Işıl Alben

Işıl bu sene kötü oynadı derken mesela örnek verebilir misiniz? Avrupa kupası kendi kendine mi geldi?

Avrupa kupası kendi kendine gelmedi tabi ki. Ama gidip sadece Işıl'da getirmedi. Başarısızlıkta olduğu gibi başarı da takım işi.

Gelelim Işıl'ın performansına; Bu sene izlediğim maçların büyük bölümünde kendi standartlarına göre kötü oynadığını düşünüyorum.
 
Burak Barut kardeşim Işıl Alben'in ücretine çok demeden önce kadın basketbol yerli oyuncu piyasasını araştırıp ona göre yorum yap derim. Şu anki piyasada Işıl Alben'in alması gereken ücret 1.5 milyon TL civarıdır.

Saygılar.

Metin abiciğim, yerli oyuncu piyasasında o kadar para edecek oyuncu olduğuna inanmıyorum ben. Ben sadece Işıl özelinden bahsetmiyorum. Takımların düştükleri durumlar ortada.
 
Geçmişten günümüze büyük fedakarlıklar yapan bir efsane oyuncuna bu yapılan çok büyük ayıp. Küçülme lafını hiç kabul etmiyorum ama bunu yapacaklarsa bile yine kadronun ilk sırasına Işıl yazılır sonrası arkadan gelir. Yönetim en kısa zamanda bu hatasından dönsün artık geri dönüşü olmayan yola girmeye başladılar iyice.
 
Metin abiciğim, yerli oyuncu piyasasında o kadar para edecek oyuncu olduğuna inanmıyorum ben. Ben sadece Işıl özelinden bahsetmiyorum. Takımların düştükleri durumlar ortada.

Senin inanmaman ya da istememen bu gerçeği değiştirmiyor ne yazık ki. Piyasa ortada, Işıl Alben'e bir Cansu Köksal muamelesi yapmak mantıklı değil.

Saygılar.
 
Işıl Alben'in her daim Galatasaray'ın haklarını savunduğuna, koruduğuna inanırım ve buna kellemi koyarım. Galatasaray ile özdeşleşen bir oyuncuyu üç kuruş para için dile düşürmek çok büyük bir terbiyesizliktir.
 
Şu taraftar profiline böyle oyuncular fazla. Ama suç Işıl'da sen Dinamo Kursk'ta ekmek elden su gölden yaşarken niye dönersin Türkiye'ye güzel kardeşim?
 
Avrupa kupası kendi kendine gelmedi tabi ki. Ama gidip sadece Işıl'da getirmedi. Başarısızlıkta olduğu gibi başarı da takım işi.

Gelelim Işıl'ın performansına; Bu sene izlediğim maçların büyük bölümünde kendi standartlarına göre kötü oynadığını düşünüyorum.

Bu sene izlediğin maçlarda istikrarlı ve kendi standartlarına göre iyi oynayan kimlerdi takımda?
 
Gerçekten çok boş muhabbet dönüyor. Işıla kötü oyuncu çok para alıyor falan diyenler var gözlerime inanamıyorum. Size sadece 13 Nisan 2014'ü hatırlatırım!
 
Bu sene izlediğin maçlarda istikrarlı ve kendi standartlarına göre iyi oynayan kimlerdi takımda?

Gintare, Eupova, Jelena (hiç bozmamış hep aynı istikrarsızlık :) )

Yahu aslında Işıl'a kötü bir şey denmiyor o yazımda. Bu görece formsuz halinin bile kıyaslanan Birsel'den çok daha iyi olduğunu anlatmaya çalışan bir yazı. Ama biz istiyoruz ki hep günlük gülistanlık olsun :)
 
Sakinleşemeyeceğim, belki de objektif olamayacağım bir konu olduğu için yazmak istemiyorum. Zaten böyle günlerde benim gibilere pek sıra gelmiyor...

Şu an için sadece şunu yazmadan geçemeyeceğim. Bu süreci onun bunun maşası üç kuruşluk twitter fenomenlerinden ya da "benim duyduğum" diye başlayan yazılardan değil kulübün resmi açıklamasından, en azından bir yöneticinin kendi açıklamasından öğrenmemiz gerekiyor. Oktay Mahmuti için Galatasaraylı değildi indirim yapmadı dediniz, camianın önüne attınız. Işıl için de mi Galatasaraylı değil diyeceksiniz?

Yediğiniz boku üstlenecek kadarcık bile yüreğiniz yoksa yöneticilik falan yapmayın...
 
İşıl Alben sadece Galatasaray basketbolunun değil GS Spor Kulübünün halen oynayan tek sembol oyuncusudur. İyi oynamış, kötü oynamış, o daha iyiymiş, maaşı falan bunlara gerek yok. O bizim büyük kaptanımızdır ve öyle kalmalıdır. Kulüp ve taraftar olarak lütfen değerlerimize sahip çıkalım.
 
