Işıl Alben

Işıl’ın takımda kalmasını istemiyordu çünkü Işıl sürekli takımın başarısı için isteklerde bulunarak onu zor durumda bırakıyordu.
12 nisan 2014de bayan basket denince akla kaptani derya geliyodu. 13 nisan 2014den sonra sanki isil bayragi devraldi. Takimin basarisi icin isteklerin zora sokmasindan ziyade isilin kaptani deryanin tahtina oturmaya emin adimlarla gittigini gormus olmasi bence asil sebep.

Seneye malkovic kovulup subeye yatirim yapilmiycaksa gitsin yduye wonderslutla dakkalari paylasip dinlene dinlene oynasin. 32 yasina geldi 3 sene civari daha bu seviyede oynayabilir. 500bin yuroya 3 senelik imzalasin yduyle. Bahar anadolu yakasinda baska bi takima giderse isil kaptan olup bi yurolig kupasi daha kaldirabilir ydunun siponsorlugu surerse. Kendi gelecegi icin eniyisini yapmis olur.
 
Tarık Çamdal denen topçunun Galatasaray'dan her sene 1.5 milyon avro aldığı yerde Işıl gibi bayrak ve büyük başarılar kazandırmış bir oyuncunun 1 milyon Tl'si zoruna giden varsa yazıklar olsun. Aklı başında hiçbir Gslinin böyle birşeye takılacağına inanmıyorum. Çok daha fazlasını hak ediyor helali hoş olsun.
 
Son düzenleme:
Şu kız kendi bile kulüple para konusmazken burada konusulması ona yapılmış cok büyük bir ayıp ve saygısızlıktır. Aldığı para çok diye düşünen Galatasaraylının yaptığı ise tamamen hakarettir.
 
Son düzenleme:
Bir deli bir kuyuya taş attı bütün akıllılar çıkarmaya çalışıyor. Işıl kötü eski formunda değil yalanı bitti şimdi aldığı paraya mı dil uzatılmaya başlandı? KENDİNİZE GELİN!
 
Herkes birşeyler yazmış yine... Çok yazmak istemiyorum, muhtemelen abartıyorsun falan denir çünkü içimden geçenleri yazarsam...

1000 km öteden bakan biri olarak diyebileceğim tek şey; kariyerinin en başından "sürünsem de gitmem" diyerek kapıyı kapatmasaydı bugüne kadar oynadığı sürenin yarısı kadar basketbolu hem de kariyerinin çoğunda beraber oynadığı oyunculardan daha kaliteli oyuncularla beraber oynar, bugüne kadar yorulduğunun yarısı kadar yorulur ve bugüne kadar kazandığı lig-kupa şampiyonluklarının 2 belki 3 katını kazanırdı.

Profesyonel sporcuların aldığı paranın tartışılması da biraz garip bir konu. Sonuçta bu bir iş. Para karşılığında yapılıyor ve piyasa o işin bedelini belirliyor. O işin bedeli de atıyorum x liraysa ve x lirayı veren biri varsa dışardan "bu para çok daha azını al" demek de anlamsız. Dediğim gibi bir taraftar olarak birinci planda olan şeyler değil benim için, ortada bir usulsüzlük ya da hile-hurda olmadığı sürece.

Performans konusunda "salonları bok eden futbol seyircisi" olarak pek yorum yapmak bana düşmez. Ancak Işıl'ın atıyorum 5 sene önceki performansıyla bugünkü performansı arasında Sancho-Nevriye ikilisi ile Gigi-Jelena ikilisi arasındaki farktan büyük bir fark varsa o zaman belki "bitti artık" söylenmelerinin bir anlamı olabilir.

Ya da ne bileyim ya işte...
 
Bir gün yeni yapılacak salon ile stadın arasında bir heykel yaptırılmak istese bu kritere tek uygun efsane Işıl Alben'dir, Işıl Alben Galatasaray'ın vücut bulmuş halidir.

Seviliyorsun kaptan, iyi ki bizimlesin...
 
Üniversitede yaptığımız leş slaytlara benzedi ama :) İyi ki doğdun Kaptan. Allah sana üzerinde sarı kırmızılar, elinde topla koşma gücü verdikçe peşindeyiz.
Sonrasına sonrası gelince bakarız...

https://www.youtube.com/watch?v=AwS_WrtAwkI


Peşindeyiz demişken yıllar önce içlerinden birinin doğum günü vesilesi ile böyle bir klip hazırlayıp bu şarkıyı hayatımıza sokan sarı üzerine isuzu kırmızısı yazılı pankartın sahibi güzel insanlara da bir teşekkür olsun :)
 
Son düzenleme:
jy6omn.jpg


A1zppp.jpg
 
oOyjpq.jpg


Kaptandan kaptana özel hediye!

