Röportaj ve Haberler

Forumda aradım, -transferden bağımsız- basketbol dünyasıyla ilgili genel veya özel haber ve röportajların içeriklendiği bir konu bulamadım...

Dün Senad Ok, Ergin Ataman'la röportaj yapmış. İlgi çekici kısımları paylaşıyorum:

S.O.: Tuttuğunuz takım?
E.A.: Herkesin bildiği gibi babadan Galatasaraylıyım. Ama, en çok küfürü Galatasaraylılardan yiyorum.

Eurocup format değiştirdi. 2012-13 sezonundan itibaren "Final Eight" düzenlenmeyecek. Bunun yerine çeyrek final ve yarı final maçları çift maç eleme usulu, final maçı ise tarafsız sahada oynanacak.

Eurobasket.com BBL'de 2011-12 sezonunun "en"lerini seçti.

YILIN BEŞİ:
Carlos Arroyo (Beşiktaş)
Jamon Lucas (Galatasaray)
David Hawkins (Beşiktaş)
Dusko Savanovic (Anadolu Efes)
Mensah-Bonsu (Beşiktaş)

Yılın Oyuncusu: David Hawkins (194-G-82) Beşiktaş
Yılın Guardı: Carlos Arroyo (188-G-79) Beşiktaş
Yılın Forveti: Zoran Erceg (210-C/F-85) Beşiktaş
Yılın Pivotu: Pops Mensah-Bonsu (206-F-83) Beşiktaş
Yılın Yeni Yeteneği: Şafak Edge (188-PG-92) Bandırma Kırmızı
En Çok Gelişim Gösteren Oyuncu: Huseyin Göksenin Köksal (195-F-91) Galatasaray
Yılın Bosman Oyuncusu: Zoran Erceg (210-C/F-85) Beşiktaş
Yılın Yabancı Oyuncusu: David Hawkins (194-G-82) Beşiktaş
Yılın Yerli Oyuncusu: Kerem Tuçceri (190-G-79) Anadolu Efes
Yılın Savunmacısı: Jamon Lucas Gordon (191-G-84) Galatasaray
Yılın Koçu: Ergin Ataman - Beşiktaş

Listenin tamamı: http://www.eurobasket.com/Turkey/basketball.asp?NewsID=274513

Bence bu tercihin sebebi hem final oynayan takımdan bir oyuncu almak, hem de aynı takımdan dört oyuncu seçmemek... Arroyo ile Kerem aynı mevkiide olduğu için, nispeten daha az öne çıkan Erceg'in yerine Savanovic'i yazmışlar. Erceg'i yılın forveti seçip, ilk beşe almamak da tezat görünüyor tabii :)

Forumda gereksiz tartışmaları alevlendirecek alıntıları sildim. Ünal Özüak kim Allah aşkına kimlerin maşası olduğu, ne için çabaladığı belli zaten.

Sanki ciddi bi otorieymiş gibi onun söyledikleri üzerinden burada tartışma yaşanmasına asla müsade etmem.