Oktay Mahmuti

Ülkemizde eleştiri kültürü oturmadığından eleştiri kötü bir şey olarak algılanmaya devam ediliyor. Coachun kısa zamanda yaptıkları sonrası başarısız diyen olmaz zaten; ama x maçta y yapsaydık daha iyi olurdu demeninde yanlış bir tarafı yok. Bu forumun varlık sebeplerinden biri de takımımızın ve sevdiğimiz sporun üzerine sohbet etmek sonuçta.
 
Eleştri bu forum için şart.Altının doldurulması,güzel ifade edilmesi de eleştri için şart.Shipp konusunda da bu konuda da anlaşmazlıklar benzer.İlk iki cümleyi göz önünde bulundurmakta fayda var bence.Bu güzel günlerde sinerji de üst seviyedeyken birbirimizi kırmayalım.
 
Yahu niye eleştirmeyelim Oktay hocayı ben anlamıyorum. Tamam cok basarılı anladıkta basketbolun kitabını mı yazdı? Allah mı? Peygamber mi? O hic hata yapamaz mı? Neden onu eleştireni Allah carpar? Kaldı ki ben de cok eleştiririm Oktay hocayı ama hem kendisinin hem takımın iyiliği için(Benden baska eleştiren varsada eminimki keyfinden eleştirmiyordur). Sizler ise hocayı ilahlaştırarak sadece kendisine zarar veriyorsunuz.

İyi geceler.

Son zamanlarda yıkıcı eleştiri ile yapıcı eleştiriyi bence karıştırıyoruz forum olarak..Bazı şeylere cevap verirken ne niyetle söylendiğine dikkat etmiyoruz maalesef..Daha önce de çok kişiyi savundum böyle,isterim ki benim gibi savunanlar daha çok olsun saldıranlar yerine..

Ben Cihat'ın kötü niyetle eleştiri yaptığına inanmıyorum..Tamam zaman zaman ne sonuç alırsak alalım eleştiren,memnun olmayan arkadaşlar da çıkıyor ama Cihat'ın söylediklerine saldırmak için önce bir bakmak lazım bunu sürekli mi yapıyor veya üslübu yanlış mı diye..

Ayrıca Cihat'ın söylediklerinde kötü bir şey de yok..Katılırsınız veya katılmazsınız söylediklerine ama düzgünce düşüncelerini ifade eden birine hemen cephe almaya da lüzum yok..

Oktay hoca belki Galatasaray için,daha da ötesi Türk Basketbolu için en büyük nimetlerden biridir..Kafanızda nasıl canlandırdığınızı bilmiyorum ama en başarılı veya en iyi insanların bile hataları olabilir..

Yakın zamanda ben Songaila başlığında yazdım Oktay hocaya ufak bir eleştiri diye..Zamanını ayarlayamadığı bence tek oyuncu demiştim..Aynı şekilde Tutku'yu da biraz ikinci plana attı ve böyle oynayan bir Tutku'yu kenarda gereğinden fazla tutmak bizim için iyi değil diyecektim ki burda söylendi zaten bunlar tekrar etmeye lüzum görmedim..

Bunun dışında geçen sene Final serisinde de ilk iki maçta Oktay hoca almadığı molalarla maçları kaybettirmiş ama aynı şekilde sonraki maçlarda aldığı kritik molalarla da maçları bize getirmişti demiştim..

Oktay hoca zaman zaman oyuncuların sürelerini ayarlamakta veya zamanında mola almakta hatalar yapıyor..Belki bizim(yani en azından ben ve benim gibi düşünenlerin) düşüncemiz doğru belki Oktay hocanın..Biz burdan konuşuyoruz sahada göremediğimiz,bilmediğimiz şeyler olabilir veya öngeremediğimiz şeyler..Kaldı ki yeni gelen oyuncular nasıl sisteme adapte olmaya çalışıyorsa Oktay hoca da bu düzeni oturtmaya,düzenli kılmaya çalışıyor..Bunun sonucunda ufak tefek,bazen de kritik hatalar yapabilir..Ama bu düşüncelerimizi,eleştirilerimizi belirtemeyeceğimiz anlamına gelmiyor..