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'nın SPAR Citylift Girona maçı öncesi ilginç bir buluşma gerçekleşti. Galatasaray'ın 1955-56 sezonundaki ilk kadın takımının kaptanı olan Perihan Çiftçi Özdabak, kaptan Işıl Alben’e kendi çizdiği bir tabloyu armağan etti. Özdabak Galatasaray Kadın Basketbol Takımı Genel Menajeri Müge Erdem'e de başka bir yağlı boya tablosunu sundu.

1955-56, 1956-57 sezonlarında sarı-kırmızılı takımda oynayan ve kaptanlık yapan, ayrıca ilk sezonunda sayı kraliçesi olan Perihan Çiftçi Özdabak uzun yıllardır yağlı boya resim sanatı ile uğraşıyor. Özdabak geçtiğimiz aylarda da 'Paletimde Renkler Sarı Kırmızı' adında 20. kişisel sergisiyle sanatseverlerin karşısına çıkmıştı.
 
Gelecek sene için yakın doğu ısrarlı bir şekilde istiyormuş. Aklı varsa gider kendini heba etmeyi bırakır burada.
 
Gitmesini istemem yerli sınırlaması olmasa orayı iyi kötü doldururuz derdim ama vasat oyuncular bile fahiş fiyatlara verilir oldu piyasada. Fb Tilbe'yi 300 k'ya aldı doğru dürüst oynatmıyor bile. Biz o parayla Quigley'i aldık.

Ydü alıp da ne yapacak acaba onu anlamadım. Vandersloot ve Olcay gibi oyuncular var zaten. Yeri gelince direksiyona McBride geçiyor. Ha hem kendimi güçlendireyim hem de diğer takımları güçsüzleştireyim çabasındaysalar ona bir şey diyemem. Giderse Işıl, Sinan Güler'in Fb'de aldığı süreleri bile bulamaz.

Ama gelecek sezon Asena Yalçın ve iyi bir combo guard gelirse Işıl'ın gitmesine ses çıkarmam. Onun haricinde bir şekilde tutmak gerekiyor.
 
Işılın maçlardaki halini dikkatle izliyorum ve gerçekten acımaya başladım artık. Sürekli sahadaki bütün arkadaşlarına bir şeyler anlatmaya çalışıyor, herkese yerini falan gösteriyor. Şu takımla asist sıralamasında yukarılarda olması cidden alkışı hak ediyor. Bunun yanında zaman zaman sahadakilere sinirlendiği için maçtan kopuyor bunu yapmamalı.
Gitsin ciddi bir takıma iyi oyuncularla oynasın kendini boşuna harcamasın burda.Zaten yönetimin onun hak ettiği parayı vermeyeceği de belli.
 
Bazı arkadaşların Işıl Alben'i itibarsızlaştırma ısrarlarına anlam veremiyorum ve gerçekten amaçlarını çözemiyorum. Bundan sonra çok kötü bir kariyer geçirse bile Işıl Alben sadece Galatasaray değil Türk kadın basketbolu için unutulmayacaklar arasına adını çoktan yazdırdı arkadaşlar. Sizin burada veya başka platformlarda sürekli kötülemeniz, yermeniz nafile çabalar. Ne amaçla yaptığınızı hala anlayamadığım kendinizi kandırma çabalarınıza başkalarını ortak etmeye çalışmayın çünkü hakikaten gülünç duruma düşüyorsunuz.

Öteki konuya gelecek olursak ben şahsen sonuna kadar burada kalıp bırakmasını ve formasını da yeni yapılacak salonumuzda güzel bir yere kaldırıp onurlandırılmasını isterim. Ama özellikle son iki senedir kurulan yetersiz kadrolar nedeniyle çok yıprandığı da aşikar. bu sebepten giderse de saygıyla karşılarım.

Saygılar.
 
Son düzenleme:
Yipratma calismasinin sebebi iyi yerlilerin 500bin dolardan basladigi piyasada kaptana haketigini birakin aldigindan bile daha dusuk teklif yapip Isil gidersede sucu kibar bir dille oyuncuya atacak olmalarinin altyapisini hazirlamak. Bunda anlamiycak bisey yok.

