7DAYS Eurocup G Grubu 4.Hafta | Galatasaray Doğa Sigorta 90-76 Unics Kazan

29.01.2020 Çarşamba
Sinan Erdem Arena
20:00

Greg Whittington, Yiğit Arslan ve Lazeric Jones bilinen eksiklerimiz. Ege Arar'ın maça yetişip yetişmeyeceği belli değil. Yetişsede katkısının olacağını sanmıyorum. Türk Telekom maçından sonra birlikte dibe vuran Aaron Harrison - Can Korkmaz ikilisinin tekrar hayata dönmesi şart. Çünkü takımda güvenebileceğimiz başka kısa yok. Göksenin - Caner ikilisinden, tuhaf top kaybı yapmayan ve boş üçlükleri atabilen parkede kalmalı. Pota altında Alex Poythress - Zach Auguste ikilisi en güvendiğimiz oyuncular. Yedeklerinden bir katkı gelmiyorken bu iki oyuncumuzun da faul problemine girmeden olabildiği kadar parkede kalması gerekiyor.

Gruptan çıkmak için önce kazanmak sonra en az 25 sayı fark atmak gerekiyor. 25 Sayı altında bir galibiyet, içerideki Monaco maçını kazansak bile Rytas Vilnius deplasmanını final maçı durumuna taşır. İş Litvanya deplasmanına kalmamalı.
 
25 sayı fark atacak durumumuz yok.
Açıkçası galibiyet alacak durumumuz da yok.
Jones, Greg, Yiğit, Ege sakat. Göksenin ve Alex de gribal enfeksiyon geçirmiş.
Zor, işimiz çok zor...
 
Yahu hoca Can ve Webster oyundayken oyun kuramadığımızı, sadece Emir oyundayken hücumda akışkanlık sağlandığını göremiyor mu acaba? Tek oyun kurucuya benzeyen kişi Emir takımdaki. Yapma koç gözünü seveyim.
 
Şartları, rakibin kadrosunu, takımın eksikliklerini ve demoralizasyonunu göz önüne alırsak son birkaç yılın en büyük zaferi olabilir. Göksenin 3. çeyrekte kariyer 10 dakikasını oynamayıp Harrison maçın büyük bölümünde liderliği almasa yine kaybederdik ama maçın ilk 5 dakikası sonrası ben zaten bu takıma dair en büyük hayal kırıklıklarımın bu maçta olmayacağını görüp ufaktan tatmin olmuştum. Herkes inanılmaz oynadı, saçmasapan fauller yapan Ayberk'ten, yine ara ara kendini Draymond Green zanneden Auguste'a kadar. Yine de Harrison'ın zaten büyük bir potansiyel, bu takım için fazla yüksekten tavana sahip olduğunu düşünürsek 1.5 yıldır eleştirdiğimiz Göksenin'e hakkını vermek durumundayız. Sinan gidip de bu takımın en azından kağıt üstünde liderliğini aldığından beri ilk defa Galatasaray kaptanına yaraşır bir performans gösterdi, oyunun iki tarafında da.

1.5 yıldır bir türlü olmasa da artık bu oyunun, adanmışlığın ve en önemlisi parkedeki disiplinin iç saha ya da deplasman ayırt etmeden Galatasaray'ın karakteri haline gelmesini diliyorum. Ondan sonra yenmişiz, yenilmişiz emin olun gram umrumda değil. Ama artık sezon içindeki maçların yarısını kahraman, yarısını avare oynayan takımdan çok daha fazlasını yapacak duruma gelmeliyiz. Bu şube galibiyet-mağlubiyetten de önce belli bir oyun ezberine sahip takım karakterine sahip olmalı öncelikle. İşin kısası Ergin Ataman Galatasaray'ı olmak istiyorsak öncelikle Murat Özyer ve Oktay Mahmuti dönemlerinin altından kalkmak durumundayız. Bunun yolu da her şeyden önce bir oyun ezberine sahip olmaktan geçiyor. Ne yazık ki günbegün bu konuda umudum daha kaybolsa da bu tarihi maçın bir milat olmasını diliyorum. Başta Ertuğrul hoca olmak üzere tüm takıma ve teknik kadroya teşekkür ediyorum. Yürüyedurun.

Akşam akşam eski dost Mccollum, 40 dakikalık insanüstü mücadelenin üstüne hala negatif negatif hesap kitap yapan yorumcular ve maç biter bitmez yine herkesten önce sahaya atlayan Kabasakal'a da iyi sövdük çok şükür.
 
Eksiklere rağmen yüzdeli atarak kazandık. Harrison klay gibi top oynadı haftaya monaco da aynısını yapabilir mi sanmam. Ama yenersek Monaco yu 4'lü averaja la çıkan belli olacak gibi.
 
Yiğit, Greg, Lazeric, Ege sakat. Alex ve Göksenin hastaydi. Boyle bir ortamdan galibiyet çıkarmak. Helal olsun. Yüreğinize sağlık.
 
Maçı izleyemedim ama helal çocuklara. Kritik bir galibiyetti. Baktım monaco da yeniyor. Yani grupta dört takım da iki galibiyet iki mağlubiyet şeklinde. Acaba içerde monaco’yu yenip dışarda rytas’a yenilirsek çıkabilir miyiz ? Çok garip bir hal aldı grup.
 
Son düzenleme:
Bizim tek şansımız kalan iki maçıda kazanmak. Rytas maçı çok saçma ve kötü oldu işte yenilmeyi geçtim fark yedik o bizi bitirdi.
 
İki maçı da kazanmak zorundaysak işimiz zor. Averajı kaybetmek kötü oldu. Deplasmanda zaten kötüyüz bir de üstüne eksikler var. Şu gruptan çıkmak gerekirdi.
 
Gönül tabii ki 2'de 2 yapmak istiyor ama sadece Monaco galibiyetiyle de düşük de olsa gruptan çıkma ihtimalimiz var. Bu durumda Rytas'ın 2'de 2 yapıp, Monaco'nun da son hafta evinde Kazan'ı yenmesini bekleriz. Bu durumda Rytas lider, Kazan sonuncu olur, biz de ikili averajla 2. oluruz.

Bir de filmlere konu olacak bir senaryo var. İçeride Monaco'ya yenilip (ikili averajı vermeden), son hafta Rytas galibiyetiyle gruptan çıkabiliriz, bu sefer de Kazan'dan 2'de 2 bekleriz :)
 
O Rytas maçı, ah o maç.
O maçı kazanmış olsaydık Monaco galibiyeti yetecekti bize gruptan çıkmak için.
Harrison dünkü maç gibi oynamalı diğer 2 maçta da. Yoksa işimiz çok zor...
 
Yürek koymanın sahadaki karşılığını gördük dün. Salondaki herkesin ilk hissettiği şey gurur olmalıydı. Grupta işler iyice sarpa sardı. Ama tamamen olmasa da ipleri elimize almayı başardık. Hala işimiz çok zor ama bunu yapabilecek kararlılığı ortaya koyarsak neden olmasın?
 

Üst