Fernando Muslera

Açıklanacak Özel Durum/Durumlar:

Profesyonel futbolcu Nestor Fernando Muslera ile Şirketimiz arasında varılan mutabakata göre; Futbolcuyla 2011-2012 sezonundan başlamak üzere 5 futbol sezonu için sözleşme imzalanmıştır. Buna göre Futbolcuya her sezon için 2.000.000 EUR ödenecektir.

Ayrıca Futbolcunun federatif haklarında pay sahibi olan Wanderers Montevideo kulübüyle Futbolcunun federatif haklarının tamamen kulübümüze devri karşılığında Wanderers Montevideo'ya 3 yıllık vadeye yayılacak şekilde 6.750.000 EUR miktarında ödeme yapılması konusunda anlaşmaya varılmıştır.


B_10654_muslera2-b.jpg


Bilgi: Fernando Muslera

Fernando Néstor Muslera Micol, 16 Haziran 1986’da Buenos Aires, Arjantin’de doğdu.

2004 yılına kadar Uruguay’ın Montevideo Wanderers takımının altyapısında forma giyen genç kaleci, daha sonra aynı takımda profesyonel oldu. İki yıl boyunca A Takım’da görev yaptıktan sonra kiralık olarak ülkesinin en iddialı takımı Nacional’de forma giymeye başladı. Burada geçirdiği kısa sürede dikkat çekerek Arsenal, Juventus, Lazio ve Benfica gibi kulüplerin kıskacına giren Muslera’nın yolu İtalya’nın gök mavili takımıyla kesişti.

İtalyan ekibinin Arjantinli Juan Pablo Carrizo’nun transferini bir yıl ertelemek zorunda kalmasının da etkisiyle 2007 yazında 3 milyon avro karşılığında Lazio’lu olan yetenekli kalecinin, efsane Angelo Peruzzi’nin futbolu bırakması, takımın bir diğer kalecisi Marco Ballotta’nın da 43 yaşında olması nedeniyle birinci kaleci olması bekleniyordu. Nitekim Serie A’da üçüncü haftayla birlikte formayı sırtına geçirdi. Ancak yedinci haftada oynanan Milan maçında yediği beş golün dördünde yaptığı hatalar, genç eldivenin hayallerini ileriki bir tarihe ertelemesine neden oldu. O sezon ligde yalnızca 32, 33, 36 ve 38. haftalarda görev alabilen Muslera, üç kez de İtalya Kupası’nda kaleye geçti.

2008-09 sezonu da Muslera için pek iyi başlamayacaktı. Genç kaleci, kulübün nihayet kadrosuna kattığı Arjantinli eldiven Carrizo’nun arkasında ikinci tercihti. Ligde ilk 20 hafta boyunca bir kez olsun forma giyemedi Muslera, kupada ise ancak bir maçta sahaya çıkabildi. Buna karşın Carrizo’nun performansı da pek iyi görünmüyordu. Yılın ikinci yarısıyla birlikte teknik direktör Delio Rossi’yle de sorunlar yaşayan Arjantinli, yerini Muslera’ya kaptırdı. Uruguaylı ise ilk maçında yediği üç gole engel olamasa da Sampdoria’lı Bellucci’nin ayağından çıkan penaltı vuruşunu kurtararak teknik direktörüne kendisini seçmesi için bir neden verdi. Ligde son üç haftaya kadar takımının kalesini koruyan Muslera, İtalya Kupası’nda da kalan tüm maçlarda oynadı ve penaltılara kalan finalde Cassano ve Campagnaro’nun vuruşlarında gole geçit vermeyerek kariyerinin ilk efsane maçını repertuvarına ekledi.

Bu performans, Lazio’yu 2009-10 sezonu öncesinde takımdan ayrılan Carrizo’nun yerini doldurmak için yaptığı arayışları “ikinci kaleci” yönünde yapmaya itti. Genç Uruguaylı, takımının artık birinci kalecisiydi. Ligde 36 maçta forma giyen Muslera, 42 kez topu koruduğu filelerde gördü, iki kez maçın oyuncusu seçilirken 7 maçta ise kalesini gole kapattı. İtalya Kupası’nda da iki maçta forma giyen yetenekli kaleci, Inter’le oynanan ve takımının 2-1 kazandığı İtalya Süper Kupası maçının da “En İyi Oyuncu”su seçildi. Muslera, UEFA Avrupa Ligi’nde de dört maça çıkarken ilk kez bir önceki sezon giydiği milli formayı bu sezonda tam 11 kez giydi.

