Fernando Muslera

ikinci golde hatalıydı bence ama okadar olur her maçda mükemmel performans sergileyecek diye birşey sözkonusu değil geriye kalan dört maçda telafi edeceğini biliyorum
 
İlke geldiğinde söylenenlere bak şimdi gelinen noktaya bak. O alışma sürecini yaşamak zorundaydık ve yaşadık şuan Avrupa'nın en formda kalecisi Muslera. Sene sonu elimizde tutabilirmiyiz şimdiden çalışmaya başlanması lazım bu adamın 10 sene bu kalede kalması lazım.
Birde dip not belirtmeden geçemeyeceğim Muslera'nın parasına laf edenler ve o zihniyetteki küçük olsun benim olsuncu zihniyet ve tayfasının bu külüpten kökünü kazıyan(en azından yönetim kademesinden) kim varsa Allah hepsinden razı olsun Basketbol'da EL gördük, Final gördük, şampiyonluk adayı olduk, Futbolda şampiyon olduk, ŞLye döndük, Voleybolda iddialı takım olduk Avrupa finali gördük.
Ne kadar dua etsek az, Allah razı olsun ama taraftar olarak görevimiz var burda, o kökü kazınanlar şuan tırmalamaya devam ediyor, ordan burdan vurmaya tekrar yönetimi işgal etmeye çalışıyor bizimde takıma daha çok sahip çıkmamız gerek.
 
Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, sarı-kırmızılı takıma transfer olmasının başlarda sorgulandığını, ancak kendisinin kararında yanılmadığımı ve doğru tercih yaptığını gördüğünü söyledi.

Muslera, Galatasaray Kulübü'nün aylık resmi yayın organı Galatasaray Dergisi'nin kasım sayısında yer alan söyleşisinde önemli açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'a transferiyle kariyerinde geri adım attığı yönünde yorumların yapıldığını belirten Muslera, kendisinin ise kararında yanılmadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"İtalya'dan sonra Türkiye'ye gitmemin kariyerim için geri adım olup olmadığı sorgulandı. Ben hiçbir zaman öyle düşünmedim. Galatasaray benim gözümde, sürekli Avrupa'da olan, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılan, kendi liginde her zaman şampiyonluk için mücadele eden bir kulüptü. O yüzden Galatasaray'ın kendi adıma önemli bir adım olacağını bilerek hareket ettim. Buradaki ilk yılımda ilk lig şampiyonluğumu yaşadım, sezonun tamamı çok özeldi, benim hayatımda da çok başka bir yerde duracak. TFF Süper Kupa şampiyonu olduk. Şimdi de Şampiyonlar Ligi'nde oynuyorum. Hiç yanılmadığımı, doğru karar verdiğimi görüyorum."

"Belki de Türk olacağım"

Geçmişte futbolu Uruguay'da bırakmak istediğini açıkladığının hatırlatılması üzerine 26 yaşındaki Muslera, bununla alakalı konuşmak için erken olduğunu kaydederek, şu ifadeleri kullandı:

"O zaman yaptığım röportajda futbolu Uruguay'da bırakmak istediğimi söylemiş olabilirim ama bu, sadece düşünmek ve hayal etmek ile alakalı. Belki 10, 15 sene daha Türkiye'de kalacağım. Belki de Türk olacağım. Bunu kimse bilemez. Küçüklüğümden beri İngiltere'de oynama hayalim vardı. Premier Lig, benim çocukluğumda en önemli ligdi. Tabi şu an İngiltere seviyesine yaklaşan, zaman zaman onu geçen ligler var. Şu an için ise, 'kesinlikle bunu yapacağım' diyemem. Benim hem kariyerim için, hem de insan olarak, en büyük hedefim, büyümek."

"Terim bize baba gibi yaklaşıyor"

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile çalışmayı "Büyük bir ayrıcalık" olarak nitelendiren Muslera, Terim'in inanılmaz karakterli ve futbolu oldukça iyi bilen bir insan olduğunu söyledi.

Deneyimli teknik adamın kendilerine sadece teknik direktör olarak değil, yeri geldiğinde bir baba gibi yaklaştığını vurgulayan Uruguaylı kaleci, "Fatih Terim, bizimle bire bir konuşmayı çok seven, bize her zaman olumlu yaklaşan biri. Türk futbolu için yaptıkları ortada. Onunla çalışmak, benim için büyük bir deneyim" dedi.

Sarı-kırmızılı takımın kaleci antrenörü Taffarel'i izleyerek büyüdüğünü aktaran Muslera, Brezilyalı file bekçisi ile çalışma fırsatı bulduğu için çok şanslı olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Taffarel, kariyerinde hemen hemen tüm kupaları bulunduran nadir kalecilerden biri. Galatasaray, tarihinde birer kez UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupa'yı kazandı. Her iki başarıda da Taffarel'in ismi var. Çok iyi bir kaleciydi, çocukluğumda televizyondan takip ederdim kendisini. Galatasaray'da onunla çalışma fırsatı buldum. En kötü durumda bile geri bakmayan, her zaman geleceği düşünen biri. Çalıştığı kaleciyi de bu şekilde konsantre edebilen bir antrenör. Oyuncusuna duyduğu güveni hissettirebilmesi çok önemli. Aramızdaki ilişki oldukça iyi. Zaten insan olarak apayrı bir karakter. Onunla çalıştığım için çok şanslıyım."

