A Milli Takımın Avrupa Şampiyonasındaki Şansı

  • Konbuyu başlatan Guest
  • Başlangıç tarihi
G

Guest

Misafir
Evet arkadaşlar.Burada Milli takımımızın İspanya'da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonasında ki şansını değerlendirelim.Kimler ne yapar,öne çıkacak isimler v.s

Parmaklar çalıssın lütfen. :)
 
Ben Olimpiyatlara katılacağımızı düşümüyorum bu takım Hido Memo suz da yazın neler yaptığını gördük .Arjantin e kötü elenmiştik Hido ve Memoyla final bekliyorum.Ersan Serkan Kaya gibi diğer yıldızlarında önemli kaskısı olcaktır .İbrahiminde güç katacağına ınanıyorum :D
 
Arda abi yatmadan önce açtım ve yazacağım çok şey olduğu için gecenin köründe kafayı toplıyamazdım.;)

Şansımıza gelirsek bence Olimpiyatlara gitmeyi kafamıza koymalıyız.Belki ilk 3 pek kolay değil ama ne bu takım nede bu millet, Olimpiyat altını kabul edemez,etmemeli de zaten.Şimdi herkes geçen sene gelen başarıdan sonra büyük bir beklenti içine girdi.İnsanlar içinden, ya bu sene Hido ile Memo da var diyor.Ayrıca Arjantin,ABD de yok diyebiliriz.Ama kazın ayağı öyle değil.Avrupa Şampiyonası çok daha kaliteli ve zor geçer çoğu zaman ve geçen sene gösterdiğimiz başarı tam bir ölçü değildir bizim için.O turnuva da gruptan da çıkamayabilirdik.Azmimiz ve hırsımız sonucu ve tabiki şansımız sonucu iyi yerlere geldik.Ama hala çok iyi bir takım olmadığımızı Arjantin'den yediğimiz fark sonrası anlmış olmalıyız.

Bu sene daha güçlü bir kadromuz var.Guard pozisyonunda Kerem'in olmaması büyük handikap olsa da takımın çoğu pozisyonu alternatifli ve güçlü.Eğer geçen sene ki ortamı yakalarsak ilk 4'e girmememiz için bir sebep göremiyorum.Sonuçta "12 Dev Yürek" bunu başarabilecek güçte.

İspanya,Yunanistan,Fransa,Litvanya çok güçlü takımlar.Onları yenmek hiç kolay olmıcak.Ama gruptan lider çıkabilirsek ki önümüz açık.

Ben bu turnuvada özellikle Hido ve Memo'dan önemli işlere imza atacaklarını bekliyorum.Ersan da çok iyi oynayacaktır.Pota altında sağlam durabilirsek herşeyi yapma potansiyelimiz var.Yeterki gücümüzün farkında olalım...
 
Bence Fransa Litvanya Yunanistan dan daha iyi kadromuz Guard Engin oynayabilir Hakan ın yerine Kerem i almalıydı .İspanyayıdas yenecek gücümüz var.
 
Kadro bakımından Kerem hariç geçen seneye göre daha iyiyiz özellikle skor gücümüz arttı diyebilirz. Geçen turnuvada bizi başarılı kılan azmimiz ve savunmamızdı. Skor bakımından hep güçlük çektik. Bizi maçlarda öne geçiren ve kazandıran inancımızdı. Şimdi o havayı sürdürerek daha iyi bir başarı elde edebiliriz. Memo ve hido bize kuşkusuz çokşey katacaktır. Memo'yu her ne kadar iyi bir skorer olarak görsekte pota altında ki savunmasını Utah'ta gördük. Hido'da skorun yanında asist ve ribaunt gibi özellikleri ile rakiplere eşleşme sorunu çıkartabilir. Bu turnuvada ben özellikle Engin'den bir patlama bekliyorum geçen turnuvadaki performansı onun için umut verici. Oyun görüşü ve dış şutu olan bir guard. Bene iyi bir performans gösterirse ana guardımız olabilir. Ancak bu biraz zor gözüksede denenmesi gereken birşey. Bir diğer önemli etken ise ge.en turnuvada hem skor hem savunma yönünden takımımızın en iyisi olan Serkan(bana göre) bu turnuvada da bizim en önemli silahlarımızdan biri olacaktır. Takımımız kağıt üstünde iyi ancak tabi ki bunun pratikte de birbirine uyum sağlaması gerekir. Ancak Avrupa Şampiyonalarının daha çetin ve zorlu geçtiğide bir gerçektir.
Bence takımımız madalya alabilecek güçte. Zaten Memo ve Hido'da hedef madalya demişlerdi. Bu turnuvada ki kaderimizi önemli maçlardaki performanslar belirleyecek. Bu önemli maçlarda Tanjevic, Memo Hido Serkan üçlüsünden biri insiyatifi üstüne aldığında ve başarılı olduğunda onları cezalndırır gibi kenara almamalıdır. her takımın önemli ve kilit oyuncuları vardır. Bu oyuncular takımı üst seviyelere taşır. Bu oyuncuları küstürmemek gerekir. Tanjevic'in buna dikkat etmesi gerekir. Eğer iyi bir hava yakalanırsa bir madalya alırız. En azından yarı final oynarız. Zaten ondan ötesi de bizim ne kadar takım olduğumuzu ve o madalyayı ne kadar hak ettiğimizle alakalı birşey...
Türkiye A Milli Basketbol Takımına ''12 Dev Adama'' Başarılar...
 
