7DAYS Eurocup G Grubu 1.Hafta | AS Monaco 73-85 Galatasaray Doğa Sigorta

Top 16'ya deplasman galibiyetiyle başlıyoruz! ✊👊

Maç sonucu | AS Monaco 73 - 85 Galatasaray Doğa Sigorta

🏀 Skor dağılımımız: Auguste 18, Webster 17, Poythress 13, Yiğit 12, Harrison 12, Whittington 9, Göksenin 2

Tebrikler #YenilmezArmada! 🤜🤛
 
Tebrikler takıma. Son dakikalarda skoru korumak yerine kendi oyunumuza konsantre olsak farkın kapanmasını engelleyebilirdik.
 
Güzel bir galibiyet aldık. Monaco, etenek olarak bizim altımızda bir takım. İlk yarıda oyun kurucusuzluğun ceremesini çektik ama ikinci yarı iyi savunma yapınca direkt dağıldılar.
 
Maçı maalesef izleyemedim ama galibiyet çok sevindirici. Hoca da oyuncular da ellerinden geleni yapıyor. İki senedir Harrison dışında düzgün kısa bulamayışımıza her geçen gün daha çok yanıyorum bu takım için. Şu Alex Perez lafları çıkınca çok sevinmiştim ama olmuyor galiba. Potansiyelimiz eriyor gözümüzün önünde maalesef bişey de yapamıyoruz. Eminim hoca bizden daha çok bu durumu düzeltmek istiyordur ama işte elinden bişey gelmiyor. On sene sonra ölmez yaşarsam bu takımı iyi bir kısası olsa çok başka işler yapacak bir takım olarak hatırlarım ve hüzünlenirim muhtemelen.
 
Galatasaray Doğa Sigorta Basketbol Takımımız, Eurocup son 16 turu ilk raunt maçında AS Monaco takımını 85-73 mağlup etti. Karşılaşma sonunda ekibimizin başantrenörü Ertuğrul Erdoğan ile oyuncumuz Zach Auguste açıklamalarda bulundu.

Zor bir deplasmandan zaferle ayrıldıklarını vurgulayan koç Erdoğan, "İkinci yarıda çok daha agresiftik, çok daha kontrollü, topun kıymetini bilen bir basketbol oynadık. İkinci yarıdan dolayı çok mutluyum ancak geliştirmemiz gereken hala çok fazla şey de var. Burada kazanmak kolay değildi, bu yüzden takımımı kutluyorum. Şimdi bu galibiyetin üstüne inşa etmemiz gerekiyor." diye konuştu.

18 sayı ve 11 ribaunt ile takımımızın en skorer ismi olan Zach Auguste ise "Ribauntlardaki agresifliğimiz maçın kilit noktasıydı. Kendimizi iyi hissettiğimiz bir günde böyle bir galibiyeti almak önemliydi." ifadelerini kullandı.

Turnuvadaki şansımızı yüksek gördüğünü belirten basketbolcumuz, "Deplasman galibiyetiyle başlamak bize çok büyük bir moral de verdi. Daha gitmemiz gereken çok fazla yol var ancak EuroCup'taki şansımız hakkında da iyi hissediyorum." diyerek sözlerini noktaladı.
 
Son periyod molaya girerken Sasa Obradovic'in bir bakışı vardı takımına, işte öyle güzel oynayıp kazandığımız bir galibiyetti.
 

Üst