Aliağa Petkim
| |
Martynas Sajus | Jehyve Floyd |
Roberts Blumbergs | Troy Selim Şav |
Yannick Franke | Yiğit Gökay Kaba |
David Efianayi | Mustafa Kurtuldum |
Stanley Whittaker | Yunus Emre Sonsırma |
Son 1-2 seneye oranla bütçe düşürdüler Özhan Çıvgın dönemine denk gelmesi her ne kadar şanssızlık olsa da ligde 8-10 arasını zorlayabilecek bir ekip. Jehyve Floyd ile bir risk aldıklarını düşünüyorum onun dışında lig içinden bilinen oyuncular olduğu için sürpriz yaşayacaklarını sanmıyorum.
Anadolu Efes
Pos. | Starting 5 | Bench 1 | Bench 2 | Bench 3 |
C | Vincent Poirier | Georgios Papagiannis | Brice Dessert | |
PF | Rolands Šmits | Ercan Osmani | Burak Can Yıldızlı | |
SF | Sarper David Mutaf | Erkan Yılmaz | | |
SG | Nick Weiler-Babb | Rodrigue Beaubois | Şehmus Hazer | |
PG | Shane Larkin | PJ Dozier | | |
Poirier varken Papagiannis hamlesine pek anlam veremesem de Nick Weiler Babb hamlesi iyi bir hamle oldu. PJ Dozier'i da İsrail'e kaptırmadılar ancak kadroda hala bir ikinci skorer eksiği var.
Bahçeşehir Koleji
Pos. | Starting 5 | Bench 2 | Bench 2 | Bench 3 |
C | Balsa Koprivica | Trevion Williams | Furkan Haltalı | |
PF | Tyler Cavanaugh | Göktuğ Baş | | |
SF | Mateusz Ponitka | Matt Mitchell | | |
SG | Hunter Hale | Caleb Homesley | İsmet Akpınar | |
PG | Malachi Flynn | Kenan Sipahi | Ömer Can İlyasoğlu | |
Fiyat performans olarak iyi bir takım olduğunu düşünmüyorum. Flynn'e 1 milyon dolar civarında bir para verdiler. Özellikle Ponitka - Hale ve Homesley ciddi soru işareti. Yine de Trevion Williams ile bence FB-Efes dışında BSL'de sezonun en iyi transferini yaptılar.
Beşiktaş
Pos. | Starting 5 | Bench 2 | Bench 2 | Bench 3 |
C | Ismaël Kamagate | Ante Zizic | | |
PF | Vitto Brown | Conor Morgan | | |
SF | Anthony Brown | Canberk Kuş | | |
SG | Jonah Mathews | Brynton Lemar | Yiğit Arslan | Ata Özbek |
PG | Devon Dotson | Berk Uğurlu | Yağız Aksu | |
Sezonu bitirmeden önce Matthews hariç bütün takımın değişeceği konuşuluyordu. Zaten Beşiktaş'ın da tutmak isteseler Sleva ve Matthews dışında kimseyi tutacaklarını sanmıyordum. Ayrı ayrı değerlendirildiklerinde vasat oyuncular çıkabilecekken Kamagate-Zizic-Brown ve Morgan'la çok iyi bir 4-5 rotasyonu kurdular. Devon Dotson ve Brynton Lemar soru işareti.
Bursaspor
Pos. | Starting 5 | Bench 1 |
C | | |
PF | | |
SF | Göksenin Köksal | |
SG | | |
PG | Brandon Childress | |
Esenler Erok
Pos. | Starting 5 | Bench 1 | Bench 2 |
C | Jeremy Simmons | Ahmet Düverioğlu | Metehan Akyel |
PF | JaKeenan Gant | | |
SF | Egehan Arna | | |
SG | Langston Galloway | Jermaine Love | Thomas Akyazılı |
PG | Jordan Crawford | Erten Gazi | Ozan Yılmaz |
Sarıca'nın genel oyun tarzı tam sahada baskı yapabilen bir takım iken bu kadar yaşlı bir kadroya anlam veremedim. İlk 5'in yaş ortalaması 33 civarında. Haftada 1 maç, görece Türklerle rotasyonu genişletmişler ancak ben daha rekabetçi olabilecek bir kadro beklerdim Erok'tan.
Fenerbahçe
C | Nicolò Melli | Jilson Bango | | |
PF | Mikel Jantunen | | | |
SF | Bonzie Colson | Metecan Birsen | Yiğit Hamza Mestoğlu | |
SG | Tarık Biberovic | Onuralp Bitim | Scottie Wilbekin | Melih Mahmutoğlu |
PG | Wade Baldwin IV | Devon Hall | Artūrs Žagars | |
Hayes ve Guduric'i kaybettiler, transfer piyasasında henüz aradıklarını da bulamadılar. Hamle muhakkak yapacaklar ancak pazar gittikçe daralıyor.
