2011/2012 Euroleague

Ülkemizi geçtiğimiz sezon Fenerbahçe ile Galatasaray’ın temsil ettiği FIBA Kadınlar Euroleague’de 2011/12 sezonunda mücadele edecek 23 takım FIBA tarafından açıklandı.

Toplam 23 takımın yer alacağı FIBA Kadınlar Euroleague’de, iki 8’er takımlı ve bir de 7 takımlı olmak üzere üç grup olarak mücadele edilecek. Her takım, grubundaki rakipleri ile bir kez evinde ve bir kez de deplasmanda karşı karşıya gelecek. 2011/12 sezonu uygulamaya konulacak yeniliklerle de önemli bir sezon olarak göze çarpıyor. Geçtiğimiz sezonun aksine bu yıl Final Four yerine, Final Eight yapılacak ve şampiyon belirlenecek.

FIBA Kadınlar Euroleague’de grupların belirleneceği kura çekimi yarın Münih’te gerçekleştirilecek. Kura çekimine katılacak olan ve bu sezon Kadınlar Euroleague’de mücadele edecek olan takımlar ise şu şekilde;

Beretta Famila Schio (ITA)
Lotos Gdynia (POL)
BLMA Montpellier (FRA)
Nadezhda (RUS)
Bourges Basket (FRA)
Rivas Ecopolis (ESP)
CCC Polkowice (POL)
Ros Casares (ESP)
Cras Basket Taranto (ITA)
Seat Szese GYÖR (HUN)
Fenerbahce SK (TUR)
Sparta&K M.R.Vidnoje (RUS)
Frisco Brno (CZE)
UMMC Ekaterinburg (RUS)
Galatasaray (TUR)
UNIQA Euroleasing Sopron (HUN)
GB Tarbes (FRA)
VICI Aistes (LTU)
Good Angels Kosice (SVK)
Wisla Can-Pack (POL)
Gospic Croatia (CRO)
ZVVZ USK Prague (CZE)
Perfumerías Avenida Salamanca (ESP)
 
Final Eight deniyor peki buraya gelmeden önce bir eleme turu söz konusu mu? Yoksa direk gruplarda belli derecelerden sonra mı Final Eight'e kalıyosun? Mantıken bu kadar maç yaptıktan sonra direk gruplardan Final Eight'e kalınacak.
 
Final Eight deniyor peki buraya gelmeden önce bir eleme turu söz konusu mu? Yoksa direk gruplarda belli derecelerden sonra mı Final Eight'e kalıyosun? Mantıken bu kadar maç yaptıktan sonra direk gruplardan Final Eight'e kalınacak.

Statü şöyle:

1. Tur:

8-8-7 takımlı üç grup. Gruplardan toplam 15 takım bir üst tura yükselecek. (Tahmin: Bu da 3 grubun ilk 5'i bir üst tura yükselecek. Muhtemelen en iyi dereceye sahip ekip doğrudan yarı final turuna çıkacak.)

2. Tur:

Geçtiğimiz senelerdeki gibi 3 maç üzerinden oynanacak bir eleme sistemi. (Tahmin: Takımlar galibiyet oranlarına göre sıralanır. 2-15, 3-14, 4-13, 5-12, 6-11, 7-10, 8-9)

Yarı Final Turu:

Elemeleri geçen 7 takım ve en ilk tur gruplarında en iyi galibiyet yüzdesine sahip takım ile birlikte toplam 8 ekip. iki ayrı gruba ayrılacak. Tek devreli lig usülü şeklinde maçlar oynanacak ve sıralama netleşecek. (Final Eight denilen sistemin ilk ayağı. Grup dağılımı nasıl olur bilmiyorum.)

Sıralama Turu:

Final Eight gruplarında;

4. olan takımlar: 7.lik-8.lik maçı
3. olan takımlar: 5.lik-6.lık maçı
2. olan takımlar: 3.lük-4.lük maçı
1. olan takımlar: Şampiyonluk Maçı

oynayacaklar. Bu şekilde sıralama belirlenecek.

Sistem ile ilgili detaylı bilgiyi sanırım yarın öğreniriz.
 
Kura çekimi yaklaşık yarım saat sonra başlayacak.

http://www.fibaeurope.com/draws/ adresinden canlı olarak takip edilebilir.

Fibaeurope sitesinde Boxes olarak değerlendirilmese de benim anladığım kadarıyla da torbalar şu şekilde.Bu arada iki grupta 8'er bir grupta ise 7 takım olacak.

