Türkan

Hasta olarak "Ergenekon"dan soruşturma geçiren birisiydi o, cüzzamın korkulacak bir şey olmadığını göstermişti bizlere. Kendisini tamamen bilime ve insanlara adamıştı ama mükafatı bir başka oldu. "Darbeci" yaftası yapıştırıldı kendisine, resmen zülum gördü ama son ana kadar onuru ile yaşadı.

Evet bahsettiğim büyük insan Türkan Saylan Hoca! Ve şimdiler de hayatı ekranlara yansıtılacak "Türkan" dizisi ile. Yakında Kanal D ekranlarında bu güzel insanın hayatını izleyeceğiz, e böyle bir insanın hayatı dizi olurda takip edilmez mi! Böyle bir işe imza attıkları için başta Koliba Film ve Kanal D'ye ne kadar teşekkür etsek azdır, Türkan Hocamızı bu şekilde bütün herkese anlatabilmek dileğiyle..

Resmi siteye ziyaret için; www.turkan.tv

Nasıl Samanyolu Tv'de Fetullah Gülen isimli bir dizi yayınlansa izlemeyeceğim gibi Kanal D'deki Türkan isimli diziyi de izlemeyeceğim.

İkisinin de kendine göre amaçları,çıkarları,menfaatleri olacağına göre saydam şekilde izlemek mümkün olmasa gerek...

Tugay Aktepe' Alıntı:
Nasıl Samanyolu Tv'de Fetullah Gülen isimli bir dizi yayınlansa izlemeyeceğim gibi Kanal D'deki Türkan isimli diziyi de izlemeyeceğim.

İkisinin de kendine göre amaçları,çıkarları,menfaatleri olacağına göre saydam şekilde izlemek mümkün olmasa gerek...

ölmüş bir insanın kime,ne gibi menfaati olabilir tugay?
olursa da mirası bizim mirasımız sayılır,taşımaya devam ederiz..

diğer verdiğin örnekteki insan dünyanın merkezidir.çok alakasız olmuş.

Tolga Kaplan' Alıntı:
[quote="Tugay Aktepe":1625qwwh]Nasıl Samanyolu Tv'de Fetullah Gülen isimli bir dizi yayınlansa izlemeyeceğim gibi Kanal D'deki Türkan isimli diziyi de izlemeyeceğim.

ölmüş bir insanın kime,ne gibi menfaati olabilir tugay?
olursa da mirası bizim mirasımız sayılır,taşımaya devam ederiz..

diğer verdiğin örnekteki insan dünyanın merkezidir.çok alakasız olmuş.[/quote:1625qwwh]

Kimlere menfaati olacağı bellidir Tolga.
Burada Hakkın rahmetine kavuşmuş kişi değil zaten benim tartıştığım, arkasından rant sağlayanlardır.
Tıpkı bazı yaltakçıların bize göre dünyanın öbür ucu olan Pensilvanya'dan sağladığı rantlar gibi...

Tugay Aktepe' Alıntı:

Nihilizm diyorsun yani?

Yazılanlar garip gelmedi değil,bize ölmüş insanın arkasından konuşulmayacağı öğretildi,gerçi hakkında çok şeyde bilmiyorum,malum olay patlayınca duydum ismini ve biraz araştırdım o kadar...

Sorun şu ki bahsedilen ismi bir halk kahramanıymış gibi tanıtmak ne kadar doğru,acaba burda kaçımız bu olay patlamadan ismini duyduk veya kaçımız onunla tanışma fırsatı bulduk,onun hakkında methiyeler düzecek veya onun hakkında kötü şeyler söyleyecek kadar tanıdık...

Neyse yazılacak çok şey var ama birşeyleri abartmayın diye söylenip,aynı hataya düşmeyeyim...

Tugay Aktepe' Alıntı:

o zaman hiç bir diziyi izleme hepsi alıntı ,ya bi yazarın kıtabı ya bi insanın yasamı yada eskıden yasanmıs olaylardan alınıp gunumuze uyarlanan senaryolar..
izlemiyorsan izlemiyorum de,sacma yorumlarda bulunma..

Ali Ömer Horzum' Alıntı:
[quote="Tugay Aktepe":3ajefyni]Nasıl Samanyolu Tv'de Fetullah Gülen isimli bir dizi yayınlansa izlemeyeceğim gibi Kanal D'deki Türkan isimli diziyi de izlemeyeceğim.

Nihilizm diyorsun yani?[/quote:3ajefyni]

Nihilizm,kılizm,tüyizm,yünizm ya da hiçbiri... Görüşüm budur ve hiçbir cemaatin,topluluğun,örgütün düşüncesini baz alarak yorum yapmadım. Tamamen kişisel.

