Oktay Mahmuti

Oktay Mahmuti'nin başında Ahmet Dedehayır olmadığı için bu kadar rahat konuşuyorsunuz.Eğer Ahmet Dedehayır şubenin başında olsa neler Murat Özyer'e yapılan tüm haksızlıklar ve ihmaller aynen Oktay Mahmuti'ye yapılırdı , sizde Oktay Mahmuti 3 yılda bilmem kaç milyon doları batırdı derdiniz.

Ayrıca Oktay Mahmuti bütçe olarak Murat Özyer'den daha şanslı durumda şu an.Basketbola ilgi olarakda...
 
Murat Özyer Oktay Mahmuti'den daha iyidir falan demedim ben,ama insanların emeklerine yapılan haksızlığa da sabredemiyorum üzgünüm..Murat Özyer'den önce kaç kişi basketbol maçlarına gidiyordu,kaç kişi televizyon başından düzenli olarak takip ediyordu..Burda herkes ben ben diye çıkmasın ortaya,birbirimizi kandırmayalım hiç..Eski Galatasaray'dan eser kalmamıştı,Murat Özyer geldikten sonra yensek de yenilsek de maçları heyecanla izler olduk..Gelen giden oyuncuları biliyoruz..Ben demiyorum ki Murat Özyer elindeki imkanlarla en iyisini yaptı,en iyisini başardı..Benim de hatalı olduğunu düşündüğüm şeyler var..Ama basketbol camiasını yeniden dirilten isimlerden biridir Murat Özyer..

Kaldı ki Erdal da söylemiş Murat hocanın çalıştığı kişiler,çalışma şartları,basketbola ilgi Oktay hocanınkiyle aynı değildi..Oktay hoca bugün yaptıklarıyla tabi ki bu ilgiyi tepelere çıkardı ama Murat Özyer nerdeyse yerlerde olan ilginin olduğu dönemde birşeyler yapmaya çalıştı..

Dünyanın en iyi isimleri arasında saysanız ilk ona girecek hocalarda kim var mesela ? Nba'den Phil Jackson(gerçi bıraktı ama daha yeni),Avrupa'dan İvkovic..Bu koçlar hiç hata yapmadı mı? Yaptıklarında koskoca koç onu eleştirmek olmaz mı denildi ?

Eleştiri her daim yapılır isim kim olursa olsun..Yapıcı eleştiri her zaman da yarar sağlar..Murat Özyer de hata yaptı,yeri geliyo Oktay hoca da yapıyor..Aradaki fark,Oktay hoca ve şu anki şube bize daha fazla güven veriyor,daha inandığımız güvendiğimiz bir sistem üzerinde ilerliyorlar..Ayrıca göreve geldiklerinden beri de başarıları,yaptıkları ortada.Bundan dolayı da hata yapma lüksü diğerlerine oranla çok daha fazla..Ama eleştirilemez gibi bir şey olmaz..

Onur abinin de dediği gibi birilerini(Oktay hoca için değil sadece genel söylüyorum) öveceksiniz diye bu kulübe emeği geçen diğer insanları yermek,hatta dalga geçmek hiç hoş değil..
 
Murat Özyer gördüğüm en kötü koçlardan biriydi. Çok iyi insan, çok iyi Galatasaraylı olabilir ama onun yönetiminde kendisinin bu takıma hiç bir şey verdiğine inanmıyorum. Sadece onun kişisel hataları nedeniyle kaybettiğimiz bolca maç hatırlıyorum. Temel falandan bahsedenler de kendilerini kandırmasınlar. Onun döneminden bir tane oyuncu veya oyun planı yok şu anki takımda.

Ayrıca Oktay Hoca'yı çok sevmeme ve takdir etmeme rağmen bazı arkadaşların onu dokunulmaz kılmaya çalışmasını bir türlü anlamıyorum. Arkadaşlar, kişiye hakaret veya saldırı içermeden, her kime eleştiri yapılacaksa yapılsın, bu eleştirilere lütfen açık olunsun. Sonuçta eleştiri olmadan,sadece şakşakçılıkla bir yerlere varılmaz. Bu sadece Oktay hoca için değil, tüm iş başında olan kişiler için de böyle olmalıdır. İnsanlar eleştirilmeli. Yeterki eleştiride art niyet olmasın ya da insafsız davranılmasın.
 
