Engin Baytar

Fenerbahçe'nin attığı ikinci golden sonra hakem Cüneyt Çakır'a büyük tepki gösteren ve gördüğü kırmızı karttan sonra Çakır'a fiziksel müdahalede bulunan Engin Baytar'a büyük bir ceza bekliyor.
Türkiye Futbol Federasyonu'nun Disiplin Talimatnamesi'nin 45. maddesinin 1. bendine göre müsabaka görevlilerine saldırıda bulunan futbolculara beş ile on müsabakadan men cezası verilmesi öngörülüyor.

Bazı üyeler Hagi ! ile aynı kefeye koymuş bazılarıda çoşup bütün Galatasaray taraftarlarının Engin'i kucaklayıp aferin be koçum modunda o hareketini destelediğini söylemiş yok böyle birşey arkadaşlar forumlarda ortak tavır Engin bu formaya yakışmayacak işler yapıyor...


Engin'in atılması sonrası oyundan alınan Elmander, hocası Terim'e "Bu adam kafayı yemiş" diye şikayet etti

F.Bahçe maçının 67. dakikasında hakem Cüney Çakır'ın üzerine yürüyüp, kırmızı kartla oyun dışı kalan Engin Baytar'ın bu hareketi, Cimbom'un İsveçli yıldızı Jonah Elmander'i çileden çıkardı. Viking, Engin'in oyundan atılması sonrası Fatih Terim'in kendisini oyundan alıp yerine Amrabat'ı sahaya sürmesi sonrası hocasına "Bu adam kafayı yemiş. Böyle bir şey yapılır mı? Hiç düşünmeden hareket ediyor" diye şikayet etti.
 
Sanmıyorum ki, birinin de çıkıp topu bilerek öyle kontrol ettiğini söylediğini zaten. Yani, o eline çarpan top oyuncuya avantaj sağladı mı? Fazlasıyla sağladı. İtirazların,tartışmaların sebebi de bu...

Engin konusunda, bu kendini sürekli yere atmaları ve hakemle it dalaşına girmelerine bir çözüm bulunması gerek.

koşarken hem de ellerini açmamana rağmen ayağındaki top bir şekilde eline çarpıyor ve önünde kalmaya devam ediyor bu elle oynamamı. burada da baroni zaten topa sahip olma avantajı elinde. topa vuruyor ve eline çarpıyor evet avantaj var ama kasıt yok. Daha sezonun ilk maçından Engin'in siniride anlamsız Cüneyt Çakır'ı eleştirmekte. ki burada kararı doğru.
 
Murat,

Elle oynama için kasıt olması gerekmez. Zaten kasıt varsa hakemin ihtar vermesi gerekir. Elle oynama kuralı uygulanırken elin o anki doğal pozisyonunda olup olmadığına bakılmalıdır. Bu pozisyonda Baroni'nin eli doğal pozisyonunda değil kafasının üzerindedir. Dolayısıyla elle oynamanın kasıt içerip içermemesine bakılmaksızın oyun durdurulup endirek serbest vuruş verilmesi gerekirdi.
 
Arkadaşlar bir noktayı atlıyorsunuz ! Engin hakeme saldırdıgı için KIRMIZI GÖRMEDİ ! Kırmızı gördügü için hakeme saldırdı.. Ve ben Terim'in yerinde olsam takımımı sahadan çekerdim.. Bu kadar rezil bir fener ve rezil bir hakem olmaz !! Önce Alex'in golü, sonra baroninin eli, sonra engine kırmızı, biz itiraz edince Engin'e kırmızı, onlar itiraz edince bir Allahın kulu kart görmüyor yazıklar olsun !!
 
Şike cezasının 2 yıldan 3 maça indiği ortamda Engin 6-10 maç ceza alacak,biz de bu paralelde Engin'i kapı dışarı edeceğiz?Rica ediyorum gelmeyin şu oyunlara.Otorite boşluğu olsa anlarım ama iletişim anlamında kariyerinin en olgun dönemini yaşayan Fatih Terim var başımızda.Ortaya çıkan Galatasaray da malumunuz.2002'den bu yana ne zaman bu kadar heyecanlandınız,gururlandınız?
Yok kara imparatorluğu,kirli oyunları yıkamıyoruz bari sinirimizi içimizdekilerden çıkaralım diyorsanız başka.Bu düşüncenin sonu ''Fenerbahçe de 3 Temmuz'dan bu yana büyük iş yaptı,helal olsun''a dönüverir ne olduğunuzu anlamadan.Öyle güzel manipule ediliyoruz çünkü.
edit:Bekir,Egemen ve Kuyt'ın maçı tamamladığı ortamda Engin atıldı.Bu da unutulmasın.
 
Engin böyle bir kalemde silinecek oyuncu değil. Şu anda rotasyon anlamında elimizi en kuvvetlendiren oyuncuların başında geliyor Emre Çolak'la beraber. Geçen yıl verdiği katkı belli, bu yıl vereceği katkı, kimlerin yedeğinde olduğu belli o yüzden medyanın gazına gelmemek lazım,akıllıca davranalım .

