Oktay Mahmuti

Tamam basarılarda payı cok büyük ama maç içerisinde farkın bizim lehimize acık olduğu dakikalarda takımını iyi yönetmesi lazım. Gecen seneden beri ne zaman son ceyreklerde 15 sayı ve üstü öne gecsek, bitime 2 dk kala fark 3 e 4 e iniveriyor. Tamam sadece hocada değil suc ama bu durum takımın 2.yılında da oluyorsa demekki koc bunun üzerine gitmemiş.

Neyse en iyisi lafı uzatmadan galibiyet için tebrik etmek..

Adami yoldan cikarirsiniz.

Oyuncu degisikligi ile mudahale etti olmadi. Mola aldi olmadi. Adamlar zaten dengesiz, bizi de yoldan cikardilar. Oyuna girip oynasin mi? Butun molalari bir anda alsak, yine toparlanamasak ve mac sonuna mudahale etme firsatimiz kalmasa?

Dusunmek lazim.
 
Bizim bu forumda çok değişik bir şeyler var. Yorumlara bakıyorum, bazıları hakikaten okunmayacak gibi. Maç, oyuncu, koç vs. bütün topiclerde var böyle 8-10 yorumlar.

Aylardır girmedim şu foruma belki düzelir diye ama yok, düzelmiyor. En sonunda umudumu yitirip tekrar girdim, okudum, yorumlar yaptım ama yine olmuyor. Abi ya siz kafanızı değiştirin ya da biz. Başka türlü olmayacak gibi..

P.s: İş bu mesaj kimseyi hedef almamıştır, öyle ortalara yazılmıştır.
 
Cihan Ozturk kardesim hangi macta genel olarak bu oldu biraz ornek versen. Bu arada rytasi orda final macinda deviren takimin coach kim yada o fark acilirken coach kim. Bu takimi butce dogrultusunda en dogru karakterli oyuncularla kuran coach kim??? Lutfen negatif enerji vermeyin yahu, oktay mahmidiye de kocluk ogretmey kalkmayalim burdan, ayiptir be kardesim. Yani bu prokom olin edirne falan deil karistirmayin, senin daha ilk senen euroleague de bu adamlar 6 senedir burda oynuyo 5 kere son 16 bir kere son 8 yaptilar. Biraz tatmin olun bu ne yahu!!!
 
Bazı yorum sahiplerinin artık sadece adına bakıyorum sonrada geçiyorum, yazının içerik falan önemli nasılsa kalitesi,ne olup ne olamayacağı belli.

Yazık cidden şu foruma yahu, neydi ne oluyor...
 
Bu maçta Oktay hoca bir coach için iyi ; kendi kalitesine göre ortalamanın biraz altında bir yönetim göstermiştir bana göre. Bi kere ilk yarının sonunu daha iyi yönetebilirdik takım olarak. Ayrıca maç sonunu iyi oynamadık. Fakat maçı 3. periyodda çok iyi domine ettik. Shumpert'ı iyi kullandık. 4. periyodda krizde Ender - Tutku değişikliği olabilirdi aslında.
Son olarak belirtiyim. Ben bu eleştiriyi sadece Oktay hoca ve o kalitedeki coachlar için yapıyorum. Başka bi hoca olsa tebrik eder geçerim.
 
Mantıklı eleştirmek her zaman iyidir. Yeter ki, emeğine saygısızlık olmasın.

Oktay Mahmuti, bu takımı bu vizyona sokan kişidir. Kadroyu iyi yönetemeyip geçen sene ligde finali, bu sene de Eurolig'i göremeyebilirdik.

Böyle düşünmek lazım.
 
Dünkü maçın en formsuz ismi kesinlikle Oktay Mahmudi idi. Eğer Oktay Hoca'yı tanımasam, ilk kez GS'ın başında görsem bu koçla Euroleague bitmez derdim, ama bize kazandırdığı ivme, şubeye seviye atlatması ortada, kısaca kredisi çok fazla...
 
Ben hakaret etmedim, küfür etmedim. Basarısız koc demedim, istifa etsin demedim fakat bu memnuniyetsizlik niye anlamadım. Gecen senenin basından beri takım ne zaman skorda farklı öne gecse 5 dk dolmadan skor eşitleniyor ve buda doğal olarak hocanın takımı kontrol edememesinden kaynaklanıyor. Bunu gecen seneden beri hepimiz görüyoruz, illa Euroleague'de ilk galibiyetimizi aldık diye gerçekleridemi söyleyemiyecez.
 