Galatasaray
C | Muhsin Yaşar | Christian Bishop | | |
PF | Fabian White | Cihat Dalgalı | | |
SF | Jerome Robinson | | | |
SG | James Palmer Jr. | Will Cummings | Yaman Alişan | |
PG | Errick Mccollum | Rıdvan Öncel | Zekeriya Yiğit Tekin | |
Bir şey söylemeye gerek duymuyorum.
Mersin
C | Gabriel Olaseni | Deniz Kılıçlı | |
PF | Ben Bentil | Hakan Sayılı | |
SF | Ronald March | Efe Ergi Tırpancı | Leon Harun Apaydın |
SG | Pako Cruz | | |
PG | Justin Cobbs | Kartal Özmızrak | |
Geçen yıl ligin en keyifli takımlarından biriydi. Cobbs-Cruz ve Olaseni'yi tuttular. Ronald March da çok doğal skorerlerden olacaktır ligde. Bentil'in fiziksel durumu sezonda ne kadar boy atacaklarını gösterir Play Off yapacaklarını düşünüyorum.
Tofaş
C | Marek Blazevic | | |
PF | Isaiah Whaley | Yiğitcan Saybir | |
SF | Tolga Geçim | Maxwell Lewis | Karahan Efeoğlu |
SG | Hugo Besson | Demircan Demir | |
PG | Özgür Cengiz | | |
Bütçelerinde yarı yarıya düşüşe gitseler de enteresan oyunculara gittiler. Özellikle geçen yıl ligin en verimli skorerlerinden Hugo Besson çok iyi hamle oldu. Maxwell Lewis enteresan bir yetenek iyi yaz ligi geçirdi. Yılın başında ciddi bir sakatlık geçirmişti ama pek etkisinde kalmamış. Marek Blazevic iyi bir yedek pivot ama henüz as pivot olacak kadar iyi oyuncu mu çok sanmıyorum. Ama genel olarak ligin keyifli ekiplerinden biri olabilirler.
Türk Telekom
C | Kris Bankston | Marko Simonovic | Emircan Koşut |
PF | Andrejs Grazulis | Berkan Durmaz | |
SF | Jordan Usher | Yavuz Gültekin | |
SG | Micheal Devoe | Kyle Allman | Ata Kahraman |
PG | Jaleen Smith | Doğuş Özdemiroğlu | Mete Tekçevik |
Kadro kurarken neden bu kadar acele ettiklerini anlamadım. Geçen yıl sezon ortası para harcamadılar ona rağmen çok vasat oyunculara gittiler. Bankston, Allman, Simonovic ve Grazulis'in yerine daha iyileri alınabilirdi. Burda da parantez açmam gereken oyuncu Michael Devoe. Almanya ligi'nden geliyor çok iyi bir skorer. Yüksek tempo oyuncusu. Takip etmekte fayda var.
Trabzon
| | | |
C | Angel Delgado | Ege Arar | Karlis Silins |
PF | Tres Tinkle | Berk Demir | |
SF | Okben Ulubay | Akwasi Yeboah | Alican Güney |
SG | Dae Dae Grant | Marcquise Reed | Dorukhan Engindeniz |
PG | Ty Gordon | İsmail Cem Ulusoy | |
Ligin yeni ekibi bence Delgado ve Tinkle'a kadar gayet iyi gidiyorlardı ama bu hamleleri çok doğru bulmuyorum. Delgado'ya çok iyi bir para ödediklerini duydum. Özellikle kısalar genellikle kendi oyunlarını oynadığı için Delgado'ya ne kadar pozisyon yaratabilirler emin olamadım. Fiziksel olarak da sahada çok kalmayı becerebilen bir oyuncu değil biliyoruz ki. Burada da parantez açmam gereken oyuncu Dae Dae Grant olur.
Karşıyaka, Çekmece, Manisa ve Denizli'de henüz bir hareket yok.
Genel olarak takımlara baktığımda Stanley Whittaker (Aliağa), Malachi Flynn, Trevion Williams (Bahçeşehir), Ismael Kamagate, Vitto Brown (Beşiktaş), Ronald March (Mersin), Hugo Besson, Maxwell Lewis (Tofaş), Jordan Usher, Michael Devoe (Telekom), Dae Dae Grant (Trabzon) sezonun en beğendiğim transferleri oldu.