Pro Evolution Soccer 2010

Re: Pro Evolution 2010

Çok daha gerçekci bir oyun.Kesinlikle 2009daki gibi ronaldo ve messi ile herkesi geçemiyorsun.OYUN Bireysel değilde takım oyunu olarak öne çıkıyor.

Pas olayı daha ön plana çıkarılmış. Paslaşarak rakip kaleye gitmek daha kolay.
Uzaktan şutlar bir önceki seriye göre daha etkili bence.
Okan'ın da dediği gibi alıp gitmek daha zorlaştırılmış.
Bazı pozisyonlarda özellikle düşerken, topa vurarken vs. daha gerçekçilik var.
Son olarak da kısa süre içinde sıradanlaşacak bu da :)

Oyuncu özellikleri daha fazla ön planda, özellikle fiziksel mücadelelerde açıça belli oluyor. Drogba 2-3 kişiyle didişip topu kaybetmeyebiliyor, ayrıca ara pasa her oyuncu aynı derecede hareketlenemiyor, hakemler çok fazla faul ve kart veriyorlar :p. 11 kişi bitirdiğim maç sayılı nerdeyse, aynı derecedeki fauller geçmiş yıllarda görülmüyordu hiç. Avantaja bırakmayı daha fazla kullanıyor hakemler.

Geçen seneki gibi oyuncuları farklı yerlerde oynatmakta yok artık. Güçleri düşüyor direk. Buda oldukça zorlaştırıcı bir unsur.

Galatasaray varda Elano yok. Ayrıca Arda'dan sonra takımda overall olarak en güçlü isim Sabri :). Oyun 2009'a göre oyun akıcılığı düşmüş ama çok gerçekçi olmuş. Tam istediğim gibi. Oyun zorlaşmış. Bazılarımız beğenmeyebilir ama ben beğendim.

Yahu Arjantin'le oynaması ne kadar zevkli bu oyunu. Messi, Agüero, Lavezzi'den oluşan hücum hattım cillop cillop. Tevez, Milito gibi adamlar da yedekte. :)

Tesadüfen şöyle bir inceleme buldum:
Konami'nin "Winning Eleven" ismiyle başlayan, 5'inci serisi itibariyle "Pro Evolution Soccer" olan oyunseverlerin bağımlı olduğu Pro Evolution Soccer 2010 beklentileri fazlasıyla karşılıyor. Ntvmsnbc'nin haberine göre, Electronic Arts'ın FIFA serisi her ne kadar muhteşem bir pazarlama stratejisine sahip olsa da, oyunseverler için Pro Evolution Soccer kısaca "daha iyi".

Oynanabilirliği en tecrübesiz oyuncudan en tecrübeli oyuncusuna kadar keşfe açık olan PES serisi tüm futbol oyunlarına devrim niteliğinde yenilikler getiriyor.

Oyunun menüsü ve genel seçimleri diğer PES oyunlarına alışkınlar için aynı. Ancak oyunun kapsamı oldukça genişlemiş; Türkiye'den Sivasspor da artık PES 2010'un takımları arasında.

PES 2009'un eksiklerinden olan oyuncuların gerçek suratları, PES 2010'da yer bulmuş. Örneğin Arda Turan hiç tahmin edemeyeceğiniz kadar gerçek.

Elbette kadrolarda eksiklikler yok değil; yakında bir data-up date'i gerçekleşecektir ama şimdilik Galatasaray'da Elano, Beşiktaş'ta Matteo Ferrari, İnter Milan'da Sneijder gibi son gerçekleşen transferlerde eksiklikler gözümüze çarptı. Yani oyunun başında sizin yapacağınız değişiklikler sonrasında Serkan Çalık Manchester City'de, Elano Galatasaray'da oynayacak.
Data up date gerçekleşir gerçekleşmez futbolcuların son hallerine, ana menüden SYSTEM SETTINGS - Download'a tıklayarak kavuşabilirsiniz.
Real Madrid, Barcelona ve İnter Milan'ın Dünya futbolundan tüm yıldızları kadrolarına katmaları diğer takımlarla karşılaşmalarını zor kılıyor.
Maçlarınızı özellikle bilgisayara karşı yapıyorsanız, bu sefer karşınızda daha zeki biri var. Kaleciler gerekli vakitlerde ileri çıkabiliyor, Messi gibi futbolculardan top çalmak oldukça zor, ve gol yollarında daha başarılı.
Oyunda karakter yaratmada çok şaşırtıcı bir yenilik var; o da oyunun PC versiyonunda web kameranızla fotoğrafınızı çekerek oyuncunun suratına entegre edebiyorsunuz. Community ve Online seçenekleriyle de arkadaşlarınıza karşı ya da internet üzerinden diğer PES2010 oyuncularıyla oynayabiliyorsunuz.
Gallery altında bulunan Track Record'daki görevleri yerine getirerek bir çok klasik milli takımlarla ve klasik oyuncularla da oynayabilirsiniz.

