Fernando Muslera

Müthiş transfer hayırlı olsun.Para mevzusuda çok önemli değil.Copa amerika da ülkesini nerdeyse tek başına yarı finale taşımış bir adamın bonservisinin bu fiyatta olması gayet normaldir.

Muslera için astronomik bir teklif gelmezse kulube rahat 10 yıl kalemiz sağlamda olur.
 
Kale sorunumuza çare olsunda parasından filan geçtim :)nedir senelerdir çektiğimiz.Mondi gittiğinden bu yana üçüncü sınıf kaleciler yüzünden 4-5 sende yitirdiğiklerimizi hesaplarsak musleranın maliyetini geçer bence :)
 
Açıkçası ekonomik kısmı umrumda değil. Daha da fazlasını verseler yine aynı düşüncede olacaktım. Bu takımda adam gibi bir kaleci izlemek hakkımızdı. Rakip şutlarında, ataklarında adrenalin tavan yapmadan maç izlemek bize de kısmetmiş demek..

Hoşgeldin aslanım.
 
bence kaleci konusunda o kadar kötü durumdaydık ki muslera için 3ün 5in hesabını yapacak durumumuz yoktu...taffarel ve mondragondan sonra ilk defa kalecili bir onbir sahaya çıkartacağız birkaç seneye değeri en az 15 milyon euro olacak bir kalecidir benim gözümde
 
Şimdi ben de pahalı diye yazacağım ama çarpılırım diye korkuyorum..
Simovic, Taffarel ve Mondragon gibi efsane yabancı kalecilere alışıkken en sonunda Leo Franco ve Zapata'ya kadar düşmüştük ki bu ikisinin iyi kaleci değil kaleci olup olmadıkları çok tartışılır.
Arada kiralık gelen De Sanctis'in de kıymetini bilememiştik..
Muslera ne olduğu belli bir kaleci.. Umarım uzun yıllar başarıyla oynar.
 
Hayırlı uğurlu olsun bu saatten sonra parayı konuşmak saçma olur Cana ile ilgili açıklamayıda kulüp nasıl olsa yapar.
 
%50 Uruguay klubu %50si Lazio'daydı anlaşılan.Lazio'ya Cana Montevideo'ya da 6,75 milyon euro verilmiş sanırım.Yaklaşık 12-14 arası bir şeylere mal oldu.Biraz tuzlu oldu ama kaleci kazandık.1 sene sadece 1 seneyi atlatırsa en az 10 yıllık bir kaleci kazandık.Yüksek bonservisle gönderme şansımızda mevcut.Muslera iyi bir tercihti.Başkanın dünyaca ünlü kaleci söyleminden sonra beklentiler tavan yapmıştı.Muslera'da Arjantin maçından sonra dünyaca ünlü oldu :) Eğer küme düşmeler gerçekleşecekse şampiyonluğu getiren hamle oldu.
 
Parayı ben vermiyorum umrumda değil, ekonomi kısmı da artık umrumda değil saha başarıları önemli artık.Parası çok olmuş diyenlre 2-3 kaleci önereyim ben; Orkun Usak bonservisi elindeydi, Leo Franco-Zapata-Aykut-Ufuk... Şu adamlara verdiğimiz toplam para 6.750 etmiştir zaten...
Ne demiş adam " ben ucuz mal alacak kadar zengin değilim ..."

Kale artık güvenli ellerde sorun yok.
 
Takımımıza hayırlı olsun.Mondragon gittiğinden beri,kalede sıkıntı çektik.Umarım Muslera artık yıllardır çözemediğimiz kaleci sorununa ilaç olur.Önünde oynayacak 4'lüye hiç güvenim yok.Bu yüzden işi de kolay değil aslında.Allah yardımcısı olsun. :)
 
Kulübün muhasebecisi gibi davranmanın anlamı yok kötü kaleciler yüzünden sokağa atılan milyonların hesabını kim verecek 25 yaşında yıldız bi kaleci aldık ben ona bakarım bir şekilde buraya gelmeye ikna edilmiş olması güzel, eğer alttan çok yetenekli bi kaleci gelmezse 10 sene bizim kalede oynar. Kesinlikle çok faydalı olacaktır.

Daha geçen sene demedikmi gerekirse 20 milyon verelim adam gibi bi kaleci alalım diye, Zapata için harcanan paradan sonra bedava bence. Ayrıca parasından size ne banane.
 