Muslera’nın kariyerindeki en önemli dönüm noktası ise geçtiğimiz yaz Güney Afrika’da düzenlenen 2010 Dünya Kupası oldu. Grup maçlarında hiç gol yemeyen Uruguaylı, Güney Kore ile oynanan ikinci tur maçının ardından yarı finaldeki Gana eşleşmesinde tüm dünyanın dikkatini üzerine çekti. 120. dakikada turnuvanın yıldızlarından Asamoah Gyan’ın kaçırdığı penaltı ile seri penaltı atışlarına geçilirken, bu atışlardan üçünü kurtaran Muslera, penaltılar esnasında köşe seçip atlamak yerine topu izleyerek hamle yapmasıyla bir süre konuşuldu. Uruguay’ın Yarı Final’e gelişinde büyük pay sahibi olan genç kaleci, ülkesinin daha sonra oynadığı Hollanda ve Almanya maçlarında kalesinde gördüğü üçer gole engel olamadı. Fernando Muslera bu yaz oynanan Copa America’da gösterdiği müthiş performans ile ülkesi Uruguay’ı yarı finale taşıyan isimlerden biri oldu. Uruguay'ın Arjantin’le oynadığı çeyrek final maçındaki müthiş performansı ve penaltılarda Tevez’in vuruşunu kurtarması, Muslera'nın kariyerindeki doruk noktalarından biri oldu.

Fernando Muslera, geride bıraktığımız 2010-11 sezonunda ise Serie A’da 36 maçta Lazio’nun kalesini korudu. Bu maçlarda kalesinde 39 gol gören başarılı eldiven, 13 maçta kalesinde gole izin vermemişti. Kariyerinde bir İtalya Kupası, bir İtalya Süper Kupası ve bir de Dünya Kupası Dördüncülüğü bulunan 24 yaşındaki Muslera, artık Galatasaray kalesini gollerden korumak için çaba sarf edecek.
 
Hakları orada demek ki?

Ben Cana'ya ne oldu onu merak ediyorum.

Muslera hayırlı olsun ama. 5 sene takımda oynar umarım, oynarsa muhteşem olur.
 
Cana + 6.75 Milyon Euro imiş. Lazio'daki %50'yi Cana'yı vererek, geri kalan %50'yi de 6.75 Milyon Euro vererek, Wanderers Montevideo kulübünden almışız.

Baya tuzlu olmuş.
 
Anladığım kadarıyla şöyle;

Parayı Lazio'ya ödemediğimizden Lazio Cana için bize para ödeyecektir. Bu da 1-2 milyona denk gelebilir. Tahminen de 5-6 arası bir paraya gelmiş olur Muslera.
 
Neyse çok hesap yapmaya gerek yok. Önemli olan 5 yıl takımda yer alıp almayacağı. 1 sene sonra adamı şutlarsak kazık yemiş oluruz, 5 sene oynatırsak süper transfer yapmış oluruz. 5'in 10'un önemi olmaz, yeterki bir kaleci 5 yıl kalemizi korusun.
 
Benim anladığım Musleranın hisselerinin bir kısmı Lazioda bir kısmı ise Uruguay klübündeydi.Laziodaki hisse için Canayı,Uruguay takımındaki hisse içinde 6.7 milyon euroyu verdik.Yani toplam maliyet Cana+6,750 milyon euro
 
Süper transfer hayırlı olsun. En istikrarlı kalması gereken bölgeye son derece başarılı,genç ve potansiyelli bir adam aldık.

İşin ekonomik yönü karışık ama netleşir yarına.
 
İşin ekonomik yani daha sonraki günler netleşir. Eğer Lazio haklarına karşılık Cana'yı verdiysek Cana + 6.750 geldi demektir. Biraz tuzlu ama değer bence Muslera'ya hayırlı olsun , güveniyoruz sana Muslera.
 
Bu transferde isin mali yonunu hiç dusunmek istemiyorum, 5 senelik imza atmis. Arjantin maçinida gordukten sonra guvenim bir kat daha artmisdi zaten Muslera'ya.
 

Üst