Ömer Üründül

• Konbuyu başlatan Salih Coskun
  • Başlangıç tarihi
S

Salih Coskun

Misafir
Bir cok kisi eminim sikayetcidir kendisinden ama ben sadece güldügüm icin mac yorumlamaya devam etmesinden yanayim :)

Facebook'taki "Ömer Üründül Yasaklansin" sayfasinda kendisinin bazi yorumlarini yayinlamislar, paylasayim bari :)

1.
Erdoğan : Di Maria sağda ,Maxi Rodrigez solda oynamaya başladı 2. yarının başından beri...Ne düşünüyorsunuz?
Ömer Üründül : Yer değiştirdiler . ..

2.
Erdoğan:Ömer abi,Arjantin maçı dengelemeyi nasıl sağlar?
Ömer Üründül:'Bir gol atması lazım'...

3.
"Gol yemeden önce defansını övdü,ardından vasat bir defans dedi...'Brezilya maçı kazanır' gibisinden şeyler söyledi,2-1 olduktan sonra; 'e ben demiştim bu Brezilya'yı Hollanda yener' dedi.. ....

4.
Hollanda'nın golünden sonra Ömer Üründül'ün yorumu:
''Evet şimdi skora denge geldi.''..

5.
Portekiz-İspanya maçında, ' İlker Casillas maçın en iyi kalecilerinden biri' yorumunu yapan Ömer Üründül, en isabetli yorumunu yaparak kendisine duyulan güveni boşa çıkartmadı..

6.
Arıkan: Tiago'yu nasıl buluyorsunuz?
Üründül: Tiago da iyi futbolcu... Yani iyi oynuyor.

7.
''Maçlarını izlemedim ama, seyrettiğim maçlarında gördüğüm kadarıyla İngiltere zaten kötü oynuyordu..''

8.
Spiker: Bir röveşata ve direkten döndüüü!
Ömer Üründül: Oauuuvvv!

9.
Spiker: Sevgili Ömer Abi, maça Gana çok hızlı başladı ne diyeceksin ?
Ömer Üründül : Evet.

10.
Ömer Üründül :''Şili takımı defansı da 3'lü yapıyor.''
Spiker:''Kendilerine olan güvenlerinden mi?''
Ömer Üründül :...''Hayır, sistem gereği..''

11.
David Villa'nın 3 kişiyi geçerek harika bi vuruşla attığı golü , Ömer Üründül şöyle yorumlamıştır ;
"Aslında pas vermesi lazımdı ama ..."

12.
"Karşı takım golü atıp beraberliği yakalarsa 1 puan kazanır."

13.
Fransa'nın şansını nasıl görüyorsunuz Sayın Üründül?
''Fransa tabii güçlü takım... Ama bişi bşi b...i biş... bişey bozukluğu var yani... yoksa güçlü takım...''

14.
"Cavani de enteresan bir oyuncu..."

15.
Ömer Üründül, Forlan'ın rakibe çarpıp giren golünden sonra:
"inanılır gibi değil, çarptıktan sonra hem hız hem de falso aldı"

16.
Spiker: Ömer Abi, Gana kanatlardan yükleniyor sence doğru mu ?
Üründül: Yani enteresan .. Essien yokken orta sahanın ortasını güçlü tutmak istersin ama öyle yapmıyorlar..

17.
Spiker: Ömer Abi.. Gana son paslarda etkisiz.. Sanki biraz acemice davranıyorlar..
Üründül: Çok enteresan.. Yani bu kadar fizik gücü yüksek takımın kollektif futbolda ( bu olmazsa olmaz ) son paslarda acele etmesi enteresan..

18.
Spiker: Seyircilerin büyük bir çoğunluğu Ganalı.. Güney Afrikalılar da Ganayı tutuyorlar.
Üründül: Enteresan tabi... Ganalı taraftarlardan çok Güney Afrikalı taraftarlar var. Bu arada sahanın kenarında taraftarlar dolaşıyorlar ..Bunlara izin verilmesi hemde Dünya Kupasında çok enteresan..

19.
Higuain oyundan çıkıp yerine Milito girerken spiker ne düşünüyorsunuz bu değişiklik için diye sordu.....
Ömer Üründül : ''Bir forvet çıkardı bir forvet soktu oyuna.''