Son olarak ben diyeceğimi dedim arkadaşlar, abiler. Olaylar farklı olabilir ama bir final maçında kırmızı kart görmenin özellikle bunu kendi keyfi için yapma durumu aynı :) Hele Erol Ersoy durumunun bundan zerre farkı yok.
 
Engin pozisyona sinirlendi hepimiz gibi.herkes herzaman sinirlerini kontrol edemez.Ve hakeme tepki gösterdi.Yapmaması gerekirdi diye bir şey yok.Futbol sert oyun ve bazı oyuncular fevri davranabiliyorlar.Engin de bunlardan biri.

Adam saha içinde koşmasa kaytarsa tembellik yapsa tamam.Ama be Engin oyundayken bunların hiçbirini yaptığını görmedim.Canla başla yürekle oynayan bir futbolcu.Bizim takıma yakışmıyor gibi lafları hiç haketmiyor.

Sonuç olarak bir hata yapmış cezasınıda almış vede alacak.Hırsızlık yapmamış taraftara takıma saygısızlık etmemiş.Birine hakaret etmemiş.Her eylem ceza gerektiriyorsa verirsin cezayı bitti.Kimsenin guruyla oynamaya gerek yok.

Hepimiz zaman zaman kavga etmişizdir.Sonuçta adam bilim adamı değil.Futbolcu.savaşarak hayatını kazanıyor.
 
Yemin ediyorum ben olsam Kuyt'ı tekme tokat döverdim Engin yine iyi sabretmiş.. Kuyt'a çok küfür ettim, bu kadar antipatik bir oyuncu olamaz, Fenerbahçe kimligini hemen sindirmiş kendisine.. Emre Belozoglu'nun bile 90 dkyı çıkardıgı, ırkçılıktan ceza almadıgı, fenerin küme düşmedigi, azizin tescilli şikeye ragmen omuzlara alındıgı, terimin bir açıklama yüzünden 3 maç ceza aldıgı ortamda Engin'e bu yapılanlar normaldir.
 
Kuyt'un Alex'in golünden sonra tribünlerimize doğru kale içerisindeki topu manidar bir şekilde kaldırıp göstermesi sonrasında ise gidip Engin'e santraya giderken topu al bunu .... ... .... der gibi vermesi hiç konuşuldu mu? Herkes kuyt öyle topcu böyle topçu harika topçu diyor yazıklar olsun aynısını Engn yapsa asın kesin kadro dışı bırakın engin düzelmez oluyor...
 
Burada Engin'in yaptığını savunacak değiliz.Kuyt şöyle yapmış, Kuyt böyle yapmış dersek onların seviyesine inmiş oluruz.Engin'in yaptığı terbiyesizliktir.Eğer 10 kişi kaldıktan sonra bir gol yeseydik, ben görürdüm bu konunun halini.Haa Engin'i de kapının önüne koyalım demiyorum,yenilsekte demezdim ancak öfkesini kontrol edecek kardeşim.Bu kadar.Kupaya mal oluyordu onun öfkesi.Aklını başına devşirmesi lazım.
 
Engin'in yanlışını da söyleyeceğiz tabi ki birçok kişi yazmış ama Kuyt'un da yaptıklarını söyleyeceğiz. Rakibin yaptığı terbiyesizlikleri söylemek ne zamandan beri seviye düşmesi oluyor?? İyi o zaman hep onlar konuşsun bizim oyuncularımız yıpransın onlar elinden geleni ardına koymasın..
 
Engin'in yanlışını da söyleyeceğiz tabi ki birçok kişi yazmış ama Kuyt'un da yaptıklarını söyleyeceğiz. Rakibin yaptığı terbiyesizlikleri söylemek ne zamandan beri seviye düşmesi oluyor?? İyi o zaman hep onlar konuşsun bizim oyuncularımız yıpransın onlar elinden geleni ardına koymasın..

Benim anlatmak istediğim Engin'in yaptığı yanlışı rakibin yaptığı yanlışı örnek vererek kabul edilebilir hale getirmek.Fenerlilerin biz şike yaptık ama bak Galatasaray'da yaptı demesinden farkı kalmıyor.Vurgulamak istediğim buydu.Yoksa Kuyt'un yaptığı yanlışı belirtmek asla seviye düşmesi olamaz. :D
 
Bu arada Engin'in kırmızı kart görmesine vesile olan sözler küfür değilmiş galiba;

Engin, Cüneyt Çakır'a ''Üzerinde ki Fenerbahçe formasını çıkar artık'' demiş ve bunun üstüne kart görmüş deniyor doğruysa diyecek bir şey yok zaten :)
 
