TBL 30. Hafta | Galatasaray CC 86 - 92 Antalya BŞB

arkadaslar surayi bir netlestirelim. Efes ve Fener ile en gec Finalde oynamak ne olursa olsun daha iyidir. Banvit, Olin felan bunlari gecin.
 
her olursa olsun bugün bu maçı almalıydık ya herkes konuşuyor şimdi.. maçı kim izler ya da nasıl yenildiğimize kim bakar.. gs olinden kaçtı oldu bunun adı başta o malum şahıs basket blogunda bir hafta boyunca verdi gazı o malum başlıklı yazısıyla.. şimdi herkes salyalar saçarak yazıyor ne yazıyorsa.. koca gs olinden korktu diye..
 
Euroleague konusunda bende lig sıralaması dikkate alınır sanıyordum ve çok üzgündüm mağlubiyet dolayısıyla..
Tabi ki Galatasaray her zaman kazanmalıdır ama olan oldu ve durumu değerlendirmek gerekirse,
Üstüste kazanıp bir hava yakalayıp Beşiktaş'ı süpürürsek diğer taraftan Olin en az bir galibiyet alır ve Banvit serisi daha uzun süreceğinden ev sahibi avantajımız olmasada bu seride de biz avantajlıyız diye düşünüyorum.
Sonuna kadar şampiyonluğun peşindeyiz ama umarım play off bize şampiyonluk vermese bile en azından Euroleague kapısını açar.
 
Ne oldu ben onu anlamadım. Olin Çeyrek finaller için hakemleri satın almışdı da GS yerine Banvit ile eşleştikleri için mi başları ağrıyor? Açıkcası bugün tribün ve takım yenmek için mücadele etti. Bugün topda bizi sevmedi. Fark 4 sayıya indiğinde Henderson2un önce topu ayağı ile kontrol ettiği ardından dirsek vurduğu ve süre biterken de 3 sayılık atış yapması ve bunun o zor pozisyona rağmen başarılı olması maçı aslında bitirdi yoksa 10 sayıdan iyi gelmiştik yenmek üzereydik. Bugün takımda motivasyonsuzluk had safhadaydı bu gerçek. Ermal ve Jerry dışında maça konsantre olan yok gibiydi. Son periyotta maçın bitmesine 6:50 kalmış anlamsız üç sayılıklara başladı başta jerry olmak üzere takımın tamamı. Bu takım şampiyon olmak istiyorsa bu panik düğmesini kaldırmalı. Sakin sakin oynamayı öğrenmeli. Maçın bazı bölümleri resmen mahalle maçı gibiydi. Antalya geriye dönemiyordu 2 Antalyalı bizim sahada 3 antalyalı kendi sahasında şekilde bir çok hücum oldu. Adamlar geri dönemiyordu ama bizimkiler panik düğmesine bastığından bunu göremediler. Bence de hoş olmadı bu mağlubiyet ama mağlup olmaya çalışmadık. Antalya'nın bugün şansı da yanındaydı.

Maç içinde Tutku Dİnçer'e demiştim Seviyorum Antalya gibi takımları. Hiç çakallıkları yok oyunlkarına bakıyorlar diye. Ama bende nasıl bir dil varsa ardından çakallıkları başladı. Hele şimdi ismi aklıma gelmeyen o uzun sarışın oyuncuları bir pozisyondan sonra sayıyı bulup oktay hocanın yanına doğru koşup yanından eli ile ve dili ile hareket yaparak geçti Oktay hocaya parmaklarını yarım büküp elinin ayasını gösteriyordu. Hakem bunu gördü teknik faul bile çalmadı. Uzunlarımıza her zamanki gibi çabuk fauller geldi. Antalya 6 kişi ile oynuyor diye onları 5 faulle oyun dışı bırakacak hamlelerden uzak durdular. Öte yandan Son periyot Tutkunun faulü yokken jerry'nin 2 faulü varken bir pozisyonda Tutkunun yaptığı direk faulü vermeyip Jerry dokunduğu an faul çaldılar. Kİ Jerryde faul sıkıntısı yaşasın diye. Bana bu ülkedeki hakemlerin iyi niyetli odluğunu kimse anlatmasın. Şu basit maçı bile çığırından çıkardılar. Sonunda maç içnide sessizlik anında Tribünden bir kişi hakemler hakkındaki düşüncelerimize tercüman oldu. Ağzına diline sağlık o arkadaşın.

