2013-2014 Kadın - Erkek Voleybol Takımlarımız

Yeni sezona,yeni başlık ve yeni bir sayfa.

Bayan Voleybol Takımımız gelecek sezon için; Montano, Nihan, Ergül, Saori Kimura, Rabadzhieva, Aslı Kalaç, ve Stefana Veljkovic ile anlaştı.
Necla Esepaşa, Nilay, Rosir Calderon, Molnar, Gioli ve Volero Zurich ile anlaşan Yuko Sano ile yollar ayrıldı.

Resmi açıklamaların Mayıs ayından sonra yapılması bekleniyor. Açıkçası en mutlu olduğum transferler Saori ve Montano oldu. Özellikle Saori oyunun her mevkisinde oynayabilen, manşet,hücum savunma yapabilen komple bir oyuncu. İlgilendiğimizi ve anlaştığımızı duyunca çok sevinmiştim. Montano ise tam bir sayı makinesinin olması dışında; savunması Calderon'dan daha iyi olan ve smaç servisleriyle çok etkili olan bir oyuncu. Onu izlemek, büyük zevk olacak. Nihan Güneyligil'de yardımcı antrenörümüz Ataman Güneyligil'in eşi, kocasının yanına geldi bir nevi. Alınabilecek en iyi yerli liberoydu Nihan. Rabadzhieva'yı fazla izleyemedim açıkçası ama manşeti ve defansı fena olmayan ama servisleri çok iyi olan bir oyuncu. Ergül ise tek ayak hücumları iyi olan ama bloklarda aksayan bir oyuncu. O da Nihan gibi alabileceğimiz mevkisinde en iyi oyunculardan biriydi ve aldık. Aslı Kalaç'da ise tüm özelliklerden biraz var diyelim. Umarım kendini sürekli geliştirir ve çok iyi bir orta oyuncu olur. Aynı takımımızdaki Özgenur gibi. Stefana Veljkovic ise fazla tanımıyorum. İzleyen, bilen arkadaşlar varsa oyuncunun nasıl biri oyuncu olduğunu yazabilirler.

Gelen ve gidenlere baktığımızda bu sene daha iyi bir takımla karşı karşıyayız. Leo, Montano ve Saori 3'lüsü. Leo, Gioli ve Calderon 3'lüsünden çok daha iyi. Saori'yi almamız hem manşet,hem de savunma gücümüzü artıracak. Ama transferlere baktığımızda en çok geliştireceğimiz özelliğin servis olacağı kanaatindeyim. Saori, Montano, Rabadzhieva çok iyi servis atan oyuncular. Şu kadrolara baktığımızda Vakıf'tan 1 adım gerideyiz gibi ve bu arada iş Massimo'ya düşüyor. Bu sene çok iyi kadromuz yoktu kabul ama hiç kadronun göstereceği performansın üstüne çıkamadık. Bu kadroda bunu yapması lazım. Açıkçası ben hala Massimo'ya güveniyorum. Gelecek sezon umarım en azından final oynar serilerde maç alıp zorlarız Vakıf'ı.


Erkek Voleybol Takımımız ise Mısırlı pasör Ahmed Abdalla, Halkbank'ın Mısırlı pasör çaprazı Ahmed Abdelhay, geçtiğimiz sezonu Sivas 4 Eylül'de geçiren orta oyuncu Cansın Hacıbekiroğlu ve smaçör Fırat Ezel Filiz, Ted Ankara Kolejlilerde oynayan libero Mehmet Özbek ve Maliye Milli Piyango'dan orta oyuncu İbrahim Emet ile anlaştı.

Gelen haberlere göre geçen sezon ki takımdan sadece orta oyuncumuz Ferhat Akdeniz ve Henry Bell takımda kalıyormuş. Kadronun tümünü yeniliyoruz. Nasıl bir takım kurulacak açıkçası çok merak ediyorum. Ulaş, Erhan, Caner Dengin, Kemal Elgaz ve Türk yapmak için o kadar uğraştığımız Coşkovic'in ayrıldığına üzüldüm açıkçası. Özellikle bu sene çok iyi oynamayan ama Türkiye'nin en iyi pasörlerinden biri olan Ulaş'ın ayrılmasını ''üzüldüm'' kelimesi yetmeyecek. Ne şartlar altında, ne uğraşlar sonucu bize gelmişti oysaki.
Ayrıca Ulaş'ı gönderip pasör tercihini yabancı bir oyuncudan kullanmamız hiç akıllıca değil. Kadrosunda Kevin Hansen'i bulunduran Arkas bile final serisinden yerli pasör Mustafa ile oynuyor. Tercihi yabancı pasörden değilde, yabancı smaçörden yana kullanmak daha mantıklı. Önümüzdeki günlerde bakalım yerli olarak daha hangi oyuncuları kadromuza katacağız. Yabancı olarak 2 Mısırlı ve Bell var kadromuzda. Şunu da ekliyelim; şu ana kadar anlaştığımız yerli oyuncuların hepsi normal hayatında iyi Galatasaray'lı olan oyuncular.

