Felipe Melo de Carvalho

Eee bütün yaz dediğim gibi tam anlamıyla idman yapmayıp yataktan düşmüş gibi son günlerde gelirse böyle formsuz ve en ihtiyaç duyulan zamanda sırıtır sahanın içinde maçın 75-80. dakikasıydı sanırım rakip ceza sahasında pres yaparken topu kaptı ve önü açıktı kaleciyle karşı karşıya kalacaktı ki güçsüzlükten gidemedi rakip arkadan gelip topu aldı . . .

Şimdi sezon başı idmanları yapmış olsaydı takımla birlikte, dün akşam o pozisyon ya gol olurdu ya da rakip kırmızı kart görüp 10 kişi kalırdı !..
 
Önünde ki adamı yakalamak için çaba sarf etmiyor önündeki topa koşmuyor kondisyon eksiği bariz kaç maçtır bunu kapatana kadar yekta oynamalı bence
 
Dünkü maçta özellikle isabetli pasları ile oyunun sıkıştığı anlarda açmaya çalıştı.
Kondisyonu yetersiz olsa da muazzam bir saha görüşü var, yeteneği de cabası.
Dünkü maç özelinde konuşursak iyiye gidiş var.
 
Takımdaki yabancılar içinde en sevdiğim oyuncudur kendisi. Gelmesi için etmediğim dua kalmamıştı. Ama enayi de değiliz tabiki, kendisinin tatilini uzatmak istediğini az çok herkes anlıyordu zaten. Şimdi de paşamızın eksiklerinden dolayı sadece kendisi değil Selçuk'un da performansı düşüyor.. İnsanın içi burkuluyor bu yüzden, ne zaman eski formuna kavuşacak Allah bilir ama ben de Anıl gibi ilk devre kendisinden beklenilenleri göremeyeceğiz diye düşünüyorum. Bu da özellikle büyük maçlarda sürekli olarak eksi yazılacak hanemize..
 
Geçen seneden pasajlar sundu. Sert defansı rakibi caydırdı. Verdiği paslarla oyunu açtı.
Gol öncesi kornere neden olan kafa vuruşu çok güzeldi.
Yekta'nın nefesini ensesinde hissedince kendine gelmiş.
Bravo...
 
İşte istediğimiz ve beklediğimiz Melo bu. Geçen seneyi hatırlattı. Böyle oynayacağı bir iki maç ile geçen sene ki oyununa geri dönecektir inşaAllah. Tebrikler Melo...
 
Melo ile İlgili Güzel Bir Yazı...
GÜNAH KEÇİSİ; FELİPE MELO!

27 Ocak 2013 Galatasaray Beşiktaş maçının 61. dakikasında, rakiplerin yüzünün içine kadar girdiği pozisyonda 'tükürdüğü' iddia edilerek linç edilemeye başlandı.

Sezon başından beri, ne olursa olsun bazı kesim tarafından Melo günah keçisi ilan ediliyor.
İlk olarak Melo tükürdü deniliyor ve ağır çekimde %1.000 olarak tükürmediği belli oluyor.
Kural, "kariyerinde ilk kez kırmızı kart gören" oyuncu için de Felipe Melo için de aynı şekilde uygulanmalı. Tükürük yoksa, ceza olmamalı.
Olmayan tükürükten dolayı yüzünü silen Oğuzhan artistine en büyük ceza verilsin!

Galatasaray taraftarı; Melo'yu yedirmeyin.
Felipe Melo kendini tutmaya çalışıyor, kendini kontrol etmeye çalışıyor.
Değişmeye çalışıyor.
Ancak en iyisi olduğu ilk yarının ardından Beşiktaşlı futbolcular Melo'nun üzerine oynuyor.
Melo'da aynı maçta Johan Elmander,Sabri ve Selçuk İnan gibi maçın gerginliği ile söz diyaloglarına giriyor ve o bunu inkar etmiyor.
Ancak Oğuzhan Özyakup adında Müjde Ar'ı aratmayan güya futbolcu arkadaşımız devreye giriyor ve kırmızı kart.

Fenerbahçe lobisi bu kartın ardından durur mu? Meireles'i aklamak için yapmadıkları kalmayan adamlar, laf geçirmek için demedikleri kalmıyor.
Melo'yu neden sevmediğini bir türlü anlayamadığım bazı Galatasaray taraftarları (!) bunu fırsat biliyor.
İşte bunu yaparak Fenerbahçe lobisine izin vermeyin.
Kırmızı kart görecek hiç bir harekette bulunmayan Melo'yu bitirme kampanyasına katılmayın.
Melo'yu boşverin takımımızın hakkı yendiği için bile bu oyunlara ayak uydurmayın.
Bir hata yaparsa ilk eleştiren biz olalım ama asla günah keçisi ilan etmeyelim asla!

