• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2014-2015 Sezonu Transfer Çalışmaları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wotws
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:52
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sinirlerim bozuldu.

Sporda -özellikle de avrupa basketbolunda- yüksek bütçeleri yönetmek inanılmaz zor bir iş. Yüksek beklentilerle, kazanma baskıyla yaşamak da ha keza öyle.

Şu bir gerçek ki; bütçenin düştüğü yerde baskı azalır, teknik ekip ve oyuncular daha rahat bir ortamda işlerini yaparlar.

Düşük bütçe ile yola çıkmanın tek olumlu yanı olan bu durumu kullanabilmek için potansiyelli -ve mümkünse savaşçı & kaybetmeyi kendine dert edinen- düşük maliyetli adamları bulabilmek şart (Zor iş tabii ki).
Bu adamları bulabilirsek, bu sezon oynanacak & kazanılacak her maçın anlamı ve zevki daha net ortaya çıkacaktır. Bu sezon sadece büyük maçlar + euroleague maçlarında kurulan takım-taraftar birlikteliği, bu sayede daha da artacak ve sezonun geneline yayılacaktır.

Kaybedecek hiçbir şeyi, kazanabilecek ise çok şeyi olacak; halihazırda iskeletinde Arroyo gibi kaybetmeyi sevmeme işini sahada performansa dönüştürebilen ve clutch time oynayabilen ve de Marko gibi savaşçılığı ile takımı & taraftarı ayağa kaldıracak işleri yapabilecek 2 oyuncusu olan underdog konumunda bir takımı tribünde ve televizyonda izlemek, hazırlık maçlarını dahi takip etmek açıkçası beni daha da heyecanlandırır. Düşük bütçeli yürekli bir takımla başarı elde etmenin vereceği hazzı belki de başka hiçbir şekilde elde edemeyiz herhalde.

Kağıt üzerindeki bol sıfırlı rakamlar arasında oluşan büyük farkları minimuma indirecek bir taraftar gücüne sahip oluşumuz bu yoldaki en büyük güven kaynağım.

Bir kadro yapmak gererkirse de;

Arroyo - Ender - Barış
Pocius - Sinan
Marko - Donta Smith ya da Clay Tucker
Erceg - Gönlüm - Hacıyeva
Eli Holman - Furkan.

Melih Şabanoğlu abinin sık kullandığı deyimi buraya güzel uyacaktır: Enseyi karartmayalım.
Taraftarla dalga geçecek düzeyde bir bütçe düşüşü olmadığı müddetçe büyük bir zevk ve heyecanla izleyeceğimiz bir takımın kurulacağına inanmaya devam edelim.

Sponsor durumu ne alemde ? Sponsordan gelecek para hesaba katılmıyor şu anda anladığım ?

Bütçe düşükse pivot transferi çok önemli olacak. Geçen sene Domercant ve Hairston'dan hiç katkı alamamıştık. Hem Pocius hem de Gelebale'den hucum ve savunma olarak istikrarlı katkı alacağız. Erceg istikr arlı oynamadığı zaman Gelebal'i 4'e çekip tekrar dış katkısı alabiiliriiz.

Bonsu genel olarak çok kötüydü hem savunma hemde hucumda. Şimdi paraya kıyıp sete sette sırtı dönük oyunu ve potaya karartan bir uzun şart oğlu şart. Paraya kıyacaksın. Bu sene olduğu gibi Arroyo önderliğinde tempoyu düşürerek oynamalıyız. Hem Pocius hem Gelabele bu sezon yapamadıklarımızı (Hairston+Domercant'en beklenen) sağlayacak. Ayrıca sete sette sırtı dönük oyunu olan bir uzunumuz yoktu. Çoğu zaman böyle bir uzunu aradık. Sete sette çok işimize yarayacak.

2 numarayada Arroyo'yu yedekleyecek (Ender harç) savunması ve penetresi olan biri lazım. Mümkünse Gordon alınmalı. Şu beğenmediğimiz kadro ile bu seneki oyunumuzu biir üst seviiyeye çıkarabiliyoruz.

Sponsorsuz 10 milyon dolar iyi para bence. Sponsor da 4-5 milyon dolar verse taş gibi kadro kurulur. Benim Gelabale sonrası umutlarım arttı. 7.yabancı için Gelabale gibi maliyeti düşük olmayan bir adam alıyorsak bütçe işi hallolmuşa yakın demektir.

Sponsorsuz 10 milyon dolar iyi para bence. Sponsor da 4-5 milyon dolar verse taş gibi kadro kurulur. Benim Gelabale sonrası umutlarım arttı. 7.yabancı için Gelabale gibi maliyeti düşük olmayan bir adam alıyorsak bütçe işi hallolmuşa yakın demektir.

7.yabancı olarak aldığımızı kim söylüyor?

Ne anlaşma yapılan bir sponsor var
Ne de havuzda kalan kaliteli bir oyuncu
Ergin hoca oynuyor büyük bir kumar
Olası transferlerin hepsi birer kara kutu

Spanoulisler Langfordlar bizi kesmezdi
F4 dışında başarı kabul edilmezdi
Bu takım seneye kolay kolay yenilmezdi
Artık hepsi hayalden öteye gitmez.