Umarım bu sene hepimizin gurur duyacağı bir erkek voleybol takımı ortaya çıkar.
 
Bayan takımımızın yaptığı hamleler gayet başarılı, umarım önce Eczacı'ya, sonra da Vakıfbank'a o önemli mesajları verebiliriz önümüzdeki sezon. Erkeklerde ise, şu an için birşey demeyeceğim. Ulaş konusu olsun, yabancı transferler olsun, beklemeye aldım. İnşallah yanılırım.
 
Valla erkek voleybol takımına aldığımız yerlilerin neredeyse hiçbirini tanımıyorum.
Ortaya nasıl bir takım çıkacak çok merak ediyorum...

Ulaş ne kadar kötü olsada pasör tercihini yabancıdan yana kullanmak benim de canımı sıktı..
Şahsen hiç umudum yok erkek takımı için..

Kadın takımı açıkçası beni heyecanlandırıyor. İnşallah bizi gururlandıracak bir takım çıkar ortaya..
Bir tek her ne kadar Stefana Veljkovic'i tanımasam da CL için orta oyuncu olarak daha kariyerli/kaliteli birini alamaz mıydık?
Ligde ortada zaten sıkıntı yaşayacağız..
 
Ulaş'ın ayrılacağı kesin mi? Kesinse bizim için ciddi bir kayıp olur. Her ne kadar FB maçlarındaki oyunu seriyi kaybetmemizde ciddi rol oynasa da sezon genelinde iyi bir performans sergilemişti. Sanırım Reşat Arığ ile yaşadığı gerginlik alınan bu kararda etkili oldu.
 
Voleyboldan çok iyi anladığımı iddaa edemem ama bu kadro daha dengeli bir kadro geçen yıl Kötü manşet alıp Lo Bianco topu havalandırsın Calderon 3.5 Metreden vursun da sayı yapalım stratejimizden daha iyi noktaya geldik gibi.

Montano Çapraz olarak Calderon'dan daha formda son yıllarda ve Montano daha iyi hücum edebiliyor.

Saori Manşet ve Defans için alındı ki çok büyük bir markadır kendisi Japonya'da geçen yıl Vakıf tribünlerinde onu izlemek için gelen Japonlar olurdu.Arjantin için Futbolda Messi neyse Japonya için Saori odur.(Yanlış anlaşılmasın Voleybolun Messi'sidir falan demiyorum)

Orta oyuncu olarak yerliler oynayacak Aslı 17 yaşında ve çok yetenekli bir isim Ergül de Hücum gücü çok iyi bir isim Manşet biraz düzgün gelirse Lo Bianco'ya çok farklı bir Ergül izleyebiliriz.

Libero olarak Nihan olursa Manşet sıkıntısı devam edebiliriz ama Savunması falan geçen yılki yerli Liberolarımızın 2 katı falandır.

Şampiyonluk falan zor gibi duruyor ama bu yılki gibi defolu bir takımdan çok daha komple bir takım olduk.

Bu arada Montano Azeri Liginin En Skorer oyuncusu ve En iyi Manşetçisi seçilmiş ki İkincisi beni çok şaşırttı.

Rabadzhieva da Best Digger seçilmiş.(Emin Değilim en iyi savunmacı yada En iyi Servis Karşılayan olabilir.)
 
Kadın voleybol takımımız kadro kalitesini her sezon bir tık üste taşıyor. Resmi açıklamalar gelene kadar temkinli konuşmakta fayda var ama bahsedilen isimler (özellikle Saori ve Montano) umut verici.
 
Kadınlarda ilk defa bence doğru ve iyi bir kadro kuruluyor, bu bahsedilen oyuncularla bence artık vakıfbank ve eczacıbaşı'nı yenebilecek şampiyonlukta iddaalı olacak bir kadro olur, özellikle Saori ve Montano çok önemli transferler, Montano, Saori ve Neriman çok güçlü bir hücum hattı olur, savunma olarakta iyiler, tek sorun orta oyuncuda adı geçen Veljkoviç ne kadar katkı vereceği önemli, ama ilk defa şampiyonluk için şansımız olduğunu düşünüyorum hem avrupada, hemde ligde ama tabi bu kadro kurulursa...
 
