2022 NBA DRAFT

2022 NBA Draftı için lotarya, salıyı çarşambaya bağlayan gece gerçekleşti. Lotaryada ligi son 3 sırada bitirdiği için 1. sıra adına %14'er ile en çok şansı olan takımlardan Orlando MAGIC draftta 1 numarayı aldığı için lotaryanın en büyük kazananı oldu. Lig sonuncusu Houston ilk sırayı alamasa da ilk 4 sıradan seçme ihtimali %52.1 idi ve bu durum gerçekleşerek 3.sıradan seçme hakkını elde etti. Yine ligi son 3'te bitirdiği için ilk sıra adına en çok şansı olan takımlardan ve geçen sene 1.sıradan seçerek Cade Cunningham'a konan Detroit ise bu kez draftın kaybedeni oldu. Houston ve Orlando gibi lotaryada seçilen 4 takımdan biri olma ihtimali %52.1 olan Detroit dışarıda kalarak 5.sıraya düştü. Oklahoma City ise kendi hakkı dışında Clippers'ın da hakkına sahip olduğu için %48.1+7.1=55.2 ile lotaryada ilk 4 sırada en az bir kere bulunma şansı en çok olan takımdı ve kendi hakkıyla 2.sırayı alarak lotaryanın kazananlarından oldu(Aynı şekilde ilk sıra için de toplamda tepedeki 3 takımla eşit şansa sahipti aslında). Detroit'i dışarı atarak 4.sıraya konup kazananlardan olan diğer takım ise bunun için %32 şansı olan Sacramento oldu.

Draftta 1.sıradan 45 yıldır ilk kez bir "beyaz" seçilmesi bekleniyor. Gonzaga'nın uzunu Chet HOLMGREN'ın boyuna rağmen iyi bir şutu ve dribbling kabiliyeti olduğu söyleniyor. Muhtemelen Orlando'nun ilk sıra seçimi olacak. Houston'ın ilk sıradan seçmemesi de bu açıdan iyi oldu. Uzunların draftı diyebileceğimiz 2022'de ilk sıradan pivot seçerlerse Alperen ile ilgili planlarını sorgulardık. 2. ve 3.sıra için ise Power Forvetler Jabari SMITH ve Paolo BANCHERO düşünülüyor. Jabari'nin 1 olma ihtimali de var ama muhtemelen BANCHERO Houston tarafından seçilir. Alperen-Paolo geleceğe iyi bir yatırım olabilir. Sacramento ise Skorer gard Jaden IVEY'ye yönelecek gibi.

Tüm Lotarya Sonuçları:

1. Sıra:
Orlando Magic

2. Sıra: Oklahoma City Thunder

3. Sıra: Houston Rockets

4. Sıra: Sacramento Kings

5. Sıra: Detroit Pistons

6. Sıra: Indiana Pacers

7. Sıra: Portland Trail Blazers

8. Sıra: New Orleans Pelicans (via LA Lakers)

9. Sıra: San Antonio Spurs

10. Sıra: Washington Wizards

11. Sıra: New York Knicks

12. Sıra: Oklahoma City Thunder (via LA Clippers)

13. Sıra: Charlotte Hornets

14. Sıra: Cleveland Cavaliers
 
NBA Dfaftı bu gece saat 2.30'da başlayacak. Şimdiden takas piyasası hareketlenmişken bu gece de draft bahane takas şahane kıvamına geleceklerdir GM'ler. Bu yılın draftında ilk 3 oyuncu dışında çok büyük beklentiler yok. Hatta ilk 3 oyuncu için de ilk beklentiler üzerlerine takım kurulacak kalibrede olmadıkları yönünde. En fazla olabilecekleri iyi bir 2.oyuncu olmak gibi gözükse de BANCHERO'nun hücum gücünü düşünürsek kendisi adına bir ümit var. Savunma zaafiyetine göre bir takım kurmak ya da onun bu zaafını kabul edilebilir seviyeye indirmek adına uzun bir yol belirlenebilir. Kendisi kafaları en çok karıştıran oyuncu gibi gözüküyor. 1'den de 3'den de gidebilir. Jabari SMITH ise çok daha garanti bir oyuncu. 19 yaşında olmasına rağmen NBA'e hazır görünüyor. 1'den seçecek olan Orlando'ya da cuk oturuyor diğerlerine nazaran. HOLMGREN için draftın en büyük soru işareti diyebiliriz. Yetenekleriyle net 1 numara olması gerekiyor ama fiziği çok yetersiz. NBA'in fizikli uzunlar onun bu haliyle top diye oynarlar. Ama yine de skorunu bir şekilde bulacak yetenekte. Tek sıkıntısı savunma olacaktır. Onun bu zaafını ilk yıllarında daha çok 5 yerine 4 numarada oynatarak kapatabilirler. Bir de Oklahoma gibi tüm planlarını drafttan çıkacak büyük potansiyele göre yapan bir takım için biçilmiş kaftan. Zar atmak için iyi bir tercih olur.