Mantıklı eleştirmek her zaman iyidir. Yeter ki, emeğine saygısızlık olmasın.

Oktay Mahmuti, bu takımı bu vizyona sokan kişidir. Kadroyu iyi yönetemeyip geçen sene ligde finali, bu sene de Eurolig'i göremeyebilirdik.

Böyle düşünmek lazım.

işte bu cümle önemli:bu takımı bu vizyona sokan kişi Oktay Mahmutidir..Her coach zaman zaman yanlış tercihler yapar,hatalar yapar bu normaldir..Geçen sezondan beri ortada bir başarı varsa-ki tartışmasız var-bunun en büyük mimarı da yine Oktay Mahmutidir..

Oktay Mahmutinin oyuna müdahale konusunda eksikleri var evet ama oktay mahmuti hiç bir zaman oyuna müdahale konusunda müthiş bir coach olmadı..Oktay mahmutinin farkı;vizyonu,yaptırdığı karşı konulamaz savunma ve takım kimyasını oturtmak konusundaki başarısıdır benim nezdimde..ki Oktay mahmutinin bir çok açıdan da kendini geliştirdiğini görüyorum her geçen gün..Oyuna müdahale konusu bunlardan biri oyuna çok iyi müdahale ettiği maçları da gördük..bu oktay mahmuti açısından kapatılabilir bir eksiklik ve kapatıyor da..yıllar geçerken oktay mahmutide oluşan müspet değişimlerden birisi de ''despotluk'' mevzuu..Oktay Mahmuti çok daha despot bir antrenördü efes yıllarında..Bunun pozitif anlamda değiştiğini,oyuncularıyla dialogunun eskiye göre çok daha iyi seviyede olduğunu çok rahat söyleyebilirim..Oktay mahmutinin saçları beyazlamamış sadece,ruhunda da beyazlamalar,olgunlaşmalar çok güzel seviyede..

ki mahmuti 68 doğumlu..Tecrübesiyle güzel bir yerde,ama hala genç bir coach ve gelişime oldukça açık..O yüzden de oktay mahmuti uzun yıllar takımın başında kalsın biz de onun değişimini,gelişimini keyifle izleyelim..Murat Özyer 66'lı mesela..ama mahmutiyle aralarındaki coaching farkını,vizyon farkını tartışmaya bile gerek yok..


bir de şunu soralım kendimize Oktay mahmutinin yaşlarında ve Oktay Mahmutinin coaching seviyesinde kaç coach var dünyada..?
Geçen sezon kaç tane coach Galatasaraydaki ilk sezonunda o kadroyla ligde 21 yıl sonra final oynatabilirdi..?

Ben Coach'luğu yeteneğin eşliğinde tecrübe biriktirmeye benzetirim biraz da..tecrübenin(hayat tecrübesi),geçen yılların,kişisel olgunlaşmanın var olan coaching yeteneğinin pratiğe dönüşmesi konusunda çok önemli olduğuna inanırım..

Oktay Mahmuti henüz 43 yaşında ve ben oktay mahmutiyi 50'li yaşlarında da Galatasarayın başında görmek istiyorum..ve Oktay Mahmuti ile ilgili kişisel ön görüm 45-55 yaşları arasında avrupanın en iyi coach'u haline gelebileceğini düşünüyorum..
 
Oktay Hoca'da bir insan ve hataları elbette olacaktır dün bencede Tutku'yu oyuna almaması hataydı sayı bulabilirdik Tutku ile ama sanki pusuya yatmış gibi hata aramak ve bulunca sevindirik olmak gerçekten pislik yapmak oluyor...
 
Burası euro lig arenası bu farklar kapanabilir bunu ne kadar büyütüyoruz akşam fenerde biraz farklı öne geçti sonra kendi evinde oynamasına rağmen kaybetti. Oktay mahmuti bence çok iyi koç ve zazadan üstelik halen verim alamıyor. Eğer 16 ya kalırsak elenen takımlardan iyi bir uzun alırız zaza pek faydalı olamayacak gibi.

Üstelik hangi turnuva olursa olsun ilk maçlar zordur.
 