20.
Danimarkanın kendi kalesine attığı gol sonrasında ki yorumu..
''Öyle bir yere vurmuş ki kafayı gol atsan böyle güzel bi yere gitmez''

:)

Bunun bir de basketbol yorumlayan versiyonu var.
2010 Olimpiyatarda Litvanya-Arjantin maçı vardı. Arjantin'de oyun kurucu topu getirirken top kaybı yapmış ve Litvanya sayı bulmuştu. Ömer Üründül'ün eşsiz yorumu: Arjantin de geride çok boşluk vermeye başladı :) Ömer Üründül koç olsa takımında bir oyuncu kendi takımı hücum yaparken savunmada bekleyecek sanırım.
Aynı maçta Litvanya alan savunması yapıyor. Ömer Üründül'den yine muhteşem tespit. Litvanya da iyice gömüldü. TRT'ye üste para mı veriyor. Yoksa tüm kafilenin masraflarını cebinden mi karşılıyor. Anlamıyorum.

http://img444.imageshack.us/img444/3281/omeraq.jpg

Kupa sonrası vuvuzelalar ile birlikte Güney Afrika'da kalmasını istiyorum.

Alperen Kaplan' Alıntı:
Ömer Üründül'ün üzerine haddinden fazla gidildiğini düşünüyorum.
Bencede..

Neyi gülünç geliyor insanlara anlamıyorum oysaki hepimizden iyi biliyor ve iyi yorumluyor futbolu. Bazı şeyleri abartmayı çok seviyoruz.

İsmini hatırlayamadığım bir fast-food zincirinin Türkiye temsilcisi zaten. Paraya ihtiyacı yok otursun evinde. Maç içi konsantrasyonu 0, hep aynı şeyleri söylüyor. Bütün maç hepimizin gördüğü doğru şeyleri söyleyecek diye diğer papağan gibi konuşmalarını çkemke zor iş.
Spormax'de İbrahim Altınsay var mesela. Yorumcu olarak mükemmel iş yapıyor. Sadece bir maçı ondan dinleyin Ömer Üründül ile az bile dalga geçiliyor. Yıllardan beri futbol yorumlayıpda kimseden zerre farkın olmayınca olmuyor işte.

Katılıyorum Eren'e,ses tonu çok sönük bir kere,zoraki yorum yapıyor gibi,birde herkesin maç içinde bildiği şeyleri yorumluyor buna gerek yok ki zaten onun söylediği şeyleri futbol'dan az çok anlayan her kişi kendi kafasında yorumluyor,millet maça konsantre olmuşken bir başlıyor tuhaf tuhaf yorumlara insanın siniri bozuluyor,zaten bir yandan vuvuzela rahatsız ediyor insanları,Türkiye'de bir sürü yorumcu var,her maç farklı bir isim yorumlasın maçları,Ogan Tarhan gibi bir isim niye maç yorumlamıyor mesela,Hatta çift yorumcu alsınlar bazı maçlara mesela Hıncal Uluç bile yorumlasa keyifli olurdu gerçekten,Rıdvan Dilmen'in yorumlarını duymak isterdim bu maçlarda ve daha bir sürü spor yazarının örneğin Ali Ece çok iyi olurdu yorumcu olarak ama torpil mi diyelim başka şeyler mi var diyelim oluyor işte kahretsin,bazen insanlar haketmedikleri yerlerde bazı avantajlardan dolayı olabiliyor.

Ömer Üründül TRT den para almıyor zaten kendisi türkiyenin en zengin ailelerinden.. Türkiyede barajların çoğunu onlar yapıyor diye biliyorum..

Hatta bir yerde TRT ye para verdiğini okudum yorumcu olarak görev yapmak için ama sanmıyorum..

Bu arada gerçekten fazla üzerine gidiliyor ama komik olduğuda oluyor bazen :)

Parada almıyormuş zaten. Trt'nin böyle insanlardan arınması lazım bir an önce. Devlet kurumusun sınırsız imkanların var elinde yap bir kamuoyu araştırması halk maçları kimden dinlemek istiyor kim yorumlasın istiyor bir ölç. Bu yayınlar herkesin zevk alacağı, futbol bilgisini ilerleteceği yayınlar olacakken insanların tek eğlencesi dalga geçmek oluyor. Türkiye şu işi yapacak tonlarca adam varken Trt acizliğini işbilmezliğini gösteriyor yine.
Hıncal Uluç başbakana şikayet mektubu yazmasa maç sonu neler olmuş yine göremeyecektik. Ömür boyu işin, maaşın garanti olursa çalışmayı, bir şey ürütmeyi unutursun tabi.

