• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

1985-1986 GS-Efes P. (Play-off finali)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Utku
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:49

Utku

0
Puanları 0
Çözümler 0
@Utku
Trt 3 'te biraz önce izledim bu serinin son maçını.Acayip duygulandım , tüylerim diken diken oldu . Öncelikle tribüne baktığımda çocuk-kız-genç-yaşlı herkes tezahüratlara katılıyor.Bu da herkesin aksatmadan maçlara gittiğini gösteriyor.
Ayrıca salon dolmuş tıklım tıklım , kupa töreninden sonra Fehmi Sadıkoğlu ile röportaj yapılıyor, tribünden bir kez olsun bahsedilmiyor.Bu ne demek? Demek ki alışıklar , her maç bu desteğe. Şimdi ise 1000 kişi gelirse gerek oyuncular , gerek Murat Hoca teşekkür ediyor. Neyse...
O zamandan ilginç notlar , daha doğrusu benim dikkatimi çekenler :
-Top oyuna sokulurken hakem vermiyor oyunculara topu.Eline alan başlatabiliyor oyunu.
-Hücum süresi 30 sn. ki bu kurala bende basketbol izlemeye başladığım dönemde aşina olmuştum.
-Hakemlerin ilginç kostümü.
-Şimdilerin en çok saçmalayan varlığı polislerin kostümü :)
-Turgay Demirel'in görüntülerde adama benzemesi vs...

Öncelikle Mehmet Abiye çok teşekkür ederim o maçı ilk kez seyrettim bugun.Gerçekten atmosfer müthişmiş.Ayrıca yapılan tezahüratlar hakkında birileri bilgi verebilir mi ? Sarı Kırmızı Bombom'lu birşeyler vardır

Bence Spor Sergi ruhunu tekrar yaşatmamız gerekecek şu anda o salon ne oldu bilmiyorum fakat tamamen basketbol oynamaya ve izlemek için ideal bir görüntüydeydi.Gs taraftarının ti,yatro gibi maç izlemesi de Gökçe'nin çok geç doğduğunu getirdi hemen aklıma tam onun ortamıymış

Turgay için diyeceğim bir laf vardı.Babaannem derdi eskiden yediği kaba tuvaletini yapanlardan diye sanırım ona o kadar çok uyuyorki.

Ne yazık ki geç gördüm Mehmet Bey´in yazısını. Bir bölümünü youtube´de izlemiştim ama maçın tamamını izlemek daha büyük bir keyif mutlaka.

Benim merak ettiğim, bu maçın tamamını kaydeden hayırsever bir arkadaş var mı :)

Yine haberim olmadı,offffffff. :(

İstanbul'da yaşayanlar bu durum hakkında ne düşünür bilmiyorum fakat Orası yaşayan bir tarihmiş.Yerine her ne kadar süper bir tesis yapılsa da Spor Sergi'yi özleyen insanların olduğunu düşünüyorum.

1975 ten beri mümkün olduğu kadar basketbol maçlarını takip etmeye çalışıyorum. ve bana göre dünyanın seyri en güzel sporu. 85-86 yılındaki kadroya bakacak olursak, yabancımız mickeal scorses türkleştirdiğimiz dawkins, nihat iziç, ve türk oyuncularımız mehmet baç mehmet ali tılabar mehmet ali altıoklar (yönetmen mustafa altıokların ağabeyi) turgay demirel gibi oyuncular fırtına gibi bir sezon geçirmişti. Her ne kadar başkanlığından memnun olmasakta Turgay kaptanın önderliğinde takım önüne geleni yeniyordu. Bu takımın ivme kazanmasında spor sergi sarayının atmosferinin önemi büyüktür. Ama ne yazık ki bana göre basketbola büyük bir darbe indirmiş olan dönemin belediye başkanı Nurettin Sözen parlak bir fikirler spor sergi sarayını basketbol maçlarına ve benzer etkinliklere kapatarak İstanbulda başka bir yer yokmuş gibi oraya kongre salonu yaptı. orada hafta sonları en az beş maç oynanırdı ve bunun en az üçü birinci lig maçıydı. bütün takımları tv yayınları sağlıklı olmasada tanıma fırsatı bulunurdu. Oradan her geçtiğimde Nurettin Sözenin kulaklarını çınlatırım. şehrin içindeki bir basketbol vahasını yok ettiği için.

yanlış bilmiorsam bu play off finalinde 2 ilginç anektod war
play off finalini oynayan teknik kadro
Head Coach Halil Üner(daha henüz 27 yaşında)
Asistant Coach:Murat Özyer(20 yaşında)
bu da tarihte bir anektod olarak kalacak kim biliebilirdi ki bu ikilinin birinin takımdan ayrılmasının diğerinin takımın başına geçmesini sağlayacağını

Geri