Carlos Arroyo

Sanki ligde önümüzde CSKA Madrid Barca falan var da Arroyo gelse bile hedefimiz kalmadı diyenler oluyor şaka gibi. Arroyo gelince 8 as oyuncumuzun bulundugu rotasyonumuza geri kavuşuyoruz ki bu da iddialı olmamız için yeterli. Zaten Arroyo varken de sezon boyunca 8 kişilik rotasyonlarla oynadık , ama bu rotasyonda Arroyo'suz şansın olmaz. Altı üstü Fener ile kapışırız taraftarsız Efes'e karşı Arroyo'lu takımımı seride favori görürüm çünkü Efes'i saha avantajı yok gibi bişey.
 
Şampiyonluktan başka hedefimiz olabilir mi?

Final kazanabilme ihtimalimiz nedir bu kadro ile?

Galatasaray taraftarı büyük düşünmeli. Finalleri kazanamayabiliriz ki son derece normal bir durum ama yapacağımız bir final Galatasaray takımının önümüzdeki sezonda Euroleague'de oynayacağının garantisini veriyor bizlere. Takım kazanmak istediği maçları kazanıyor zaten. Hakemler yamukluk yapmasın biz Ergin Ataman ve aslanlarına güveniyoruz. Arroyo dönmeli , dönerse de en büyük aday oluruz. NET.
 
Şampiyonluktan başka hedefimiz olabilir mi?

Final kazanabilme ihtimalimiz nedir bu kadro ile?


ERgin Ataman veya Obradovic farketmez ciddi hocalar final serilerini zaten 8-9 kişilik rotasyon ile oynar. Ender Sinan Carter Pocius Micov Zoran Young Kerem rotasyonuna bu yüzden Carlos eklenirse dert kalmaz. Bİr Efes'e karşı zorlanırız. Combo sıkıntımız vardı Sinan o anlamda aşama kaydetti içeri girişleri vs gerçekten sınıf atladı resmen.

Geçen seneki final serisi kadroya bakalım. bu deplasmanda başabaş gittiğimiz maçın istatistikleri
Fenerbahçe Ülker - Galatasaray Liv Hospital (05.06.2014) Basketbol Maç Detayı - Türkiye Beko Basketbol Ligi Final 2013/2014 @ Mackolik.com

başabaş maçtı bu yüzden bunu örnek verdim. toplamda 10 oyuncu süre almış ama aslında oynayan 6 kişi hadi Ender'i de say 7 kişiyle oynamışız.

Seyircisiz oynanan rahat kazandığımız son maç istatistikleri ise

Galatasaray Liv Hospital - Fenerbahçe Ülker (16.06.2014) Basketbol Maç Detayı - Türkiye Beko Basketbol Ligi Final 2013/2014 @ Mackolik.com

10 kişi oynamış ama son 2si tuz almaya girmiş oyuna. yani 8 kişile oynamışız.




Abi yani bunları neden anlattım. Enseyi karartmanın manası yok. HOca şu an mağdur edebiyatı yapıyor bu sayede taraftarda bir etki yaratmak ve salonlara insanları çekmek için. Böylece o camia sinerjisi yaratılabilirdi. Ama bizm miskin taraftar twitter facebook ortamında destan yazsın. Şu forumda bile hala hayatı boyunca GS maçına gitmemiş adamlar var. (GS şehrine gelmemiş de gidememişleri saymıyorum)


GS'lının enseyi karartmaması lazım. Geçen sene ligi 4. bitirdik final oynadık. Ve eminim tek maçların en büyük coachlarından Ergin Ataman o maçı da kazanırdı. Yani Şampiyonluk heefimiz hala geçerli. Sadece Efes'e çözüm üretmemiz sıkıntılı. FB'nin yeteneksiz pota altları sayesinde bize karşı oynatacağı 5 oyuncu belli Zizis Bjelica Vesely Goudelock Bogdanovic 6. adam Zoriç mi olur Hİckman mı? Bu pota altına bakınca Zoriç olmak zorunda ama o zaman da FB'nin önde topa basan adamı kalmıyor. Final serisinde topa bassın diye Berk Uğurlu'yu oynatamayacağına göre avantajlı oluyoruz (Ahh bir combomuz veya nokta şutörümüz olaydı). Efes için aynı değilim. Geniş rotasyon ve iyi pota altları var bizi zorlarlar. Onların sıkıntısı da takım abskıyı kaldıramayabilir final serisinde içeridedışarıda sağlam GS'lı olur.


