TKBL 9. Hafta | Galatasaray 81 - 48 Mersin BŞB

16 Aralık Pazar
Ahmet Cömert S.S. 15:00

Ligin 9. haftasında, Abdi İpekçi'de düzenlenecek etkinlik sebebiyle Ahmet Cömert Spor Salonu'nda Mersin BŞB ile karşılaşacağız.

Çalıştırıcılığını eski koçumuz Ceyhun Yıldızoğlu'nun yaptığı Mersin BŞB geride bıraktığımız 8 haftada 4 galibiyet alıp, averaj ile 9. sırada yer alıyor. Kulubün altyapısından yetişen Merve Aydın, bizim altyapımızdan yetişen Balım Akbulak, Emel Ecem Güler gibi genç oyuncular ile 2011 Avrupa Şampiyonası'nda Milli Takım forması giyen Seda Erdoğan ve Gülşah Çelebi takımın yerli rotasyonunu oluşturuyor. Tabii yıllardır ülkemizde forma giyen ve Türk vatandaşlığına geçen Barbara Turner, takımın yerli statüsünde oynayan en önemli oyuncusu. Yaz döneminde Indiana Fever formasıyla WNBA şampiyonluğu yaşayan, yine TKBL tecrübeleri yüksek iki oyuncu Shavonte Zellous ve Erlana Larkins Mersin'in yıldızları konumunda. Maç başına 22 sayı üreten Zellous, sayı kraliçeliğinde ikinci sırada yer alırken, maç başına 13.8 ribaund çeken Larkins ise bu istatistikte ligin en başarılı oyuncusu. WNBA Final Serisi'nde her iki oyuncu da beklenti üstü performanslar sergilerken, özellikle son 3 maçta yaptığı patlama ile Zellous takımının şampiyonluğa ulaşmasında büyük pay sahibi olmuştu. Büyük Britanya Milli Takım oyuncusu Chantelle Handy ise, takımın Avrupalı oyuncu kontenjanını kullandığı isimlerden biri. Takımın bir diğer Avrupalısı Oksana Zakaliuzhnaia sakatlığı sebebiyle uzun süredir parkelerden uzak kaldı.

Eurocup Kadınlar'da grup aşamasında başarılı olup son 16'ya kalan Mersin BŞB, bu basamakta bir diğer TKBL temsilcisi Kayseri Kaski ile eşleşti ve her iki maçı da kaybederek Avrupa macerasını neticelendirdi. Mersin BŞB'nin ligde Fenerbahçe ve Kaski deplasmanlarında çıktığı maçlarda aldığı farklı mağlubiyetler takımın sert maçlar için gerekli seviyeye çıkamadığının göstergesi.

Son olarak, maçın Ahmet Cömert S.S.'da oynanacağını bir kez daha hatırlatalım. Başarılar takımımıza.
 
Derbinin gerginliğini atmak,hemen her objede maçı görmemek için güzel fırsat.Mücadele ve doğru basketbol görmek isteyenlere tavsiye edilir.
 
Maça gidemeyeceğim. Bİr çok yerden uzun zamandır göremediğim insanlar gelecek. Onlarla olacağım. Açıkçası içimde bu anlamda bir utangaçlık da var takıma karşı. Ceyhun hocanın maça özel hazırlanacağını düşünüyorum. Zaten maç analizi her zamanki gibi oldukça iyi hazırlanmış. Mersin Kaski maçı sonrası yorgunluğun üstüne Adana'da oynayalım dememize rağmen Deplasmana gelmeyi tercih etti. Bu onlara + handikap getirecektir ama maça hocalarının ve Karşılarında EL takımı olması nedeniyle yükleneceklerdir. Maçın başlarının kolay olmayacağını düşünüyorum. Ekrem Hocanın da dediği gibi oyunu hızlandırdığımız set hücumlarında bile hızlı paslaşmalar yaptığımız vakit maçı kolaylaştıracağız.

