Ülkemin Öğretmenleri!

Öyle bir ülke düşünün ki ikinci büyük bütçesini eğitime ayırsın, bu ülkede 240 000 öğretmen adayı göreve başlamak için beklesin ve sadece 15 000 gibi bir alımın yapılacağı söylensin.

Öyle bir ülke düşünün ki öğretmenleri sokaklara dökülsün buna rağmen ilgili makamlardan tek bir yanıt dahi gelmesin.

Öyle bir ülke düşünün ki öğretmeni harçlık adı altında ailesinden günü geçirecek para istesin vakti gelen öğrenim kredisinin nasıl yaratılacağını düşünsün.

Öyle bir ülke düşünün ki öğretmeni yarına dair umut besleyemez olsun.

İşte bu benim ülkem! Lütfen 240 000 aday karşısında 15 000 alıma tepkisiz kalmayın, bu hepimizin sorunu.

"Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır!"

Mustafa Kemal ATATÜRK

Öğretmen arkadaşlarımın birçoğu polisliğe müraacat ediyorlar,4yıl aileleri onları okutmak için kimbilir neler çektiler,kendileri derslerini geçebilmek için ne kadar emek harcadılar.
Benim öğretmenime bu yapılanlar reva mı??

Teşekkürler Barış. Çok güzel bir konuya değinmişsin.

Bir ayı aşkın süredir bunun için uğraşıyor, çabalıyoruz. Gerekli yerlere gerekli tepkilerimizi gösterdik, göstermeye devam edeceğiz. İşin ucu nereye kadar giderse artık!

Ulaşabildiğimiz her yere ulaşmaya çalışıyoruz. Çoğalabildiğimiz kadar çoğalmaya çalışıyoruz.

Bu ülkede öğretmenler açlık grevine gitmişse, burada ciddi anlamda bir sorun var demektir. Ciddi anlamda bir haksızlık var demektir.

KPSS denen ve bizleri bu saçma sapan uygulamaya mahkum eden kim varsa, onları sorumlu olmaya davet ediyoruz. Herkes gerekeni yapsın!

Sınav yaparlar, sorular saçma olur; öğretmen denen bazı kanı bozuklar gurursuzca kopya çekerler ve utanmadan sizin hakkınızı yerler; puanlar ve netler açıklanır, netlerde sıkıntı vardır. Hakkını aramaya kalkıp bunları dile getirirsin, "mevki sahipleri (sadece mevki vardır onlarda)" sizi elinin tersiyle iter.

244 bine yakın öğretmen açıktadır ve kadro bekler, sen 15 bin öğretmene -bir kısmı da kadrosuz- iş imkânı sunarsın.

Ülkede tonla polis vardır, canavar gibi atama yaparsın; öğretmene gelince kaynak yoktur. Birileri özel uçaklarıyla, gemicikleriyle, arabalarıyla gezerken benim karnımı doyurmaya param yoktur.

30'lu yaşlara gelmiş, KPSS denen şeye 10 defa girmiş; ama hâlâ atama bekleyen ve buna paralel olarak hayatını şekillendirememiş birçok öğretmen var. Ailesini geçindirmek zorunda olan ve bunun için "ücretli öğretmenlik" denen aptal şeye razı olmak zorunda olan birçok öğretmen var.

Senin eğitim sistemin böyleyse, sınavlarda daha çoook sıfır çekersin. Öğretmene gerekli yaşam standartı sağlanmazsa, kimse eğitimde iyi olmamızı beklemesin.

Bu konuda çok doluyum, dert çok olduğu için her konuya değinemiyorum. O yüzden de dağınık bir yazı oldu zaten.

Bu konuyla ilgili bir platform oluşturduk. Bu konuda gerekli bilgilere, oluşturduğumuz aşağıdaki siteden ulaşabilirsiniz.

http://www.ayop.biz

Bu ülkede öğretmen dertli, memur dertli, üniversite öğrencisi dertli, mezun olanı dertli.

Ülkemin öğretmenlerinin yanı sıra Ülkemin İnsanları desek daha iyi olmaz mı ?

15bin öğretmen kadrosunun 8binini okul öncesine ayıran bir zihniyetten diğer branşlara hak vermelerini beklemek imkansız. ben beden eğitimi ve spor öğretmenliği mezunuyum. 8bin yerine 3 bin al tamam okul öncesi önemlidir fakat sen sınıf öğretmeni koymadıgın bir yere okul öncesi eğitimini versen neye yarar. ne yazık ki atanamayan tüm öğretmen arkadaşlarım gibi en son çarem polislik. umarım polisliğe gerek kalmaz ve orta okul 1. sınıfta belirlediğim ''ben beden eğitimi öğretmeni olacağım'' hedefimi başarırım.

Ablam ve yakınlarım bu dertten muzdarip olduğu için sizleri çok iyi anlıyorum o yüzdende elimden geldiğince sizlere desetek oluyoruym..

Abbas Güçlü ve Tayfun Talipoğlu gibi insanlara ulaşılarak gerekli tepkiler büyütülebilir. Gerçi ikiside her yerde desteklerini elinden geldikçe esirgemiyorlar ama bu yetmiyor malesef.

Öğretmen Atama Başvuruları 4 Aralık'ta

Aralıkta yapılacak 10 bin öğretmen ataması için başvurular 4 Aralık Cuma günü başlıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın atayacağı 10 bin öğretmen kadrosu için başvurular 4-14 Aralık tarihleri arasında elektronik ortamdan alınacak.

Başvurular, bakanlığın "http://personel.meb.gov.tr" adresinde yayınlanacak olan "Öğretmenlik için Başvuru Atama Kılavuzu"ndaki kurallara göre yapılacak.

Atamalarda, 2008 veya 2009 KPSS puanları esas alınacak.

Öğretmenlerin atama işlemleri, 16 Aralık 2009 tarihinde bilgisayar ortamında gerçekleştirilecek.

Alanlara göre en fazla atama, bin 771 kadro ile sınıf öğretmenliği ve 888 kadro ile okul öncesine yapılacak.

Bu branşları; Rehberlik, İngilizce, Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fen ve Teknoloji öğretmenliği kadroları izliyor.