Abdi İpekçi Arena Yıkılıyor

Hürriyet gazetesine göre Abdi İpekçi Arena bu sezon sonunda yıkılıyormuş, yerine kamp merkezi ve tesisler yapılacakmış. Bu sezon son kez İpekçi'de oynayacağız anlaşılan.

Seneye erkek takımının Sinan Erdem'de, kadın takımının ise Ahmet Cömert'te oynaması düşünülüyormuş. Bence erkek ve kadın takımımız lig maçlarını eski yerimiz Ayhan Şahenk'te oynayıp, Avrupa maçlarını Sinan Erdem'de oynayabilir. Ahmet Cömert gerçekten çok küçük. Ayhan Şahenk kapasite olarak tam bize göre.
 
Hürriyet gazetesine göre Abdi İpekçi Arena bu sezon sonunda yıkılıyormuş, yerine kamp merkezi ve tesisler yapılacakmış. Bu sezon son kez İpekçi'de oynayacağız anlaşılan.

Seneye erkek takımının Sinan Erdem'de, kadın takımının ise Ahmet Cömert'te oynaması düşünülüyormuş. Bence erkek ve kadın takımımız lig maçlarını eski yerimiz Ayhan Şahenk'te oynayıp, Avrupa maçlarını Sinan Erdem'de oynayabilir. Ahmet Cömert gerçekten çok küçük. Ayhan Şahenk kapasite olarak tam bize göre.

Ahmet Cömert kadın takımı için ideal hem lig hem avrupa için,

Erkek takımı da lig maçlarını Ayhan Şahenkte oynasa daha iyi olur bence de

Ayhan Şahenk hem TT Arena'ya da yakın.
 
Çocukluğumda Spor Sergi Sarayındaki (Lütfi Kırdar Spor Salonu)izlediğim atmosferleri hep anılarımın en güzel yerine koymuştum. Daha sonra Abdi İpekçi açıldığında kalbimiz buruk da olsa sevinmiştik. Kocaman bir salon, ülkede yapılmış en büyük salon, çok da modernmiş dediğimiz günleri hatırlıyorum.. Yaşanan güzel anılar, heyecanlar Avrupa da Efes ile başlayıp bizimle biten büyük başarılarla kupalarla basketbolumuzun tam anlamıyla bir mabedi olmuştur. Orada maç izlemek de televizyon karşısında oradaki maçı izlemek de hep heyecan vermiştir bana. Abdi İpekçi'yi hayatım boyunca da hep güzel anacağım

Teşekkürler Abdi İpekçi biz basketbol severleri mutlu ettiğin ve yıllarca kahrımızı çektiğin için....Seni asla unutmayacağız....
 
Anadolu Efes ile Galatasaray kadın ve erkek basketbol takımlarına ev sahipliği yapan Abdi İpekçi Arena’nın yokluğunda bu takımların iç saha maçlarını nerede oynayacakları kafalarda soru işaretleri yarattı. Anadolu Efes’in yeni adresinin çok büyük olasılıkla Sinan Erdem Spor Salonu olacağı öğrenildi. Galatasaray erkek ve kadın takımlarının, Türkiye Basketbol Federasyonu’yla sözlü olarak yaptıkları görüşmelerde, sarı kırmızılılar kendi salonlarını inşa edene dek Ahmet Cömert Spor Salonu’nda oynayacağı belirtildi....
Kaynak:basketball.com.tr
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ege'de doğup büyümüş biri olarak üniversite için bu koca şehire geldigimde çok zorluk çekmiştim ama en çok da bu salonu benimsemiştim. Mevlanakapı'dan çıkar sur dibinden salına salına giderdim maçlara. Cem Akdağ'ı burada sevmiştim, Oktay Mahmuti diye burada bagırmıştım. Rancik, Wilkinson, Shumpert, Lakovic, Andric ve tabi Shipp...

Hey gidi günler...
 
Eski Türkiye'ye ait güzel şeyler bir bir yok oluyor. Ulaşım açısından Anadolu Yakasında yaşayanlar için en uygun salon, seneye Euroleague için Efes kombinesi almayı bile düşünüyordum, üzgünüm. Sinan Erdem gereğinden fazla büyük ve ruhsuz bir salon, mimarisinden dolayı full doldurulsa bile o boğucu atmosferi yaratmak çok zor.
 
[video=youtube;6sDtXtB090k]https://www.youtube.com/watch?v=6sDtXtB090k[/video]

Burada yıkılmadıysa nasıl yıkılacak ki bu salon? Hangi dozer, nasıl yıkabilir?

Belki basketbolu burada sevmedik ama ben kendi adıma burada daha çok sahiplendim. Belki daha küçük salonlarda, daha az ama daha nitelikli birliktelikler vardı, daha sıcaktı ortamlar ama Abdi İpekçi dendimi, daha salona yaklaştımı sanki bir basketbol kokusu geliyordu burnuma. Sadece Galatasaray'la değil, lise yıllarında Efes Pilsen'in Avrupa Kupası maçlarındada yeri ayrıydı buranın. Ama tabii ki noktayıda en tepede yine Avrupa Kupasıyla biz koyduk. Kızlarımızla ayrı zaferler yaşadık. Yani basketbol dendimi hep Abdi İpekçi gelirdi aklıma. Ali Sami Yen gibi yeri dolması çok zor olacak, belkide Sami Yen gibi hiç dolmayacak.
Seni yıkacak dozerin....
 
Gün gelir yıkılırsa Abdi İpekçi, farklı bir başlık altında anılara yer vermek şart olur. Çünkü Ali Sami Yen´den sonra Galatasaray taraftarında iz bırakan, aidiyet hissini yaşatan yegane yerdir İpekçi.