Lotarya seçimleri için kendi tahminlerimi her sene olduğu gibi yine yapayım. Bakalım ne kadarı tutacak :rolleyes: ;

1- Jabari SMITH (PF) ➡➡➡ Orlando MAGIC

2- Chet HOLMGREN (PF/C) ➡➡➡ Oklahoma City THUNDER

3- Paolo BANCHERO (PF) ➡➡➡ Houston ROCKETS

4- Jaden IVEY (PG/SG) ➡➡➡ Sacramento KINGS

5- Keegan MURRAY (SF/PF) ➡➡➡ Detroit PISTONS

6-Dyson DANIELS (SG/SF) ➡➡➡ Indiana PACERS

7- Bennedict MATHURIN (SG/SF) ➡➡➡ Portland Trail BLAZERS

8- Shaedon SHARPE (SG)➡➡➡ New Orleans PELICANS

9- Jeremy SOCHAN (SF/PF) ➡➡➡ San Antonio SPURS

10- Johnny DAVIS (SG) ➡➡➡ Washington WIZARDS

11- AJ GRIFFIN (SF) ➡➡➡ New York KNICKS

12- Ousmane DIENG (SG/SF) ➡➡➡ Oklahoma City THUNDER

13- Mark WILLIAMS (C) ➡➡➡ Charlotte HORNETS

14- Ochai AGBAJI (SG) ➡➡➡ Cleveland CAVALIERS
 
Draft listesinde Türk oyuncu var mı? Seçimler sonrası için takaslarda adı geçen veya takas sonrası takımdaki durumu etkilenecek Türk oyuncu var mı?
 
Draft listesinde Türk oyuncu var mı? Seçimler sonrası için takaslarda adı geçen veya takas sonrası takımdaki durumu etkilenecek Türk oyuncu var mı?
Bu yıl draftta gerçekçi bir aday yoktu. Aslına bakarsanız uluslararası sadece 10 oyuncu seçildi yakın geçmişin aksine. Houston'da Alperen Şengün adına yanına onu ve takımının ana skor gücü olacak gibi gözüken Jalen Green'i tamamlayacak Jabari Smith'in gelmesi iyi, Cedi adına süresinden biraz daha yiyecek ve hatta takımda gözden çıkarılmasına neden olabilecek bir kanatın, Cleveland'ın lotarya seçimi olarak, daha gelmesi (Ochai AGBAJI) kötü oldu. Furkan'ın adı zaten takas senaryolarında geçiyordu ve Danny GREEN'i Memphis'e yollayıp MELTON'ı SIXERS yapan dünkü takasta kullanılsa şaşırmazdım ama olmadı şimdilik.
 
Biraz geç oldu ama draftın lotarya kısmını aşağıya bırakayım. Tahminlerim fena değildi ama Orlando'nun son anda karar değiştirmesi ve KINGS'in bildiğimiz KINGS olması yüzünden kesin gördüğüm ilk 4 sırada 3 isim yer değiştrimiş oldu. Tahminlerimin 4'ü tutsa da diğerleri domino etkisinden dolayı ufak oynamalar gösterdi sadece.