Isil kulubumuzun evladi biz onu her zaman takimimizin kaptani olarak gormek isteriz. Biz kalmasini cok istedik kendisiyle uzun uzun konusup gelecek planlarimizdan bahsettik ona ihtiyacimiz oldugunu soyledik ve butcemiz dogrultusunda bir teklif yapip ondan fedakarlik bekledik. Ama Isil kendisi icin daha iyi olan ve bizim cikamaycagimiz daha fazla paralar veren YDU ile anlasti. Biz butcemizi zorlayip yillik 500bin liraya kadar cikabildik ama onlar 500bin dolar vermis. Bizim butcemiz neredeyse o kadar. Biz Isilin tercihine saygi duyuyoruz. Kendisi icin hayirli olsun. Yuvasina donmek isterse kapimiz kaptana her zaman acik.
Bu aciklamayi suan ben uydurdum. Bu burda kalsin. Yazin kulup buna benzer bir aciklama yaptiginda Ibrahim demisti dersiniz. Isila satasmalarin baslamasinin sebebini o zaman anlarsiniz. Satasanlarinda hangi amaca hizmet ettigi o zaman acikca ortaya cikar.

Isil geldiginde 3 yillik sozlesme imzaladi. Sirasiyla 700-800-900bin lira alacakti. Ama kulup 2 kere indirim talep etti ve kabul etti. Ucuncu kez indirim istendiginde Isil indirim yapmadi yazarak insanlara yalan satanlar 2 kez hic itiraz etmeden indirime gittigini yazmaz. Suan Isil 800bin lira aliyor diye duymustum ama emin degilim. Aliyor yazdigima aldanmayin almasi gerekiyor. Isil tam 6 ay odeme almadan oynadi. Alamadigi paralar icin dava acsa Zelous gibi faizler pirimler havada ucusacak ama davada acmaz o. Eniyi olasilik 1 sene sonra odeme yapilir oda paramiz yok diyip yine kirparak yapilir. Isilda yine kabul eder. Okadar haksizliga ragmende yuzu kipkirmizi olana kadar terinin son damlasina kadar mucadele eder sahada ruhsuz gezen takim arkadaslarina ramen.
 
Son düzenleme:
Ben yöneticilerin Işıl'a 1 milyon lira civarında bir teklif yapacaklarına inanıyorum. 3 tane genç potansiyelli yabancı ve genç yerli oyuncular alınır, onlara ablalık yapar. 4 milyon lira civarında bir oyuncu bütçesi çıkaramıyorsak da biz yöneticiyiz havasına girmesinler!
 
Ben yöneticilerin Işıl'a 1 milyon lira civarında bir teklif yapacaklarına inanıyorum. 3 tane genç potansiyelli yabancı ve genç yerli oyuncular alınır, onlara ablalık yapar. 4 milyon lira civarında bir oyuncu bütçesi çıkaramıyorsak da biz yöneticiyiz havasına girmesinler!
Butce 1 milyon dolar civari yani 4 milyon lira civari olacak ama oda ful butce. Oyuncu butcesi 750bin dolar yani 3 milyon lira civari olur. Isila 750bin dolarlik butcenin 250binini verip Jefersonunda devam eden yaklasik 250bin dolarlik sozlesmesini ekleyince kalan 10 oyuncuyada 250bin dolarlik butce kaliyo asagi yukari. 4 tane genc oyuncu 50bin dolar civari ediyor. 3 yabanci bunlarin ikisi daha pahali olan avrupali olacak ve 1 yerliye 200bin dolar butce kaliyor. Ortalama 50bin dolara oynayacak 4 oyuncu bulmak gerekecek bu planlamayla. Bu yuzdende yonetim Isili tutmaya degil butcede bosluk yaratmaya calisacak. Bence 500bin lira teklif ederler gitmeye yonlendirmek icin. Ama 1 milyon lira yani 250bin dolar teklif etseler bile Isila YDU 2 katini verir. 2 katini reddederse dahada fazlasini verir hatta. YDU ile Fener arasinda seneyede oyuncu savaslari devam etcek. Fener Olcay Kuanitra ve Lavandere karsilik YDUnun kaptani Bahari koparmaya calisacak. YDUde aldigindan cok daha fazlasini vermeye hazirlarmis. Bu sene 3+2 kuraliyla ucan yerli piyasasi seneye YDU Fener transfer rekabetiyle dahada ucacak.
 

Üst