda da rekabetçi olmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

"UMARIM AVRUPA'DA KALICI OLURUZ"
Tecrübeli koç, "Partizan ve Olimpia'da insanların beklemeye tahammülü var. Bizde bu çok fazla yok. Doğru organizasyonlardan sapmazsanız insanlar sizi takdir edecektir. Bu ülke insanı bunu her alanda hak ediyor. Biz Avrupa'da devamlı olmak istiyoruz. Bunu başarabilecek miyiz, başaramayacak mıyız bilmiyorum açıkçası ama en azından bir adım attık. Burada olmak iyi başarı, burada kalmak zaman alacak ama bu başlangıç olmadan da kapı açılmaz. Umarım kalıcı oluruz" dedi.

"BASKETBOLUN RAKİBİ FUTBOL DEĞİL"
Oktay Mahmuti, "Futbol dünyanın en önemli aynı zamanda da en önemsiz şeyidir. Ne yaparsanız yapın futbola olan ilgi her zaman farklı ve fazla olacak. Bence Türk futbolunda yaşananlar sadece futbolun değil aynı zamanda Türk sporunun da gidişatını sarsmış durumda. Umarım bu sorunlar çözülür ve eski dinamiklerimize kavuşuruz. Basketbol sağlam yolda yürürse futbolun ne olduğu çok önemli değil. Basketbolun kendi yolu var. Rakibi futbol değil. Basketbolun rakibi basketbol olmalı" şeklinde konuştu.

"TÜRK MİLLİ TAKIMI EKOLÜN BİR AYNASI OLMAMALI"
Mahmuti, "Türk basketbol ekolünden bahsetmek için 20 sene sonra konuşmamız gerek. Ekol dediğiniz şey kaybedersiniz, kazanırsınız ama belli bir standardınız ve büyümeniz olur. Türk Basketbol Milli Takımı, farklı oyuncular, farklı antrenörler ve farklı kimliklerden oluşuyor. Herkes o dönemde en iyi performansı nasıl çıkartabilir bunun üstüne çalışıyor. Bence Türk Milli Takımı, ekolün bir aynası olmamalı. Bu sene antrenör farklı oynatır diğeri gelir farklı oynatır. Bu ekolün bir göstergesi değil açıkçası. Ekol denilen şey altyapıdan her sene 20 oyuncunun A takımın kapısını çalması demektir" dedi.
 
Herkez şampiyon alabilir ama herkez adam olamaz, bazıları adam olabilir ama büyük adam olamaz.
Sen büyük adamsın Oktay hoca.Torunuma anlatacağım bir efsanesin.Başardıklarından ziyade başarmak istediklerinle,başarmak için verdiğin mücadeleyle.Yürüyedur
 
Tamam basarılarda payı cok büyük ama maç içerisinde farkın bizim lehimize acık olduğu dakikalarda takımını iyi yönetmesi lazım. Gecen seneden beri ne zaman son ceyreklerde 15 sayı ve üstü öne gecsek, bitime 2 dk kala fark 3 e 4 e iniveriyor. Tamam sadece hocada değil suc ama bu durum takımın 2.yılında da oluyorsa demekki koc bunun üzerine gitmemiş.

Neyse en iyisi lafı uzatmadan galibiyet için tebrik etmek..
 
bugunku prokom macinda oyun krizde iken ender degil de tutkuyu oyuna alabilirdi, kilidi acardi. olsun kazandik, ama kazanirken de dusuncelerimizi belirtmemiz gerek.

hocam hep arkandayiz....
 

Üst