A Milli Erkek Basketbol Takımı

Yok sınır dışı edilecekler. Vatandaş olduktan sonra çıkarmak öyle kolay değil daha doğrusu zor .Surec TBF'nin uhdesinde de değil zaten ha yerli statüleri gidebilir ve bence adil olan bu ama o bile o kadar kolay olmayabilir sonuçta kazanılmış hak .
 
Türkiye ve kazanılmış haklar mı :)

Bu ülke düzeni nasıl hala öğrenemediniz mi?

Dediğim gibi vatandaşlik kısmi zaten TBF uhdesinde değil yerli statüsünü de öyle kolayca alamazlar şu verdikleri ceza bile, özellikle Larkin özelinde, tahkimden dönebilir ya da azalabilir . Ülke düzeni ile ilgili dediğiniz durum birilerinin özellikle odaklandığı konularda oluyor daha çok . Bu olayda bir tarafta TBF varsa diğer tarafta Anadolu Efes ve FB var asıl erk sahibinin TBF yanında pek taraf olacağı bir konu da değil.Kazanilmis haklardan söz edilebilir yanı
 
Yapilmayacak hiçbir şey yok yeter ki karar verilsin bugünlük bir sorun değil bizim devşirme ve onu koruyan takımları hep yorgun sakat vs. Düzenli katkı verdiklerini hatırlamıyorum. Hoş nba oyuncularımız da muaf tutulmamali.
Yeni devşirme bulunsun ve sözleşme yapılsın resmi maçların yüzde 80'i hazırlık maçlarının yüzde 60 inda oynama şartı vb. yoksa illa her şeyi sonuna kadar istismar etme açık bulmakta üstümüze yok.

Milli takim devsirmelerine Türkiye liglerinde oynama yasağı konmalı ki çıkarları için Fenerbahçe Efes oyuncu transfer edip korumaya kalkmasınlar. Asıl sıkıntı kulüpler çünkü oyuncular kulüplere güveniyor.
 
Hidayet Türkoğlu tarih vermişti (yanlış hatirlamiyorsam 14 Eylül) o tarihten sonra her şeyi açıklayacağım demişti. eğer boş blöf değilse baya sitem dolu açıklamalar bekliyorum kendisinden. acaba siteminin yanında ne açıklayacak?
 
Başka bir maddede mealen millî takıma gelmeme nedeniyle en ufak ceza alan devşirme bu statüyü kaybeder gibi birşey varmış.Cezalar tahkimden dönmezse kaybederler bu durumda Wilbekin'inki dönmez herhalde de Larkin'i bilemiyorum
 
......."10.8. Doğumdan sonra Türk vatandaşlığına geçmiş ve büyükler kategorisinde Türk Milli takımlarında oynayarak ülkemiz ümit, genç ve yıldız takımlarından yetişmiş olan basketbolcu hakkını kazanan basketbolcular; milli müsabakaya katılmama nedeniyle Disiplin Kurulu tarafından cezalandırılmaları halinde bu hakkı kaybederler."
.......Larkin ve Wilbekin, Tahkim'e yapacakları itirazdan sonuç alamazlarsa Türkiye Ligi'nde ancak yabancı statüsünde oynayabilecek.

Kaynak: https://www.fanatik.com.tr/basketbo...shane-larkin-ve-scottie-wilbekine-sok-2522807
 
bu iş bu kadar. itirazlarına eğer dışarıdan müdahale gelmezse bence de larkin haklı çıkabilir ama wilbekin'in kesin olarak devşirme hakkı gitmiştir diye düşünüyorum. iyi iyi güzel.
 
Yukarinin onayı olmadan çıkmaz böyle bir şey demek ki öyle takdir etmiş birileri hatırlı kişiler araya girer değişebilir tabi fenerbahçe sonuç itibariyle diğeri de Anadolu grubu. Hukuk mu? :)
Aslolan çoğu ülke düzenli şekilde devşirme oynatırken biz verim alamıyoruz kulüpleri camialari aman oyuncu yorulmasın sakatlanmasın derdinde bunu anlamayan bilmeyen yok. Yazık...
 
Eğer ispatlı bir sakatlık mazereti yoksa yerli statüsünden çıkarılmaları çok doğru bir uygulama. Adıkları maaşlarda yerli statüsünde oynuyor olmalarının da katkısı var, özellikle Wilbwkin'de.

Madem gelmiyor, o zaman ayrıcalığını da kaybetmeli
 
Bugün için ikisi de gerçekten sakatlık geçiriyor. Ama bugünlük bir olay değil bu.

Yeni devşirme bulsak yine iki büyük alıp avantaj sağlayacak ve oyuncuyu yormamak için aynı senaryo tekrarlanacak. Çözüm devşirme alalım ama Türkiye liglerinde yerli sayılmasın. Amaç zaten Milli Takımı güçlendirmek değil mi? Eğer hiçbir kulübün bu işten çıkarı olmazsa oyuncu üzerinde federasyon dışında baskı unsuru kalmayacaktır.

Kulüpler çıkarı gereği taraf olunca iş karışıyor. Başka çözümü bence yok. Biz iş ahlakı yüksek bir ülke sayılmayız maalesef herkes kendi çıkarını sınırsız talep etmekten hicap duymuyor.
 

Üst