Road to Super Bowl LVIII

NFL'de play-offlar wild card turuyla bu haftasonu başladı ve bu gece oynanacak 2 maçla devam edecek. İlk sürpriz normal sezonda evinde 8de 8 yapan Dallas Cowboys'un bu sene o sene mi acaba dedirttiği bir yılda play-off'a son maçlar sonunda son sıradan girebilen Green Bay Packers karşısındaki varlık gösteremediği maç sonunda gerçekleşti. AFC Konferansında ise sezonun sürprizi Houston Texans önce son maçta direkt rakibi İndianapolis Colts'u yenip Güney grubu liderliğini alarak saha avantajı elde etti, sonra da Cleveland Crowns'u wild card turunda yenip Divisional tura yükseldi. En çekişmeli maçta son maçlarda yakaladığı seriyle play-off yapan LA Rams yine sezonun sürpriz ekiplerinden Detroit Lions'a kaybetmekten kurtulamadı.

Son şampiyon ve son dönemin ligi domine eden takımı Kansas City Chiefs yine şampiyon olmak isityorsa bu kez daha zor bir yoldan ilerlemek zorunda. Dün gece ligin iyi takımlarından Miami Dolphins'i rahat yendiler ama bu gece Pittsburgh deplasmanda Buffalo Bills'e bir sürpriz yapmazsa önce Buffalo'ya gidip kazanmak sonra da sürpriz olmazsa Baltimore Ravens'a karlı yine deplasmanda kazanmak zorunda olacak.

Superbowl 11 Şubatta Las Vegas'ta Allegiant Stadyumunda yapılacak ve devre arası şovunda Usher sahne alacak.
 
Dün gece oynanan maçlarla Divisional round başladı ve bu gece tamamlanacak. Dün gecenin ilk maçında Baltimore ilk yarısı yakın geçen maçta 2.yarıda üstüste touchdownlarla yılın sürpriz ekibi Houston'ı 31-10 ile geçerek AFC Konferansının finaline çıktı. Ardından oynanan Superbowl'un en büyük favorisi diyebileceğimiz San Francisco 49'ers ise ani ölümden döndü. Maçın büyük bölümünü play-offlara son anda 7.sıradan giren Green Bay'e karşı kötü oynasa da son 67 saniye kala bulduğu touchdownla maçı 24-21 ile kazanarak yine evinde oynayacağı NFC Konferansı finaline çıktı.

Bugün önce şu sıralarda başlayan maçta sezonun sürpriz ekibi ve 30 yıl sonra play-off maçı kazanan Detroit Lions evinde Tampa Bay'i konuk ediyor ve San Francisco'nun rakibi olmak için çarpışıyorlar. Günün ve haftanın ana yemeğinde ise Buffalo Bills ile Kansas City Chiefs karşılaşacak ve Baltimore'da Baltimore'a karşı AFC finali oynamaya çalışacaklar. Bu maç Kansas City'nin süperyıldız quarterback'i Patrick Mahomes'un ilk deplasman play-off maçı olacak aynı zamanda. Uzun süredir AFC Konferansını domine ettikleri için saha avantajını hiç bırakmamışlardı. Ancak bu yıl yolları taşlı olacak. AFC Konferansında 3 takımın büyük çekişmesi var gibi gözükse de sabaha karşı göründiki NFC'de de 49ers'in işi çantada keklik değil.
 

Üst