Usta (2009)

film-usta.widec.jpg

Yapım:2009 Türkiye
Tür:Dram
Yönetmen:Bahadır Karataş
Senaryo:Bahadır Karataş, Ayfer Tunç
Oyuncuar:Yetkin Dikinciler,Şevke Çoruh,Hasibe Eren,Fadik Sevin Atasoy,Müşfik Kenter,Tomris İncer,Ozan Uygun
Yapımcı:Mete Ozok, Cenk Varcan
Görüntü Yönetmeni:Mirsad Herovic
Müzik:Ömer Özgür
Filmin Websitesi:www.ustafilm.com
Süre:2 saat
Gösterim Tarihi:08 Mayıs 2009 (Türkiye)

Özet:
Usta, 2008 Avrupa'sının güneydoğusunda, çağdaş uygarlık hayallerinden kopmak istemeyen Türkiye'nin ruhunu, tutkulu bir oto tamircisinin gözünden anlatıyor. Filmde tek başına bir uçak yapma hayaline inatla sarılan Doğan Usta, bunu hayatının merkezinde görecek, bu tutku ve bencillik onu ailesinden ve eşinden koparacaktır. Doğan'ın kendi uçağını yapma sevdası, film boyunca aşkı ile tutkusu arasında da bir ikilem oluşturacaktır.

İMDB PUANI:7.6
KİŞİSEL PUAN:9

Film vizyona girer girmez izledim.Kadroda kaliteli,rolünü iyi yapan oyuncular var.Doğan usta (Yetkin Dikinciler) uçak yapma sevdasına karısı dahil herkesi,herşeyi karşısına alıyor.Tam kendiside bu işin olmayacağını kabullenmişken bu seferde usta olma sevdalısı küçük ile kendisinin bu işe kafayı takıp üzüldüğünü gören yakınlarının ısrarları sonucu yaptığı hırsla uçurmayı başarıyor yaptığı uçağı. : )

Gidilmesi gereken bir film.Malesef yazın pek sinema çekilmiyor ne yazık ki o yüzden daha gidemedim :)

Bu arada Yetkin Dikinciler gerçekten mükemmel bir isim ve oyuncu fakat bir eleştireceğim nokta var; bazen çok konuşuyorsun be usta.Çok güzel şeyler söylüyorsun ama biraz daha kısa cümleler kursan da bizde başını sonunu anlasak :)

Dün 21:30 seansına gidip izledim. Koskoca sinema'da sadece iki kişi izledik, arkadaşımla gitmiştim ve rahat rahat ayaklarımızı uzata uzata izledik filmi.

Bana göre oyuncular güzel iş çıkarmış, özellikle Şevket Çoruh ve Yetkin Dikinciler epey iyi idi. Yetkin Dikinciler bana göre son senelerde yetişen ender iyi oyunculardan birisi, hem sesi hem fiziği hemde mimikleri falan gerçekten harika. Sanırım hikaye bize özgün değilmiş, Amerika yapımı bir film'le epey benzeşiyormuş ama yine de ben beğendim.

-------------spoiler--------------

İlk uçaktan bu kadar çabuk vazgeçip daha sonra Fadik Sevin Atasoy'un isteği üzerine uçakı o hurdalıktan sadece 2-3 kişi getirmeleri bana biraz saçma geldi. Tamam çok büyük birşey beklemedim o sahnede ama yine de uçak yahu, karton değil. =)

Filmin son sahnesinde Doğan Usta'nın göz yaşları gerçekten etkileyici, müzikte tam oturmuş o sahneye.

-----------spoiler-------------

Velhasıl beğendim, gitmeyi düşünenlere tavsiye ediyorum.

8/10