Koç hakkında bir yazı yazdım buyrun ;



OKTAY MAHMUTİ VE SİSTEM

Son günlerde adından sıkça bahsettiren bu gidişle de dahada çok bahsettirecek olan bir adam Oktay Mahmuti. Daha sezon başında 10da 10 yapan, bir Euroleague bileti, bir kupa kazandıran takımın hocası o. Kimilerine göre basketbolun Mourinho'su bunu söyleyenler Oktay Mahmuti'nin basketbola ilk adımını Naumoski'nin tercümanı olarak başladığını bilerek mi böyle bir benzetme yapıyorlar bilmiyorum ancak Oktay Mahmuti'yi artık Türk basketbolunda çok ayrı bir yere koymanın zamanı geldi.




Oktay Mahmuti'nin felsefesinden bahsetmek gerek önce savunma olmadan hiçbir yere gidilemeyeceğini ve hücumda hareketlilik olmadan basketbolun doğru oynanmayacağına inanıyor ve sistemi bunun üstüne kuruyor. Bir başka olmazsa olmazı takım kimyası ve kim ne yapacaksa düzen içinde yapması. Sabit bir oyuncu seçim tarzı yok. Her zaman oyuncuların iyi yaptıkları işleri çok yaptırmaya, zaaflarını ise gizlemeye çalışan bir koç. Çalıştığı takımlardaki ilk düşüncesi her zaman takımı bir gelenek sahibi yapmaktır. Başarı için asla söz vermez ancak takımı bir adım dahi olsa öne götüreceğine söz verir. Buradan bakarak Mahmuti'yi anlamak daha kolay aslında.




Küme düşmemek için son maçta kazanmak zorunda olan bir Galatasaray'ı teslim alırken her halde hiç kimse onun takımı şu anki duruma getireceğini hiç zannetmiyordu. Kısıtlı bütçeyle kendisinin 3 katı bütçeye sahip takımı Fenerbahçeye final serisinde kök söktüren takımı Nevan Spahija'nın söylemiyle yüzde ikiyüzüyle oynatan bir koç. Takımda otoritesini öyle kuruyor ki Jaka Lakovic'e (Fenerbahçe maçında) sen hücumda iyi değilsin zaten savunmadada çabuk yeniliyorsun diyerek süresini kısacak, Zaza Pachulia'yaya henüz hazır değilsin geç otur diyebilecek bir koç. Herkes gibi değil o. Formayı hak edene verir. Bırakın Euroleague'i Eurocup'a katılamanın bile başarı olduğu bu takımı 3 ön eleme geçerek Euroleague takımı yapmak çok takdir edilesi. Oktay Mahmuti'nin sadece bunlarla yetineceğini zannedenlerse yanılıyorlar. Türk basketbolu adına yapacak daha çok şeyi var ama beklentiyi öylesine artırdı ki Euroleague'de top 16'ya kalamazsak başarısızlık olacak neredeyse. O kadar çok seviliyor ki şu an Galatasaray'da hem de sadece işini yaparak taraftarla samimi olmadan, arasına mesafe koyarak. Başarıda en arkada durarak, başarızlıkta ise en öne çıkarak, gerçek bir lider o.

Duruşuyla, karizmasıyla, mütavaziliğiyle, tecrübesiyle milli takım için biçilmiş kaptan. Yapılanmanın sistemin adamı. Zaten şu cümleleri her şeyi açıklamıyor mu ? ; ''Bence Türk Milli Takımı, ekolün bir aynası olmamalı. Bu sene antrenör farklı oynatır diğeri gelir farklı oynatır. Bu ekolün bir göstergesi değil açıkçası. Ekol denilen şey altyapıdan her sene 20 oyuncunun A takımın kapısını çalması demektir"

İyiki varsın hocam uzun yıllar bizle olman dileğiyle...

http://lordstark.blogspot.com/2011/10/oktay-mahmuti-ve-sistem.html
 
Koç hakkında bir yazı yazdım buyrun ;



OKTAY MAHMUTİ VE SİSTEM

Son günlerde adından sıkça bahsettiren bu gidişle de dahada çok bahsettirecek olan bir adam Oktay Mahmuti. Daha sezon başında 10da 10 yapan, bir Euroleague bileti, bir kupa kazandıran takımın hocası o. Kimilerine göre basketbolun Mourinho'su bunu söyleyenler Oktay Mahmuti'nin basketbola ilk adımını Naumoski'nin tercümanı olarak başladığını bilerek mi böyle bir benzetme yapıyorlar bilmiyorum ancak Oktay Mahmuti'yi artık Türk basketbolunda çok ayrı bir yere koymanın zamanı geldi.




