7DAYS Eurocup 4. Hafta | Galatasaray Doğa Sigorta 84-83 Buducnost VOLI Podgorica

23.10.2019 Çarşamba
19:30
Sinan Erdem Spor Salonu

Eurocup da yoluna iki galibiyet bir mağlubiyet ile devam eden takımımız 4.haftada Karadağ'dan Buducnost'u ağırlayacak. Eurocup da ki ilk üç maçını da kaybeden Buducnost, geçen seneki kadro kalitesinden geride. Justin Cobbs, Scott Bamforth, Hassan Martin ve Petar Popovic gibi oyuncular Buducnost kadrosunda dikkat çeken isimler. Ne olursa olsun geleneği olan bir takıma karşı oynayacağız. Bu yüzden temkinli olmakta fayda var. Takımımızın bu maçı da kazanıp Eurocup da yoluna emin adımlarla devam etmesini arzuluyoruz.
 
Kazanırsak artık gruptan bir takımı diskalifiye etmiş oluruz. 4'te sıfırdan döndürmek zor iş. 2018 sezonunda biz yapmıştık ama zar zordu sanırım.
 
Ikinci ceyrek hoca yine gereksiz rotasyona basladi. Geri dustuk. Hakemler her mudahaleye faul caliyor. Her iki taraf icinde.
 
Ilk yariyi 44-42 geride kapattik. Grubun sonuncusu Buducnost karsisinda. Cok sayi yedik. Bamforth ve Cobbs u durduramadik. Zaten baska kaydadeger bir oyunculari yok.
 
Uzatmada 1 sayi farkla kazandik. Son hucumda 2 kere onlara atis firsati geldi kacirdilar. Cok kotu oynadigimiz bir maci kazandik.
 
Aguste'ın 4 te 0 olmasa maç uzamayacaktı. Takıma tebrikler...
 
Afyon maçından sonra bir kez daha rakip kadar hak etmediğimiz bir maçı kazandık. Ne yazık ki kendimizden düşük seviyede takımlara karşı daha fazla zorlanıyoruz. Büyük ihtimal emek kısmında çok çekingen olduğumuz için oluyor bu. Harrison, Auguste, Yiğit çok kırılgan adamlar bu konuda. Bugün gamsız Tai ve Lazeric'in mücadelesi kafaca maçtan tamamen düşmemize engel oldu diyebilirim, mücadele kısmında o derece acınacak durumdaydık. Onun dışında günün basketbolunda guard kalitesinin ne kadar fark yarattığını yeniden gördüğümüz maç oldu. Rakiplerin uzunlarından her türlü daha etkin pota altımız olmasına rağmen Cobbs ve Bamforth 41-42 dakika tek başlarına takımlarını oyunun içinde tuttular. Bu noktada Ertuğrul hocanın da Lazeric'ten hiç vazgeçmemesi, patır patır hücum ribaundu verirken Afyon maçını getiren formülü unutup Auguste'u oyunda tutup Moore'u hiç denememesi maçı kaybedilebilecek bir noktaya getirdi. 3 faul hakkımız varken 5 saniyelik ikili oyundan 3'lük yiyip yakalanmamızdan bahsetmiyorum bile. Artık Moore'un süreleri maç içinde uzatılmalı. Auguste ve Ege'nin yanında en azından 12-14 dakikaları görmeye başlamalı. Tek ribaund becerisi bile şu takımda ciddi fark yaratıyor. Lazeric yine istatistiksel olarak rezil oynasa da Tai'yle birlikte çabaları bugün bize galibiyeti getiren en önemli etmendi. Tebrikler Aslanlar.
 
Zor da olsa güzel galibiyet.
Boşuna yorulduk.
Fenerbahçe maçı öncesi kötü oldu maçın uzaması.
Umarım çok fazla yorulmamışızdır...
 

Üst