Kulübe hayırlı olsun yeni transferimiz..Yalnız bütün problemli kalecilerimizde olduğu gibi,hatta milli takımında genel sorunu olan yan top zaafı varmış galiba..Arkadaş şu zaaftan da bi kurtulamadık :) Ama refklesler sağlam,atlıyo zıplıyo,yapıyo bişiler yani :) Bence iyi bi transfer oldu..Önemli olan değip değmeyeceği,şimdilik ne kadar alırsa alsın değmiş gibi gözüküyor..Dış piyasada alınan diğer kalecilerin piyasası da ortada,kaleci aldın mı paraya bakmayacaksın..Al işte yıllardır durumumuz ortada,hala yok şu kadar yok bu kadar..
 
Benim gözümde kaleci maça pozitif yönde etki edebildiği düzeyde iyidir. Yıllardan beri gelen kalecilerimiz bırakın pozitif yönünde bir şeyler yapmayı, takım iyi oynasa da yedikleri abuk gollerle, gelen her tehlikenin %80 gol olması ile bizi daha da geriye götürüyordu. Ben en son De Sanctis'in UEFA maçlarında falan maçın sonucuna pozitif etki ettiğini gördüm. Ondan bu yana standart, yenilecek golleri yiyen, yenmeyecek golleri tutan bir kaleci istesek de, kalemiz her gelen topa açıktı.

Mükemmel ve hatasız kaleci yoktur. Muslera'nın da eksikleri var. Top Class da olsanız, ters günler, ters maçlar geçirebilirsiniz. Bunu Cech de yaşadı, Casillas da, daha geçen Cesar'ın Copa America'da Ekvator karşısında yediği goller var. Muslera an itibariyle dünya üzerindeki ilk 10 kaleciden biridir. Refleks özellikleri baz alındığında belki de 1 numaradır. Bu Dünya'nın 1 Numarası demek değil ama refleks olarak cidden çok iyi bir kaleci. İnanılmaz kurtarışlar yapabilen bir kaleci. Çok çevik, atik. Ufuk'un falan ilk pozisyondan sonra Allah'a emanet tavırları var, Muslera ise o süre içerisinde kalkıp bir top daha çıkarır, tekrar yatar. Refleksleri bu kadar iyi hatta mükemmel olan bir kalecinin, niye Dünya üzerinde 1 numara olmadığının cevabı ise; zaman zaman yaşadığı istikrarsızlıklar ve yan top eksikliği. Gerçi bu istikrarsızlık olayını gitgide azaltıyor, 2010 DK, Seri A'da geçen sene ve Copa America 2011 süreci onu çok ileri taşıdı. Daha tecrübeli, ne yaptığını bilen, istikrarlı bir kaleci haline geldi. Hala yan toplarda zaaflar yaşadığı oluyor. Ama bunu da geliştirecektir. Potansiyeli gerçekten yüksek bir kaleci. Umarım bu yan top ve istikrar sorununu daha da geliştirir, bu gelişimi gösterirse yeni dönemin en önemli kalecisi olabilir. Neuer, Adler, Muslera ve De Gea yeni dönemin Top Class kalecileri olacak gibi duruyor. Tabi De Gea'yı bir alt jenerasyondan sayabiliriz ama çıkış açısından aynı dönem sayılabilirler.
 
Vallahi şu başlığı bugün 10.ya okudum arkadaş ; okudukça da mutlu oluyorum :)
Rakibin yaptığı gelişi güzel şutlar , defansımızdan kaleye gelen geri paslar , her türlü duran top , kısacası kaleye ya da yakınına gelen her topta korku dolu anlar yaşadı yıllarca bu taraftar. Ben Muslera'dan maç alsın filan da istemiyorum. Ben sadece , gol yiyecekse yenecek golü yesin istiyorum. Harikalar yaratmasan da olur , yeter ki çıldırtma bizi diğerleri gibi...
 
Arkadaşlar Muslera olmayacak golleri yiyip inanılmaz kurtarışlar yapabilir ama önünde oynayan defans oyuncularının öz güvenini artıracağı kesin.
Artık kale boş değil.
 
Avrupa'ya gidemediğimiz şöyle bir dönemde yapılmış çok iyi bir kaleci transferidir ki kaleci çok ayrı bir mevkii. Umarım uzun yıllar korur kalemizi. Klasiktir her kaleciye yan top eksiği var demek. Olur o kadar. Harika refleksleri var. Yanında Taffarel gibi bir usta varken daha da 25 yaşındayken kapatılmayacak eksikler değil diğer zayıf yanları.
 

Üst