Oktay Mahmuti'nin felsefesinden bahsetmek gerek önce savunma olmadan hiçbir yere gidilemeyeceğini ve hücumda hareketlilik olmadan basketbolun doğru oynanmayacağına inanıyor ve sistemi bunun üstüne kuruyor. Bir başka olmazsa olmazı takım kimyası ve kim ne yapacaksa düzen içinde yapması. Sabit bir oyuncu seçim tarzı yok. Her zaman oyuncuların iyi yaptıkları işleri çok yaptırmaya, zaaflarını ise gizlemeye çalışan bir koç. Çalıştığı takımlardaki ilk düşüncesi her zaman takımı bir gelenek sahibi yapmaktır. Başarı için asla söz vermez ancak takımı bir adım dahi olsa öne götüreceğine söz verir. Buradan bakarak Mahmuti'yi anlamak daha kolay aslında.




Küme düşmemek için son maçta kazanmak zorunda olan bir Galatasaray'ı teslim alırken her halde hiç kimse onun takımı şu anki duruma getireceğini hiç zannetmiyordu. Kısıtlı bütçeyle kendisinin 3 katı bütçeye sahip takımı Fenerbahçeye final serisinde kök söktüren takımı Nevan Spahija'nın söylemiyle yüzde ikiyüzüyle oynatan bir koç. Takımda otoritesini öyle kuruyor ki Jaka Lakovic'e (Fenerbahçe maçında) sen hücumda iyi değilsin zaten savunmadada çabuk yeniliyorsun diyerek süresini kısacak, Zaza Pachulia'yaya henüz hazır değilsin geç otur diyebilecek bir koç. Herkes gibi değil o. Formayı hak edene verir. Bırakın Euroleague'i Eurocup'a katılamanın bile başarı olduğu bu takımı 3 ön eleme geçerek Euroleague takımı yapmak çok takdir edilesi. Oktay Mahmuti'nin sadece bunlarla yetineceğini zannedenlerse yanılıyorlar. Türk basketbolu adına yapacak daha çok şeyi var ama beklentiyi öylesine artırdı ki Euroleague'de top 16'ya kalamazsak başarısızlık olacak neredeyse. O kadar çok seviliyor ki şu an Galatasaray'da hem de sadece işini yaparak taraftarla samimi olmadan, arasına mesafe koyarak. Başarıda en arkada durarak, başarızlıkta ise en öne çıkarak, gerçek bir lider o.

Duruşuyla, karizmasıyla, mütavaziliğiyle, tecrübesiyle milli takım için biçilmiş kaptan. Yapılanmanın sistemin adamı. Zaten şu cümleleri her şeyi açıklamıyor mu ? ; ''Bence Türk Milli Takımı, ekolün bir aynası olmamalı. Bu sene antrenör farklı oynatır diğeri gelir farklı oynatır. Bu ekolün bir göstergesi değil açıkçası. Ekol denilen şey altyapıdan her sene 20 oyuncunun A takımın kapısını çalması demektir"

İyiki varsın hocam uzun yıllar bizle olman dileğiyle...

http://lordstark.blogspot.com/2011/10/oktay-mahmuti-ve-sistem.html

Müthiş bir yazı okurken büyük keyif alım..Yazandan da paylaşandan da Allah razı olsun..

Özellikle şu cümle müthiş hoşuma gitti.
"Başarıda en arkada durarak, başarızlıkta ise en öne çıkarak, gerçek bir lider o."

Gerçekten de öyle.Son Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda da gördük,kupa merasiminde herke kupanın sevincini yaşarken o arkadaydı..Kim bilir ne düşünüyordu ??

Can Akan kardeşimin yazısı da çok güzel olmuş..Umarım uzun zamanlar birlikte oluruz ve Euroleague kupasını a birlikte kazanırız..

İyi ki Varsın Oktay Hoca,Hep Bizimle Kalırsın İnşallah!!!
 