Oktay Hocanın maç sonunda Andric-Shumpert ikilisini 4-5 oynatması ribauntlarda sıkıntı yaşamamıza sebep oldu.2 tane ribauntlarda berbat uzun aynı anda oynayınca rakip her pozisyon 3 kere hücum etti
 
oktay hoca euroig maçlarının son periyorunda yaptığı hataları iyi analiz etmeli süreleri son periyota göre ayarlasın ki son periyotta tutku songaila daha fazla süre alsın hem ribaunt hem yaratıcılık olarak sıkıntı yaşıyoruz
 
Tutku'yu gerekirse 3 periyot oynatmasın ama son periyot mutlaka oynatsın. Biz aslen savunma takımıyız ama hücumda sayılar bulursak savunmayı daha da iyi yapıyoruz. Bunun için de Tutku'nun oynaması şart.
 
Hocam kulakların çınlasın, şu Cevher'in sürelerini biraz arttırmakta fayda olabilir sanki. Adam sadece ortalama 5-6 dakika oynayıp, ikinci yarı kenarda havlu sallamayı hakedecek bir oyun oynamadı Banvit maçında da Unics maçında da... Ayrıca Tutku da maç sonlarında sahne alsa, süreleri biraz daha yukarıya çıksa Avrupa'da iyi olur sanki..
 
Songaila ve Cevher iyi günündeyken 4 numarada Shumpert ile ezilmemize nasıl seyirci kaldın be hocam..ribaund almayı unuttuk Shumpert oyunda olduğu sürede..
 
Hocam hereyine eyvallahım ama keske songalia erken soksaydın andricle inat etmeseydin canın saolsun 11 /10 bizi bugünleri göstermisin allahrazı olsun
 
Burası oktay hocanın topicide .Bana birisi murat hocanın bir tane gains yada owens icerdeki smac oyunu dısında bir oyununu göstersın kaldıgı 3 sene boyunca helal derim.Murat Özyer cok iyi insan süper GALATASARAYLI ama berbat kötü bir koc catısı akan salonu yaptırması kötü koc oldugunu hafifletmez onu yaptırdıysa profesyonelıgı dısında galatasaraylı olmasındandır baska bişeyden degil.Kombinede 2000 satıldıgı zamanı hatırlıyorum, kimse pembe koltuklar oturmuyordu vede futbol kapalı kombinesı alana hediye olarak veriliyordu ,birde murat özyer nasıl aldırmıs onu anlamadım cebinden paramı vermis? yada reklammı yapılmıs arma sevdalıları gitmis almıs onun dönemine denk gelen bir dönemi. Ben en cok murat özyer döneminde maclara gittim, ozaman murat özyer saolsun beni maclara cekti gibi birsey oluyor .
 
Oktay hocayı eleştirmemek ne demek ya? Her kim olursa olsun eleştirilebilinir. Ancak yıkıcı ya da maksatlı olmaması gerekiyor. Mesela bugün maça çok iyi başlayan Songalia'yı kenarda unuttu resmen hoca.
 
Oyunu kuramıyorsun, Tutku'yu bencte bekletiyorsun, Üçlük atamıyor ribaund alamıyorsun, Cevher yanında oturuyor....
Bu ikisi de üstelik oynadığı dakikaların hakkını verdi...
Shumpert'ı ısrarla 4 oynatıp, kurtlara yem olarak koyuyor, ezilmemize seyirci kalıyorsun. Bay tecrübe Songalia son 1 dakika aklına geliyor. Onda da Anric çıkıyor. Bunları söylemeyip içimize mi atalım ? Niye eleştirmiyceğiz ? Kısaca hem Prokom hem Kazan maçlarında beni çok şaşırtmaya devam ediyorsun Oktay Hoca...
Tutku'yu ve Cevher'i kaybedeceksin Oktay Hoca ben ve benim gibi düşünenlerden söylemesi...Bu sene patlama gösterebilecek Göksenin'i zaten kaybettin...
Açıkcası şu sıralar Songalia/Shumpert ve Gordon/Lakovic'den birileri sakatlansa zerre üzülmem, takım için hayırlı oldu derim...(Yanlış anlaşılmasın, asla bir oyuncunun sakatlanmasını istemem)
Bu rotasyon ve kadro yapısıyla Euroleague ve lig için açıkcası başarı zor. En fazla Top 16, en fazla yine final. Ben bu ikisini de başarı olarak görmüyorum, zaten ulaşabileceğimizden de şüpheliyim. Bu yorum bu maçlık değil, Euroleague elemelerinden bu yana gelen galibiyet serisinin de dahil olduğu bir değerlendirmedir.
 