Tek ben miyim geceleri rüyaları kaçan
Duyumlar birer umuttu hepimizin içinde açan
Gerçekleşme olasılığıydı forumda tartışmaya yol açan
Üzülen taraftı gerçeklerden kaçan

Bu şiiri içinde bulunduğum karamsarlık ve belirsizlik ruh haline sebeb olan her türlü etmene ithaf ediyorum.

Furkan'ın aldıgı paraya bakın,sevdigimiz oyuncu ama o parayı hak ediyor mu ? Maçlarda ortalama 20 dakika oyunda 40 dakika'dan baz alırsan bizim için 2 milyon euro'dan fazla bir oyuncu,şu ortamda 1 milyon euro'dan fazlasını vermeyeceksin yerli oyunculara,Arroyo ise hak ediyor ücretini.Furkan'ı kaptırsak üzülürdük ama bu parayı keşke başka takım verseydi onlar zarar etseydi.Kerem Gönlüm'e 1 milyon euro'dan fazla veriyorsak yazıklar olsun,şube çok ama çok kötü yönetiliyor demektir,tabi bu gerçekse !

Bütçeyi verimli kullanmak önemli,50 milyon euro olsa onu verimli kullanamadıktan sonra neye yarar ?

Ve hala ismimiz liv hospital olarak geçiyor sponsorluk bitişi ne zaman ?

Furkan'ın aldıgı paraya bakın,sevdigimiz oyuncu ama o parayı hak ediyor mu ? Maçlarda ortalama 20 dakika oyunda 40 dakika'dan baz alırsan bizim için 2 milyon euro'dan fazla bir oyuncu,şu ortamda 1 milyon euro'dan fazlasını vermeyeceksin yerli oyunculara,Arroyo ise hak ediyor ücretini.Furkan'ı kaptırsak üzülürdük ama bu parayı keşke başka takım verseydi onlar zarar etseydi.Kerem Gönlüm'e 1 milyon euro'dan fazla veriyorsak yazıklar olsun,şube çok ama çok kötü yönetiliyor demektir,tabi bu gerçekse !

Bütçeyi verimli kullanmak önemli,50 milyon euro olsa onu verimli kullanamadıktan sonra neye yarar ?

Ve hala ismimiz liv hospital olarak geçiyor sponsorluk bitişi ne zaman ?

Kerem'e 800 bin dolar verilecek. Furkan konusunda ise Ulker'in oyunlarina geldik. Onlara kaptirmayalim diye 1.9 milyon dolar senelik para veriyoruz. Furkan degerli oyuncu ancak bu paralarin verilecegi kadar iyi degil.

Valla ne diyim kendimi fena kandırılmış hissediyorum.İçime öküz oturdu resmen. Sponsor durumu muamma ,sponsordan para gelirse yaklaşık 15milyon dolarlık bir bütçe olacak gibi iyi kadro kurulur ama muamma işte.Dengeli ve iyi bir kadro kuracağımıza inanıyorum,koçlarımıza güveniyorum ama sorun başka.

35 kere küçülmeyeceğiz diyip şimdi çaktırmadan ufak ufak bütçeden kısıyorlar. Geçen seneye göre azmış çokmuş mesele o değil . Hani sen laf ağızdan bir kere çıkar diyip çıkartmadın ya bizi o sahaya ,, o zaman burda da ağzından bir kere çıktı mı uygulayacaksın, Işıl mutlaka bizimle kalacak ayaklarını geçeceksin . Siz şampiyon kadroyu korumaya devam edin..Basının karşısında şekil yapıp başarılı şubelerde küçülme asla olmayacak demeye devam edin . Biz de yedik...

Kerem Gönlüm'e 4oobin dolardan fazlası israf olacaktır. İyi katkı sağlayacak olsa bile piyasası yerlerde bir oyuncuyu olabildiğince ucuza kapatmak lazım.

Enderin yerine B. Ermiş çok daha mantıklı bir tercih olur. Ancak Ergin hocanın Ender'e özel bir ilgisi var. Engin daha formdayken bile Endere daha çok süre veriyordu. Ayrica Nikolov yerli olarak oynabilecekse Arroyo+combo guard+Nikolov rotasyonu olmalı. Oyuncu yetiştirmeye de önem vermek lazım. Ki nikolov sabredilecek'ten ziyade katkı alınabilecek kategorisinde bir genç.

Furkana 'Aman fenere gitmesin' diye 1.3 milyon euro veriliyorsa yazık gerçekten. Bırak gitsin arkadaş. Mevcut haliyle orda max. 15 dk süre alır. Karakteri 10 numara lakin 3 yıldır oyununa yeni şeyler ekleyemedi.

Semih'in dediği gibi, Marko Popovic de düşünülebilir. Sorumluluk almayı seven bir isim. Hele bütçe küçülecekse Popovic tam isabet olur.

Tekrar tekrar yazmak istemiyorum ama beklentiyi yükseltmediğim için öyle büyük tepkiler verecek değilim ama üzülüyorum açıkçası.

