The Notebook (2004)

2085-notebook-p.jpg

Tür : Romantik / Dram
Yönetmen : Nick Cassavetes
Senaryo : Jan Sardi , Jeremy Leven , Nicholas Sparks (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Robert Fraisse
Müzik : Aaron Zigman
Yapım : 2004, ABD , 115 dk.

Oyuncular

Ryan Gosling (Noah Calhoun) , Rachel McAdams (Allie) , James Garner (Duke) , Gena Rowlands (Allie Calhoun) , James Marsden (Lon Hammond) , Sam Shepard (Frank Calhoun) , David Thornton (John Hamilton) , Joan Allen (Anne Hamilton) , Kevin Connolly (Fin)

Sararmış bir not defterinden anlatılan ve yıllar önceden kopup gelen bir aşk hikayesi. 40'lı yıllarda ABD, Kuzey Karolayna'daki sahil kasabası Seabrook'a genç bir kız gelir. Ailesiyle geçireceği sakin bir yazı hayal eden Allie bir karnavalda tanıştığı Noah'la yakınlaşır. Noah kızı gördüğü anda hayatını birleştirmesi gereken insan olduğunu anlar.

Genç kız zengin bir ailen geldiği ve delikanlı da değirmende çalışan bir işçi olduğu halde geleceği hiç düşünmeden rüya gibi bir yaz geçirirler ve iyice aşık olurlar. II. Dünya Savaşı'nın kızıştığı bir dönemde hayat, aşıkları ayırıverir. Sevdiği kızı aklından hiç çıkarmamış olan Noah savaştan döner. Oysa Allie gönüllü olarak çalıştığı bir askeri hastanede tanıştığı Lon ile evlenmek üzeredir.

MV5BMTM3MDM0NjM0OF5BMl5BanBnXkFtZTYwOTQzODI3

MV5BMjA1MjU3ODAwM15BMl5BanBnXkFtZTYwMTUzODI3._V1._CR81,0,323,323_SS90_.jpg

MV5BMTk3NjkwNzYwNl5BMl5BanBnXkFtZTYwMzUzODI3._V1._CR0,0,485,485_SS90_.jpg

Konusu bilindik zengin kız fakir erkek.İçeriği ve oyuncuların performansları mükemmel ötesi bir film.Kesinlikle izlemek gerekir.İzledikten sonra dolan gözlerinizi silmek için bir adet mendil bulundurmanızı öneririm :)

IMBD=8/10
Şahsi Puanım:9.5/10

Re: The Notebook(2004)

Sonunda "umarım benimde böyle biten bir aşkım olur" dedirten ve göz yaşı kesesinin çalışmasına sebep olan müthiş duygusal, romantizmin sınırlarını zorlayan bir film.

Ne kadar zamanımız kaldı?

Benim notum: 9

Re: The Notebook(2004)

Duygusal film denince akla gelen film oluyor izledikten sonra.. Dehşet birşey.
Benim gibi bir adamı bile sevgili gerek diye sokaklara, deniz kenarlarına sürükleten bir film :)

Doğrusunu söylemek gerekirse romantik filmleri pek tercih etmem ama bu filmin farklı bir havası vardı. Özellikle son bölümü çok etkileyici.

Benim notum ise 8,5

İzleyeli çok uzun zaman olmasına rağmen romantik filmler arasında etkileyicilik konusunda belkide ilk sıradadır.İnsana izlerken kattığı hava bambaşka gerçekten.

Romantizmi altüst eden bir film olarak benim için tarihe geçmiş film. Bu nasıl bir aşktır, sevgidir, mükemmelliktir.

Böyle aşk var mıdır? diye ya da Ben duygusuz muyum diye kendime soruyorum?

10/10.

2004'te yapılan bir filmi 2010'da izlemek :?

2 gündür etkisinden kurtulamıyorum harika harika harika

10/11

Onur BALCI' Alıntı:
[quote="Erdal Can İçelli":2maejjyr]2004'te yapılan bir filmi 2010'da izlemek :?
Yalnız değildin Erdal. :)

Sağlığım açısından izlemiyorum. Uygun zamanı bekliyorum.[/quote:2maejjyr]

En kısa zamanda bulman dileğiyle abi :)

Onur BALCI' Alıntı:
[quote="Erdal Can İçelli":30okwx1m]2004'te yapılan bir filmi 2010'da izlemek :?
Yalnız değildin Erdal. :)

Sağlığım açısından izlemiyorum. Uygun zamanı bekliyorum.[/quote:30okwx1m]
siz yine izlemişsiniz ben hala izleyemedim..merak ediyorum.