1.99 luk bir adam neden ısrarla 4 oynatılır? Artık 3 numaranın neredeyse 2.00 (Emir, Bjelica vs.) ve üstü olması standartlaşmış iken nedir bu ısrar Oktay Hocam? Cevher'i, Songaila'yı hatta Furkan'ı ne demeye aldınız?
 
cevher işleyen madendi aldı oynatmadı,tutkunun 2 hatası yüzünden maçta süresini çok azalttı.hocam bu takımın en oturmuş oyuncusu tutkudur,lütfen yeni gelen arkadaşlara yem etmeyin tutkuyu.dün hiçbir performansı olmayan lakoviçin 5 dk sını tutkuya verseydiniz,gruptaki konumumuz farklı olacaktı.açıkçası evimizde oynadığımız kazan maçının mağlubiyeti ağır ve telafisi zor bir mağlubiyettir.bu konuda sizin performansınızın da zayıf olduğunu düşünmekteyim oktay bey
 
Hocam mutlaka anlamıştır artık Shumpertı uzun süre Euroleaguede 4 numara oynatamayacağını.Ligde 20-25dk oynar orada sıkıntı olmaz.Ama hocam gerekli dersi çıkaracaktır.Birde bir arkadaşım Cevherin süreleri artırılmalı demiş katılıyorum.Cevher 5 dk oynuyor.Onun süreleri 10-12 dkya çıkarılırsa bizim için ribaunt yönünden sıkıntı olmaz.Malum 2.06lık adamdan bahsediyoruz.Shumpert 4 oynacaksa 5-6dkyı geçmemeli.3 numarada faul yapsın önemli değil.Shipp ve Caner gibi yedekleri var.
 
Volkan, emin ol ki Özyer ile ilgili yazdıklarının hepsine cevap var ama konumuz Oktay Mahmuti. Konu daha fazla dağılmasın diye susayım.

Burası oktay hocanın topicide .Bana birisi murat hocanın bir tane gains yada owens icerdeki smac oyunu dısında bir oyununu göstersın kaldıgı 3 sene boyunca helal derim.Murat Özyer cok iyi insan süper GALATASARAYLI ama berbat kötü bir koc catısı akan salonu yaptırması kötü koc oldugunu hafifletmez onu yaptırdıysa profesyonelıgı dısında galatasaraylı olmasındandır baska bişeyden degil.Kombinede 2000 satıldıgı zamanı hatırlıyorum, kimse pembe koltuklar oturmuyordu vede futbol kapalı kombinesı alana hediye olarak veriliyordu ,birde murat özyer nasıl aldırmıs onu anlamadım cebinden paramı vermis? yada reklammı yapılmıs arma sevdalıları gitmis almıs onun dönemine denk gelen bir dönemi. Ben en cok murat özyer döneminde maclara gittim, ozaman murat özyer saolsun beni maclara cekti gibi birsey oluyor .
 
Zaza'yı alana kadar NBA hakkını Pekovic'ten yana kullansaydın bugün bunları konuşuyor olmazdık. Sadece Tutku sahada iken oyuncu vasfına bürünen Andric'le bu iş ne kadar yürür bilemiyorum. Furkan'da çok tecrübesiz ama dün bence gayet iyi oynadı. Songaila belkide geldiğinden beri en iyi maçını oynuyordu, ne hata yaptı da ilk çeyrekten sonra doğru dürüst bir daha süre alamadı anlamadım.

So sözüm; Shumpert'ten Eurolig'de de TBL'de de 4 numara ol-maz! Aliağa'ya falan olur. Ama Efes, FB, Beşiktaş, Telekom gibi takımlara karşı ol-maz! Aliağa, Bandırma Kırmızı gibi takımlara karşı Lakovic'de 4 oynar zaten.
 
Shumpert 3 numara oynamalı diyen arkadaşlar Cumhurbaşkanlığı kupası maçını izlemediler sanırım. Bariz şekilde Kaya-Gist gibi oyunculara üstünlük kurdu hücumda. 3te oynadığı zaman Bogdanovice kısa sürede 3 faul yapmıştı. Efesin FBÜ yü yenip şampiyon olduğu sene Shumpert yine 4 oynuyordu. Dün eğer Shumpert 3 oynasaydı Greer, Domercant, Lyday den oluşan üçlü penetre manyağı yaparlardı savunmamızı. Shumpert pozisyon bilgisiyle birçok 4 numarayla başedebilir ancak yavaş kaldığı için hızlı ve penetreci 3leri tutması çok zor. Geçen seneki Banvit serisini hatırlarsanız Rancikin tutamadığı Chuck Davisi çok iyi savunmuştu. Burda daha onlarca örnek verilir de Oktay hocadan daha iyi basketbol bildiğini düşünenlere az gelir heralde. Dünkü sadece maçın özelinde bir durumdu, Shumperte yeterli pozisyon hazırlanmadı. Songalia-Tutku-Cevher üçlüsünün unutulmasını maçtaki genel formsuzluğuna bağlıyorum. 7de 1 atan Lakovice kötü şütor demeye benzer aksini düşünmek.
 

Üst