ABVL | GALATASARAY: 1 - İller Bankası: 3

12.03.2011
Cumartesi
14:30
Burhan Felek

İller Bankası 26 puanla 4. iken, bizde 26 puanla 5.yiz. Bu maç Play-Off taki sıramızı belirler sanırım. Takımımıza başarılar.

Bu takımdan bir yol olmaz demiştik!
Demiştik,demiştim,demişlerdi gibi cümleleri sevmiyorum ancak şu durumda aynı şeyleri tekrar tekrar yazmak yerine önceden demiştik deyip geçiyorum...Bu takımın 1/4 bütçesinede aynı hedeflere oynayan takım rahatlıkla kurulabilirdi...Dİğer 3 pay nerde çöpte tabiki...

sponsor sadece para verir

o parayı kadro ve teknik heyet oluşturmaya; Yönetim

oluşan kadronun hazırlanması çalıştırılması :Teknik Heyet

İyi sonuçlar almak şampiyon olmak mücadele etmek te: Oyuncuların

sorumluluğundadır......

Yani;

Herşey birşeye dayandığında O birşeyde yıkıldığında herşey yıkılır.....

Bu sene bizdeki durum budur

Herşey yıkılmıştır maalesef........

Herşey birşeye dayanır o birşeyde yıkıldığında herşey yıkılır cümlesinde gösterilen hedef yönetim ve başkan ise bu tezi tamamiyle yıkacak bir erkek basket takımı var ortada...Olay sadece bu değil yani...

Herşey birşeye dayanır o birşeyde yıkıldığında herşey yıkılır cümlesinde gösterilen hedef yönetim ve başkan ise bu tezi tamamiyle yıkacak bir erkek basket takımı var ortada...Olay sadece bu değil yani...

herşey bir şeye(sponsor) dayandığında
O bir şey de(sponsor) yıkıldığında
herşey yıkılır(sporsor-yönetim-teknik heyet-takım-taraftar-camia vs vs)

Kurtuluş bey sizce yönetimsel problemlermi bunlar ? yoksa teknik ekip ve kadro problemimi ?[/Belki QUOTE]

Belki çok klasik olacak ama hepsi birden. Daha sezon başlarken transferlerin yeterli olmadığını söylemiştik. Yapılan yabancı transferler kesinlikle sıradandı. İçlerinden en kalitelisi diyebileceğimiz Vesna'nın yerine bile daha iyi bir isim alınması gerektiğini düşünüyordum. Genç yerli transferleri iyiydi ancak oyunu domine edebilecek isimler değildi bunlar. Gençler arasından da en iyiler yerine 2.gruptakiler alındı. Voleybol yönetimimizde olanlar, sponsor geç belli olduğu için 'kalanlar' arasından en iyi seçimi yaptıklarını söylediler. Oysa Beşiktaş sezonun ortasında transfer ettiği yabancı oyuncuyla daha iyi sonuçlar almaya başladı. Sonuçta oluşturulan kadro ne yazık ki beklentilerin çok uzağında bir kadroydu. Yine de bu kadroyla daha iyi oynanması gerekiyor. İller Bankası ya da Nilüfer muhteşem kadroya sahip değiller. Ancak takım oyununu bizden daha iyi oynuyorlar. Takımın ciddi pasör sıkıntısı var. Manşet sıkıntısı var. Servis sıkıntısı var. Aynı anda hem kötü servis atan, hem kötü manşet alan, hem de top öldüremeyen isimler bir arada oynuyor. Gökhan Hoca'nın sezonun başından beri oyuna müdahale etmede olumlu bir hamlesini göremedim. Güçlü takımlara karşı oynadığımız her maçı kaybettik. Mücadele eden takımlara karşı da hep kaybettik. Sezon sonunda yine herşey sil baştan olacak. Doğru bir hoca ile güçlü bir kadro oluşturulursa bu takım diğerleriyle baş edebilir. Kadın voleybolunda iyi top öldüren bir smaçör bulursanız, onu oynatabilecek hoca ve pasör de olursa zaten kafadan 4. olursunuz ligde. Ben sezon ortasında takviye yapılması gerektiğini düşünüyordum. Madem bir sponsorumuz var diye hava atıyoruz, eksik olduğumuz bir iki yere takviye yapılabilirdi. Böylece Avrupa'da daha ileriye gidebilir, ligde de play-off'larda başarı sağlayabilirdik. Şimdi bu kadroyla Beşiktaş, İller, Nilüfer gibi takımlarla başa baş oynar; Eczacı, Fener ve Vakıfbank'a galibiyet alamadan eleniriz. Daha iyisini beklemek hayalperestlik olur.

Onlardan beklentimiz kalite olarak bizden yukarıda olanları geçmeleri şampiyon olmaları falan değildi. En azından bu takımlarla oynadıkları maçlarda son topa kadar mücadele eden, oynadığı oyun keyif veren, Cev Cup'ta iyi işler yapan vs. bir takımdı ama malesef hiçbirinin belirtisini dahi göremedik. Hadi bunları geçtim şu anki durumda rakibimiz konumunda olan takımlara bile ya yeniliyoruz ya da zar zor kazanıyoruz. Sonuç olarak hiçbirşey doğru gitmedi ve gitmiyor. Ne yapalım, futbolda bile kaç yıldır önümüzdeki senelere bakıyoruz, burada da hayli hayli bakarız.

Zaten sene başı 4.olacağız diye düşünüordum ama bu kadr kötü oyun bu takımdan beklemiyordum..Bizde bilioruz anca 4.oluruz diye ama birazcık mücadele,hırs..Bu takım fiyasko oldu bu sene..