2022'YE VEDA

Spor dolu bir yılı zaferleriyle, sevinçleriyle, üzüntüleriyle, coskusuyla, hayal kırıklıklarıyle, vedalarıyla, yükşelişleriyle, çöküşleriyle, umutlarıyla, başarı ve başarısızlıklarıyla, büyülü anlarıyla, utançlarıyla geride bırakıyoruz. Bu yılın son ayında Dünya Kupası damgasını yıla vursa da birçok değerli balka an da yaşandı. Bunların başında ise bana göre FEDERER gibi ikonik bir spor efsanesinin yine ikonik vedası yer alıyor. Bunun yanı sıra basketbol adına; Avrupa şampiyonasının sürprizlerle dolu yolundan artık şampiyonluğa aday gözükmeyen İspanya'nın şampiyonluğu, NBA'de Golden State'in gölgelerin arasından yeniden zirveye tırmanması, Euroleague'de çalkantılı bir sezon sonrası Andolu Efes'in çifte şampiyon ünvanını alıp sezona üçleme hedefiyle çıkması yer alabilir. Formula 1'de yıllar sonra Ferrari'nin şampiyonluğa oynar bir araç yapıp bunu daha çok komik durumlara düşmek için kullanması ve Verstappen'in bu sefer rahatlıkla ulaştığı üstü üste 2.şampiyonluğu, FEDERER'in vedası Nadal'ın depodaki son yakıtı kullandığı zamanlardan geçmesi ve DJOKOVIC'in kort dışı olaylarıyla geçen sezonunda ALCARAZ'ın zirveye konması ve burayı hak eden winner performanslar sergilemeye başlaması sıralanabilir.

Spor dışı etmenlerin de sporun ruhundan çok fazla rol çalıp gölge ettiğine şahit olduk. Pekin'deki Kış Olimpiyatları sırasında Batı Dünyasının organizasyona siyasi nedenlerle mümkün olduğunca sırtını dönmesi, Mart ayında başlayan Ukrayna'daki Rus işgali sonrası tüm sporlarda Rus takımları, Milli Takımları ve bireysel sporcularına gelen men cezaları, Katar'daki Dünya Kupası sırasında hak ve özgürlükler alanlarındaki kısıtlamalara ses çıkarmanın bile tehditle son bulması gibi vahim olaylara şahit olduk.

Golbol Kadın Milli Takımımızın 2 Olimpiyat Şampiyonluğunun yanında nazar boncuğu gibi kalan hiç Dünya Şampiyonluğu yaşayamama şanssızlığını kırdığı bir yıl da oldu bu yıl. Ayrıca İlke ÖZYÜKSEL'in nihayet Dünya Şampiyonasında 3.olup kürsüye çıkması ve Olimpiyatlar öncesi ümit vermesi de mutluluk verici gelişmeler arasında sıralanabilir.

Şimdi önümüzdeki 2023 yılının 2.yarısıyla beraber Olimpiyat havasına girilecek. Çünkü olimpiyat kotaları verilmeeye başlanacağı için bireysel sporlarda sporcuların maksimumunu vermesi gereken dönemler başlıyor. Büyük organizasyonlar açısından 2022 gibi olamayacak olsa da 2023'ün de birçok ikonik ana sahne olması dileğiyle...

Sizler için 2022'ye dair en unutulmaz spor anları ve 2023'te spora dair beklentileriniz nelerdir?
 

Üst