Recep İvedik 3

recepivedik31262889795.jpg

Oyuncular:Şahan Gökbakar,Zeynep Çamcı,Deniz Bozkurt,Ayhan Işık,Oktay Dener

Babaannesinin ölümünden sonra Recep İvedik kendisini kötü hissetmekte ve son derece komik depresyon belirtileri göstermektedir. Her gece gördüğü bir kabus da sinirlerini iyice bozmuştur. Bu kabustan kurtulmaya çalışan Recep, mahallenin ev kadınlarından, en yakın dostu bakkal Salih'ten psikologlardan ve hatta cinci hocalardan medet umar ancak hiç birisi içindeki sıkıntıya çare bulamaz.

Bu depresyon sıkıntı hali hiç geçmeyecekmiş gibi görünürken bir anda hayatına uzaktan akrabası olan genç bir kız, Zeynep girer. Zeynep, İstanbul'da üniversiteye gitmekte ancak kalacak yer sıkıntısı çekmektedir ve bir gün Recep'in evinde yaşayacaktır. Recep ve Zeynep ilk başlarda pek iyi anlaşamasalar da günler geçtikçe birbilerine ısınırlar ve Zeynep de Recep'in iç sıkıntısını geçirmek için ona yardımcı olmaya, hayatına renk katmaya çalışır.

İkisi beraber Recep'in bugüne kadar yaşamında hiç yer vermediği spor ve sosoyal aktivitiler yapmaya başlarlar. Bu bağlamda sabah koşusu yaparlar, karate kursuna katılırlar, dans dersleri alırlar, paintball oynarlar, tiyatroya giderler, seramik , aşçılık kurslarına katılırlar vs. Hatta bir günlüğüne Zeynep'in okuduğu üniversite de öğrenci bile olur Recep. Bütün bu serüven boyunca Recep gittiği her yerin altını üstüne getirir ve seyirciyi kahkahaya boğacak durumlar yaşanır. Ancak bunların hiçbiri Recep'in derdine çare olamaz. Ta ki Zeynep hayatında hiç yaşamadığı bir şey yapıncaya kadar.

Yahşi batıyı ezer geçer diyorum :)

İçine bişey girmiş 3 harfli ortasında İ var:)

Hayvanları seviyorsun heralde
Evet
O zaman benide seveceksin :)

Diğer filmlerinden bir farkı yok.Ne eksik ne fazla.4,5,6,7,8,9,10

seri böyle gitsin,sevenler yine izler..Cin Ali'nin maceraları tarzında ilerliyor çünkü..

Yahşi Batı'yı hangi kıstas ile ezip geçiyor anlamadım...

Yani bu serisi olan şarlatan bir karakterin filmi, diğeri farklı konular işleyen bir yapıt.

Elma ile armutu karıştırmayalım. Armadun iyisini Recep İvedik yesin, izleyen izlesin...

Güngören belediye meclisi toplanmış ve Recep İvediğin, Güngörenli olmasından utandıklarını beyan etmişler. Taşınmasını istemişler:) Sanırsınki, Güngörende Güngörenli var. hepitopu 60 sene önce çileklikdi oralar:) Recep İvediği kovalamak için halk onu aramaya çıkmaz inşallah:)

Sühan Cem' Alıntı:
Güngören belediye meclisi toplanmış ve Recep İvediğin, Güngörenli olmasından utandıklarını beyan etmişler. Taşınmasını istemişler:) Sanırsınki, Güngörende Güngörenli var. hepitopu 60 sene önce çileklikdi oralar:) Recep İvediği kovalamak için halk onu aramaya çıkmaz inşallah:)
Sühan abi senin bu filmle ilgili düşüncelerin neler?Hazır buradayken bir yorum alalım.:)

şahan ne yapsa seyrederim ben.. Türkiyedekikomedi adı altında insanalra senelerce ucube şeyler gösterip parsayı toplayanlar onun topladığı paradan pay alamayınca, çok bozuldular sabah akşam medyadaki güçleri ile onu eleştirtiyorlar ama helal olsun ayalta. Halkta arkasında artık Şahan'ın.. Bu filmide ksımetse yarın seyredeceğim.Beğeneceğim büyük ihtimalle.