Neyse çok uzattım. Abi anlatmak istediğim Arroyo geldiği an GS şampiyonluk için avantajlı hale gelecektir. Şampiyonluk hedefliysek gelmesi için baskıyı yapmalıyız. Hele de ligi 3. bitirir Efes 1. olursa tadından yenmez:))
 
Arroyo-Ender-Göktürk
Carter-Sinan
Micov-Pocius
Erceg-Kerem-Ege
Young

Şu kadro şampiyonluğa oynar mı, kesinlikle evet. Abdi İpekçi'den çıkmak kolay değil, Maccabi bile hakemlerin yardımları olmasa havayı alacaktı. Abdi İpekçi'de bilenmiş taraftar bizim bir kişi fazla mücadele etmemiz demek. FB Ülker maçı son örnek. O rotasyona Pocius, Ender ve Arroyo'nun eklendiğini düşünün.

Bence geri getirilmeli Carlos, çok artar şansımız.
 
Yarsuvat efendi neyin kafasındasın sen?!!!

Çıkmış tv ye basketbolu küçümser havada, para getirmeyen şubenin işi yok tavrında!

Takım Türk oyunculardan kurulmalıymış!!

Galatasaray'a bir zamanlar bunun gibi böyle geniş biri gelmiş, kadın basketbol takımımızı küme düşürmüştü ve fb nin uzun yıllara dayalı şampiyonluk hikayesi başlamıştı.
 
Galatasaray Liv Hospital'dan ayrılan Carlos Arroyo, Porto Riko takımlarından Cangreros Senturce ile anlaşmaya yakın. Arroyo'nun Galatasaray ile yeniden anlaşabileceği iddia ediliyordu. (Sportando)
 
Arroyo'ya gereginden fazla deger verildi. Parasini ilk alanlarin basinda geliyordu bu odeme zorluklarinda. Bunlari bildigi halde keske transfer hakkimiz varken takimdan ayrilsaydi.. En azindan transfer yapma sansini yaratirdi. Soylenecek cok sey var ama yasatmis oldugu zaferler ve genel dusununce en guzeli Arroyo konusu kapatip unutmak.
 
Tartışılması da sorulması kadar abesle iştigal bir soru. Arroyo'nun tüm sorunları çözülmeli ve mutlaka geri döndürülmelidir. Aksi takdirde bu kadroyla playoffa belki gireriz ama maalesef ilk 4'e kalamadan eleniriz. Ama Arroyo dönerse şampiyon olabiliriz. Dönmesin diyen arkadaşlar, bu takımın her maçta FB maçındaki oyunu ortaya koyabileceğini ummuyorlar herhalde. Derbi maç atmosferi ve havası farklı olur. Önümüzdeki maçlar bu şekilde geçmez. Bu arada bu laflardan sadece Arroyo'nun parası ödensin anlamını çıkarmadınız herhalde. Elbette ki Arroyo ile beraber tüm oyuncuların sorunları çözülmeli, paraları ödenmelidir. Gerisini Ergin hoca halleder zaten...

demiştim tam da Fenerbahçe maçından sonra. Yazık, bu takım sadece Arroyo'yu elinde tutabilseydi veya geri döndürebilseydi yine şampiyonluğun en büyük adayıydı bence. Yazıklar olsun o güzel takımı bu hallere getirenlere !!!
 

Üst