Konuya gelecek olursam, kararın siyasi olduğunu, Genel Kurul´da verilmeyen ihraç kararının diyeti olduğunu düşünüyorum. İktidar bizi yakmak isterken Efes de aradan kaynayacak ne yazık ki!

Geçmişten beri böyle bir düşünce vardı, bunu hepimiz biliyoruz ancak TBF´nin dahi yeni salonun yapımı sürecinde idari birimi nereye taşıyacağı belirsizken kimse bu kararın bir program dahilinde olduğunu söylemesin. Gülerler!
 
Iyiki Sinan Erdem'e geciyoruz. Basinda Ahmet Cömert, Ayhan Sahenk adlari geciyordu. Bosunami Sinan Erdem duruyor :)) Gecici oldugu icin zaten iyi, az sabir daha hem yeni salon hemde yeni yönetim ile yeni bir basketbol baslangici yapariz insAllah.
 
Abdi İpekçi'nin yıkılması gerçekten çok üzücü. Ama bu durum yeni salonun yapılmasını zorunlu kılıyor. Ben bu yönetimin zorunda kalmadan salonu yapacağına inanmıyordum. Şu an yapmak zorundalar.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Ahmet Cömert'e geçelim.
Halil Üner de gelsin.
Yine düşmemeye oynayalım.
Bu yönetime çok yakışır !!!

Ahmet Cömert eskilerden güzel hatıraları da olan bir salondur, ancak çoğunlukla rakiplerin başarılarına şahitlik etmek zorunda kaldığımız bir yerdir. Küçük salon gelen rakipler için bir baskı oluşturabilir ama unutulmaması gereken bir husus var. İpekçi' de zorlanarak yendiğin bir rakip için "Galatasaray sadece bütçe de değil zihinde de küçülmüş" algısı yaratır. Bu maça kafadan yenik başlamak demektir. Bu algının oluşmaması için hiç istemesemde Sinan Erdem'e (aslında sırf adı için bile gidilebilir) geçilmeli ya da daha iyisi gerekirse Doğuş'a reklam hakkı tanımak ve Doğuş Fener birleşmesi gündemde iken VOLKSWAGEN ARENA' ya geçilmelidir. "Tarihin en büyük sponsorluk anlaşası yapıldı" dedikten sonra sıradan bir kulüp için bile yapılabilecek anlaşmayı ancak imzalar, tek büyük sponsor için olmayacağı belli iken uğraşıp küçük ama çok sayıda sponsoru aklına bile getirmez. "Yatırım devam edecek ibra edin" der ibradan sonra seneye küçülme kararı verdiğini söyleyen paşamdan beklenemeyecek bi istek biliyorum ama zaten Doğuş Fener birleşmesi gündemde iken Daçkanın VOLKSWAGEN ARENA' ya geçilmelidir.
 
Anadolu Efes resmî açıklaması:

Anadolu Efes Spor Kulübü, Turkish Airlines Euroleague ve Spor Toto Basketbol Ligi’ndeki iç saha maçlarını oynadığı Abdi İpekçi Spor Salonu ile ilgili tüm gelişmeleri yakından takip etmektedir.
Türkiye Basketbol Federasyonu yönetiminde olan Abdi İpekçi Spor Salonu ile sözleşmemiz devam etmektedir. Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından Kulübümüze Abdi İpekçi Spor Salonu’nun kullanımının sona erdirilmesi ya da yıkımı/tadilatı hakkında resmi bir tebliğ bulunmamaktadır.
Anadolu Efes Spor Kulübü olarak biz de bu durumda maçlarımızı Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynamayı ve 2017-2018 sezonu kombinelerimizin satışını sürdüreceğiz.

Herhangi bir neden ile 2017- 2018 sezonunda maçlarımızı başka bir salonda oynamamız halinde, Kulübümüzün ve taraftarlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamamaları adına gerekli altyapı çalışmaları yapılmaktadır.
Yeni sezon için satışa sunulan kombineler, salon değişikliği yapmamız halinde yeni salon için de geçerli olacak ve bu kombinelerin koltuk geçişleri, satın alınan tribün kategorisine eşdeğer şekilde yapılacaktır.
Ayrıca taraftarlarımız, yeni salondaki koltuklarının yerini değiştirme veya salon değişikliği nedeniyle kombinelerini para iadesi alarak iptal etme hakkına da sahip olacaklardır.
 
Doğuş'un salonunda ne işimiz var bizim. Ayrıca Doğuş'a reklam hakkını bırakın su vermemeliyiz su. Adamlar şikecilerle birleşiyor, biz de onlardan reklam mı dileneceğiz iyice kendimizi alçaltıp. Zamanında ülker aynısını yapmıştı, çok utanç vericiydi. Fenerle birleşmişti bize de bilmem ne ürününün reklamını vermişti.

Abdi İpekçi'nin bence de yıkılmaması gerekir; anılarımızdaki yeri, basketbol için taşıdığı anlam vs. çok değerli ama bunların yanında yapı olarak da önemli bir yapıdır orası mimari açıdan. Ama illa yıkılacaksa tek bir yer var bizim için orası da Sinan Erdem. Ahmet Cömert gibi 2000-3000 kişilik salonlarda oynamayı ben yakıştıramıyorum artık bize. Ayrıca Sinan Erdem'in eksik tarafı nedir anlamıyorum, gayet güzel, modern bir salon. Avrupa Şampiyonası maçları orada yapılacak. Yeri Anadolu yakasında yaşayanlar için sorun olabilir ama öyle sapa bir yerde değil, Bakırköy'ün dibi. Aslında şahsen hala dağ başı olarak gördüğüm Seyrantepe'ye salon yapmaktansa Sinan Erdem'i sadece bizim kullanacağımız şekilde kiralamak bile daha mantıklı geliyor.
 

Üst