"Taraftarlarımız beni ilk günden itibaren sahiplendi"

"Galatasaray'da forması mağazalarda satılan ilk kaleci oldun. Bunu bekliyor muydun?" şeklindeki bir soru üzerine Muslera, bu durumun kendisini çok mutlu ettiğini bildirerek, şu görüşleri aktardı:

"Bunu ilk olarak bana, kulübümüzün idari menajeri Cenk Ergün söylemişti. Böyle bir şeyin ilk defa yaşandığını aktardı, hatta daha sonra ilk gün önemli bir satışın gerçekleştiği, kısa süre içinde formaların tükendiği haberi de geldi. Bu beni daha da mutlu etmişti. Galatasaray taraftarı beni ilk geldiğim günden itibaren çok sahiplendi. Başlarda goller yememe rağmen desteğini hiç eksik etmedi. Futbolda taraftarların sevgisi çok önemli bir etken. Onların sevgisi, desteği, size verdikleri değer olmasa hiçbir yere gelemezsiniz. Galatasaray taraftarı bunu bana fazlasıyla yaşattı, onlara teşekkür ederim."

"Beni en çok etkileyen tezahürat; üçlü"

Galatasaray taraftarının yaptığı tezahüratlar arasında kendisini en çok etkileyeninin "üçlü" olduğunu açıklayan Muslera, "Maç başında herkesin susup bir anda tek ses olarak bağırmaya başlaması, tüylerimi diken diken ediyor. Büyük gürültü kopuyor, ne söylediklerini tam anlayamıyorum, ama kendimi kesinlikle maçın içinde hissediyorum. Oyuna ekstra motivasyon sağlıyorum. 'Her zaman her yerde en büyük Cim Bom' ve dört tribünün birden katıldığı, 'Sarı-Kırmızı-Şampiyon-Cim Bom' tezahüratlarını anlayabiliyorum" ifadelerini kullandı.

Sarı-kırmızılı taraftarları mutlu edebilmek için ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını kaydeden Uruguaylı file bekçisi, Galatasaray taraftarlarına şu mesajları gönderdi:

"Onlara, hem bana, hem de takıma gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederim. Bizi bu ana dek nasıl destekledilerse, yine aynı şekilde bu desteklerini sürdürmelerini bekliyorum. Futbolda her zaman işler yolunda gitmeyebilir, saha içinde zor anlar yaşayabilirsiniz. Galatasaray taraftarı, bizim bu hatalarımızı sürekli tolere eden ve bizlere her zaman sahip çıkan bir taraftar grubu. Onların yanımızda olmalarına ihtiyacımız var, onlarla birlikte daha da güçleniyoruz. Biz onları mutlu etmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız."

Son olarak, Türkiye'deki kültüre alıştığını belirten Muslera, Türkçe'nin çok zor bir dil olduğunu ve asla öğrenemeyeceğini düşündüğünü kaydetti.
 
Domercant'tan sonra Muslera.

Artık birşey demiyorum, diyemiyorum. Bu bir oyun olsa ve ben bu oyunun içinde olsam, s...rim böyle oyunu ben gidiyorum derim..
 
Bir kaleci yetenekli olabilir ; Gianluigi Buffon
Bir kaleci yakışıklı olabilir ; Iker Casillas
Bir kaleci karizma olabilir ; Petr Čech
Bir kaleci başarılı olabilir ; David de Gea
Bir kaleci efsane olabilir ; Oliver Kahn
Bir kaleci vefalı olabilir ; Edwin van der Sar

Ama bunların hepsi sadece 1 kalecide olabilir. "FERNANDO MUSLERA"
 
Taffarel kalemizde efsanemizdi. Sonuçta UEFA Kupas'nı onunla kazanmıştık.

Mondragon da bizden biriydi. Bizimle ağladı, bizimle güldü. Burada memur olup parasını kazanmaktan çok bizim huzurumuzu, mutluluğumuzu düşündü.

Ve Fernando Muslera; sen müthiş bir yeteneksin. Kariyerin boyunca bizimle kal demek temennidir elbet ama seni unutmayacağız. Manisa'da attığın gol onurumuz, Erciyes maçındaki asistin direnişimizdir.. Tertemiz kalbinin sarı-kırmızı atması ne güzel.
 
Fernando Muslera iyi kaleci olduğu kadar "karakterli" bir insan olduğunu gösterdi.. Bazı "karaktersiz" kalecileri gördükçe sana sahip olduğumuz için kendimizi çok şanslı hissediyoruz..

Hem iyi hem karakterli; FERNANDO MUSLERA!
 
Değil Türkiye'de dengi ona yaklaşan bir kaleci bile yok bunu bugün bir kez daha gösterdi. Top class 2 oyuncu var takımda biri Sneijder diğeri Muslera .Allah başımızdan eksik etmesin ikisini de .
Karakterine hiç girmiyorum Muslera'nın . O konuda da Tolga dışında hiçbir oyuncu yakınına erişemez Türkiye'de
 
bazı yabancı ve yerli isimler musleraya baksında nasıl profesyonel anlayışla işini yapıyormuş öğrensinler artık, özellikle sneijder...
 
Muslera iyi kaleciliğinden çok nasıl karakterde olduğunu bir kez daha herkese gösterdi. Helal olsun. Çok şükür bizim takımımızda.
 

Üst