Tanjevic in Keremi almamasıyla guard konusunda soru işaretleri var
Ama Avrupada yabana atılmayacak kadromuz var
Hido dan gene pek üstün performans beklemiyorum ama Memo sağlam konsantre olursa taşır takımı
Tanjevic-Takım ve Takımın kendi arasında uyum yakalanırsa şampiyonluk gelebilir
Uzunlarımız cok sağlam Ermal-Kerem-Kaya-Memo . Bunun dısında Fatih milli maçlarda iyi işler yapabiliyo.Fatihin ilk 5 te çıkmaması daha iyi olucak.Kısa süre alır ama o gazla Fatih ortalıgı dagıtır öyle oturur :)
Oguz ve Ömer ne kadar süre alır bilmiyorum ama iyi uzunlar.Semihin süre alamamasını temenni ediyorum :)
 
Kadro bakımından zengin görünse de takım olabilme ruhu bizim basarımızı etkileyeck.
Özellikle Tanjevıc'in sürekli oyuncu değişimlerinin oyuncular üzerindeki etkileri çok önemli unsur olarak yansıyacaktır.
Takımda guard pozizyonunda sıkıntı olduğu dogrudur ama bu geniş kadroda Kerem cok aranmiyacaktır düsüncesindeyim , fakat bu takımda Kerem 'in yeri olması gerçeğini değiştirmez ;)
2-3 ve numarada sorunumuzun olacağını düşünmüyorum fakat pivot mevkinde,Odun diye tabir ettiğimiz 3 oyuncu olunca 5 numara hucumunda sıkıntı yaşar mıyız diye düşünmeden de olmuyor.
Hedef çok önemli turnuvada bana göre hedef ilk 3 olarak konulmalı.
ispanya Kendi ülkesindeki şampiyona 1. olabilmek için herseyi yapacaklardır fakat Türkiye bu trunuvada Süpriz yapıp herkesi sasırtabilir.
 
Bu odunlar derken umarım Ermal'ı yada Oğuz'u kastetmemişindir...
 
Fatih,Semih,Ömer üçlüsünden bahsettim arkadaşlar bunu anlamakta neden bu kadar zorlandınız bilmiyorum.
Ayrıca Kerem ve Kaya'nın hucum da kısıtlı olduğunu , Oğuz'un da savunma yönünde zayıf olduğunu da eklemek gerekir.
O oyuncular çok yürekli oynamaları en büyük artıları ama eksikleri var pivotlarımızın .
 
Re:

Burak Barut' Alıntı:
Fatih,Semih,Ömer üçlüsünden bahsettim arkadaşlar bunu anlamakta neden bu kadar zorlandınız bilmiyorum.
Ayrıca Kerem ve Kaya'nın hucum da kısıtlı olduğunu , Oğuz'un da savunma yönünde zayıf olduğunu da eklemek gerekir.
O oyuncular çok yürekli oynamaları en büyük artıları ama eksikleri var pivotlarımızın .
Bu saydığın 3 adamda 10 dakikadan fazla süre alamıcak.O yüzden içimiz rahat olabilir.5 numarada Ermal ve Oğuz rahatlıkla oynar.
 