Hep dedim(k) ki Oktay hoca yeri geldi şu konuda hata yaptı ama her insan gibi onun da hata yapma lüksü var..Ki Oktay hocanın fazla fazla var.Bizim güvenimiz ona sonsuz..Kişisel olarak da ben Oktay hocayı çok seviyorum,diyorum ya başka bir adam,kişiliği,karizması,basketbol anlayışı,konuşmaları..Bunları bir tek ben görmüyorum herkes görüyor,bu yüzden de ben kimsenin eleştirirken Oktay hocaya haksızlık yapacağını sanmıyorum veya üslubunu bozabileceğini sanmıyorum..En azından Cihat'ın yazdıklarında,doğru veya yanlış,art niyet,doyumsuzluk gibi şeyler görmüyorum.

Kimi biraz fazla kimi biraz az olabilir ama genel olarak baktığımızda çoğu kişi Oktay hocayı aynı ölçüde seviyor burda.Herkesin isteği,arzusu aynı..Oktay hocaya veya X kişisine en azından kötü niyetle yapılmamış bir eleştiriyi veya söylenen düşünceleri tartışma haline getirip karşı cepheler oluşturmayalım hemen,bu benim herkesten kişisel ricamdır..
 
Yahu , adamın yaptıkları ortada . Çok başarılı bir koç . Bence Galatasarayın başına gelenler arasında en iyisi.
Hata yapmaz mı , tabi yapar. Yapıyorda. Ama bunların hiç birine şu ana takıma verdikleriyle kıyaslanamaz bile.
Eleştri kültürü yok diyenler. Hangi konuda ne uzmanlıkları varda , hangi takımın başında hangi başarıları elde etmişlerde , Oktay hocayı yada başka birini eleştiriyorlar.
Forum demek insanların fikirlerini , belli bir saygı sınırları içinde paylaşması demek. Ağzına geleni yada kafasındaki kurduklarını söylemek demek değil.
Başarılı insanları bu kadar basit şekilde basitçe eleştirmek demek , fikirlerimi açıkça paylaşıyorum yada böyle düşünüyorum demekle açıklanmaz.
Her insan hata yapar , Oktay hocada yapıyor , bunu dile getirir ken çok bilmişler önce kendisine baksın.
 
Shaquilee O'Neal 1995-2008 yılları arasında tartışmasız NBA'in en iyi en dominant pivotuydu. 90'lı yılların sonuna doğru Shaq üç saniyenin dışından şut atabilmeye başlar ve basın mensubu sorar. Bu seneki gelişimi neye/kime borçlusun ? Shaq'ın cevabı kısadır "Sizin yüzünüzden"...
Belki Shaq o saatten sonra şut gelişimini durdurdu, sonraki seneler sadece 3 saniyenin biraz ötesinden atabildi, ya da atamadı o ayrı konu...
.......
Sözün özü şu. Oktay Hoca GS'ın başına gelmiş geçmiş en iyi koç olabilir. Bize hayal ötesi başarılar kazandırmış ve kazandırabilecek olabilir. Ama bu onu eleştirilmez, kusursuz yapmaz. Her hocanın formsuz zamanları da olabilir. Yapıcı her eleştiriye evet. Ama eleştirilerin yıkıcı olmaması lazım...
Oktay Hocayı yeri geldiğinde bende eleştiririm, ama eleştiriler asla "takımdan gitsin, koç filan değil" gibi yıkıcı şekilde olmaz zaten bu şekilde diyen birini de görmedim. Olursa zaten önce ben gülerim.
Ancak bana göre eksik yerleri de elbetteki söylerim, ben taraftarım, dışarıdan izliyorum. Oktay Hoca ister forumu okur, ister duyduklarını ciddiye alır isterse hepsini görmezden gelir, hiç okumza, bize içinden ya da dışından siz kimsiniz der, kendini bildiğini yapar...
Eğer eleştirmeyeceksek, devamlı poh pohlayacaksak, karşı görüşler olmayacaksa bu forumda niye yazıyoruzki ?
 
Yahu , adamın yaptıkları ortada . Çok başarılı bir koç . Bence Galatasarayın başına gelenler arasında en iyisi.
Hata yapmaz mı , tabi yapar. Yapıyorda. Ama bunların hiç birine şu ana takıma verdikleriyle kıyaslanamaz bile.
Eleştri kültürü yok diyenler. Hangi konuda ne uzmanlıkları varda , hangi takımın başında hangi başarıları elde etmişlerde , Oktay hocayı yada başka birini eleştiriyorlar.
Forum demek insanların fikirlerini , belli bir saygı sınırları içinde paylaşması demek. Ağzına geleni yada kafasındaki kurduklarını söylemek demek değil.
Başarılı insanları bu kadar basit şekilde basitçe eleştirmek demek , fikirlerimi açıkça paylaşıyorum yada böyle düşünüyorum demekle açıklanmaz.
Her insan hata yapar , Oktay hocada yapıyor , bunu dile getirir ken çok bilmişler önce kendisine baksın.