Tuna Yüksel..
http://twitter.com/tunayuksell
 
niye haksız yere kırmızı gördü diyemi..

Her kritik maçta bu tartışmaların içinde bunu geçtim kendi takım arkadaşını odaya kitleyip döven bir adam.Hadi bunları geçtim transfer sezonunda binbir zorluk çıkartıp 3-5'in hesabını yaptı aylarca.Kısacası açık ve net spor ahlakı olmayan bir arkadaşımız.Hırslı adamı severim baştacı yaparım fakat artniyetli adamı sevmemi beklemeyin.
 
Hay ben yazın ''meloyu da alın yoksa sizi affetmeyiz'' diyen ağzımı.. . Bu adama ne olmuş böyle, keşke Gargano transferi yapılsaydı orta sahaya melo yerine. Ayrıca Fatih hoca artık Yekta'yı oynatsın adam daha ne yapsın, şans bulduğu her maç döktürdü. Birkaç asisti de var. Melo haketmiyor formayı, bunu kırmızı kart için söylemiyorum, bu sezon hiç haketmedi Melo !
 
Her kritik maçta bu tartışmaların içinde bunu geçtim kendi takım arkadaşını odaya kitleyip döven bir adam.Hadi bunları geçtim transfer sezonunda binbir zorluk çıkartıp 3-5'in hesabını yaptı aylarca.Kısacası açık ve net spor ahlakı olmayan bir arkadaşımız.Hırslı adamı severim baştacı yaparım fakat artniyetli adamı sevmemi beklemeyin.

imzamı atarım kardeş hatta ben biraz daha ileri gidiyorum benim için arma melodanda drogbadanda messidende önce gelir benim sevdalısı olduğum armayı taşıyamayan yada layıkıyla terletmeyen oyuncu kim olursa olsun yol vereceksin. yarın valizini toparlasın mümkünse bu sene aldığı paranın 1 kuruşunu bile haketmediğini düşünüyorum maalesef:(
 
Malesef taraftar olarak hata tamamen bizde. Bunun nedeni ise, ligimize gelen yabancılardan bizler gibi olmasını beklememiz... Eğer sen bunu beklersen adam da yapar. Tribüne de oynar, Dansta eder, onu da yapar bunu da yapar. Bunları gören bizler ise oley oley oley deriz...

Şimdi Melo tükürdü mü?

Tükürmüş veya tükürmemiş önemli değil. Yapmayacak arkadaş. Yok Oğuz kışkırtmış, yok Necip kışkırtmış. İyi o zaman messi her maç pepeye, ramosa, marceloya tükürsün... Böyle bir şey var mı? Her ne olursa olsun yapmayacaksın. Tükürmedim diyorsun. Ağa, kitapta tükürmeye teşebbüs etsen de suç yazıyor...Ağzından tükürük çıkıp çıkmamasına bakmıyor. Kaldı ki senin en büyük rakibin böyle bir olay yaşamış. Bunu bile bile sende aynı şeyi yapıyorsun... Neyse olanla ölene çare yok. Yapılması gerekeni hoca yapacaktır zaten.
 
Tükürmesi bir kenara, Melo'dan eser yok. Takıma katkısı çok az. Sene sonunda kiralık süresi bitiyor, sanırım yönetim orta sahaya transfer yapacak.
 
Taraftardaki beklenti nedir onu bir anlamak lazım önce.Bence Manchester maçından beri geçen seneki gibi mücadele ediyor.Her yere ayağını sokuyor,takımı hücuma kaldırıyor.Bu adamın illa topu kaptıktan sonra hareket yapması mı lazım ''iyi oynadı'' gözükmesi için? Veya 10 gol atması mı lazım? Galatasaray taraftarı ne istediğini bilmiyor bence.Hamit Altıntop'tan ne istediğini bilmediği gibi...
 
Abilerim. Melo'yu Harcamayalım. Melo harcanacak oyuncu değil. Arma için teriyle,canıyla savaşan bir oyuncuyu harcamak biz Arma Sevdalılarına yakışmaz. Melo böyle pozisyonlara girmek istemiyor,ama onu tanıyan hocalar oyuncularına onun üstüne gitmesi için telkinde bulunması sonucu,çok fazla tahrik ediliyor. Yedirtmeyelim,Harcatmayalım Melo'yu !!!
 
Melo kendi kredisini gereksiz yere tüketiyor.Eğer karşımızda beceriksiz Beşiktaş yerine maçı çevirebilecek bir takım olsaydı veya en basitinden yarın öbürgün Schalke maçında benzer bir hareketi tekrarlarsa Melo'yu savunanları o zaman görmek isterim.Ben Melo'ya artık güvenmiyorum.Muhtemelen Fatih Terim de artık gelecek sene planlarını Melo'suz yapıyodur ki olması gereken de bu zaten.
 

Üst