Seneye eğer bu yapıda gideceklerse bi Giresuna gitse iyi olabilir.
Aynı fikirdeyim. Elindeki gençleri olabildiğince kullanmaya çalışan Orhun Ene'nin takımı da olabilir.Seneye eğer bu yapıda gideceklerse bi Giresuna gitse iyi olabilir.
Teknik heyet de dahil kimse Ege'nin Gasol olacağını düşünmüyor. Bu nedenle örneği absürdleştirip Ege'yi gömmeye gerek yok. Ayrıca oyuncu gelişiminin 18-21 yaş sonrası yavaşladığı da tamamen kendi görüşün. Pek çok oyuncu, özellikle uzunlar 21 yaşına kadar daha fiziksel gelişimini bile tamamlamıyor. Uzunlar senin söylediğinin tam tersi yaşları ilerledikçe olgunlaşan oyuncu grubu.Ege Arar'ın oynaya oynaya bir Pau Gasol olacağını ümitle bekleyenler varsa onlara kötü haberi vereyim, hiçbir zaman olamayacak. En fazla Cemal Nalga olabilir.
Basketbolda, bir oyuncunun en önemli gelişimi 18-21 yaş aralığında gerçekleşir. 21 yaşından sonra, oyuncular yine gelişim gösterir ama bu yavaşlar. Hele ki, 3 numara ve üstü poziyonlarda bu daha da geçerlidir. İstisnai olarak, bazı 1 numara'ların olgunlaşması ve de en iyi zamanlarına ulaşması biraz daha geç gerçekleşebilir. (Örn: Kerem Tunçeri, Steve Nash vs.)
Şu an Ege için iyi bir ribaundcudur diyebiliriz ama sadece bu özelliği ile, Euroleague seviyesi bir 4 numara olduğunu veya ilerde olacağını söyleyemeyiz.
Stimac Olin Edirne ve Banvit'te oynarken rotasyon oyuncusu değildi epey süre alıyordu. Sayı ortalaması da 16-17 civarıydı. Yani bir yıldız oyuncuydu. Sırbistan milli takımı gibi Olimpiyat ikincisi olmuş bir takımın kadrosuna seçilmiş bir oyuncu. Vidmar da ilk geldiğinde çok yetenekli değildi aynen sonra daha fazla geliştirdi kendini ama savunmada her zaman etkili bir oyuncuydu. İkili oyunlarını daha sonra Banvit'te geliştirdi.Teknik heyet de dahil kimse Ege'nin Gasol olacağını düşünmüyor. Bu nedenle örneği absürdleştirip Ege'yi gömmeye gerek yok. Ayrıca oyuncu gelişiminin 18-21 yaş sonrası yavaşladığı da tamamen kendi görüşün. Pek çok oyuncu, özellikle uzunlar 21 yaşına kadar daha fiziksel gelişimini bile tamamlamıyor. Uzunlar senin söylediğinin tam tersi yaşları ilerledikçe olgunlaşan oyuncu grubu.
Pek çok oyuncu 28-30 yaşından sonra bile gelişip başka bir seviyeye çıkabiliyor. Stimac geçen yıla kadar Banvit Olin Edirne gibi takımların rotasyon oyuncusuydu şimdi başka bir seviyede. Vidmar ilk geldiğinde topu elinde tutmaktan acizdi şimdi Real Madrid'e gitmesi gündemde. Nunnaly geçen yılın en kötü oyuncularından biriyken bu yıl euroligin en iyi 3&D oyuncusu. Oyuncular gelişebiliyor, oyuncular daha iyi hale gelebiliyor. Pek çok yunan oyuncu 24-25 yaşından sonra esas atılımını yapıyor. 21 yaş olayı tamamen yanlış.