Sonuç olarak final yolumuz tabii ki açık ama şimdi dolambaca sardı. Olin bize rakip olamazdı Beşiktaş daha güçlü bir rakip ve yorulacağız. Banvit'i inşallah en azından biraz yorarlar. Satın alabileceklerse alsınlar bakalım bir iki maç da, işe yarasın. Yoksa tüm paralarını bizim maçta mı harcamışlar göreceğiz.
 
Oraya ben sizden bile fanatik Galatasaraylıyım diyenlere gülüyorum. Daha Galatasaraylı olmanın ne demek olduğunu bilmiyorlar. Dönmeler işte.
 
Arkadaşlar, bu gün bench arkasında, sizler çok şıktınız, resmen imrendim. Yanınıza gelmek istedim ama utandım, inşallah sizin gibi insanlar tribünde çoğalır, tek dileğim bir gün o salonun tamamen sizin gibi olması.
 
Su an tekrarini izliyorum macin gercekten bizim taraf kirmizi yenilmez armada tshirt leri ile acayip guzel gozukuyor, bu yenilmez armada tshirt leri mac izlemeyi geleneksellestirelim arkadaslar.
 
İyi geceler arkadaşlar

Bugünkü mağlubiyet gerçekten hiç iyi olmadı bizim için.Hem maçtan önce yaratılan polemiklere komplo teorilerine karşı tokat gibi bir cevap verememiş olduk hem de beşiktaşla eşleşip kanımca bizi çok zorlayacak bir rakip bulduk karşımızda ve turu geçmemiz halinde de banvite saha avantajını kaptırdık.

Bugünkü maçtan sonra kendi kendime bir düşünceye kapıldım.Bu düşünce erdemire kaybettiğimiz maçtan sonra da ceserta ve estudientes mağlubiyetlerinden sonra da kafamda zaman zaman yer bulmuştu.Acaba bu sene şampiyonluk ya da final seneye de euroleauge de oynamak gibi kafalarımızda yarattığımız hedefler için biraz erken mi?Merdivenleri birer birer çıkmak sabretmek geleceğimiz için daha hayırlı gibi geliyor.Bu sene de yapacağımızın maksimumunu yapıp bu artık ne olur bilinmez belki final belki de yarı final ya da ilk turda eleniriz ama önemli olan bu sene yaratılan sinerji ile taraftar,oyuncular,teknik heyetle seneye daha sağlam bir eurocup macerası ve ligde final hedefi daha gerçekçi gibi duruyor.Nasıl olsa bu büyük taraftar artık şubeye her zamankinden fazla çıkıyor.

Yeni yönetimimizde en azından taraftar kadar destek verirse şubeye üç dört sene içinde yenilmez armada bir daha dönmemek üzere geri gelecektir.Yeter ki biraz sabırlı olup sağlam adımlar atalım.
 
Aslında bütün bu sıkıntıların sebebi sezon başından kaynaklanıyor.Çünkü sezon başında 2 önemli şeyi başaramadık.Birincisi Shumpert'ı türk yapıp bir yabancı 5 numara hakkını elde edemedik.Pota altı güçlü olan takımlara karşı zorlandık ve yenildik.İkincisi Furkan'nın transferini gerçekleştiremedik.Eğer bu iki etkeni gerçekleştirebilseydik bugün lider olarak ligi bitirmemiz çok normal olacaktı.Busene final oynayamasakda,şampiyon olamasakda en azından önümüzdeki sene her mevkide eksiksiz ve güçlü bir kadro oluşturmak için çok ciddi çalışmalar yapmalıyız.İnşallah yeni yönetim bunu gerçekleştirir.
 

Üst