Aytac Hersek' Alıntı:
[quote="Tugay Aktepe":3ajefyni]Nasıl Samanyolu Tv'de Fetullah Gülen isimli bir dizi yayınlansa izlemeyeceğim gibi Kanal D'deki Türkan isimli diziyi de izlemeyeceğim.

o zaman hiç bir diziyi izleme hepsi alıntı ,ya bi yazarın kıtabı ya bi insanın yasamı yada eskıden yasanmıs olaylardan alınıp gunumuze uyarlanan senaryolar..
izlemiyorsan izlemiyorum de,sacma yorumlarda bulunma..[/quote:3ajefyni]

Forumda bulunuyorsan kurallar çerçevesinde yorumuma saygı duymak zorundasın ki saçma gibi bir yaftayı yapıştırmak senin haddine değildir.
Söylediklerime alıntı yaparken emir kipi kullanmamanı tavsiye ediyorum...

Tugay Aktepe' Alıntı:

Katılıyorum Tugay.

Fakat aynı durum Kurtlar Vadisi içinde gecerli.Uzunca bir süre o dizidede siyasi erkin etkisiyle "derin devlet" propagandası yapıldı.Sanki cinayetleri yaptıranın devlet değilde gizli bir elmiş imajı verildi ve buda özellikle genc kesim tarafından kabul gördü.

Bu tip dizilere karsıyım.Karsı olmamın temel nedeni bakış açısı.Toplum olarak tarihi,ekonomiyi,hayatı,sosyal adaleti/adaletsizliği tv lerden öğrenmeye çalışıyoruz.
Örneğin gercek hayatta basımıza gecirilen cuvalın intikamını Polat ın dizisinde alıyoruz/aldıgımızı sanıyoruz.

Tv yi böylesine ciddiye alan bir topluma sürekli böyle yapımlar sunulması gayet normal.
Bu anlamda son derece zararlı buluyorum bu tarz dizileri.

Sizlere katılmıyorum.

Biz toplum olarak okumayan bir milletiz, o yüzden de görsel olarak tv'den alıyoruz bu tür şeyleri. Mesela Hatırla Sevgili'yi hatırlayın, bir çok insan yakın tarihi oradan izledi, öğrendi. Çünkü okumuyoruz. Bu tarih, toplum, kişi ve kurumlar içinde böyle.

Bugün Türkan Saylan'ı bilmeyen ama destekleyen tonla insan var, eğer doğru doneler verilip anlatılırsa bu insanlarda gerçekleri öğreneceklerdir. Bir örnek daha vereyim. Yine Koliba Film'in yaptığı Köprü dizisini ele alalım, bugün Türkiye'nin önemli insanları arasında gösterilir Vali Recep Yazıcıoğlu. Dürüstlüğüyle, adamlığıyla görevini layıkı ile yapmıştır ama "kaza'ya" kurban gitmiştir. Şimdi devlete bu kadar önemli derece de hizmet eden ve öldürülmesinde karanlık güçlerin payı olan bir insanın hayatını bu şekilde anlattılar. Ardında da Vali isminde film geldi. Hem rahmetli Vali'nin hayatını hem de gündem de ki "köprü" olayını anlattılar.

Bugün okumayan, bilmeyen insanlara sorsanız Recep Yazıcıoğlu kimdir diye cevap veremez, ama dizide doğru şekilde anlatırsan bilir, öğrenir. Bu kısa süre önce bitirilen Bu Kalp Seni Unutur Mu? dizisi içinde geçerliydi. Diyarbakır'da ne olup bittiğini araştırmayan bir toplum doğruları dizilerde ya da sinema filmlerinde görür.

Ha bu doğru bir şey mi derseniz hayır ama yapacak bir şey de yok. Ülke olarak okumuyoruz, öğrenmiyoruz. Dünya genelinde okuma oranı en düşük ülkelerden biriyiz, acı ama gerçek! Dediğim gibi eğer doğru olanı doğru şekilde anlatırlarsa mesajlar doğru yere ulaşır ama yok çarpıtılırsa bizde eleştiririz..

O yüzden ben bu yapımı çok önemsiyorum, ülkede önemli bir yer edinmiş Türkan Saylan Hoca'mızın hikayesini bir kez de olsa tv'den izlemek büyük keyif olacak. Bu konuyla da birlikte kendisini bir kez daha yâd edelim, mirası olan ÇYDD emanetimiz olacak. Ruhun şâd olsun hocam!