Ege gelecekte ne verebilir bunu kestirmek güç ama bu yıl zaten takımdan bir şey olacağı yok. Ligde 8-12 arası bir yerde olucaz eurocupta da muhtemelen ilk turda, oradan şansa bala sekersek ikinci turda elenicez. Hendrix ie oynayacağımıza Ege ile oynayalım. Oynatsak ne olabilir sorusuna gelirsek ucuza yerli bir rotasyon oyuncusu elde etsek yine kardır. Yabancı oyuncu havuzu her bütçe için zaten fazlasıyla mevcut. Ölü sezonda çocuğa bir şans versek ne kaybederiz.
Stimac Banvitte 20 dk bile oynayamayan rol oyuncusuydu Olinde de ligi 8 galibiyetle bitirmiş bir takımda istatistik yapmıştı. Bugün Egeyi de ligin en kötü takımına koy o da istatistik kasar. Demek istediğim de bu değildi zaten orta seviye takımlarda gezinen bir adamdan 29 yaşında euroligin kalbur üstü pivotuna dönusebiliyorsan Ege'den 21 yaşında umut kesmek doğru mu? Kaldı ki uzunlar yaşları ilerledikçe gelişir çünkü pota altı oyuncuları için fizik guardlardan daha önemlidir. Bizde yedek bile olamayan Sertaç bugün Ufuk hoca ile birlikte çok faydalı bir oyuncuya dönüştü. Ege'den daha mı potansiyelli bir oyuncuydu. 21 yaşında genç bir çocuk takımın ne oynadığı bile belli değilken gömülmeye çalışılıyor. Sıçraması haber değeri taşıyacak 32 yaşındaki Hendrix yerine Ege gömülmeye çalışılıyor. BravoStimac Olin Edirne ve Banvit'te oynarken rotasyon oyuncusu değildi epey süre alıyordu. Sayı ortalaması da 16-17 civarıydı. Yani bir yıldız oyuncuydu. Sırbistan milli takımı gibi Olimpiyat ikincisi olmuş bir takımın kadrosuna seçilmiş bir oyuncu. Vidmar da ilk geldiğinde çok yetenekli değildi aynen sonra daha fazla geliştirdi kendini ama savunmada her zaman etkili bir oyuncuydu. İkili oyunlarını daha sonra Banvit'te geliştirdi.
Ege Arar'ı çok gömüyoruz ama adam hala kendini geliştirebilir. Uzun oyuncular 30 yaşında bile geliştiriyorlar kendini. Gasol mesela eskiden şut atamazdı 30 yaşından sonra etkili bir üçlük atıcısı oldu. Ege'nin de kendini şut konusunda geliştirmesi gerekiyor. Vücut konusunda da geliştirmesi gerekiyor. Kalınlaşmalı. Çünü 4 numara oynamayacaksa ki bu şut performansıyla oynayamaz, daha da kalınlaşmalı. Ege'nin içerde tehdit oluşturabilecek bir post up oyunu da geliştirmesi gerekiyor. Yani yapması gereken çok fazla şey var aslında. Sırf ribaundlarda etkili diye oynama şansı yakalayamazsın. Bu takımdan Christmas ve T.J.Cline gönderildiler. Şu anda belki Ligin en zayıf pota altına sahibiz. Ege de eğer bir uzun transferi yapılırsa ki yapılmalı süresi 10 dakkanın üzerine çıkmaz. Yanlış anlamayın son maçta gayet başarılıydı. İkili oyunlardan epey sayı buldu double double yaptı. Ama Ege De Andre Jordan gibi bir oyuncu olabilir ancak. Yani onun Türk versiyonu gibi. Onun da içerden bir oyun anlayışı yok. Tabi Ege nin Jordan'ın atletizmine sahip olması mümkün değil. Ege'nin çok çalışması gerekiyor, Erman Kunter normalde çaylak oyuncuların gelişiminde büyük rol oynuyordu geçmişte. Şimdi Cline'da onu gösteremedi. Ege'ye mecburiyetten şans veriyor. Ama Ege savunma da çok yetersiz kalıyor. Hücumda da öyle. Dediğim gibi sadece ribaund alarak ve ikili oyun oynayarak gelişemezsin.