• Sitemiz şuan güncelleme aşamasındadır, karşılaşabileceğiniz teknik sorunlar için şimdiden özür dileriz.

2025-2026 Basketbol Süper Ligi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Ozan K.Ş.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Okuma süresi: 0:02
Bahçeşehir atletik bir uzun çekerse Eurocup'ın net favorisi olur bana göre.

M.Mitchell transferfinden sonra Ponitka'yı bırakacaklardır. Günün sonunda bir bakmışsın Ponitka bize transfer olmuş.

D.Pierre transferinden ses çıkmıyor çünkü
Bence dediğin olursa çok iyi olurda
Kerem Övet 3.5 ve 5 alıcaz dedi

Federasyon için diyorum,insanda biraz utanma olur artık ya.U18 kızlarda B statüsüne düşmedik diye seviniyor kızlarımız.Aynı turnuvada Finlandiya ev sahibi İspanya'ya kafa tutuyor delirirsin.U20 erkeklerde hem geçen sezon hem bu sezon koçluğu vasat olan 2 isme takımı emanet ediyorsunuz.Maç başından maç sonuna kadar aynı hücumların tekrarını izleyip duruyoruz.0 müdahale 0 etki ile koca bir maçı herif izledi ya.İlk yarı rakip takım %58 ile oynadı.

Kısalarımız savunmada çembere yapılan her atakta fiziksel olarak eziliyor,çok kolay geçilip duruyor,uzunumuzun yapabildiği 1 tane olumlu iş yok.Uzunlarımıza pas indirip bitirmesini geçtim,boşa çıkarmasını istediğimizde ise her hücum top kaybı oluyor.Yetenekli 1-2 oyuncumuz hücumları çözsün,rakip takım kötü hücum etsin kazanalım.Aklıyla,fiziksel temastan kaçmayarak oynayan takım gelince 109 yediniz 120 yemediğinizede dua edin.

Oyunculara bakıyorsun birisi Bgl'nin yıldızı,diğeri Tbl'de orta sıra takımın rotasyon oyuncusu,diğeri maksimum ama maksimum Muhsin'in 3 sezon önceki haline erişebilecek oyuncu.Muhsin'in son 2 sezonki olgun oyunu takdire şayan,öncesini beğenmiyorum.Rezalet sonuca rağmen oyuncularımıza bakıyorum ''ben iyiyim,benlik sorun yok'' kafasındalar.İnanılmaz egolar,inanılmaz kasılmalar.

Kadın milli takımızın konusundada dedim yine diyorum.En alttan en üste kadar düzeni değiştirmediğimiz sürece bu sonuçlar devam edecek.

Şimdi yarın oynayın A statüsüne çıkabilme adına final maçınızı ! Kazanırsanız kasılın,kaybederseniz gene kasılın !

Mersin Basketbol, Ben Bentil ile anlaşmış.

Aliağa Petkim

Martynas SajusJehyve Floyd
Roberts BlumbergsTroy Selim Şav
Yannick FrankeYiğit Gökay Kaba
David EfianayiMustafa Kurtuldum
Stanley WhittakerYunus Emre Sonsırma
Son 1-2 seneye oranla bütçe düşürdüler Özhan Çıvgın dönemine denk gelmesi her ne kadar şanssızlık olsa da ligde 8-10 arasını zorlayabilecek bir ekip. Jehyve Floyd ile bir risk aldıklarını düşünüyorum onun dışında lig içinden bilinen oyuncular olduğu için sürpriz yaşayacaklarını sanmıyorum.

Anadolu Efes

Pos.Starting 5Bench 1Bench 2Bench 3
CVincent PoirierGeorgios PapagiannisBrice Dessert
PFRolands ŠmitsErcan OsmaniBurak Can Yıldızlı
SFSarper David MutafErkan Yılmaz
SGNick Weiler-BabbRodrigue BeauboisŞehmus Hazer
PGShane LarkinPJ Dozier

Poirier varken Papagiannis hamlesine pek anlam veremesem de Nick Weiler Babb hamlesi iyi bir hamle oldu. PJ Dozier'i da İsrail'e kaptırmadılar ancak kadroda hala bir ikinci skorer eksiği var.

Bahçeşehir Koleji

Pos.Starting 5Bench 2Bench 2Bench 3
CBalsa KoprivicaTrevion WilliamsFurkan Haltalı
PFTyler CavanaughGöktuğ Baş
SFMateusz PonitkaMatt Mitchell
SGHunter HaleCaleb Homesleyİsmet Akpınar
PGMalachi FlynnKenan SipahiÖmer Can İlyasoğlu

Fiyat performans olarak iyi bir takım olduğunu düşünmüyorum. Flynn'e 1 milyon dolar civarında bir para verdiler. Özellikle Ponitka - Hale ve Homesley ciddi soru işareti. Yine de Trevion Williams ile bence FB-Efes dışında BSL'de sezonun en iyi transferini yaptılar.

Beşiktaş

Pos.Starting 5Bench 2Bench 2Bench 3
CIsmaël KamagateAnte Zizic
PFVitto BrownConor Morgan
SFAnthony BrownCanberk Kuş
SGJonah MathewsBrynton LemarYiğit ArslanAta Özbek
PGDevon DotsonBerk UğurluYağız Aksu

Sezonu bitirmeden önce Matthews hariç bütün takımın değişeceği konuşuluyordu. Zaten Beşiktaş'ın da tutmak isteseler Sleva ve Matthews dışında kimseyi tutacaklarını sanmıyordum. Ayrı ayrı değerlendirildiklerinde vasat oyuncular çıkabilecekken Kamagate-Zizic-Brown ve Morgan'la çok iyi bir 4-5 rotasyonu kurdular. Devon Dotson ve Brynton Lemar soru işareti.