Eleştirilmesi gereken kart pozisyonu değil. Hakeme tepki göstermekte haklıydı, ama kart sonrası yaptıkları yakışmadı.
Savaşçıdır, maç stresidir, o anki psikolojidir falan diye yorumlar yapsak bile onlar futbolcu ve hazırlıklı olmalılar.
Biz zaten hakemlerden yana mustarip takımız, her hatalı kararda hakem üzerine yürürsek sezon sonu gelmez.
Cüneyt Çakır daha 3 ay önce şampiyonluğumuzu alıyordu, alışmamız lazım, onun maçlarına o yokmuş gibi çıkmamız lazım. O gitsin ŞL yönetsin, İspanya'nın, Almanya'nın, Hollanda'nın, Real Madrid'in, Chelsea'nin hakkını yemeye cesaret edemediği için iyi hakem olarak lanse ediliyor. Yoksa dünkü maçı, hatta son iki derbiyi izleyen gözlemciler ona Avrupa'da maç falan vermez.

Engin ilk yarı boyunca stresliydi, vücut dili iyi değildi, gergindi. Olabilir, hırs yapmıştır, Kuyt'a kızmıştır. Keşke devre arasında değiştirilseydi ama bu olaydan ders çıkarır umarım.
 
Her şey bir kenara takım ayırmaksızın şunu da belirtmek lazım. Türkiye'de futbolcular hakemle sürekli didiştiğinden hakem gerçek vazifesi olan pozisyonlara dikkat etmekten çok enerjisini oyunculara bir şeyler anlatmaya harcıyor. Cidden bu derbi maçlarında oyuncuların yaptığı 22 kişi bir adama yüklenmekten başka bir şey değil. Yardımcı olsalar ne kartlar havada uçuşacak ne oyun katledilecek. Ben hakemlere hiç suç bulamıyorum çünkü ilk dakikadan itibaren tribün küfür oyuncu saldırıyor kontrol edlden gidiyor, maç sonunda hakem yorumcuları doğruyor kulüpler yöneticilerle yükleniyor mhk maç vermiyor. Tam "vurun kahpeye" olayı.. Oyuncularımız ahlaklı olacak AVrupa maçlarında yapmadıklarını Avrupalı hakemlere reva(!) görmediklerini bizim hakemlerimize de reva göremeyecekler..
 
Haznedaroğlu'ndan Engin'e sert eleştiri

Galatasaraylı yöneticiler Engin Baytar'a kızgın. Yönetim kurulu üyesi Semih Haznedaroğlu, hakem Cüneyt Çakır'ın üzerine yürüyen ve formasını çeken genç futbolcuyu sert bir dille eleştirdi.

Galatasaray'ın kazandığı Süper Kupa maçında Engin Baytar'ın kırmızı kart görürken hakem Cüneyt Çakır'a fiili müdahalede bulunması camianın tepkisini çekti. Yönetici Semih Haznedaroğlu, Engin'in aklını başına alması gerektiğini söyledi.

"G.SARAY'A FAYDALI OLAMAZ"

Radyospor'a konuşan Semih Haznedaroğlu, "Futbolcunun değeri ne olursa olsun eğer o ruh hali içinde oynamakta devam ederse Galatasaray'a faydalı olamaz. Teknik kıymeti ne olursa olsun, Galatasaray gibi büyük bir kulüpte devam etmesi mümkün değildir" dedi.

"ENGİN MUHAKKAK CEZA ALACAK"

Haznederoğlu, Engin'in sürekli yerde olduğunu söylerken, "Engin muhakkak ki ceza alacak. Hem federasyondan hem de kulüpten ceza gelecek. Engin bu tutumda devam etmemeli. İkide bir yere düşüyor, kıvranıyor. Bu klasta bir oyuncunun yapacağı şeyler değil. Bu, büyük takım oyuncularına ve büyük takımlara yakışmıyor. Engin'in aklına başına alıp böyle olayları tekrarlamaması lazım" yorumunda bulundu.
 
Semih Haznedaroğlu işine baksın teknik anlamda oyuncuları eleştirmek, saha içi davranışlarına yorumda bulunmak ve kadroda olup olmayacağını konuşmak ne onun haddine ne yetki alanı içinde bir konu protokol işlerine bakmaya devam etsin dedemiz.
 
Engine sahip cıkmak yerıne dıslamak nasıl bir mantıl cözemedim.Yaptıgını savunmuyorumda hemen birilerini silmeyin, bu gercek yasamınızdada böle olmalı , iş yerinde patronunuz size ufak sert cıksa işimi bırakıyorsunuz? yada iş sahibiseniz hatan yapan elemanınızı bir kalemde siliyormusunuz
 
engin bence cezasını oynamayarak parasız kalarak çekicek çünkü garanti 400bin euro alıyor senelik maçbası dan para kazanan bir oyuncu bunun yanında fatih hocanın vereceği ceza ve formasını kaptırması da var bu sene sonuna kadar toparlamazsa sözleşmesi bitiyor zaten sene sonunda
 

Üst