Sinan Güler

Karismak gibi algilamayin ama bu forumda Galatasaray icin kafa yoran, yazi yazan arkadaslar, su herif için harcadığınız zamana değmez gercekten. Açıklaması bile ne kadar kof, yalan bi herif olduğunun kanıtı. Delikanlı gibi para onemli demiyor, sanki lebron ya kariyeri için gitmiş, şampiyonluk için gitmiş.

Kapansın bu başlık lütfen. Gercekten bu forumda bu herifin su anda baslıgının olması Galatasaray'a hakaret.




Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 
Bundan yalnızca 1 ay önce kendisinin karakterini öven bir entry girmiştim. Resmi açıklama gelinceye kadar inanmak istemedim, ama gerçekten de Galatasaray kaptanı olarak malum takıma gitti.
Yanılmışım, tanıyamamışım, fazla önem atfetmişim. Haketmiyormuş.

Kendisi bu saatten sonra 3 sene boyunca tepe tepe Euroleague oynasın, Final Four oynasın, hatta kupayı alsın, CV'sini geliştirsin, sonuna kadar yolu var.

Bu şanlı armanın basketbol alanındaki en önemli sembollerinden biri olma şansını, bu nadide kulübün gerçek bir üyesi olmayı yukarıda yazdığım şekilde CV'sini geliştirmek için feda etti.

İnsanlar yıllar sonra o son turnikeyi izlediğinde, o kupayı kaldırdığı resme baktığında hep bir burukluk, kırgınlık hatta kızgınlık hissedecek. Değer miydi buna neden olmaya, değer miydi o unutulmaz resmi soldurmaya...

Yazıklar olsun...
 
Tepki bekliyormuş ama beklediğinden inanılmaz fazla tepki olmuş ve ciddi anlamda rahatsız etmiş kendisini. Tabi bu saatten sonra bir şey değişmeyecek ama hata yaptığının farkına varmış iş işten geçince.

Gerekli mi bilmiyorum ama biraz kafa yoralım. Aldığı maaş, bizim beklentimiz, onun verdiği performans, verilen sorumluluktan veya tutmalıyız tutmamalıyızdan bağımsız bir gerçek var; 100 yıllık ezeli bir rekabet söz konusu. Sen de bir tarafta kaptanlık yapıyorsun ve bunu yaparken "tuttuğum takım" edebiyatını yapmaktan da geri kalmıyorsun. Bu süreçte kupamız gasp ediliyor, türlü haksızlıklara uğruyoruz vs herkesin bildiği malum şeyler. Karşılıklı nefret ve hakaretler baki zaten. Ama sen bir kaptan olarak sessiz kalıyorsun tüm bunlara karşı. Neyse. Daha sonra, kaptanlığını yaptığın takımın kazandığı en büyük kupa senin ellerinde kalkmış. Bunun üzerinden sadece 1 sezon geçtikten sonra da suyun diğer tarafına geçiyorsun, nedeni ne olursa olsun. Tüm bunların üzerine nasıl bir reaksiyon bekliyordu merak ettim gerçekten :)
 
Tüm gün içimde biriktirdim, şimdi yazayım.

Efes'te EL maçlarının havlu sallayanı ve takımın "çemberdöveni"yken Galatasaray kendisine ciddi bir para ödedi, renklerine bağladı. İlk günden itibaren Ergin Ataman'ın ve taraftarın Sinan'a karşı kredisi hep fazla oldu, oyun içinde sorumluluk almasına izin verildi, kaptanlığa yükseldi. İnişli çıkışlı bir sezon geçirmişken dahi opsiyonu aynen kullanıldı. Yani son sezonunda da tam 900 bin euroya oynadı. Özetle toplamda 4 sezonda 3,6 milyon euro kazandı bizden.