Bursaspor

Pos.Starting 5Bench 1
C
PF
SFGöksenin Köksal
SG
PGBrandon Childress

Esenler Erok

Pos.Starting 5Bench 1Bench 2
CJeremy SimmonsAhmet DüverioğluMetehan Akyel
PFJaKeenan Gant
SFEgehan Arna
SGLangston GallowayJermaine LoveThomas Akyazılı
PGJordan CrawfordErten GaziOzan Yılmaz

Sarıca'nın genel oyun tarzı tam sahada baskı yapabilen bir takım iken bu kadar yaşlı bir kadroya anlam veremedim. İlk 5'in yaş ortalaması 33 civarında. Haftada 1 maç, görece Türklerle rotasyonu genişletmişler ancak ben daha rekabetçi olabilecek bir kadro beklerdim Erok'tan.

Fenerbahçe

CNicolò MelliJilson Bango
PFMikel Jantunen
SFBonzie ColsonMetecan BirsenYiğit Hamza Mestoğlu
SGTarık BiberovicOnuralp BitimScottie WilbekinMelih Mahmutoğlu
PGWade Baldwin IVDevon HallArtūrs Žagars

Hayes ve Guduric'i kaybettiler, transfer piyasasında henüz aradıklarını da bulamadılar. Hamle muhakkak yapacaklar ancak pazar gittikçe daralıyor.

Galatasaray

CMuhsin YaşarChristian Bishop
PFFabian WhiteCihat Dalgalı
SFJerome Robinson
SGJames Palmer Jr.Will CummingsYaman Alişan
PGErrick MccollumRıdvan ÖncelZekeriya Yiğit Tekin

Bir şey söylemeye gerek duymuyorum.

Mersin

CGabriel OlaseniDeniz Kılıçlı
PFBen BentilHakan Sayılı
SFRonald MarchEfe Ergi TırpancıLeon Harun Apaydın
SGPako Cruz
PGJustin CobbsKartal Özmızrak

Geçen yıl ligin en keyifli takımlarından biriydi. Cobbs-Cruz ve Olaseni'yi tuttular. Ronald March da çok doğal skorerlerden olacaktır ligde. Bentil'in fiziksel durumu sezonda ne kadar boy atacaklarını gösterir Play Off yapacaklarını düşünüyorum.

Tofaş

CMarek Blazevic
PFIsaiah WhaleyYiğitcan Saybir
SFTolga GeçimMaxwell LewisKarahan Efeoğlu
SGHugo BessonDemircan Demir
PGÖzgür Cengiz

Bütçelerinde yarı yarıya düşüşe gitseler de enteresan oyunculara gittiler. Özellikle geçen yıl ligin en verimli skorerlerinden Hugo Besson çok iyi hamle oldu. Maxwell Lewis enteresan bir yetenek iyi yaz ligi geçirdi. Yılın başında ciddi bir sakatlık geçirmişti ama pek etkisinde kalmamış. Marek Blazevic iyi bir yedek pivot ama henüz as pivot olacak kadar iyi oyuncu mu çok sanmıyorum. Ama genel olarak ligin keyifli ekiplerinden biri olabilirler.

Türk Telekom

CKris BankstonMarko SimonovicEmircan Koşut
PFAndrejs GrazulisBerkan Durmaz
SFJordan UsherYavuz Gültekin
SGMicheal DevoeKyle AllmanAta Kahraman
PGJaleen SmithDoğuş ÖzdemiroğluMete Tekçevik

Kadro kurarken neden bu kadar acele ettiklerini anlamadım. Geçen yıl sezon ortası para harcamadılar ona rağmen çok vasat oyunculara gittiler. Bankston, Allman, Simonovic ve Grazulis'in yerine daha iyileri alınabilirdi. Burda da parantez açmam gereken oyuncu Michael Devoe. Almanya ligi'nden geliyor çok iyi bir skorer. Yüksek tempo oyuncusu. Takip etmekte fayda var.

Trabzon

CAngel DelgadoEge ArarKarlis Silins
PFTres TinkleBerk Demir
SFOkben UlubayAkwasi YeboahAlican Güney
SGDae Dae GrantMarcquise ReedDorukhan Engindeniz
PGTy Gordonİsmail Cem Ulusoy

Ligin yeni ekibi bence Delgado ve Tinkle'a kadar gayet iyi gidiyorlardı ama bu hamleleri çok doğru bulmuyorum. Delgado'ya çok iyi bir para ödediklerini duydum. Özellikle kısalar genellikle kendi oyunlarını oynadığı için Delgado'ya ne kadar pozisyon yaratabilirler emin olamadım. Fiziksel olarak da sahada çok kalmayı becerebilen bir oyuncu değil biliyoruz ki. Burada da parantez açmam gereken oyuncu Dae Dae Grant olur.

Karşıyaka, Çekmece, Manisa ve Denizli'de henüz bir hareket yok.

Genel olarak takımlara baktığımda Stanley Whittaker (Aliağa), Malachi Flynn, Trevion Williams (Bahçeşehir), Ismael Kamagate, Vitto Brown (Beşiktaş), Ronald March (Mersin), Hugo Besson, Maxwell Lewis (Tofaş), Jordan Usher, Michael Devoe (Telekom), Dae Dae Grant (Trabzon) sezonun en beğendiğim transferleri oldu.

Son düzenleme:
Geri