Benki hababam'ın yeni serilerini, keloğlan karaprense karşı, arog,gora gibi filmleri seyretmiş adamım

Cem Yılmaz'ın müthiş bir komedyen, müthiş bir zekadır. Ancak Şahan bu sinema işini iyi yapıyor. Ve bu seri 10'a kadar da gitse yine izlenir, yine izlenir. Yine gişe rekoru kırar, yine arkadan çıkarlar argo, küfür falan derler. Ama Şahan bu işi yapıyor ve gayet güzel de oluyor.

İzledim, güldüm, eğlendim. Ben bir komedi filminde kara kara düşünmek, espriyi çözmek istemem. Çünkü bu bir komedi filmidir. Amacı budur. Komedi filminde espriyi gizlemek, seyirciye buldurmak bana hep anlamsız gelir. Veya ben yaptım anlamadılar demek.

Film serinin ilk filminden daha güzeldi. İkinci film ile kafa kafaya olduğunu düşünüyorum. Şahan'a da tebrikler...

Şahan'ı çok yetenekli buluyorum ben, eleştirirken insanlar Şahan'ı gerçekten Recep İvedik gibi biri falan zannediyor herhalde oysaki çok zeki çok yetenekli bir insan. Recep ivedik gibi insanda bu ülkede çok var. Bir kere adam bu karakteri kendi yarattı, tamamen kendi zekası ile oluşturduğu bir karakter. O yüzden Cem Yılmaz'ın bütün o alıntı filmlerinden bence daha değerlidir bu film.

Küfürmüş, geçeniz efenim. Yahşi Batı da içinde küfür olmayıpda güldüğünüz bir şey varmı diye sorayım size direk cevap veremezsiniz. Filmdeki espirilerin yüzde sekseni küfür üzerine, ama nedense Cem Yılmaz yapınca çok sorun olmuyor. Sanki çekememe gibi bir durum var gibi geliyor bana.

Senelerdir Cem Yılmaz'ın stand-up'larını izleyip gülme krizlerine girenler, hatta çok öteye gitmeden GORA'yı yakın tarihin en büyük komedi yapıtı olarak adlandıranlar, Recep İvedik piyasaya çıktıktan sonra Cem Yılmaz'ın arkasından o kadar fütursuzca ve vicdansızca salladılar ki şaşırmamak mümkün değil. Lakin ben bunlara anlam vermeye çalıştığımda şu kanıya vardım; ileride elbet çok farklı karakterler,sanatçılar yetişecek. Bu şahısların yapıtlarını gözlemleyen birçok insan tıpkı bugün olduğu gibi bu defa Şahan Gökbakar'ın arkasından sallayacaklar. Hatta ileri gidip Recep İvedik gibi bir karaktere gülenlerin mantıklarını sorgulayacaklar. Bunu az-çok tahmin ettiğimden dolayı şimdi Cem Yılmaz'ı bir çırpıda silenlerin yarın öbür gün Şahan'ı da sileceklerini düşünüyorum. Ülkemizde magazin-medya-vizyon sürekli bu döngü içerinde olduğundan dolayı kamuoyunun yaptığı yorumları ve izleyici sayısını şahsım adına pek takmıyorum...

Tugay, konu stand-up sa kimse, şu adam, Cem Yılmaz'dan daha iyi demiyor. Sahne hakimiyeti, konudan konuya atlayışı gerçekten çok keyifli ve en asık suratlıyı bile güldürebilen bir enerjisi var. Ki Cem'i 19 yaşından beri bilirim ben.

Ama konu sinema ise Bence Cem yılmaz ya birilerinin yazdığı senaryo da oynayacak, Ya da daha dikkatli, esprilerden oluşan değil, hikayelerden oluşan bir film yaratacak. Bu anlamda baktığında Cem Yılmaz'ın yaptığı son 3 komedi filminin, ona yakışan çizgide olmadığı aşikar. Bu üç filme 1 milyonun üzerinde insan gitmişse bunun sebebi Cem Yılmazdır.