Sinan Güler, Galatasaray sayesinde Sinan Güler oldu. Bizde oyun içerisinde kendisine verilen baş rolü ve özgürlük ortamını hiçbir takımda bulamazdı ve bulamayacak da. Bu yaz da yönetim bütçenin neredeyse 5'te 1'ini teklif etmişken yüzüstü bırakıp çekti gitti. Karakterinin ne olduğunu görmüş olduk, herkese "şirin" gözükmeye çalıştığını zaman zaman anlayabiliyorduk da bu kadarı hakikatten pes dedirtti. Galatasaray'a gelirken "Galatasaraylı olduğunu" söylemişti, eleştirilerin yoğun olduğu zamanda da yine "Galatasaraylılığa" sığınmıştı. Çok uyanıkmış.

Yüzbinlerce Galatasaraylı tarafından nefret ve öfkeyle anılacaksın. Galatasaray'a ihanet ettin, çarpık karakterine yuh olsun.
 
Yaziklar olsun sana. Kaptan dedik, her macina geldik. Şu cefakar Galatasaray taraftarina yaptigina bak...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
33 yaşında mı aklına geldi kariyeri bıraksın bu işleri.Diyelimki bunu yedik kariyerini git Efeste yap.Kariyerden kastın karşıya geçmekse her türlü tepkiyi hakediyor ve göze alıyorsun demekir.
A lisansına sahip olamadığımız sürece euroleaguede sürekli oynayamayacağımızı kendisi de çok iyi biliyor daha iyi bi bahane beklerdim.Açık açık para için gittiğini söyleyebilmesi gibi mesela.
Bu kulüp ne çekiyosa ben şöyle Galatasaraylıyım böyle Galatasaraylıyım diyenlerden çekiyo.Lütfen artık kimseye hakettiğinden fazla değer vermeyelim.
Yazıklar olsun sana Sinan.Sen de paranın emrettiği kişiliklerdensin artık.
 
Kimse kusura bakmasın kariyerinin sonlarına gelmiş bir oyuncu, takımın kaptanı az bir para farkı için Fenerbahçe'ye gidiyorsa ben ona tepki de veririm, küfür de ederim. Sinan bize gelmeden önce sadece yerli rotasyonu bir nebze olsun güçlendirsin diye kadroda tutulan bir oyuncuydu. Şu an yaptığı hiçbir işi yapamıyordu ta ki bize gelene kadar. Galatasaray, Sinan'ın basketbol kariyerini uzatmıştır. Şu an Sinan Güler, Sinan Güler ise bunun en büyük sebebi Galatasaray'dır. Zaten şurada en fazla oynayacağı 1 veya 2 sene. Değer miydi seni sevip sayan bu kadar insandan bela ve küfür işitmeye? Yıllarca sana istenen paralar hep verilmiş. Orhun Ene gibi biri bile şube ne hallerdeyken bile her seferinde bu kulüpte fedakarlık yapıp kalmıştır. O dönemler gitse bir Allah kulu sesini çıkaramazdı.

Bizden giden yerli oyuncuların çoğu hep kariyerlerinde düşüşler yaşadı. Furkan, İlkan, Cenk, Ender, Ermal... Sen de o Fenerbahçe benchinde çürüyüp gideceksin. Son İpekçi'de ki fenerbahçe maçında olaylar esnasında bize dönüp biz onlar gibi değiliz, yapmayın arkadaşlar değmez falan deyip Galatasaraylılık dersi vermeye çalışıyordun. Teşekkür falan da etme, Galatasaray'ı ağzına da alma bir daha. Her gördüğün Galatasaraylıdan tepki ve küfür yedikten sonra çıkıp ben emek verdim, Eurocup falan demeye de hakkın yok. Yolun açık da olmasın.
 
2016 yılının başlarında Sinan'ı oynadığı rezalet basketbol ve yapmadığı savunma yüzünden burada eleştirdikten sonra vatandaşın biri çıkıp "Sinan çok karakterli bir oyuncudur, sen kim oluyorsun da bu takımın kaptanını eleştiriyorsun haddini bil" yazmıştı. Çok merak ediyorum o arkadaş hala buralarda mı?

Veya burda küçük bir azınlık olarak sadece oynadığı basketbol yüzünden kendisini eleştirirken, o çok karakterli bir oyuncu, varını yoğunu ortaya koyuyor, kötü oyunu hep koçun suçu diye kendisini cansiperane savunan arkadaşlar ne düşünüyorlar?

