Pro Evolution Soccer 2009

Bilgisayarda ve Play Station'da vazgeçilmezlerin başında gelen PES'in yeni oyunuyla ilgili görüşleri merak ettim ve böyle bir konu açmayı uygun gördüm. Aslında bu konuyu açmamda oyuna yeni eklenen bir özellik etkili oldu. Ondan önce oyunda özellikle uzak gol atmanın zorlaştırılması kötü olmuş. Ben çok denerdim de :) Galatasaray'ın kadrosu da yamayla beraber geçen senelere göre çok daha iyi olmuş. Oynamayanlar için tavsiye ederim oyunu.

Gelelim benim konuşmak istediğim konuya. Oyunda bir oyuncu yaratıp kariyer yapıyorsunuz. Önce bir hazırlık maçıyla başlıyor, oradaki performansınıza göre bazı özellikleriniz orta bazıları ise kötü çıkıyor. Teknik özellikler genelde kötü çıkıyor. İlk deneme maçından sonra size birkaç teklif geliyor, birini tercih ediyorsunuz. Gittiğiniz takımda önce antreman maçlarına çıkıyorsunuz, orada güzel performans gösterirseniz yedek kulübesine gidiyorsunuz. Yedekten girdiğiniz maçlarda da iyi oynarsanız ilk 11 çıkıyorsunuz. Tabi özellikleriniz diğerlerine göre çok zayıf olduğu için bunu özellikle TOP PLAYER seviyesinde yapmak hemen olmuyor. Asıl zevkli olan ise oynama ihtimaliniz tamamen size bağlı. Sadece kendinizi yönlendiriyorsunuz ve takıma hiçbir müdahale yapamıyorsunuz. Bir anlamda gerçekten futbolcusunuz :) Özellikleri geliştirirken de belirli kriterlere göre oranları değiştirerek gelişme oluyor. Yani ister hızı geliştirin, ister tekniği onu da ayarlayabiliyorsunuz. TOP PLAYER seviyesinde son derece zor ve keyifli olan bu oyunu oynamanızı tavsiye ederim.

Evet oyunu oynayanlar, deneyenler, beğenenler, beğenmeyenler kimler görelim bakalım ;)

Galatasaray kadrosunda Milan Baros ve Arda Turan'ın olmamasının mantıklı bir yanı yok sanırım :? En azından benim oynadığım oyunda öyleydi.Ah şimdi canım çekti en iyisi sınıftakileri kandırıp 4 lü Pes atmak lazım :)

Arda ilk baştan beri var. Belki orada başka takıma almışlardır. Ama Baros ve De Sanctis yok. Onu da yamayla hallediyorsun zaten. Avrupa'da birçok eksik transferde olduğu gibi.

Bu arada o kariyer modunun çok daha ayrıntılısı New Star Soccer isimli, oyunda var. Tabii ki maç grafikleri yakında çıkacak son oyununda bile PES'le boy ölçüşemez; ama kumar bağımlısı olmak, kazandığınızı at yarışına yatırmak, sevgilinizi aldatırken basına yakalanmak, hatta arabanızı satın almak isteyen antrenörünüze red cevabı verip kara listesine girmek sizin elinizde.

winning eleven 8 tek favorim
eskidi artık biliyorum ama orta yapıp sağlam kafa golleri atmak çok gzüel oluyor bırakamıyorum
zaten hem bilgisayarda hemde playstationda oynadığım tek oyun

Ben bu kariyer olayına çok taktım. Kerem JR adında bir oyuncuyum şu anda Fiorentina'da oynuyorum da gitmez olaydım :) Ders çalışırken bile aklımda. Off off..

Bir PES müptelası olarak oyunun kariyer bölümünü çok merak ediyorum.Oyunda böyle değişikliklerin olması çok güzel.PES 2008'de uzaktan çok kolay gol atılması,kalecilerin çok kolay hatalar yapması gibi bazı saçmalıklar vardı.Şayet bunlar düzeltildiyse oyun çok daha eğlenceli olmuştur.Oyunu almak için ilk sınavların bitmesini bekledim.Sanırım yarın oyuna başlamak için güzel bir gün.

Uzaktan gol olayı zorlaştırılmış. Kaleciler de daha az hata yapıyor. Misal vereyim Fenerle oynarken hep uzaktan serbest vuruşları Volkan'ın üstüne şişirirdim yumruklardı armut :) Şimdi yapmıyor, ondan daha kötüleri de yapmıyor :) Ama hatalar vazgeçilmez tabi arada oluyor ;)

PES 2009'un devri kapandı artık arkadaşlar.Benim gibi yaklaşık 8-9 aydır oynayan biriyseniz,nerden gol olcağını,kalecilerin topu nerlere sektirdiğini bile ezberlersiniz bir süre sonra.PES 2010'un demosunu deneyin mutlaka.Eski oyunlarna oranla aşmış kendini hakikaten.Orjinalinin çıkmasına da az kaldı zaten.