2021 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası

Covid-19 yüzünden ne saçma takvim olmuş. Normalde olimpiyat senesinde başka major turnuva olmaz ama üst üste geliyor. Başarılar diliyorum takıma ama şampiyonluk harici hiçbir şey olimpiyattaki başarısızlığa teselli olmaz.
 
MAÇ PROGRAMI

Türkiye - Romanya / 18 Ağustos Çarşamba / 20:30
Türkiye - Ukrayna / 20 Ağustos Cuma / 20:30
Türkiye - İsveç / 22 Ağustos Pazar / 17:30
Türkiye - Finlandiya / 23 Ağustos Pazartesi / 20:30
Türkiye - Hollanda / 24 Ağustos Salı / 17:30

Tüm karşılaşmalar, TRT Spor veya TRT Spor Yıldız ekranlarından canlı yayınlanacak.
 
Yarı final için grupta Hollanda'yı veya çeyrek finalde Almanya'yı yenmemiz yeterli olur diye düşünüyordum ve grupta Hollanda'yı yenince önümüzün açıldığını düşündüm ama çapraz grup karışınca hesaplar da şaştı. Polonya 2 set alsa grup 1 olacağı maçta ev sahibi Bulgaristan'a üstelik 1-0 da öne geçmişken 3-1 kaybetti ve 2.sırada bitirdi. Böylelikle birazdan başlayacak Çek maçımızda ve Polonya'nın Ukrayna maçında sürpriz olmazsa çeyrekte Polonya rakibimiz. Mevcut halimizle Polonya'yı da geçeriz ama yine de işimiz bizim kontrolümüz dışında zorlaştı. Bulgaristan ise grupların en büyük sürprizini yaparak grubu 1.sırada bitirmiş oldu ama bu 1.lik onlara da yar olmadı turnuvanın en istekli takımı İsveç'e 3-2 kaybederek çeyrek final şansını teptiler. Elemelere en kötü dünya sıralaması pozisyonuyla girip 30 küsur yıl sonra şampiyonaya geliyorsunuz ve çeyrek final yapıyorsunuz, pes doğrusu. Benim ikisinden birini yenmek yeterli dediğim takımlar da birbiriyle çarpıştı ve Hollanda, Almanya'yı 3-1 yenerek tur atladı. Sırplar ise tarafsız sahada bile olsa en büyük favorisi olduğu turnuva bir de ev sahipleri de kendileri olunca iyice kendine bakarken, bir taraftan yarı finale kadar yolları da zayıfladı. Belçika da Fransa'ya karşı rahatça kazanıp grup 2 olması gerekirken 3-1 kaybedince kendiler 4. Rusya ise 2.oldu. Fransa 3.lüğü alınca da Sırplar çeyrek finalde Hırvatistan-Fransa galibiyle oynama şansını elde ettiler. Bakalım yarı finale kadar büyük bir sürpriz görecek miyiz🤔
 
2. sette Polonya’yı ikiye katladık. Maç başa baş giderken bi anda ilk setle birlikte ezdik geçtik. İlginç bir maç oluyor. Bakalım son sette neler olacak.
 
Salon sporlarını daha çok seviyorum. İnanılmaz bir sinerji yaratıyor ve takımdaşlığı, bir arada tek yumruk olabilmeyi sağlıyor. Son set Polonya son kurşunu atmaya çalıştı, biz de ortalarda biraz rehavetle oyundan düştük ama Ebrar’la birlikte herkes yine birbirine kenetlenip maçı aldı. Dörtlü finaldeyiz.
 
Yarı final eşleşmesinde ev sahibi Sırbistan favori, ev sahibi olmasalar da favori yine onlar olacaktı. Benim beklentim bronz madalya ancak çok büyük farklar da yok, bugün kazanabiliriz, Avrupa Şampiyonu da olabiliriz. Takımın çok sevilmesi ve takdir edilmesi niye insanları rahatsız ediyor da başarısız damgası vurulmaya çalışılıyor burada anlamış değilim. İtalya - Sırbistan - Türkiye - Hollanda seviye olarak birbirine çok yakın 4 takım yarı finalde, bunların 1'i başarılı, 3'ü başarısız mı diyeceğiz turnuva sonunda.
 

Üst