Ben maçları yorumlamak için Ömer Üründül'ün para bile verdiğini düşünüyorum,Madem bu kadar zenginmiş,Zenginlerin böyle abuk davranışları vardır abi basıyorum parayı maçları yorumluyorum olayı.Yani bakıyorsun Türkiye'deki en iyi 10 yorumcudan biri Ömer Üründül değil peki niye hala tüm maçları o yorumluyor,niye yıllardır Trt'de,demek ki bu işin altında garip olaylar var.Aynı olayı sırf babası zengin diye Beşiktaş'ı yöneten Yıldırım Demirören'de yapıyor.

Vallahi Ömer Üründül'ün üstüne fazla gidiyorsunuz diyen kardeşlerim Muhsin Ertuğral'ın maçları yorumlamasını bi seyretsin bakalım...Trt'in yaptığı en güzel işlerden biri Muhsin Ertuğral...

Bu arada da Ömer Üründül'ün şu forumdaki hiç bir arkadaşımdan bile futbolu iyi bildiğini düşünmüyorum ki zaten futbol bu kadar anlaması ve izlenmesi zor birşey de değil.

Bloklar arası bağlantı, kollektif futbol diye diye yıllardır Trt'te de beyin yiyo...İşin ekonomik kısmında gerek para almaması gerekse maçlarda kendi cebinden ödemesi herşeyi TRT'in kapılarını ona sonuna kadar açtığı da çok belli ama seyirci olarak kafamız kaldırmıyor bi yerden sonra.

Not: Camaocho kafayı fena sıyırmış golde : )

Aynı şuna benzedi ;

http://www.facebook.com/video/video.php?v=1233765852778

Bence fazla üzerine gidilmiyor bunlar olacaktir bu kadar yani hakaret falan etmiyoruz kisiligine karakterine de saygimiz sonsuz... Ama mac yorumlayamiyor bu da bir gercek.

Ama buna ragmen UEFA resmi sitesinde bile "Türkiye'nin en önde gelen futbol yorumcusu" diye tanimlanmasi garip :)
Haberi bulamadim simdi ama bundan 1-2 sene evvel bir haber cikmisti Türk futboluyla ilgili ve orada Ömer Üründül'ün de yorumuna yer verilmisti.

Maçları yorumlamak için para almadığı gibi üstüne bir de TRT'nin elemanlarını gidilen yerlerde yedirip içiren biri çıkana kadar dayanacağız kendisine. Yapacak birşey yok, güzel ülkemizin çarpıklığının milli maçlarda yüzümüze vuran halidir Ömer Üründül..Enteresan oyun futbol..

Babası Sedat Üründül , inşaat, müteahhitlik alanında ülkenin duayenlerinden biridir.. Ülkede köprü, baraj , yol anlamında ne kadar büyük iş varsa hepsine bir şekilde hizmet etmiştir.. İzmirli bir ailedir diye biliyorum ama emin değilim.
Ömer Üründül sanırım bu işlerle hiç ilgilenmemektedir.. Keşke ilgilense idi..
O zaman belki bu boş konuşmalara fazla zaman kalmazdı. Aslında ben Ömer Üründüle değil de yorumculuk müessesine karşıyım. Boş muhabbetten öteye geçmiyor ülkemizde.. Bu arada yorumcu demişken, geçen hafta iş vesilesi ile bir Bulgar ile konuştuk biraz.. Hasta bir Botev Plovdivliymiş ve Türkiyede de Fenerbahçeliymiş.. Dünya kupasında niye yoksunuz, ne biçim adamlarınız falan var dedi, cevap veremedik. Onlarda kupayı Hristo Stoichkov yorumluyormuş ve millet ağzı açık dinliyormuş. Çok takdir ediliyor ve seviliyormuş.

Milli takım maçını yorumlamak için gittiği maç sonu düşmüştü üzüldüm :oops: o an anladım seviyoruz o adamı ya o içtenliği içten pazarlıklı olmayışı veya herhangi bir takımı kayırmayıp eşit davranması bence eşi benzer yok ;) Gafları da içtenliğini gösteriyor adam kendini kasmıyor laf ebeliği yapmıyor kimseye yüksekten bakmıyor ve daha neler neler Ömer Üründül olmak zor ;)