South Park

South Park 1997 yılından itibaren, 18 yaşından büyükler için yayınlanmakta olan ABD yapımı animasyon komedi dizisi. Yaratıcıları Trey Parker ve Matt Stone'dur. ABD'de Comedy Central kanalında oynamaktadır. 2011 yılında 15. sezon sonunda dizi tamamen bitecektir. Dizinin 1999 yılında South Park: Bigger, Longer & Uncut adlı uzun metraj sinema filmi gösterime girdi

Colorado eyaletinin South Park adlı küçük kasabasında yaşayan dört kişilik bir çocuk grubu merkez alınarak anlatılan bir takım gerçek üstü olayların da yer aldığı maceralardır. Sosyal ve politik taşlamaların da çokça bulunduğu bir dizidir. Örneğin dizide önemli bir rol oynayan küçük Eric Cartman büyük bir Hitler hayranı ve ırkçıdır. Tarihin tüm sakıncalı kişilikleri eninde sonunda bir bölümde yer alır; Hitler, Mussolini, Miloseviç, Saddam Hüseyin ve Usame bin Ladin gibi. Ayrıca Allah, İslam, Musevilik ve Hristiyanlık gibi büyük dinler bile alay konusu olur

Karakterler:

Eric Cartman :Diziyi izleme sebebim..Irkçı,şişko ve mızıkçı bir karakterdir..Çocukken böyle olmayı dilerdim açıkası :)

Stan Marsh: Tayfa'nın en zekisi bana göre..Diğer bir karakter Kyle'ın kankası ve anti Cartman düşüncesini benimser :)

Kyle Browflovski: Stan'ın kankası.Musevi oldugu için ırkcı cartman'la takısır sürekli :)

Kenny McCormick : Grubun en küfürbazı,En fakiri..Anorak tarzı birşeyle dolaştığı için ne söyledigi hiç bir zaman anlasılmaz..Ve her bölümde ölür.. :)

Timmy : Spastik ve zihinsel özürlü vatandas..Kendi isminden baska birşey söyleyemiyor..Bu da favorilerimden :)

Mutlaka hepimiz bir kere bile olsa izlemişizdir bu diziyi..Bence gelmiş geçmiş en komik çizgi dizilerden..Hakkında iddia edilen bazı siyasi olaylar fakat ama ben gayet gülüyorum ve hiç bana dokunan bir olay olmadı sahsen..

17 mart'ta 14.sezon baslıyor..İzlemeyenlere tavsiye ederim..:)