Wesley Sneijder

Sneijder'in kariyeri boyunca en verimli olduğu bölge, forvet arkası veya klasik tabirle "10 numara" pozisyonu, şu anda da bu bölgede, doğru yerde oynuyor. Ben şahsım adına performansından da gayet memnunum, daha da iyi olacaktır. Takımın oyun anlamında en değerli parçası, oyun kalitemizi yükseltecek en önemli etken, bu sene onun senesi olacaktır, kuvvetle muhtemel bir biçimde.
 
Sneijder'de geçen yıla göre olumlu gelişmeler var ama yeterli değil.

Örneğin; forvet arkası oynayan birinin sürekli şut çekmek yerine sorumluluk alıp driplingle ceza sahası içine girmesi gerekir.

Bakın o zaman rakip defanslar ne hale geliyor.
 
Yanında oynayanların çoğu futbol zekası olarak geride. Sneijder hızlı oynamaya çalışıyor lakin ona uyan yok. Yerliler zaten 3 dürtmeden pas vermiyorlar.
Selçuk geçen sezon Sneijder öncesi de formsuzdu.
 
Yanında oynayanların çoğu futbol zekası olarak geride. Sneijder hızlı oynamaya çalışıyor lakin ona uyan yok. Yerliler zaten 3 dürtmeden pas vermiyorlar.
Selçuk geçen sezon Sneijder öncesi de formsuzdu.

3 gol 4 asisti vardı ligde.

Geriden top getirmek de önemli. Selçuk da biraz hızlı oynamalı.
 
Yine aynı senaryo... Bu ülkeye ne zaman üstün yetenekli bir oyuncu gelse ve takımda işler kötü gitse; Türk spor medyasındaki "engizisyon mahkemesi" toplanır ve yıldız oyuncuyu günah keçisi ilan edip yollamak için ellerinden geleni yapar. Medyadaki bazı spor yorumcuları bu işi bir "ego tatmini" haline getirmişler. Yıldız oyuncu yollamaktan keyif alıyorlar. Bunların bazıları zaten eski futbolcu... Faal futbolculuk günlerinde yabancı oyunculardan çok çekmişler. Yorumcu olunca o günlerin acısını çıkartıyorlar.

Sneijder konusunda da aynı süreç yaşanıyor. Bu sezon başladığından beri, tüm kötü gidişatın sorumulusuymuş gibi gösterilmeye çalışılıyor. Sanki yarın Wesley takımdan yollansa herşey düzelecekmiş gibi...

Tüm yorumlar ağız birliği etmişçesine Snejder ile 4-4-2 sistemini oynamanın "mümkün olmadığını" söylüyorlar. "Drogba + Burak çift forvet ve Sneijder bir arada olursa GS maç kazanamaz" diyorlar. Peki geçen sene biz Schalke'yi elerken; Real Madrid'i yenerken, ligde 10 puan farkla şampiyon olurken bu takımın ilk on biri neydi?

Galatasaray taraftarları akıllı olmalı. Bu tuzağa düşmemeli... Evet, Sneijder geldiğinden beri bekleneni vermemiş olabilir; formsuz olabilir. Ama başarısızlığın tek başına sorumlusu da asla değildir. Onun gibi oyuncular bu ülkeye her zaman gelmiyor. Harcamak yerine yararlanmaya çalışmalıyız.
 
oturmuş bir sistem içerisinde neler yapabileceği ortada..Nasıl ki Arda milli takımda bekleneni veremiyor ancak A.Madrid de harika işler çıkartıyorsa.. aynı hesap..
 
Her yeri makine gibi işleyen takımların oyuncusu.Tek başına fark yaratamayıp,maç içinde ezilip giden tiplerden.Bizde kaldığı yerden devam edecek.

Verimden öte kahrolduğum nokta;bir kere bu kadar istekli oynamadı bizde...
 
Her yeri makine gibi işleyen takımların oyuncusu.Tek başına fark yaratamayıp,maç içinde ezilip giden tiplerden.Bizde kaldığı yerden devam edecek.

Verimden öte kahrolduğum nokta;bir kere bu kadar istekli oynamadı bizde...

Her yeri makine gibi işleyen bir takıma ihtiyacı yoktur. İhtiyacı olan şey sağında ve solunda safkan kanat oyuncusu, önünde bitirici bir forvet ile oynamasıdır. Zaten Fatih Terim'in Galatasaray'ında asla ve asla verimli olamayacaktı fakat Mancini ile neler yapabileceğini hep beraber göreceğiz. Bunu Mancini'nin tek forvetli sisteme döneceğini düşünerek söylüyorum. Yoksa yine Burak-Drogba aynı anda sahada olursa Wesley konusunda değişen hiçbir şey olmaz.

Bu adamın kalitesi ortadadır. Kadroyu onun üzerine kurmak değildir mesele sadece verimli oynayabilmesini sağlamaktır. Direkt olarak skora etki eden bir adamın oynayabileceği sistemi sahaya sürmek kadar da mantıklı bir düşünce yoktur.
 
Milli marşını ıslıklayan binlerce geri zekalıya en güzel cevabı attığı gole sevinemeyerek verdi. Ama bu ıslıklayanların yaptığı gibi aptalca bir hareket değil gayet içten gelen bir duyguydu. Bizim salak milletimiz anlarmı bilinmez tabi!
 
Sorun sende değil bizde Şıno.Bizim gibi sistemsizliğin sistem olduğu ülkede senin gibi adamlar iş yapamaz bizim ligde dışarıdan gelip var olmak istiyorsan Keita gibi Drogba gibi kimseden medet ummadan sırtına rakibi alıp gidebilmen lazım yoksa işin yaş kaç kurtar kendini bur da sana kimse duvar olmaz ,pas vermez ,topu ayağına aldın mı boşa çıkıp top istemez vs.
 

Üst