Sylvia yavaş yavaş formunu buluyor. Son Novi Zagrep maçında Sylvia ne domine etti oyunu ilk çeyrek double double yaptı diyecektim ki bir baktım Syl'in sayısı yok:)) Oyuna o kadar etkisi vardı ki ben sayı attı yanılsamasına da girmişim. Bu form artarak devam eder inşallah.

Salon konusunda ise Aras'a katılmıyorum. Ne olursa olsun İpekçi'de oynamalıyız. Bir şekilde aynı salonda oynamaya devam ettirirsek taraftarın bir şekilde ayağını alıştıracağız. Ki kombinelilerin de nereye oturtulacağı ayrı soru işareti Ahmet Cömertte. Zaten bu maç özelinde takımın en büyük handikabı salon olacaktır. Çünkü onlarında tanımadığı potalarda oynanacak bu maç İki tarafta pota anlamında eşit koşullarda başlayacak maça. TBF'nin maçlarını İpekçi'de oynayan takımın maçını hem PAzar gününe koyup hem de aynı gün için başka etkinliğe izin vermesi ise komedi ötesi. Bu maç cumartesi oynanabilirdi. Erkekler EL'de oynayan takımları nasıl cuma-pazar maça çıkarıyorsan kadınlarda da bunu yapabilirsin. Ama Demirel Federasyonu 3 büyükler ve Efes'e karşı cephe oluşturduğundan (TBF seçimleri sonrası) Bu yüzden GS menfaatine çalışmamaya özen gösteriyor. Gittiği gün bayramıdır Türk basketbolunun :(
 
İnşallah yeneriz de Ceyhun Yıldızoğlu'nun gönderilişinin ne kadar yerinde bir karar olduğunu bir kez daha göstermiş oluruz.
 
Bu takım müthiş savaşıyor ve savunma yapıyor gerçekten. Lindsay' ın olmadığını ve rakibin koçdan dolayı extra motive olacağınıa düşününce bir acaba olduk ama değişen birşey olmadı. Salona gelip izlemeyenler çok şey kaybediyor.
 
Tanju aslında tek cümle ile özetlemiş. Ama birkaç şey eklemek istiyorum.

Maç sonu istatistiklere bakarsak Ayşe CORA 06:13 dk. süre almış ve bu süre içerisinde 5 sayı, 2 top çalma ile oynamış.

Yasemen SAYLAR ise 22:24 dk. süre almış ve bu süre içerisinde 4 sayı 1 asist 1 top kaybı ile oynamış.

Maçı izlemeyen bir kişi şu istatistiklere bakarak Ayşe CORA'nın Yasemen'den daha fazla katkı verdiğini düşünür ancak maçı izleyenler için maçın oyuncusu Yasemen SAYLAR'dı.

Savunduğun Zellous WNBA final serisinde 17 sayı ile oynadı. TKBL'de ise 20 sayı ortalaması ile oynuyor.

Ama Yasemen'in sinir bozucu savunması rakibi yıpratıyor, her topa el uzatıyor olması ve ayaklarının çok çabuk olması en büyük avantajı.

Yasemen'i överken diğer oyuncuların da hakkını yememek lazım, takım gerçekten çok mücadele ediyor ve maç içerisindeki enerjileri hep üst düzeyde oluyor.

Son saniyelerde hücum ederken dahi aynı ciddiyet ile doğru atışı bulmaya çalışıyoruz.

Bu yolun sonu şampiyonluk ve buna tanıklık edebilmek için onların yanında olmak lazım.

Daha fazla desteği hakediyorlar.
 
Erkek takımında Göksenin neyse bu takımda da Yasemen o oldu. İyi savunma yapıyor gerçekten . Dünkü maçta bir de eksiklik gördümki orda Alba'ya ihtiyacımız olduğu . Kısa forvet pozisyonunda bir eksikliğimiz olduğu net onun dışında Fowlesta yavaş yavaş canlanıyor . Ann Wauters de performans düşüklüğü var 2 3 maçtır umarım oda biraz gayret gösterir . .
 

Üst