Eleştiri kültürü yok diyen benim. Demekte de çok haklımışım ki bu yetersiz argümanlarla fikrinizi savunuyorsunuz. En basitinden, depremde binalar kafamıza göçünce. "Yok, inşaat mühendisi değilim, eleştirmemek lazım. Kolay mı bir binayı deprem güçlerine karşı tasarlamak mı dersiniz? Elbette, yiyor; ama çalışıyor gibi ifadelerin bile baştacı yapıldığı, her türlü olayın ardından insanların birbirlerine geçmişte ne yapıp ne yapmadığını hatırlatmayı birinci görev addettiği yerde, işini iyi yapan birine yapılan yapıcı eleştirilere karşı bu argümanları sık sık görüyoruz. Şaşırmadım. Eleştirmemek lazım, ne gibi bir uzmanlığımız var da eleştireceğiz. Kraldan çok kralcı olalım o bize yeter.

Topici okuyorum, hocadan memnun değilim diyen bir adam yok, olamaz da. Şu son bir yıldır forumda türeyen her başarılı insanı her türlü eleştiriden muaf tutma tavrı nasıl gelişti, anlamıyorum.

Bahsedilen konularda staff kendi özeleştirisini de yapıyordur zaten. Bu da işin başka bir noktası.
 
Oktay hocayı elestirenlere murat özyer lazım 3 senede 21m$ harcanıp koca bir hic olmak lazım sanırım...Yüredur ASLAN oktay hocam

Defalarca belirtmemize rağmen eleştirinin hangi sebeple yapıldığını algılayamıyor mu bazı arkadaşlar yoksa sadece tartışma olsun mu istiyor anlamış değilim..Oktay hoca eleştirilmez diye bir şey yok ! Eleştirenlerden kimse de maksadını aşacak bir şey söylemiyor,hem Oktay hoca hem de Galatasaray'ın daha da iyi olması adına en azından dışardan gözlemlediklerini dile getiriyor..Bunu da yapamayacaksa insanlar otlasınlar burda en güzeli..

Ayrıca Oktay hocayı hepimiz çok seviyoruz bu zaten aşikar bir durum ama bu başarıların temelini küçümseyerek öne sürdüğünüz Murat Özyer attı..Cem Akdağ büyük bir kriz anındaki ölüyü tekrar diriltti,Oktay hoca da zirveye taşıdı..
 
Murat Ozyer tribunlere oynamayi iyi bilir.Tribunlere oynamayi bildigi kadar sahadada oynatmayi becerseydi o kadar butceli bir takim heba olup gitmezdi.
 
Takımın temelini attıysa onun döneminden birileri olurdu kadroda. 1 tane oyuncu yok maalesef.
O dönemde Murat Özyer değil de başkası olsa ilgi canlanmayacak mıydı yani? Zaten sponsor bulununca takımın bütçesi arttı ve doğru orantılı olarak ilginin artması normal. Murat Özyer ne katma değer koydu bunun üzerine?
Beşiktaş bile aynı dönemde final oynadı biz yarı final yüzü göremedik ligde...
 
Murat Özyer´in neleri başardığı konusuna takılan arkadaşlar Murat Özyer´den önceki döneme baksın bir zahmet.

Çatısı akan bir salonda antreman yapan takım, adam gibi salonda çalışmalarını sürdürür hale geldi, yani profesyonel bir yapıya kavuşmaya başladı şube. 50 kişiye oynayan takım bir sezon sonra yaklaşık 2000 kombine sattırır hale geldi. Bu noktaya gelinmesinde taraftarı her daim onore etmesinin payı yadsınamaz. Play out oynayan takım play off´ta yarı final oynar konuma geldi. Eldeki imkanlarla çok iyi iş çıkarıp çıkarmadığı tartışılır ama ne yaptı ki demek emeğe saygısızlıktır.

Oktay Hoca bizim için büyük bir değerdir. Yalnız, birini övmek için bir başkasını yermek şart değildir.
 
Benim görüşüm bellidir. Takıma az yada çok katkısı oldu. Fakat imkanları ile karşılaştırınca bence başarısız oldu... Ki mesajımda da ironi mevcuttu.
 

Üst