Gitmesine çok sevindim, nerdeyse 750.000 Euro veriyormuşuz kendisine, felaketin kıyısından dönmüşüz. Düzgün bir transfer politikasıyla ona vereceğimiz paranın yarısına çok daha faydalı oyuncular bulunabilir. Keza burada bu işin ehli arkadaşlar birçok oyuncu önerisi yapıyorlar.

Yolu açık olsun, insanlara da ders olsun. Bir sporcu (hangi branşta olursa olsun) sahada ortaya koyduğu oyuna göre eleştirilmeli veya savunulmalı. Kendisinin karakter olarak melek veya şeytan olması onu eleştirmek veya savunmak için ölçüt olmamalı. Sadece kişisel sevgi/sempati için kıstas olmalı.
 
Yolu açık olsun. Daha fazla tartışmaya gerek yok artık. Bizim için o paraları Sinan'a vermek gereksizdi. Otuz küsür dakika oynatıyoruz adamı mecburen ve Sinan'da artık bunu kaldıramıyor. Fener'de daha az süre bulacağı için verimi daha fazla olabilir o açıdan Fener için mantıklı bir transfer diyebilirim. Aslında kaybeden yok burada. Biz o paralara daha iyisini bulabiliriz, Sinan ve Fener'de kendi açılarından mantıklı hamleler yaptı. Şuna eminim eğer Sinan bizde kalsaydık gelecek sezon küfür ede ede adamı gönderirdik kulüpten, çünkü yine bütün maç oynamak zorunda kalacaktı ve yanındaki adamların kalitesi bütçeden dolayı düşeceği için daha çok sorumluluk almaya çalışacaktı ve daha çok batıracaktı. İki taraf için de bu en hayırlısı oldu.
 
Hem Galatasaray hem Fener için hayırlı oldu bence. Fener'de dağıtacak para var bizde yok. Sinan için de hayırlı oldu öyle el üstünden abuk subuk üçlükler deneyip kendini rezil edemez Obra varken. Antremanlarda ve ligde iyi katkı verir. Bize çalışacak oyuncu lazım o paraya 2 tanesi bulunur. Kararından dolayı ve bugüne kadar Galatasaray'a katkılarından dolayı Sinan'a teşekkür ederim. Kariyer bitince zaten LigTv sunuculuğu filan herşey olur adam akıllı adam. 4-5 sene öncesinden çiziyor planlarını.
 
Sinan'ın gitmesinden ziyade basketbol şubesinin düştüğü konum rahatsız edici. Taraftardan başka kimsenin düşünmediği bir branş haline geldik maalesef. Tabi Avrupa'da başarı gelince camianın birden inanılmaz ilgisini çekmesini de unutmadan söylemek isterim. Hatta o kadar ilgisini çekiyordu ki başarıda emeği olmayanlar bile kendilerini zafer karesinin içine bir şekilde dahil ediyordu.

Konu dışına çok fazla çıkmak istemem fakat Sinan biraz tabiri caizse 'koyunun olmadığı yerde' misali overrated bir isimdi benim için, burada aldığı sorumlulukla en iyi! yerli statüsüne evrildi yerli basketbolcu yokluğunda. Sorumluluğunu yerine getirince büyük cümleler kurarken başarısız olunca ben şöyle Galatasaraylıyım ben böyle Galatasaraylıyım diyerek tepkileri azaltmasını çok profesyonelce! yönetti. Aslında hepimiz fark etmeliydik çünkü bunun bir örneğini çok değil 2 sene önce Kerem Gönlüm'de yaşadık. Kendisi de Euroleague oynamak istediğini belirterek ayrıldı daha sonra İpekçi'de 30'luk olup Eurocup'a veda eden bir takıma transfer oldu.

Sinan çok büyük bir işe imza attı. Euroleague oynayan, hakkını vermem gerekirse iyi bir organizasyon, avrupa basketbolunu elinde bulunduran bir koç, high profil genel menajer, ciddi sponsoru olan ve haklarını koruyan bir yönetim, çok milyon dolar ve benchte güzel bir yer... Karakterini göz önüne alırsak her tarafından profesyonel bir imza. Neden bilmiyorum her hareketinde sanki planlı programlı adım atan bir oyuncu gibi gelirdi bana, Zisis'e gidip geçmiş olsun demesi çok güzeldi ancak o hareketin bile bir amacı olduğunu insan ister istemez düşünmeden edemiyor, çünkü nedense Göksenin'e küfürler edilince aynı hassasiyeti göstermemişti.