1. Magic draft Paolo Banchero (Duke) ❌

2. Thunder draft Chet Holmgren (Gonzaga) ✅

3. Rockets draft Jabari Smith (Auburn) ❌

4. Kings draft Keegan Murray (Iowa) ❌

5. Pistons draft Jaden Ivey (Purdue) ❌

6. Pacers draft Bennedict Mathurin (Arizona)❌

7. Blazers draft Shaedon Sharpe (Kentucky) ❌

8. Pelicans draft Dyson Daniels (G League Ignite) ❌

9. Spurs draft Jeremy Sochan (Baylor) ✅

10. Wizards draft Johnny Davis (Wisconsin)✅

11. Knicks draft Ousmane Dieng (New Zealand Breakers) — Traded to OKC ❌

12. Thunder draft Jalen Williams (Santa Clara) ❌

13. Hornets draft Jalen Duren (Memphis) — Traded to DET in 3-team deal ❌

14. Cavaliers draft Ochai Agbaji (Kansas) ✅

Yukarıda da dediğim gibi MAGIC son gün karar değişikliğiyle Jabari yerine BANCHERO seçerek büyük sürpriz yaptı. Hücum potansiyeline aşırı güvendikleri belli ve en çok ihtiyaç duydukları noktalardan. Jabari SMITH ilk 2'den gideceğinden o kadar emindi ki Houston ile antrenmana bile çıkmamıştı. Hayal kırıklığına uğramıştır ama hem Houston'a daha uyan bir seçim oldu hem de kendisine. 4.sıradan ise KINGS devreleri yaktığını bir kez daha gösterdi. Ne pahasına olursa olsun play-off yapalım sevdasından vasat kalmaya devam edecekler. Direkt katkı verecek oyuncuya gittiler kendi mantıklarında ama Jaden IVEY'yi takas parçası olarak bile düşünüp seçebilirdin. Takas değeri Keegan'dan çok daha fazla bir oyuncu. Daha en başında Detroit draftta yükselmek için debelenirken, Boston'ın Tatum'u seçerken Philly ile yaptığına benzer, bir fırsat takası yapabilirdin. Acaba Keegan MURRAY'yi seçebileceklerini mi düşündü KINGS. Hakikaten kendileri gibi akıl fakiri mi sanıyorlar diğer takımları bunlar... BLAZERS bile takımı dağıtmamasına rağmen potansiyele yatırım yapıp SHARPE varken onu seçti. Neyse bu sayede CUNNINGHAM-IVEY ikilisini izleyebileceğiz Detroit'te. Çok iyi bir çekirdek oluşturdular şimdiden ve ilk 5leri hazır.

New York ise aynı Sacramento gibi akıllara zarar yönetilmeye tam gaz devam. Draft haklarını 2si korumalı olsa ve muhtemelen 2.tur haklarına da dönüşecek olsa 3 ilk tur draft hakkına dönüştürdüler Thunder ile girilen takasta. Buraya kadar sorun yok. Ama bu hakları da Brunson'a yer açmak için yok pahasına postaladılar ve takımın tavanını baş altı takımına çektiler önümüzdeki yıllarda.
 
Yukarıda da dediğim gibi MAGIC son gün karar değişikliğiyle Jabari yerine BANCHERO seçerek büyük sürpriz yaptı. Hücum potansiyeline aşırı güvendikleri belli ve en çok ihtiyaç duydukları noktalardan. Jabari SMITH ilk 2'den gideceğinden o kadar emindi ki Houston ile antrenmana bile çıkmamıştı. Hayal kırıklığına uğramıştır ama hem Houston'a daha uyan bir seçim oldu hem de kendisine
O iş öyle değilmiş, Orlando zaten banchero'yu seçecekmiş, Houston'a Jabari yi. Houston'dan yukarı çıkması için ekstra draft koparmaya çalışmışlar ama Rafael Stone yememiş bir tufayı. Kısaca Ainge'in Tatum - Fultz olayını yapmaya çalışmışlar ama olmamış.
 
Embid disinda savunmada uzun yoktu o acigi kapadik .

Sixersda ne degişmeli bende bilemedim...Looser oynuyoruz Play Off larda
 
Uzun yıllardır Nba'i takip etmiyorum,yok mu yeni Shaq denilecek kalıplı bir pivot,en sevdiğim oyuncu tipi dominant güçlü pivotlar,dönemleri bitti deniliyor ama bitmemiştir belkide ..

Sana kötü haber; 2010'ların ortasından itibaren bitmeye başladı ve net olarak bitti artık. Şu draftta lotaryadan giden tek pivot Jalen DUREN. Artık JOKIC, Jiannis , EMBIID gibi oyuncuların dönemi. EMBIID görüntü olarak yine o izlenimi verse de o da yeni tarz ( en verimli) basketbola en uyan uzunlardan. SHAQ'ın prime dönemi şu an olsaydı all-starlarda yaptığı gibi esprisine değil cidden üçlük atmak zorunda kalırdı. Serbest atışları geliştiremeyen adam üçlük atar mıydı sorusunun cevabını size bırakıyorum. O tip özel yıldızların her zaman yeri olur ama adını şanını pek duyamazdık gibi.
 

Üst