PES 2010'daki en büyük değişiklik ise oyun oynanışında. Artık ulaşacağı yerde bir futbolcu olduğunu bilmeden pas veremiyorsunuz. Koşturup giderken top kontrolünüz düşüyor ve attığınız ortaların anlamı oldukça değişiyor. Özellikle klasik olarak kanattan koşturup orta gol yaratmaya çalışırsanız, daha fazla düşünerek hareket etmeniz gerekiyor.
Şut yollarında özellikle İbrahimoviç gibi oyuncular ise fark yaratıyor. Standart gol vuruşları artık neredeyse yok ve oyuncunuz kalitesine göre değişik bir şekilde şut atıyor. Oyunun tanıtımında da kullanılan Lionel Messi ve Fernando Torres ise doğaüstü yeteneklere sahip.
Pro Evolution Soccer 2010 bir futbol oyunundan beklentilerinizi fazlasıyla karşılıyor. Bir an evvel oynayıp uzmanı olun, turnuvalarda şampiyonluğu kimseye bırakmayın.

Oyun Pes2009 serisine göre daha zor olduğu aşikar.
Öyle topu alim çalımlıya çalımlıya gidimde gol atim esprisi ortadan kalkmış.
Rastgele pas tuşuna basıp pas atma devride kapanmış.
pas kısa düşebiliyor, hedefi şaşırabiliyor.
Topa vururken çıkan ses abartılmış, nerdeyse spikerin sesini bastıracak.
Full HD televizyonda oynamama rağmen görüntü kalitesimi düşmüş onu kestiremedim. Yorgunluktan olsa gerek.
Oyuna çok güzel Şampiyonlar ligi modu eklenmiş.Çok beğendim.
Oyuna alışabilmek için biraz daha pratik yapmak gerekiyor sanırım.

Sorunumu söylüyorum acil cevap bekliyorum :)

Çözünürlük ayarlarını değiştirirken LB diye birşey var. O seçili iken ya ortada ufak ekranda yada sinema şeritleri misali sağdan soldan siyah bantla bölünmüş ufak ekranda oynayabiliyorum. LB ayarını seçili değil yapıyorum ama yine seçili oluyor otomatik. Biraz baktım da internette karşılaşan kişiler var ama sorularına cevap gelmemiş.

Bende oyun ayarları böyle Kerem abi.
Oyunu tam ekran oynayabiliyorum. Sende buna göre bir ayarla dene istersen.
adszua.jpg

Şöyle bir sorun varmış;

LB sekmesindeki tiki kaldırınca kalkıyor ama tekrar girdiğinde otomatik olarak seçiliyor. Yani o tiki kaldırınca Settings'e her girdiğinde yine kaldırman gerekiyor :)

Bir de Windows7'den kaynaklandığını öğrendiğim titreme olayı var. Sanırım bunun da ufak tefek ayarları vardır başka yerlerden ama uğraşamadım. Araştırmalarıma göre en düşük çözünürlükte dahi titreme yaşayanlar varmış.

Bende titreme yaşıyorum.
Sistemimin iyi olduğu halde.
Genelde titreme sağ kanatta sabri'nin bulunduğu yerde oluyor.Ne hikmetse.
Keza pes 6'da da aynı sorun vardı.
:roll:

Becoma a Legen'de Ayıptır söylemesi Deportivo'dan Real'e Transfer oldum.
İlk zamanlar ilk 11'de yer bulamasamda, şimdi ilk 11'in değişilmeyen Forvetiyim 8)
Milli takımıda anlatmama gerek yok sanırım 8)

Bir ara aldığım ödüllerin resimlerini koyarım buraya :)

Okan BAKIR' Alıntı:
Penaltı atma işini başaranlar nasıl barşardığını yazarsa çok güzel olur.
Abi aynı sorun bendede vardı çozdum :)

Yon tuşlarına hafif dokuncan yada ortaya vur kaleciler hep sağa sola atlıyo :p
Bu taktikle Şampiyonlarligi finalinde Chelse'yi penaltılarda yendim 8)