Benece zaten bu üç isimden sadece Fatih kadroya alınır. O da savunmada sertlik katması için her ne kadar hücum yönünden kısıtlı olsa da...Ermal ve Oğuz bize yeterli olacaktır. Ancak Kerem ve Kaya'da bize katkı sağlayacaktır...
 
semih türkiyede gelmiş geçmiş en kazma oyuncudur.geçen sene ümit milli takımda yaptıkları ortadadır.oğuzda bana göre son yıllarda mehmet okur ve hüseyin beşoktan sonra en yetenekliuzunların başındadır.turnuvadaki şansımızı belirliyecek en önemli etmen bana göre ersan ilyasovadır geçen yaz yaptıkları hala aklımdadır sadece aklımda değil youtube daki videolardada litvanyaya karşı oynadığı maç sonuda.......enginde geçen seneki oyununun üstüne bişeler koyarsa yağlı ballı ekmek derim.her ne kadar sevmesekte ibrahim yaş filan dinlemedi ve geçen sene attığını soktu ömerde savunmada etkili olacaktır mehmet ve hido kapalı kutu umarım cenk akyolda amerikada idmanların faydasını görür ve bu turnuva onun turnuvası olur çünkü herşeyden çok cenkin kazanılmasını istiyorum
 
Oğuz gerçekten çok yetenekli bir uzun. Boyalı alanda iyi bir skorer. Pivot oyunlarını çok iyi biliyor ve bilekleri çok hassas. NBA scoutları onu izlediğinde verdikleri raporda NBA'de oynayacak fiziki yapıya ve atletikliğe sahip değil ancak Avrupa'da çok büyük işler yapabilir. Basketbol zekası üst düzeyde ve bilekleri çok hassas demişlerdi. Milli Takım'a şampiyonada önemli katkılar yapacaktır...
 
Ben zaten bu sene Ermal kesilmeli, Oguz girmeli kadroya diyorum. Ermal bence her ne kadar tecrübeli ben olsa pivot hareketleri iyi olsada bence yeteri kadar istikrarli ve saglam bir skor gücü degil. TBL Finalinde de gördük Oguz-Semih ikilisi gercekten ciddi bir gelisme gösterdi ve bence gencligin verdigi enerji ile rakip uzunlara zor anlar yasatiyorlar. özellikle Semih uzun kollari reboundlarda önemli bir faktör olabilir. ikisi de alinmali bence kadroya. PG pozisyonunda Engin maalesef bu sezonu kayip gecirdi ve kesik yemesi daha mantikli. Hakan maglum o seviyede degil ve o seviyeye gelmesi daha 2-3 yil alabilir. Kerem mutlaka alinmaliydi. Su anda elimizde bir Tutku var. Bence 1. PG o olmali. savunmasi fazla iyi olmasa da hücumda bizi sirtlayacak kapasiyeteye sahip yaratici bir oyun kurucu. Ender de her takima lagzim yüregiyle mücadele eden ve oldukca etkili bir yedek PG. bu iksinin yaninda combo olarak oyun kurabilen Serkan Erdogan'nin yaninda Hedo'nun da 1'e kaydirilmasi gibi cesitli varyasonlarla oyun kurucu pozisyonundaki zaafiyeti ortadan kaldirmak mümkün. diger pozisyonlara baktigimiz zaman takimimiz kupaya alacak "potansiyele" sahip takimlar arasinda en istikrarsiz oyunculara sahip. gercekten Ersan, Hedo, Memo, kerem, kaya hepsi de 0 cekmekten takima sirtlamaya kadar her türlü performans göstermeye acik oyuncular. en büyük handikap bu. ayrica Tanjevic'in insani cileden cikartan denemeleri de isimizi zorlastirabilir. umutsuz degilim ama cok cok temkinliyim. önce bir Efes World Cup'i beklemekte fayda var diyorum.
 
Mehmet ve Hidayet , İtalya maçında yine mızıkçılık yaptılar :) ve ikisi birden oynamadı. Bu adamların isteği yoksa zaten şampiyona bizim için pekte olumlu geçmeyecektir ama Mehmet Hidayet ve Serkan Erdoğan'a zeval gelmezse , formda olurlarsa bu 3 lüyle işi götürürüz bana sorarsanız. İşi götürmek derkende çeyrek finali çok alt seviye olarak görüyorum.. Bi final isteriz hani :)
 
italya maçında hidayet sakat olduğu için türkiyeye yollamışlarda mehmette sakatlıktan yeni çıkıp antraman yapamadığı için forma giymedi bu iki adam olmasada biz neler yapabileceğimizi gösterdik ama 2 sininde kadroda bulunması bizim için avantaj
 

Üst