1.Torba:
UMMC Ekaterinburg
Spartak
C.B Perfumarias Avenida

2.Torba:
Ros Casares
CB Taranto
Fenerbahçe

3.Torba:
Wisla Can-Pack
Bourges Basket
B-F Schio

4.Torba:
Good Angels
Nadezdha
ZVVZ USK Prague

5.Torba:
GALATASARAY MEDICAL PARK
Uniqa E.Sopron
Rivas Ecopolis

6.Torba:
Vici Aistes
GB Tarbes
Gospic Crotia

7.Torba:
Frisco Brno
Lotos Gdynia
CCC Polkowice

8.Torba:
BLMA
Seat Szese Györ

1.torbada UMMC,ikinci torbada da Ros Casares'ten kaçabilirsek zaten 1.bitirmeyi garantileriz.Ama ben bu iki takımdan biriyle eşleşerek eksikliklerimizi görme ve yama yapılması için ortam hazırlanması taraftarıyım.

Gönlümden geçen kura:

C.B Perfumarias Avenida
C.B Taranto
B.F Schio
Good Angels
GALATASARAY
Vici Aistes
Frisco Brno
Seat Szese Györ

Ama dediğim gibi ilk torbadan UMMC veya ikinci torbadan Ros Casares gelsin,eksikliklerimizi de görelim hoş olabilir.
 
A grubunda Ros Casares ve UMMC birlikteler şaka gibi :)
 
Fener çok ballı bir kura çekiyor.Umarım A ya düşmeyiz.
 
A grubundayız.Tam manasıyla ölüm grubu...
 
Kötü bir kura çektik hem Ekateringburg hem Ros Cacares. Daha yolun başında böyle güçlü iki takımla karşılaşmak kötü oldu bizim için.
 
Neredeyse tüm torbaların en zor takımlarını seçtik ama zaten Ros ve UMMC aynı gruba düşünce başka şansımız yoktu.Ama ben kesinlikle bu yolun ilk 4 olduğunu düşünüyorum.Çünkü ikinci turda en güçlü takımlardan kesinlikle kurtulduk ve final eight te de bu takımları tanıyor olacağız,ayrıca şuanda bir Avrupa'lı uzun transferi zorunluluğu doğdu.Bu yüzden de çok mutluyum.
Rakiplerimiz:
UMMC Ekaterinburg
Ros Casares
Bourges Basket
USK Prague
Lotos Gdynia
Vici Aistes
Seat Szese
 
Kaçınılmaz olarak A gurubuna düştük. Sanırım mantık şu şekilde işledi:
Bizim torbada Macar ve İspanyol takımı vardı. A gurubunda bir ispanyol (Ros Casares) ve B gurubunda bir Türk takımı olunca dengeli paylaşım gereği doğruca A gurubuna gittik.
 
En zor gruptayız :S Ekaterinburg ve Ros Casares çok zor kuralar oldu ki USK Prag ve Bourges Basket de kötü takımlar değiller.. Şampiyonluğun 3 adayının aynı grupta olması çok ilginç oldu ama bence grubu 1. bitireceğiz..Fenerbahce de en kolay gruba düştü.Geçen senenin şampiyonu bütün oyuncuları kaybettiler resmen.Bi Lyttle ve De Souza kaldı..Diğer takımlar da pek sorun çıkarmaz Fenerbahceye..Bence iki Türk takımı da gruplarını 1. bitirir..
 
Bu gruba dustugumuze inanilmaz sevindim.Cunku eksiklerimizi bize gosterecek Ecaterinburg ve Ros Casaresin her ikisiyle oynama sansimiz var.
 
3 polonyalı 3 rus 3 ispanyol 3 fransız oldugu icin 4 ulkeden eslesegimiz garantiydi o ulkelerden gelebilecek en zor takımlarla eslestik diye dusunuyorum.Fenerbahçe kadar sansli takım gormedim kuradaki takımları gectim grubu 7 takımlık bizden 2 maç daha az oynucaklar...
 
Aynı şeyleri düşünüyoruz kesinlikle Ali Bey.Yalnız kesinlikle Avrupalı bir uzuna ihtiyacımız var.
 
12.10.2011 vs VICI Aistes
19.10.2011 vs ZVVZ USK Prague D
26.10.2011 vs UMMC Ekaterinburg
02.11.2011 vs Seat Györ D
09.11.2011 vs Lotos Gdynia
16.11.2011 vs Bourges Basket D
23.11.2011 vs Ros Casares
30.11.2011 vs VICI Aistes D
07.12.2011 vs ZVVZ USK Prague
14.12.2011 vs UMMC Ekaterinburg D
11.01.2012 vs Seat Györ
18.01.2012 vs Lotos Gdynia D
25.01.2012 vs Bourges Basket
01.02.2012 vs Ros Casares D
 

Üst