Pardon ama Selçuk'tan indirim istediniz kabul etmeyince kıçına tekmeyi basabildiniz mi? Işıl'a mı yetiyor gücünüz? Benim gözümde Galatasaray'ın tek adam gibi kaptanına yapılan büyük bir terbiyesizliktir. Işılın yerinde olsa bir dakika daha durmam bu kulüpte.

Burada ona kötü oyuncu, çok para alıyor diyenleri hiç kaale bile almıyorum kadın basketbolundan bihaber cahilce yorum yapan zavallı insanlar. Bir şeylere sallayalım da ne olursa olsun kafasındalar. Düşmüyor öyle beyler!
 
Net bilgiler geldi. Yönetim Işıl Alben ile bir ay kadar önce 1 milyon TL üzerinden anlaşıyor ve sözleşme hazırlanması bekleniyor. Bugüne kadar geçen süre zarfında Işıl Alben çeşitli bahaneler ile sürekli oyalanıp imza erteleniyor ve dün anlaşılan ücretin verilemeyeceği söylenip Işıl Alben'in piyasa değerinin çok altında tabiri caizse komik bir rakam teklif ediliyor. Işıl Alben tarafı çok sinirlenip masadan kalkıyor. Daha sonra yaptığı hatayı anlayan yönetim "para bulduk eski anlaştığımız ücret üzerinden gelin hemen imzalayalım" demesine rağmen Işıl Alben'i ikna edemiyorlar.

Bunların olmasındaki en büyük sebeplerden biri Ömer Yalçınkaya. Kendisi Işıl Alben ile devam etmek istemiyor çünkü Işıl Alben Ömer Yalçınkaya'dan sürekli takımla ilgilenmesi ve eksikleri gidermesi için baskı yapıyor. Kısacası Ömer Yalçınkaya kendisine iş çıkaran ve zorlayan kimse ile çalışmak istemiyor. Aynen Oktay Mahmuti'de olduğu gibi.

Şahsi görüşüm Işıl Alben bu konuda sonuna kadar haklı ama bir orta yol bulunacaktır diye düşünüyorum.

Saygılar.

Metin beye ek bire bir kaynağımdan şunu söyleyeyim. Kesinlikle bu yönetici grubu Işıl Alben'le devam etmek istemiyordu. Florya'dan (İmparator Fatih Terim) Işıl'ı bırakmamamız lazım diye haber gelince 1 milyona el sıkışılmıştı fakat gelinen süreçte yine dönüp dolaşıp bu rezilliği yaşattılar. Gerçekten söylenecek bir şey yok. Taraftarı sürekli yönlendirme yapıyorlar Mustafa Cengiz çok akıllı hamleler yapıyor kendi içinde ama maalesef burası GS. Kolay kolay yönlenmez kimse bunu yönetime gelince unutuyorlar :) ...

Oktay Mahmuti suçlu, Gomis suçlu, Işıl Alben suçlu ama yönetim çok masum :)
 
Demek yönetim göndermek istiyor ve bunu duyan Fatih Terim sahip çıkıyor Işıl'a. Ya siz kimsiniz Işılı gönderecek? Amacınız ne? Artık sözün bittiği yerdeyiz. Hadi İmparatorun dediğini de yapmayın görelim!
 
Benim öğrendiğim ve anladığım Işıl sürekli zorluk çıkarıyor kulübe. Zorluk derken takımın iyi olması ve her şeyin yolunda gitmesi için. Tabi bu bizim beyefendilerin işine gelmiyor. Küçük olsun, bizim olsun, laf geçirebileceğimiz zorluk çıkarmayacak insanlar olsun kafasındalar. İnanılır gibi değil!
 
Alıntı yapıp uğraşmayayım şöyle isim isim cevap vereyim;

Sevgili Yaman, her iki oyuncunun birbiriyle kıyaslanması çok normaldir. Tüm kariyerleri boyunca Birsel'in şutu iyidir, Işıl'ın savunması ve mücadelesi iyidir. Ben şutör oyuncuları daha çok sevdim. Benim tercihimdir saygı beklerim.

Sevgili Deniz, aşağılamadım. Sadece 1 milyon TL'nin ülkenin bayan basketbol şartlarında üst düzey bir rakam olduğunu söyledim. Birsel ve Nevriye'nin üst düzey performansları ancak bu paraları kazanır, onun dışında bu ülkede bu parayı kazanmayı çok hakeden olduğunu düşünmediğimi ifade ettim. Birsel'in 34 yaşındaki halinden de bahsetmiyorum takdir edersin ki, Nevriye basketbolu bıraktı.