Öte yandan, türk komedi piyasasını ele geçirmiş gibi gözüken, onlardan habersiz kuş uçmasını istemeyen, Plato film,BKM ve Mİnt production, onların dışında birilerinin girip piyasadan 60-70 milyon kaldırmasını kaldıramıyorlar. Bu onlara göre, resmen ceplerinden gitmiş bir para gibi geliyor onlara. Recep İvedik için basında yapılan eleştirilerinde temeli bundan kaynaklanıyor. Düşünürsen eğer, "yahşi batı" piyasaya çıkmadan, ana haberler de tanıtımı yapılyordu. Ali Kırcaları Uğur Dündarları Birandları hep övdüler filmi. İvedik için ise bu derece bir tanıtım yapılmasına bile izin verilmedi ama gene de 3 günde 1 milyon kişiyi geçtiler.. Bunun sebebi Halkın bu tekelcilere tepkisidir. Gerçekten ister cahil desinler ister tutucu, ister aciz, ne derseniz diyin. Bu halk insanlara yanıtını hep sert şekilde vermiştir.

Yarın öbür gün Şahan havaya girerse tahan pekmez çıkar halk ona sevgi gösterir onu atar hafızasından. Bu yüzden halkın tercihlerine saygı gösterelim. Yok Cem yılmazı dün beğeniyordunuz bugün neden sattınız diye bir durum yok. iyinin güzelin yanındayız. Ama öncelikle halka saygı gösterenin yanındayız.

Tugay Aktepe' Alıntı:
Cem Yılmaz halka ne gibi bir saygısızlık yapmıştır bilmek isterim...

Cem Yılmaz kendi çıtasını çok üste koydu Tugay. Onun Stand-up ına gidip de gülmedim diyen adam ya sağırdır yada yalan söylüyordur. Şimdi insanlara bu kadar büyük bir çıta koyarsan senin flmlerinden de onu beklerler. Bak hollywood'da iyi dediğimiz oyuncular vardır. Mesela ben bir filmde jodie foster oynuyorsa direk alırım o filmine giderim. Aynı şekilde, Mel Gİbson, Sean Penn... seninde vardır direk ismine bakıp filmine gittiğin sanatçılar. İşte Cem yılmaz da Türkiyede bunalrdan biridir. Sırf Cem yılmaz oynuyor diye o filme giden en az 1 milyon insna var bu ülkede. Ve sen o insanalra o filmleri gösterirsen bu saygısızlıktır. Cem yılmaz bakacak senaryoya, ne kadar para verilrise verilsin senaryo iyi değilse oynamayacak. Sana diyim Bundan sonraki Cem Yılmaz filmi bu kadar zileneyecektir Nitekim yahşi batının seyirci raporlarına baktığında görüyorsun azalmayı. Sen diyebilrisin "o filmleri beğendim ben". Ama genel seyirci öyle dememiş ki seyirci sayısı çok çok çok azalmış.

Bu arada Recep İvediği bugün seyretme imkanı bulabildim ancak. İlk filmden iyi, ikinciden kötü geldi bana ama sonuçta soft olarak gülmek hoş zaman geçirmek için iyi film.Gitmeyen bir şey kaçırmaz giden pişman olmaz..

cok kötu cokkk resımler espriler inanılmaz kötu

1vede 2 de gülme kramplarına giren biri olarak cok kötu buldum daha ıyısını yapabılırdı yapmaylıydı yapardı ...

Okan Seker' Alıntı:
cok kötu cokkk resımler espriler inanılmaz kötu

1vede 2 de gülme kramplarına giren biri olarak cok kötu buldum daha ıyısını yapabılırdı yapmaylıydı yapardı ...
Paintball sırasındaki ingilizce konuştuğu kısımda da mı hiç gülmediniz veya size birşeyi çağrıştırdı mı?

Amacınız gülmek ve eğlenmek ise, inanılmaz kısıtlı bütçesi olan bir komedi filmini sanatsal yorumlamaya çalışan tuhaf tiplerden değilseniz, gidin izleyin..