Sonunda başladı, bende ufaktan yorum yapayım.. =)

Öncelikle Türkan Hoca'nın hayatını izlemek bence çok güzel bir şey, keyifle izledim.. İlk bölümü güzeldi, şu anda ilk bölüm olduğu için öyle uzun uzadıya yorum yapamıyorum ama genel hatlarıyla beğendim. Türkan Hoca'yı oynayan kız hem çok tatlı hem de duru bir güzelliği var. Bir de "cüce"nin hareketleri çok hoşuma gitti, o da çok tatlı bir çocuk.. :)

Bana göre dizinin tek eksi yanı Ali'yi oynayan eleman. Bu adamı daha önce "Bu Kalp Seni Unutur Mu?"da da izlemiştim ve orada da oyunculuğunu beğenmemiştim. Çok donuk oynuyor, yani erkek başrol oyuncusu biraz daha albenili ve düzgün oynar. Açıkcası ben çok donuk buluyorum, belki iyi oyuncudur ama dediğim gibi bana çok donuk geliyor. Bu da gerçekciliğini kaybetmesine neden oluyor. Ki zaten bütün bunları burada da Bu Kalp Seni Unutur Mu? topicinde de dile getirmiştim.

Neyse ilk bölümden çok fazla olumsuz şey yazmayayım, zaten çokta fazla olumsuz bir şey olmadı. En son gelen kişi ise bence Ali değil, başka biri. Bekleyip göreceğiz ama perşembe akşamları beni tv'ye geçirtecek bir yapım Türkan.

Genel olarak bu bölümünüde beğendim, Türkan'ın Ali'ye cevabından sonra ki uçurum sahnesi güzeldi. İlk bölümde dediğim gibi Ali'nin oyunculuğunu hiç beğenmiyorum, keşke daha iyi birini bulsalardı o oyuncunun yerine ama artık olmayacak bir şey için çok fazla yorum yazmamak gerek. Mümkünse Ali ve Türkan yine mektup arkadaşı olsun, hiç görüşmesinler.

Anlaşılan belli bir süre Türkan'ın öğrencilik hayatını izleriz gibi, o hoca ile tanışması, konuşmaları falan bunu gösteriyor. Yavaştan cüzzam konusunda da yeni gelişmeler bulacaktır Türkan. Bence Türkan'ın ilk tedavi edeceği kişi Fidan olacaktır, daha sonra Haydar "bakın, bu hastalığın çaresi varmış. Boşuna böyle davrandınız, ve ben Fidan'la evleneceğim" gibilerinden bir şeyler der ve evlenirler. Ya da Fidan bu hastalık yüzünden falan vefat eder, Türkan'da bu hastalığın üzerine daha fazla gider ve çaresini bulur. Ben bunlardan birinin olacağını düşünüyorum.

Turhan cephesinde de, Enver'i gördüğü iyi oldu. O hep Ali ve Türkan ile kendisini kıyaslıyordu, bir de bunun hastalığı var. Kimse sesini çıkaramıyor..

Son olarak bahçeye gelen bence Haydar'la Fidan, Haydar Türkan'a gelecek ve "bize yardım et Türkan Bacı" diyecek. Bakalım bu doğru çıkacak mı? =)

Burak'cım topu topu 3 dizi izliyorum. :)

Ezel, Türkan ve arada bir de Öyle Bir Geçer Zaman Ki. Siteden çokca dizi izliyor gibi mi görünüyorum pek anlamadım ama öyle önüme gelen diziyi izlemem. Milletin her gün bir dizisi olur, benim sürekli takip ettiğim 3 yapım var. Öyle Bir Geçer Zaman Ki'yi de öyle gününde izlemem, tv'de tekrarına rastgelirsem oturur izlerim.

Barış Şişman' Alıntı:
Burak'cım topu topu 3 dizi izliyorum. :)

Ezel, Türkan ve arada bir de Öyle Bir Geçer Zaman Ki. Siteden çokca dizi izliyor gibi mi görünüyorum pek anlamadım ama öyle önüme gelen diziyi izlemem. Milletin her gün bir dizisi olur, benim sürekli takip ettiğim 3 yapım var. Öyle Bir Geçer Zaman Ki'yi de öyle gününde izlemem, tv'de tekrarına rastgelirsem oturur izlerim.

Benim yarışacağım Yemekteyiz'i de seyredersin umarım :p

Şamil Turançiftçi' Alıntı:
Sen tarih söyle yeter ki biz ekrana kilitleniriz merak etme :) .

Hahahaha sağol Şamilciğim bu bile bana büyük bir moral oldu. : )