Kişiyi değil de fikri eleştirmek gelişim için şarttır. Oktay Mahmuti Galatasaray'a seviye atlatmıştır, Avrupa çapında bir takımın temellerini atan kişi olmuştur ama, bu demek değildir ki hiç hata yapmaz. Obradovic'de hata yapar, Ivkovic'de... Ancak önemli olan bu hataların asgari düzeye indirilmesi ve kapasitenin sonuna kadar kullanılması. Bu takım daha iyi olabilir mi, olabilir. O halde bunu sağlamak için her türlü yapıcı eleştiriye hoşgörüyle bakabilmeliyiz. Bence de takımda ani düşüş yaşama ve kontrolü tüm maça yayamama sorunu var... Şampiyonluk ve Euroleague'de başarı için bunu aşmak lazım.
 
Vallaha bir şey diyecem yanlış anlaşılacak, olmayacak. Yahu eleştiri iyidir, güzeldir, yapılması gereklidir. Amaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... Tanrı yukarıda. 2 sene öncesinden geriye doğru gidin. Ve son 2 seneyi düşünün. Tanrı taş yapar Oktay Mahmudi'yi eleştirenleri.
Açık ve net; isterse Oktay Mahmudi'nin maç içinde yapacağı olmayacak hatalardan dolayı önümüzdeki 5 lig maçını, 6 eurolig maçını kaybedelim. Yada 1 maç dahi kazanmayalım. İşler çığrından çıksın kısacası. Sizi bilmem ama benim yıllar sonra çocuklarıma kendi dönemimle ilgili anlatacağım sayılı kahraman vardır. George Hagi-Fatih Terim-Metin Oktay-Oktay Mahmudi... Nasıl benim kahramanımsa Oktay Mahmudi, gelecekte çocuklarımında kahramanı olacak!.. Bilmem anlatabildim mi?
 
Oktay hocayı eleştiren zihniyeti anlmıyorum arkadaşında dediği gibi çocuklarımı ilerde basketbol maçlarına getirdiğimde şu takımın bu günlerdeki etkisini anlatırken her satırında Oktay Hoca olacaktır .
 
Yahu niye eleştirmeyelim Oktay hocayı ben anlamıyorum. Tamam cok basarılı anladıkta basketbolun kitabını mı yazdı? Allah mı? Peygamber mi? O hic hata yapamaz mı? Neden onu eleştireni Allah carpar? Kaldı ki ben de cok eleştiririm Oktay hocayı ama hem kendisinin hem takımın iyiliği için(Benden baska eleştiren varsada eminimki keyfinden eleştirmiyordur). Sizler ise hocayı ilahlaştırarak sadece kendisine zarar veriyorsunuz.

İyi geceler.
 
oktay hocayı eleştirmek ciddi anlamda hazımsızlıktıe diyeceğim ama burada hepimiz bu takıma gönül vermiş insanlarız. doğrudur mükemmeli arıyoruz. en iyi yere en yüksek noktaya gelmeye çalışıyoruz. ama bizim için en kolay yol hocaya suç atmaktır. daha iyiye nasıl ulaşırız nasıl planlar yaparız ne kadare destek oluruz kısmına gelince pek bunları yapabildiğimizi söylemek zor. mesela ben kendimden örnek vereyim. maç içinde acayip hırslıyım. bazı oyunculara bu böyle bu şöyle dediğim oluyor. maç sonu da söylediklerimin yanlış olduğunu farkediyorum. türk insanında var bu. mükemmeli arayacağız tabi ama bu yolda yola çıktığımız insanları harcamadan yapmamız gerekiyor bunu. oktay hocaya kabahat bulanlar halil üner felan mı gelsin takımın başına o dönemleri de gördük çünkü
 
Oktay mahmudi de hata yapacaktır elbet kimse o hata yapmaz o doga üstü demiyor ama ilk önce geldigi süreçte duruma bir de getirdigi sürecin son haline bakın. Hatada yapacaktır yeri gelcek yanlış kararlarda verecektir o da insan yeri gelcek bu yanlışlıkları söylenecek konuşulacak ama hocaya saygımızı sevgimizi ve en önemlisi destegimizi azaltmıyacagız . Her şey o parkenin üzerinde galip gelmek degildir Fenerbahçeyle geçen yıl ki play offlarda şampiyonlugu kaybettigimiz maçtan sonra 2 eli belinde gözleri dolan adama ben hoca şu maçta bunu yaptın ve biz kaybettik diyemem en azından ben diyemem .
 

Üst