Euroleague finalinde "ekonomik kullanma" adı altında fragmanı verdiler, "17 haziran duruşu" diye 2.fragmanı verdiler. şimdi asıl filmi vizyona sokuyorlar. Ligden çekiliriz, vb. Bunları daha önce de dile getirmiştim.

Bütçe aynı kalırsa benim için kafi. Çünkü bütçemiz çok iyi. Domercant, Jawai, Gordon, Macvan, Hairston, Bonsu. Toplam 5-6 milyon dolarlık bir kontrat açıyorsun. Yerini de gayet iyi doldurabilirsin. Ama sorun şu. Geç kaldın.

Euroleague finalinde "ekonomik kullanma" adı altında fragmanı verdiler, "17 haziran duruşu" diye 2.fragmanı verdiler. şimdi asıl filmi vizyona sokuyorlar. Ligden çekiliriz, vb. Bunları daha önce de dile getirmiştim.
.

17 Haziran dediğimiz protestonun bütçeyle alakası yok bana kalırsa Furkan. Bence TBF özelinde hükümete ve hatta futbol federasyonuna yönelik bir tepkiydi de o. Üç yılın birikimi, en sonunda patladı yönetim. Birileri hükümetin g.t kıllığını yapar ve Galatasaray'ı "paralelci" diye suçlarken bu iğrenç ortama karşı kendini koruma refleksiydi... Kaldı ki, SPK mevzusu yüzünden müthiş bir siyasi baskı yediğimiz basında olmasa da sosyal medyada dillendiriliyor...

Ayrıca şubeyi kapatma niyeti olan bir kulüp Furkan'la sözleşme uzatmaz, Kerem'le sözleşme imzalama aşamasına gelmezdi.

Ama şu konuda senle hemfikirim, ben de bütçemizin hiç bir zaman 20-25 milyon euro olacağına inanmıyordum. Maalesef maddi olarak ne başkanın elini cebine atmaya niyeti var, ne de milyon euroluk dökecek bir sponsor bulacak kurumsallaşma... Evet bütçe 25 milyon euro olabilir ama ya dediğim gibi başkan çıkar kendi cebinden 8-10 milyon euro koyar ya da bonkör bir sponsor elini taşın altına koyar. Diğer türlü imkansız...

Mevcut kontratların yüksek oluşu maalesef dengeyi bozdu. Yoksa 10 milyon dolara da taş gibi takım kurulur. Ben açıkcası mevcut yönetim değişmedikçe TBL'de mücadele edilmemesinden yanayım. Euroleague'in yanı sıra adriyatik ligine katılım sağlanırsa, mevcut bütçeyle bile en az bir kupa kaldırılır.

Gelabale gayet iyi transfer olur bence. 3/4 oynar, yüzdeli dış şut sokar, ribaund katkısı vardır, asist yapar. Bertans'tan daha faydalı olacağını düşünüyorum. Ücreti de makuldur sanıyorum. Khimki'de kötü oynadığı yazılmış ama, o kadro içinde iyi süre alıyordu ve kendisine verilen görevi yapıyordu. Mantıklı transfer olur.

Efes ve FB kadrolarını oluşturdu. Biz ise daha ne yapacağımız belli değil. Peki niye böyle. Herkes yönetimi suçlu buluyor.Evet yöneticiler suçlu bence de.Ama transfer yapmadılar için değil, Gelir getirici salon yapmadılar için, altyapıya önem vermediler için. Forumdaki arkadaşlar salon konusunu pek önemsemiyorlar;yukardaki 2 madde olmadığı sürece daha çok yazılar yazılır.PARAN olursa bütün oyuncular senin, olmazsa hicbirsey senin olmaz

Transferden daha fazla konuşulması gereken konular var. Gerçekten de 17 haziran sonrası Galatasaray kulübü üzerinde oynanan bir oyun var. Bir gün Fenerli olmayan bir başbakan da gelir herhalde sonsuza kadar bu torpille devam edemezler.

Bu arada madem sözleşmeyi uzatmayacaklar, EL sitesinde ve resmi sitede neden hala Liv Hospital kullanılıyor? Enayi miyiz biz kardeşim?

Bizim basketbol şubemiz eskiden beri üvey evlattır,hem içte hem dışta birilerine batar,eskidende en ufak olayda tribünlerimiz boşaltılırdı,şube kapatma,küçülme hep heves edilirdi,nedense sponsorlar bile bize gelince cimri,utanmasalar gs'li bildigimiz zenginler fb basket takımına sponsor olacaklar bütün bunlara ragmen bu şube son yıllarda kendisine bunları yapanları utandırdı,herşeyi dört dörtlük olanlardan iyi oldugunu kanıtladı,yinede bazılarına yaranamadı yaranamadı kapansa gitse içte ve dışta kına yakacak çok kişi var

Transferden daha fazla konuşulması gereken konular var. Gerçekten de 17 haziran sonrası Galatasaray kulübü üzerinde oynanan bir oyun var. Bir gün Fenerli olmayan bir başbakan da gelir herhalde sonsuza kadar bu torpille devam edemezler.

Adam olan bir başbakan gelsin Fenerli olsada olur

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri