Tevfik Fikret

Tevfik Fikret (1867-1915)

Galatasaray Basketbol Forumu-Kültür Sanat Bölümü
Galatasaray deyince ilk akla gelen isimlerden biri olan Tevfik Fikret'in sanırım bu bölümde bulunması gerek.

Şimdilik başlığı açmış bulunalım, zamanla herkesin katkısıyla içi de doldurulur.

"...Tevfik Fikret'in Tarih-i Kadim'i yok mu, işte o, dünyada yapılması gereken bütün devrimlerin kaynağıdır... " Mustafa Kemal Atatürk

"kimseden yardım beklemem, kol kanat dilenmem,/ kendi boşluğumda, kendi gökyüzümde, kendim uçarım,/ eğilmek, tutsaklıktan daha ağır gelir boynuma,/ fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür şairim..."

Bu söze bittim resmen,işte böyle adamlar yolundan gidilecek adamlardır.Ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk kendisine hayranmış,ayrıca kısa bir dönem Galatasaray Lisesinde müdürlük yapmış.Bende Galatasaray'ı tarihinde böyle büyük isimler olduğu için seviyorum,sadece bir spor kulübü olmasının ötesinde bir kültür yuvası olmasından dolayı seviyorum.Ama kendisiyle ilgili biraz araştırma yaptım sevmeyenide çoktur bana göre,çamur atanıda çoktur çünkü böyle adamların hasmı bol olur,olsun hiç önemli değil,doğruyu bilen biliyor.