Wesley Sneijder

En büyüm umudum Sneijder'in hırsı. Yazı hatırlayanlar olacaktır, Hollanda tel tel dökülürken sahada isyan eden iki-üç futbolcudan biriydi Sneijder. "Baba en sonunda kendi takım arkadaşlarına dalacak" demiştim hiç unutmuyorum.

Hoşgeldin portakal :)
 
Yalnız Lütfü Başkan da iyi yancıymış. Sabahtan beri içiriyor adama karısıyla arası bozuk heralde garibim Sneijder'i de alkolik yapacak.
 
Oyunda kaldığı kısa sürede hemen belli etti kalitesini. Ligimizin üzerinde bi oyun kalitesinde. Değişik varyasyonlar denemek istedi fakat sorun şu ki bu adama ayak uydurabilecek birileri yok takımda. Emreyle , Aydınla , Amrabatla falan olmaz bu iş.
 
Oyunu rakip alana yıkıp öldürücü paslar ile kilit açmak için adeta muhteşem bir çilingir kendisi. Uzaktan şutlar ile bulacağı goller de kaymağı olacak. Biraz daha güçlenmesi lazım.

Saygılar.
 
Bu adam harikalar yarattığı Ajax'ta,Real Madrid'de,İnter'de ve Hollanda Milli Takımı'nda forvet arkası dediğimiz bölgede harika işler cıkarıp dûnya yıldızı oldu. Adamın bölgesi burası. Sol açık değil. Onu sol açık oynatmak futbola ihanettir. Futbol bilmemezliktir. Fatih Hoca dışında başka birisi olsa bunları derdim. Ama Fatih Hoca olunca kenarda elbet bir bildiği vardır derim. Şu da bir gerçek ki Fatih Hoca bile olsa bence yanlış yapıyor. Onu forvet arkası dışındaki bir bölge de oynatmak verimini düşürûyor ve kendisini mutsuzlaştîrıyor. Bu adamdan verim almak ve başarı beklemek için mutlu olmasînı sağlamalîyız. Bu adam da ancak forvet arkası oynarsa mutlu olur,verim verir ve başarı sağlar. Mutlaka forvet arkasında oynatmalıyız kendisini. Yoksa Allah korusun içınde Ortega,Lincoln,Guti,Quresma gibi isimlerin bulunduğu Türk Fotbolu'nun Yıldızlar Çöplúğü'ne bir ismi daha eklemiş oluruz. Bunu da eminim kimse istemez...
 
Valla Metehancım bu "Fatih hoca yapmışsa vardır bir bildiği" düşüncesi çok tehlikeli bir hal almaya başladı bence. Fatih Terim'e yapılan ufak bir eleştiri bile nerdeyse hainlik ilan edilecek ama gördüğümüz üzere Fatih hoca da bu sezon saçmalamakta sınırları zorlayabiliyor. Bir maçta Riera oyundayken Hakan Balta'nın sol açık oynaması, bir ara Cris ve Emre Çolak'ı ısrarla 11'e koyması vs vs. Sneijder'i, üstelik aylardır maç kondisyonu olmayan bir Sneijder'i sol açık oynatmak neyin nesidir allahaşkına? 45 dakika boyunca bir ileri bir geri mekik dokumasını mı bekliyordu? Hayır bi de suçlu oymuş gibi oyundan alması daha da kötü.

Selçuk, Burak, Amrabat, Hamit, Sneijder, Drogba ve hatta hücumcu beklerimiz Riera ve Eboue varken bu takımın böylesine kabız bir futbol oynaması Fatih Terim'in sorumluluğunda.

İnsan düşünen ve sorgulayabilen bir varlık ve elbette Fatih Terim'in kararları da sorgulanabilmeli bence. Dua edelim ki rakipte Aykut Kocaman gibi bir futbol fukarası var yoksa bu sezon top oynadığımız falan yok. Tek kelimeyle fiyasko ve hayal kırıklığı. Bu takım bu sezon 10 puan farkla da şampiyon olabilir ama bu kötü futbol oynadığımız gerçeğini değiştirmez maalesef.
 
Fatih Terim bir Galatasaray efsanesidir geçen sene ki şampiyonlukta payı en fazla olan kişidir kabul ama şu aralar Galatasaray'a zarar vermek dışında pek bir şey yapmıyor ne yazık ki.
 
Hocam Hagiyi nasıl kullandıysan , Rui Costayı nasıl kullandıysan Sneijderi de öyle kullan. Felipeyi kullandığın , kullanmaya çalıştığın ya da kullanamdığın gibi değil
 
Hollanda-Estonya maçının 35.dakikasında sakatlanıp çıktı :( Kasığında sorun varmış. Çok ciddi değil diyorlar,inşaAllah öyledir :((
 

Üst