Sen Cennetteki Biz, Biz Tribündeki Sen.

Başlıkta kimden bahsettiğimi tahminen anlamışsınızdır.Çok kısa zaman önce kaybettiğimiz Alpaslan Abimiz için Tribünde asılı olan pankartlardan biriydi bu.Okuduğumda çok etkilendim ve gerçeklik payının sonsuz olduğuna inandığım o pankartı burada başlık olarak kullanmak istedim.

İstedim ki Alpaslan Abimiz için söyleyecek sözleri olanlar,paylaşacak anıları olanlar, anlatacak dertleri olanlar bu konu başlığı altında anlatılsın.



 
Bu konuyu ilk defa gördüm, açıkçası 2 yazı yazılması olmamış :(

Alpaslan abimizi hep bu topicte analım bence, Burak kardeşimede bu düşüncesinden dolayı teşekkürler!
 
'' Tribünde bir eksik, cennette bir fazlayız '' sözünü her okuduğum da gözlerim doluyor,tüylerim diken diken oluyor.

Unutmadık,unutmayacağız seni koca adam Alpaslan abi...
 
optik başkan öldüğünde de böyle olmuştum ben,tribündeki ölümler beni çok etkiliyor nedense...
alpaslan abiyi tanımak isterdim elbette,onu tanımayan herkes gibi..
aynı rengi sevmek nasıl kardeş yapıyor insanı,her iki ölümde de buna tanık oldum ben,hatta sadece ikisinde de değil,timofte'nin ölümünde de...
ve ne kadar düşman olsam da fenerbahçeye, taziyeleriyle bizim yanımızda oldukları için,sağolsunlar..
nasıl bir acıydı ki bu,hep beraber olup gögüs gerdik...
renk ne olursa olsun herkes bizimleydi..
ağladık..
geçip gitti diye bir şey yok,geçmiyor geçemiyecek de..
ölüm insanı böyle yapıyor işte.. ve her ölüm aslında ölümle yaşamayı öğrenemeyeceğimizi bir kez daha gösteriyor bize..
mekanın cennet olsun abi..
 
Tribünlerde bulunduğum anlarda birçok şey O´nu hatırlatıyor...

Bellinzona maçına gidiyorum pankartlar çarpıyor insanın gözüne. Aslında çarpmıyor, gözüne gözüne giriyor. Maç başlıyor tribünlerde en gür tezahüratlar O´nun anısına söylenen tezahüratlar.

Ankara´ya dönüyorum, bayan basket takımımızın final maçında tribünlerde yine O´na özel pankartlar. Sonra bir bakıyorum ezeli rakibimizin tribünlerinde de unutmadık tezahüratı eşliğinde Üni FEB pankartını açıyor. Maç bitince öğreniyorum ki Tuğba Palazoğlu kupayı O´na armağan ediyor.

Zaman zaman eleştirsek de iyi izler bırakmışın be Alpaslan Abi. Huzur içinde yat...
 
Gamze Yeniay´ın Ahmet Çakır´a gönderdiği mektup:

"Biliyorsunuz Alpaslan abimiz Aslantepe'nin çok yakınında bir mezara defnedildi. O her maç yanımızda olacak bunu çok ama çok iyi biliyoruz.

Aslantepe'deki kale arkasında bizlerin olacağı tribünün ve Sami Yen'deki eski açık tribünün adının Alpaslan Dikmen tribünü olmasını istiyoruz. O tribünü bizler dolduruyoruz, bizler dolduracağız!

Yağmur çamur demeden, Galatasaray birinci beşinci onuncu sırada demeden... Bütün maç boyu susmayacak, takımı ateşleyecek olan bu taraftarlar ilk defa yönetiminden gönülden bir istekte bulunuyor... Bu isteğimizi duyurabilmek için de size ihtiyacımız var. Çok olmasa gerek bu isteğimiz. Alpaslan abimizin yaptıklarının yanında çok olmasa gerek...

O bize "vefa" nedir onu öğreten insandı. Fahriye Yen'i yalnız bırakmayan, Metin Oktay'ı unutturmayan, Ali Sami Yen sevgisini bizlere aşılayan, Karıncaezmez'i bulup yanında olan, Galatasaray'ın tarihini araştırıp bizlere gurur duyulacak tarihimizi öğreten, karşılıksız sevmenin nasıl olması gerektiğini aktaran O'ydu...

Hayranlıkla izlenen koreografileri hazırlatan, takım ne durumda olursa olsun bağrımıza basmamız gerektiğini öğreten O'ydu...

Ben 22 yaşında bir taraftarım. Küçücük yaşımdan beri Galatasaray'ımızın her dalda destekçisi olmaya çalışıyorum. İlk defa bu kadar yürekten bir istekte bulunuyorum. Benim için Galatasaray'da yıldız bir transferin olmasından, basket takımının şampiyon olmasından, diğer branşlarda madalyalar alınmasından katbekat önemli bir durum bu. Bizler kendi aramızda artık bu ismi kullanmaya karar verdik. Resmiyete de dökülürse taraftarın gönlü bir kere daha alınmış olur."
 
018.jpg

Ne Olur Şaka De be Abi
 

Üst