Son olarak Sinan'ın arkasından çok üzülmeye gerek olmadığını hiç bir açıdan büyük bir karakter kaybetmediğimizi düşünüyorum. Eminim benimle aynı fikri paylaşmayan arkadaşlar olacaktır ancak benim için önemli olan zor zamanda gemiyi terk etmek değil aksine sahip çıkmaktır. Mali açıdan çok değinemedim ancak ciddi bir rahatlama olacak bütçede, umarım doğru hamleler yapar zaafları az olan bir kadro kurabiliriz.

Üslubumu bozmak istemezdim ancak bunu söylemek zorundayım; eşkalsiz Melih'in yanında benchte oturmak nereden baksan çok profesyonel bir mideye sahip olmayı gerektirir, kim bilir belki Sinan'da oturarak Euroleague kupası kaldırmayı hayal ediyordur.
 
Bundan yalnızca 1 ay önce kendisinin karakterini öven bir entry girmiştim. Resmi açıklama gelinceye kadar inanmak istemedim, ama gerçekten de Galatasaray kaptanı olarak malum takıma gitti.
Yanılmışım, tanıyamamışım, fazla önem atfetmişim. Haketmiyormuş.

Kendisi bu saatten sonra 3 sene boyunca tepe tepe Euroleague oynasın, Final Four oynasın, hatta kupayı alsın, CV'sini geliştirsin, sonuna kadar yolu var.

Bu şanlı armanın basketbol alanındaki en önemli sembollerinden biri olma şansını, bu nadide kulübün gerçek bir üyesi olmayı yukarıda yazdığım şekilde CV'sini geliştirmek için feda etti.

İnsanlar yıllar sonra o son turnikeyi izlediğinde, o kupayı kaldırdığı resme baktığında hep bir burukluk, kırgınlık hatta kızgınlık hissedecek. Değer miydi buna neden olmaya, değer miydi o unutulmaz resmi soldurmaya...

Yazıklar olsun...

+1
 
4 milyon dolar bütçesi olan bir takımın 750 - 850 civarı bir parayı çok daha kaliteli bir isim için harcayabilir bence.Sinan iyi ki 700-750 civarı olan teklifi kabul etmemiş.Bu konunun daha fazla konuşulmaması taraftarıyım.
 
Dün üzüldüm açıkçası ama biz Galatasaray'ız, cehenneme kadar yolu var. Yalnız futbolda da görmeye başladım o eski Metin Oktay, Lefter gibi takımları için sembol olarak sahiplenen oyuncular kalmadı. Artık herkes profesyonel! Arma ve renk aşkını yalnızca biz taraftarlar yaşıyoruz. Endüstriyel futbol derken spor tamamen buna evrildi.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yillarca istikrarli bir sekilde kufur edilmedik hic kimsen kalmayacak ve sen o takima imza atacaksin ve birileri de buna profesyonellik diyecek. insan annesinden, kiz kardesinden utanir!!!
 
Ah be Sinan bunun icin mi gittin sen. Toplamda 5 dakika oyna. Sonrasinda havlu salla, Obradovic'den azar isit. Dokuluyorsun resmen. Efsane olacakken yaptigin is degildi. Seni o formayla gormeye hala alisamadim.
 
gittiğine değdimi sinan efendi. Adam dakika bile vermiyo sana hemde dixon yokken. burda kalıp efsane olmak varken orda havlu sallamak umarım hata yaptığını göstermiştir sana ama iş işten geçti. bu taraftarın ahını aldın ne diyelim kariyerini kendi elinle bitirdin...
 
GS'de ortalama 35 dk oynayarak kazanacağı parayı FB'de oynamadan kazanıyor. 33 yaşında birine bundan büyük bir piyango vuramazdı. Resmen sıcak fırsat...
 
Son düzenleme:

Üst