Erkek takımı için ise hiç umudum yok yine bir yıl daha boşa gidecek gibi, en başta Reşat Hocayla yola çıkmak hata bence, Reşat hoca hiçbir zaman şampiyonluğa oynayacak bir takımın hocası olamaz bana göre, erkeklerde pasörün yabancıysa bir kere bir sıfır geride başlarsın, pasör çaprazı olarak Ahmed Abdelhay'ı beğendiğimi söyleyemen, onu alacağına Celitans'ı alsınlar daha iyi olur bence, Coskoviç takımda tutulmaması hatadır bana göre, hiç umudum yok erkeklerden...
 
Keşke ortada pasör pozisyonundaki Gamze kadar iyi bir alternatifimiz olsa.Saori-Montano-Neriman'dan oluşan hücum üçlüsünü Leo'suz bırakmak içine sinmiyor insanın :) Bilhassa manşet konusunda gelişme sağlanacakken Leo'nun resitalinden mahrum kalmamalıyız.Leo oynadığı sürece Veljkovic'i sırf Şampiyonlar Ligi'nde oynatabiliriz.Ligde orta Özgenur-Sinem-Ergül-Aslı dörtlüsünden oluşacak Büşra gibi bir sürpriz olmazsa.Özgenur ve Aslı'nın ileriye doğru adım atması sezonun akıbetini düşününce zaruri duruyor.
 
Veljkovic yerine Bauer düşünülebilirdi. Uzun boyuyla rakip için ciddi tehdit olabiliyor. Bütçe durumlarını bilmiyorum tabii, tahminen sınırları zorlamışızdır. Yine de henüz resmiyet kazanmasa dahi adları geçen transferler gayet yerinde gözüküyor. Geçen sezon baz alındığında bu sezon daha dengeli bir takım izleyeceğiz gibi.
 
Bauer'in menajerler tarafından bize önerildiği iddiası vardı ama Leo-Saori-Montano üçlüsünün birinden vazgeçmemiz gerekirdi.Zira bu kadar göz önündeyken genellikle kesik yemeyi kabul edeceğini sanmıyorum.
 
Umarım Tek Libero olur Derya gidecekse Necla Kalıyor tarzı bir haberi kaldırmaz kalbim yeni sezon için bütün umutlarım söner.

Derya konusunda ise genç değil 25 yaşında ve çok eksiği var.Yatırım yapılacak beklenecek bir isim olduğunu düşünmüyorum.
 
Kadın takımımızın menajeri Orkun Darnel GSTV'de katıldığı programda 'dış transferi teorik olarak bitirdik,yönetime sunduk onaylar gerçekleştiğinde transferler açıklanacak' dedi.

Açıkçası içim rahatladı biraz.Bazı ülkelerin voleybol sitelerinde Montano'nun Rabita Bakü'de kaldığı yazılıyordu.

Bu iyi haberi alır almaz Derya'nın şikecilere gideceği söylentilerini gördüm.Sezon içinde sürekli iyiye gitti,geliştiriyordu kendini.

Ama tercihini karşı tarafa gitmekten yana kullanırsa 1 gram da üzülmem, kaybeden o olur.Çünkü ivme artık bizden yana Şampiyonlar ligine biz gidiyoruz ve ligde Vakıf'a Eczacı'ya biz rakip olacağız bence...
 
Bauer'i istesek bizde alabilirdik ama 5.Yabancı olarak Bauer'i alamazsın Veljkovic'e gelince 1990 doğumlu genç bir oyuncu kulübü kapandığı için alınması çok daha kolay oldu.Hem Bonservis ödeyip hem de sadece Cl'de kullanacak bir güçte değiliz.
 
Aslında Veljkovic çok faydalı olabilir; bilemiyorum. Onu hiç seyretmedim. Bauer'i Yamamay Busto Arsizio maçlarında defalarca seyretmiş ve beğenmiştim. "Keşke bizim takımda da böyle uzun boylu, blok yapabilen; arada top da öldürebilen bir oyuncu olsa" diye düşünmüştüm. Malum, bu sene blok zaafiyetnden çok çektik. Gerçi Veljkovic de 1.90 boyundaymış. Umarım faydalı olur.
 
Erkek takımında durum hiç iç açıcı gözükmüyor, bütün kadroyu değiştirmek mantıksız. Ulaş,Murathan,Kemal, Coskovic ve Erhan'ı bırakmak tamamen saçmalık.
 

Üst