"Işıl nefretinden gebermeye devam edebilirsin, kendi antu çöplüğünde gidip Birsel'e edilen küfürleri engellemek için uğraş bence burası Galatasaray sitesi."

Bu sözüne cevabı ben vermeyeyim, bu forumda beni tanıyan abilerin cevap versin. Ve bu arkadaşın yazısını da sevgili moderatörlere havale ediyorum. Buralar eskiden böyle yerler değildi, küçükler büyüklerine saygı gösterirdi.


Sayın Kürşat bey,

"Fenerlisin galiba ama değilsen de sana sorum, Işıl Fenere en büyük kupada koyup şampiyon olmaktan başka ne yaptı da bu kine sahipsin? "

Fenerli değilim. Kin mi, o da nereden çıktı?

"Yeldeğirmenlerine karşı tek başına savaşarak Galatasaray basketbolundaki Işıl Alben gerçeğini değiştirebileceğine inanıyor musun gerçekten?"

Benim böyle bir çabam olduğuna nereden kanaat getirdiniz? Ben Galatasaray'da herkesin eleştirilebilir olduğuna inanıyorum. Kimseyi kutsallaştırmanın manası yok. Özellikle bu forum sitesinde Işıl Alben ile kurulan dostluklar sebebiyle olduğunu düşündüğüm yukarıda şahsıma yapılan hakaretlerin silinmemesini eshefle kınıyorum !

Sayın Mert Bey,

Benim ezik Birselim gibi sözleri size yakıştıramadım. Tavır ve tabir hoş değil.





Hayatı boyunca ezikçe sürekli ezilen Birsel FB'den 1 milyon kontrat alıyor ve hakeiyorsa, yine hayatı boyunca çıktığı 3 Avrupa kupası finalinden zaferle dönmüş IŞIL ALBEN min 3 Milyon Dolar maaş hakkediyor demektir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Olaya dışarıdan bakıyorum ve yazılanlardan bir şeyler çıkarmaya çalışıyorum. Ancak, kesin şu haklı, bu haksız denilebilecek seviyede net, daha doğrusu resmi bir bilgiye ulaşamadım; bu yüzden dört gözle kulübün resmi açıklamasını bekliyorum. Ancak gördüğüm kadarıyla, transfer ücreti konusunda, Işıl Kaptan ile, Sayın Yönetim'in sorumlu elemanları arasında ciddi ve kırıcı bir anlaşmazlık olduğu gözüküyor. Olaya her ne kadar tarafsız yaklaşmaya çalışsam da, "Işıl"ın bir kaptan; muhataplarının ise, sadece birer eleman olduğunu düşünüyorum. Sakın bunu Galatasaray değerlerine yapılan bir nezaketsizlik olarak algılamayın; çünkü, eğer "Galatasaray Değerleri" diye bir kavramın, diğer bütün camialardan farklı olarak, bu kulübe mal olduğu iddia ediliyorsa, bunun en önemli sebebi; öncelikle camianın vitrini olan sportif alanda bayrağı hep yukarılara tırmandırmaya çalışan, halatın ucunu hiç bir şartta bırakmayan çok değerli sporcuları, belki de yaşamdaki en karşılıksız aşklardan biriyle seven cefakar taraftarları ve bu manzara karşısında, yüklendiği Galatasaray'lılık duygularıyla yöneten yöneticileridir. Eğer Işıl Kaptan, seyircisine üçlü çektirirken, oradaki yöneticinin gözleri yaşarmıyorsa, yaşaramıyorsa, oradakilerle aynı duygudaşlığı yaşayamıyorsa, sadece basketbola değil, tüm camiaya mal olmuş genç bir sporcusunu, bir abi bir amca olarak kırmadan ikna ve idare etmekten yoksunsa; kusura bakmasın ama, o gözümde sadece bir eleman, Işıl ise her zaman değerli bir Kaptandır!.. Bilmem anlatabildim mi?!.. Herkese saygılar!..
 
Son düzenleme:
Arkadaslar Burak cok eski uyedir. 13 yil kadar. Iyi bir Galatasaraylidir. Evet zaman zaman negativ yazsa da asla ama asla fb’li degildir. Lutfen yani. Herkes herkesi sevmek zorunda degil ama saygi onemli. Isil’a bir hakareti dahi yokken, bazilariniz adama hakaret etmis. Yasi da oyle kucuk degildir. Lutfen karsit goruse biraz tahammul edelim.
 
Her kim ki aynı cümle içinde Işıl ve x miktar para eder-etmez yorumu yapıyorsa Galatasaray'lı değildir.
Işıl sıradan bir oyuncu değil Armanın tek ve gerçek sembolüdür tartışmak ayıptır nokta.
 

Üst